Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против религиозното образование в училищата?

За или против религиозното образование в училищата? 25 гласували потребители

1. 1. За или против религиозното образование в училищата?

• За!
      24%
    • Против!
      56%
    • За, но с "особено мнение" (моля обяснете защо в коментарите)
      16%
    • Против, но с "особено мнение" (моля обяснете защо в коментарите)
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

В тази тема може да кажете какво е вашето мнение по темата, около която се шуми в последно време.

Моля гласувайте и в анкетата като ви давам свобода да изразите и малко по-особените си мнения, ако имате такива.

Аз лично не смятам, че такива неща имат място в нашата образователна система! Комунягите едно хубаво нещо направиха и то беше премахването на религията от образователните институции, където основно място винаги трябва да има само за науката! Сега ДС ченгета и наследниците им искат да връщат религията, за да промиват децата, но този път на "правилните" и "православни" ценности, за да може по-късно да ги обявят за споделящи руски ценности. В руския свят свещенниците са мутри мошенници каквито са и преобладаващите тукашни мошенници в расо. Точно както ДС са били филиал на КГБ, както Живков уверява Андропов, така е много съмнително дали БПЦ не е филиал на РПЦ? Ясно е сега каква е новата хибридна атака на Москва към България!

Ето малко материали за размисъл.

https://www.doxologiainfonews.com/2025/05/с-руско-знаме-на-свещената-война-па/

LC0NX2F.jpeg

2025_05_18_02_37_30.jpg

495623.jpg

"Снимайки се с това знаме, Патриарх Даниил и компания ясно изразяват подкрепа за руската военна агресия и престъпления в Украйна. Останалите митрополити – мнозинството – официално ще се разграничат ли от действията на своите събратя? Защото, ако не го направят, това означава, че БПЦ официално подкрепя руската военна агресия в Украйна, и то в най-извратената ѝ форма съгласно кремълската пропаганда – водене на „свещена война“."

https://www.doxologiainfonews.com/2025/05/с-руско-знаме-на-свещената-война-па/

Освен че ще учат българските деца на военолюбие, руска пропаганда и неща в този ред, на какво друго ще ги учат мутрите в расо?

phpchybri_800x*.jpg

"Проруските възгледи на Даниил не са тайна. Преди 5 години като Врачански митрополит той атакува публично Вселенския патриарх Вартоломей и подкрепи московския поп Гундяев в позицията му против автономна Украинска църква. Тогава Светият Синод се разграничи от действията му."

https://offnews.bg/obshtestvo/patriarhat-uhilen-do-poslanichkata-na-darzhavata-bombardirashta-det-826901.html

Даниил до Митрофанова - отново.

https://frognews.bg/novini/daniil-mitrofanova-otnovo-tozi-pat-pone-usmihvat-ushi-fona-ubiti-ukrainski-detsa-2025-01-29.html

Untitled2.jpg

Скоро не ми се е порвъщало от толкова много агресевини в опита си да ни върнат в руската орбита опити. Включително и тези на влизането в българските училища чрез руски неправителствени организации.

• Отговори 231
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The Lone Star
    The Lone Star

На тъпаците само руски опорки са им в главите...

• The Lone Star
    The Lone Star

Да, да. Моето гардже е най-хубаво. Познавам доста боклуци на които майките им се гордеят с тях.

• Колев 74
    Колев 74

Има една много стара българска народна поговорка: "Вържи попа, за да е мирно селото"  Това ми е мнението, а кой как го разбира си е за него!

току-що, communismatic написа:

Пича дори и в тая тема намери руска връзка... 😆😆😆

Ясно е, че някой руски бот фейкомет е винаги дежурен тук и веднага ще напише нещо първи в темата дори и в 1:30 през нощта, но все пак може ли някакъв опит за мнение по въпроса? Интересно ми е какво ще напишеш, фейкомете. За или против?

преди 1 минута, Гoст написа:

Ясно е, че някой руски бот фейкомет е винаги дежурен тук и веднага ще напише нещо първи в темата дори и в 1:30 през нощта, но все пак може ли някакъв опит за мнение по въпроса? Интересно ми е какво ще напишеш, фейкомете. За или против?

Вече съм гласувал. Защо ме наричаш "фейкомет"? Кое е "фейк" от това което аз съм писал? Щото мога аз да ти изброя доста примери, как ти разпространяваш невярна информация... Та, чакам да видя кое е "фейк"...

преди 1 минута, communismatic написа:

Вече съм гласувал. Защо ме наричаш "фейкомет"? Кое е "фейк" от това което аз съм писал? Щото мога аз да ти изброя доста примери, как ти разпространяваш невярна информация... Та, чакам да видя кое е "фейк"...

Ти като не си фейкомет тогава вземи си аргументирай мнението защо си гласувал така! И сългасен съм, хайде да те видим как ще ми опровергаеш информацията за знамето и другите отличителни черти на тази хибридна атака, която в линковете и материалите, които ти дадох е ясно изследвана и разобличена!

Кой я е разобличил по-точно? Фрогнюз и Офнюз? Ти сериозно ли... И освен това за въвеждане на вероучение в учебната програма се говори още от началото на демокрацията у нас. Ква Русия и кви пет лева като страната ни почти през цялото време след промените беше управлявана от евроатлантическа върхушка. Кои са проруски? Костов сигурно? Или Тиквата? Или ПП-ДБ? Или СДС?

Има една много стара българска народна поговорка:

"Вържи попа, за да е мирно селото" 

Това ми е мнението, а кой как го разбира си е за него!

Естествено, че трябва да има вероучение в училищата. Друг е въпроса с това дебилно младо поколение, дето кълве като шаран на гола кука на всякаква пропаганда, какъв ефект ще има... По-скоро никакъв.

преди 2 минути, communismatic написа:

Кой я е разобличил по-точно? Фрогнюз и Офнюз? Ти сериозно ли... И освен това за въвеждане на вероучение в учебната програма се говори още от началото на демокрацията у нас. Ква Русия и кви пет лева като страната ни почти през цялото време след промените беше управлявана от евроатлантическа върхушка. Кои са проруски? Костов сигурно? Или Тиквата? Или ПП-ДБ? Или СДС?

Както се вижда, въвеждането на вероучението става под руска команда и по руски образец. Сякаш е активно мероприятие за хибридна атака от техните служби. Показах с линкове и аргументация независимо дали източниците ти харесват или ги подценяваш. И защо толкова се отклоняваш и не искаш да обясниш защо ти конкретно си за вероучението и гласува така в анкетата? Какви са твоите аргументи?

Тъй... да обясня за последен път. Дали ще си разбрал ми е през оная работа. За въвеждане на вероучение се говори от време оно. Митрофанова и Даниил изобщо не са били актуални тогава, едната не е била посланичка, а другият не е бил митрополит. Т.е. тезата ти е тотално жалка. Да не говоря, че не виждам, как религията ще накара осмокласника Ганчо, да стане русофил!? Това са такива тъпотии, че няма накъде.
Ето ти и доказателство за думите ми...
28.02.2013 г.

Цитат

Въвеждане на задължително вероучение в училище е бил един от акцентите на срещите между новия патриарх Неофит с президента Росен Плевнелиев и с премиера Бойко Борисов. Владиците обяснили пред държавния глава, че това освен че ще повиши морала на нацията, ще е и добър знак по повод избора на нов духовен водач на българите.

16.09.2010 г.

Цитат

Започва финалът на дебата за задължителното изучаване на религия в училищата и детските градини. Поканихме основните ни участници, отец Емил Паралингов от Пловдивската митрополия и председателя на УС на Асоциация Родители Цвета Брестничка, да защитят първоначалните си позиции.

14.03.2015 г.

Цитат

В петък Светият синод внесе в Министерството на образованието разработка в подкрепа на идеята предметът да бъде задължителен. Може ли принадлежността към дадено вероизповедание да наложи задължителното му изучаване в училище? Според ставрофорен иконом Ангел Ангелов "обществото ни страда, изгражда се като релативно, границите между доброто и злото са размити. Пътят няма да е лек, нито къс. Двадесет и пет години са изгубено време, но клирът ни живее с надежда."

В седми клас ми предложиха вероучение като свободноизбираема програма - отказах. Аз съм атеист. Твърдо против вероученията съм най-малкото, защото не ги харесвам. Подобен тип учения могат да подбудят агресия срещу други изповядващи различни религии.

Хубаво е да има, но да бъде свободноизбираем предмет. Което дете желае, нека да го учи, защото човек сам узрява за вярата си. Аз съм изключително вярващ човек, но си имам свои лични причини, поради които вярвам. Не смятам, да ги изтъквам, понеже повечето хора няма и да ми повярват.
Принципно, министъра е хубаво, да помисли върху затягане на мерките срещу двойкаджиите и тъпунгерите, понеже с това рехаво образование ние буквално изчезваме не само етнически, но и културно. Кво вероучение, други са ни проблемите. Болшинството от учениците у нас са функционално неграмотни.

Тия даскалчета/даскалици в училище ще говорят някакви техни интерпретации на децата. И ще им дават наклон, че все пак теорията на Дарвин за еволюцията звучи по-правдоподобно. Както ни учеха нас в училище и си вмъкваха тяхното мнение. Децата приемат мнението на учителя като най-правилно, защото те са попивателни гъби.

Една детска Библията във всеки дом е много по-правилно. 

В училище нищо хубаво, нито полезно не се научава. 

преди 7 минути, Муца написа:

'ми, да не ходят на училище? И от учителски заплати ще икономисат, и от поддръжка на сграден фонд...

Говориш някакви небивалици пълни , първо ние сме дали християнство на руснаците и сме го приели преди тях , второ децата на комунягите са западно насочени и са против религията в училищата затова в други страни го приеха а при нас не, трето българската църка е автономна от руската и само аналогията че в предмета вероучение или както ще го нарекът ще се учи че Путин им е цар или не знам дори  в каква пропаганда вярваш е просто нелепо. Учебниците минават, проверяват се и са одобрени от МОН.

Остава да уточниш към кого се обръщаш!

преди 2 минути, BulgarianYouguart написа:

Учебниците минават, проверяват се и са одобрени от МОН.

Затова ли са пълни с бисери и пълни простотии, 'щот' са проверени...

против съм

религията е отживелица

и трябва да се забрани

църквата е корумпирана както  държавата

всичко трябва да се помете държавни служители и религии

и да се направи федерация и  да се спазват законите  със смъртни присъди

корумпирания ген и котило  да се изкорени  като плява

преди 57 минути, Муца написа:

Тия даскалчета/даскалици в училище ще говорят някакви техни интерпретации на децата. И ще им дават наклон, че все пак теорията на Дарвин за еволюцията звучи по-правдоподобно. Както ни учеха нас в училище и си вмъкваха тяхното мнение. Децата приемат мнението на учителя като най-правилно, защото те са попивателни гъби.

Една детска Библията във всеки дом е много по-правилно. 

това е така и не е така

учителите са просто обикновени  държавни чантажии

какво се казва в библията

не пожелавай  робът  на ближния си 

дървено желязо....

photo_2023-04-18_16-15-44.jpg

https://www.ploshtadslaveikov.com/ikona-s-putin-podariha-za-velikden-na-mobiliziranite-rusnatsi/

Митрофанова като не е дала на Даниил иконата със свети Путинь пак добре.

Вероучението се извършва в Църквата!

Аз казах!

току-що, (:IdioibI:) написа:

Вероучението се извършва в Църквата!

Аз казах!

църкавата е корумпирана пълна с педофили и гейове 

преди 4 минути, Banesc написа:

църкавата е корумпирана пълна с педофили и гейове 

Явно си жертва в следствие на изнасилване. 

Лошо!

току-що, (:IdioibI:) написа:

Явно си жертва в следствие на изнасилване. 

Лошо!

не

но знаем за педала поп баба гуси  и компания  дето си показват пишките  по  скайп

тотална извратенящина е  църквата 

само болен мозък може да вярва  и да им пълни гушката на попчетата 

преди 5 часа, Гoст написа:

Аз лично не смятам, че такива неща имат място в нашата образователна система! Комунягите едно хубаво нещо направиха и то беше премахването на религията от образователните институции, където основно място винаги трябва да има само за науката! Сега ДС ченгета и наследниците им искат да връщат религията, за да промиват децата, но този път на "правилните" и "православни" ценности, за да може по-късно да ги обявят за споделящи руски ценности. В руския свят свещенниците са мутри мошенници каквито са и преобладаващите тукашни мошенници в расо. Точно както ДС са били филиал на КГБ, както Живков уверява Андропов, така е много съмнително дали БПЦ не е филиал на РПЦ? Ясно е сега каква е новата хибридна атака на Москва към България!

Да, религията няма място в образователната система, но също така и политиката няма място в нея!

И двата предмета трябва да се изучават информативно.

Децата не трябва да бъдат настройвани едни против други, нито разделяйки ги по религии, нито разделяйки ги на политически формации.

Църквата също би трябвало да е безпристрастна, но напоследък се наблюдават както политически партии на религиозна основа, така и религиозни групи с политически пристрастия.

Тц, не са руски тея флагове - а от китайската комунистическа партия, която е подготвила и нашето Априлско въстание през май 1876 г.

https://www.temu.com/bg/2-бр-тклк-йисус-христос-флагове-с-медни-гримети-2x3ft-3x5ft-издръжени-полиестерни-религиозни-банери-за-дома-църквата-и-външната-декорация--за--закачване-съвременен-стил-черен-фон-с-златен--g-601100251921362.html?_oak_mp_inf=ENL39feo1ogBGiBiZmY4Yzc4YjZiMTg0YjI2OGM5NjA4YWFkZTM2NjZjNSDr1qmE8DI%3D&top_gallery_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2Fopen%2F51f83a39d7ec4ef08791d0c350477fcf-goods.jpeg&spec_gallery_id=9037744514&refer_page_sn=10009&refer_source=0&freesia_scene=2&_oak_freesia_scene=2&_oak_rec_ext_1=ODQx&_oak_gallery_order=292720368%2C158811990%2C576314369%2C524537768%2C527935334&search_key=JESUS CHRIST Flag Russia&refer_page_el_sn=200049&_x_sessn_id=ascftl93w6&refer_page_name=search_result&refer_page_id=10009_1748060761618_epys8k5ryf

https://www.amazon.com/Fyon-CHRIST-Imperial-Gonfalon-Religion/dp/B0CRDG5N9D?th=1

https://www.temu.com/bg/-or-death-motto-on-flag-like-background-tapestry-suitable-for-home--living-room-bedroom-office-indoor-outdoor--decor-g-601101305605052.html?_oak_mp_inf=ELzXre6s1ogBGiA5OWU1ZmZmNjUwMDM0MDYyOTA2OTE1NDgzYzlhZDFjZSCe4LOE8DI%3D&top_gallery_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2Fopen%2F28936c2a98e44f9f96d8eb780504f327-goods.jpeg&spec_gallery_id=10214142588&refer_page_sn=10009&refer_source=0&freesia_scene=2&_oak_freesia_scene=2&_oak_rec_ext_1=MTA0NA&_oak_gallery_order=166549474%2C275650360%2C405330287%2C1744218682%2C1583232930&search_key=свобода или смърт&refer_page_el_sn=200049&_x_sessn_id=ascftl93w6&refer_page_name=search_result&refer_page_id=10009_1748060926459_lbwwkegjje

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.