Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

При стартиране на компа изкача черен прозорец C:\Windows\System32>start ...

Featured Replies

Здравейте! Не зная дали проблемът ми е за този раздел, но все пак проблемът ми е налице и бих желала да получа помощ. След опит на търсене и качване на Microsoft AutoCollage се поява този прозорец. Аз на стария си лаптоп много често го използвах и ми се искаше и на новия с ОС Win11 да го ползвам. В резултат на опитите ми за качване на Microsoft AutoCollage, нищо не се получи, защото exe-файла си търсеше нещо, което на софтуерът ми не притежава и ... аз се отказах, но "картинката" май ми остана подарък. Може ли да ми кажете как да премахна този прозорец?

0х.jpg

Изпълнете препоръките от темата горе, да. Мисля, че това е някакъв крадец на данни (Infostealer). Добре е от чиста машина да смените паролите си за всеки случай докато не изчистим системата.

Правилният Източник на инсталатора, но го свалете и инсталирайте след приключване на почистването. Добре е също да не предприемат нищо друго по системата до края на процеса, воден от @B-boy/StyLe/

ftp://ftp.research.microsoft.com/downloads/6f9325c6-cf4f-4408-8cab-8b1f0cabe0bb/MicrosoftAutoCollageSetup.msi

• Автор

Много благодаря за отговорите от екипа ви, за препоръките и последователността на действията, които да извърша. Ще ви помоля да бъдете търпеливи с мен, защото намам нужните умения да свърша всичко това самостоятелно. Това ще ме забави във времето, но щом направим всичко по вашите препоръки ще пиша отново тук.

преди 7 минути, CllaireD написа:

Много благодаря за отговорите от екипа ви, за препоръките и последователността на действията, които да извърша. Ще ви помоля да бъдете търпеливи с мен, защото намам нужните умения да свърша всичко това самостоятелно. Това ще ме забави във времето, но щом направим всичко по вашите препоръки ще пиша отново тук.

Не се притеснявайте. Затова сме тук. А иначе първата стъпка е най-лесна. Просто трябва да свалите програмата FRST и да натиснете бутона SCAN и след края на проверката да прикачите двата текстови файла, които ще се създадат след сканирането.

Поздрави и хубав ден!

Здравейте,

Видях проблема и ще напиша скрипт за премахване. Само информативно проблема е този скриптов файл:

C:\Users\Public\Explorer.bat

Той е отговорен за процеса srchost.exe.

Изтеглете този файл => https://dox.abv.bg/download?id=57c356930f

и го запазете в папката, където сте свалили FRST64.exe (на десктопа).

Стартирайте FRST64.exe и натиснете бутона Fix веднъж!

След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се.

След рестарта ще се появи лог файл с името - Fixlog.txt (ако не се появи автоматично, то той пак би трябвало да се запамети на десктопа на мястото на изчезналия вече fixlist.txt).

Внимание: Скрипта е създаден за текущата система. Да не се ползва за други системи с подобни проблеми!

Прикачете лог файла Fixlog.txt в следващия си коментар и пишете дали проблема остава.

Поздрави!

• Автор

Изглежда, че Еxplorer.bat е бил изтрит при поправката. Проблемът засега не се появява. Прикачила съм Fixlog.txt към този пост. Благодаря ви много за помощта.

Fixlog.txt

Да, така изглежда. Explorer.bat е изтрит, а другия зловреден файл също не е намерен (може би антивирусната е изтрила srchost.exe).

Нещата изглеждат наред.

Можете да деинсталирате FRST по следния начин:

Преименувайте изпълнимия файл FRST64.exe на Uninstall.exe.

image.png.9cf9e0ab76b122782aff3552f54c5829.png     =>     image.png.44f957ce25ef61c76206655a46425152.png

Кликнете с десен бутон на мишката върху Uninstall.exe и изберете Run as administrator. Ще бъдете уведомени, че трябва да рестартирате системата, за да изтриете инструмента.

image.png.abcc20b28654d54fae08e7451bb5dc3b.png

След рестарта инструмента и прилежащите към него файлове ще бъдат изтрити.

Както писах сменете паролите си, направете проверка с антивирусната си програма (видях, че ползвате Malwarebytes, но можете да активирате Windows Defender да прави също периодични проверки) като преместите плъзгача на ON. Така в реално време ще е активна само Malwarebytes, но системата ще бъде проверявана от време на време и с Windows Defender.

05H4YcE.png

Наблюдавайте системата и ако се появи проблем пишете отново. Засега слагам статус на случая като решен.

Поздрави! :)

• Автор

Много благодаря за помощта, която ми оказахте и за съветите, които ми дадохте. Ще извърша последните действия за деинсталация на горепосочения файл и ще променя паролите. Този скриншот, който ми показахте. не се появява при мен в раздела, но пък имам опция за включване на защита от Ransomware. Благодаря за търпението ви, в резултат проблемът е решен.

преди 52 минути, CllaireD написа:

Много благодаря за помощта, която ми оказахте и за съветите, които ми дадохте. Ще извърша последните действия за деинсталация на горепосочения файл и ще променя паролите. Този скриншот, който ми показахте. не се появява при мен в раздела, но пък имам опция за включване на защита от Ransomware. Благодаря за търпението ви, в резултат проблемът е решен.

Здравейте,

Радвам се, че успях да помогна.

Иначе би трябвало да я има тази опция, защото Malwarebytes се е регистрирала като антивирусна, а тази опция се появява само ако се използва антивирусна различна от Windows Defender. Но пък и Malwarebytes не е типичната антивирусна програма. Както и да е. Тази опция не е важна.

По-добре не включвайте защитата от Ransomware на Windows Defender (позната още като Controlled Folder Access), защото не е особено добра, специфична е и създава редица проблеми (за начинаещи потребители).

Срещу ransomware лично аз препоръчвам AppCheck:

https://www.kaldata.com/софтуер/appcheck-anti-ransomware-274541.html

Но най-добрата стратегия тук си остава бекъп на важните файловете на външни носители.

Поздрави и лека вечер! :bye1:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.