Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против религиозното образование в училищата?

За или против религиозното образование в училищата? 25 гласували потребители

1. 1. За или против религиозното образование в училищата?

• За!
      24%
    • Против!
      56%
    • За, но с "особено мнение" (моля обяснете защо в коментарите)
      16%
    • Против, но с "особено мнение" (моля обяснете защо в коментарите)
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 4 минути, asp1re написа:

Затова децата ни падат дрогирани от прозорците, все повече еднополови бракове стават факт, самоубиват се, убиват други деца, изнасилват, грабят, напиват се, дрогират се , бият се и се снимат за хвалба. Това искат новите комунисти да продължи.

Е, не е причината тая, ама карай. Аз също съм вярващ човек, ама да виним липсата на вяра у хората с всички земни грехове е тотална тъпотия.

• Отговори 231
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The Lone Star
    The Lone Star

На тъпаците само руски опорки са им в главите...

• The Lone Star
    The Lone Star

Да, да. Моето гардже е най-хубаво. Познавам доста боклуци на които майките им се гордеят с тях.

• Колев 74
    Колев 74

Има една много стара българска народна поговорка: "Вържи попа, за да е мирно селото"  Това ми е мнението, а кой как го разбира си е за него!

преди 2 минути, communismatic написа:

Е, не е причината тая, ама карай. Аз също съм вярващ човек, ама да виним липсата на вяра у хората с всички земни грехове е тотална тъпотия.

Всеки има различни виждания, както виждаш има хора атеистично настроени, има ислямисти, има будисти всеки си вярва според неговия софтуер. Аз съм православен християнин и за мен всичко което идва от към земен грях е плод на недостатъчна вяра. Господ е дал свободна воля на всеки един от нас, ние как ще вървим по пътя си определяме сами и после ние сами си носим последствията! 

преди 11 минути, asp1re написа:

Всеки има различни виждания, както виждаш има хора атеистично настроени, има ислямисти, има будисти всеки си вярва според неговия софтуер. Аз съм православен християнин и за мен всичко което идва от към земен грях е плод на недостатъчна вяра. Господ е дал свободна воля на всеки един от нас, ние как ще вървим по пътя си определяме сами и после ние сами си носим последствията! 

Да обвиняваш ‘недостатъчната вяра’ за всички ‘земни грехове’ е не просто опростено — това е лицемерие и избягване на истината. Така прехвърляш вината върху най-слабите и най-уязвимите, като игнорираш системната несправедливост, бедността и насилието, които ги тласкат към тези ‘грехове’. Свободната воля не е оправдание за липса на състрадание и действия. Ако вярваш, че всичко се решава с молитви и морализаторство, просто подкрепяш статуквото, което кара хората да страдат и умират

преди 6 минути, Banesc написа:

Да обвиняваш ‘недостатъчната вяра’ за всички ‘земни грехове’ е не просто опростено — това е лицемерие и избягване на истината. Така прехвърляш вината върху най-слабите и най-уязвимите, като игнорираш системната несправедливост, бедността и насилието, които ги тласкат към тези ‘грехове’. Свободната воля не е оправдание за липса на състрадание и действия. Ако вярваш, че всичко се решава с молитви и морализаторство, просто подкрепяш статуквото, което кара хората да страдат и умират

Аз не обвинявам никой, нито се чувствам лицемер и човек който избягва истина. Познавам не един човек, който с вяра в Бог и надежда сега живее леко и благо,а наистина живот труден е водил преди това. Аз също в живота си и чрез нещата които съм преживял се връщам назад и си давам сметка че наистина има Бог! Разбери друже, че няма как да ти се даде ако не вярваш, ако не поискаш и ако не допускаш. Всички хленчите, плюете и вяра и Бога и всичко, и много хора чакаме да ни се случи най-лошото и тогава да се обърнем. Главният проблем е, че за мнозина в днешно време вече да вярваш е отживелица, света на технологиите всекидневно убива всичко у хората, и семействата, и възпитанието и вярата и надеждицата малка останала в сърцата им! 

И тази липса на състрадание за която говориш не бива да я бъркаш с това, че църквата е социално дружество! Тя ще ти помогне, ще те опъти накъде да тръгнеш ако си в труден момент, но няма да ти даде материално обезпечение, да си купиш водка и да се хвърлиш в реката или да си купиш майбах! А мнозина просяци които всекидневно виждаме, отиват и искат точно това от църквата и когато не им се даде започват да плюят и да обиждат, нима църквата е виновна, че тях ги мързи с двете си здрави ръце да отидат и да изкарат прехрана с труд ли? 

преди 9 минути, asp1re написа:

Аз не обвинявам никой, нито се чувствам лицемер и човек който избягва истина. Познавам не един човек, който с вяра в Бог и надежда сега живее леко и благо,а наистина живот труден е водил преди това. Аз също в живота си и чрез нещата които съм преживял се връщам назад и си давам сметка че наистина има Бог! Разбери друже, че няма как да ти се даде ако не вярваш, ако не поискаш и ако не допускаш. Всички хленчите, плюете и вяра и Бога и всичко, и много хора чакаме да ни се случи най-лошото и тогава да се обърнем. Главният проблем е, че за мнозина в днешно време вече да вярваш е отживелица, света на технологиите всекидневно убива всичко у хората, и семействата, и възпитанието и вярата и надеждицата малка останала в сърцата им! 

И тази липса на състрадание за която говориш не бива да я бъркаш с това, че църквата е социално дружество! Тя ще ти помогне, ще те опъти накъде да тръгнеш ако си в труден момент, но няма да ти даде материално обезпечение, да си купиш водка и да се хвърлиш в реката или да си купиш майбах! А мнозина просяци които всекидневно виждаме, отиват и искат точно това от църквата и когато не им се даде започват да плюят и да обиждат, нима църквата е виновна, че тях ги мързи с двете си здрави ръце да отидат и да изкарат прехрана с труд ли? 

Да обвиняваш хората, че са мързеливи или нямат вяра, е не само тъпо, а и обидно. Виждал съм майки с по две работи, които едва свързват двата края, хора с увреждания, които нямат никаква подкрепа, и възрастни, изоставени от системата. Ако смяташ, че молитвите ще им оправят живота, живееш в приказка. Докато ти си там и размахваш ‘вярата’ като щит, истинските проблеми си остават — безработица, корупция, липса на социални услуги. Ако искаш да помогнеш, спри да съдиш и започни да се бориш за реални промени

преди 8 минути, asp1re написа:

Главният проблем е, че за мнозина в днешно време вече да вярваш е отживелица, света на технологиите всекидневно убива всичко у хората, и семействата, и възпитанието и вярата и надеждицата малка останала в сърцата им! 

Бих казал, че главния проблем е - незнанието „какво е вяра“!

Сам казваш

преди 26 минути, asp1re написа:

Всеки има различни виждания, както виждаш има хора атеистично настроени, има ислямисти, има будисти всеки си вярва според неговия софтуер.

Вярата е нещо, което по дефиниция не се нуждае от доказателства.

преди 1 минута, Banesc написа:

Да обвиняваш хората, че са мързеливи или нямат вяра, е не само тъпо, а и обидно. Виждал съм майки с по две работи, които едва свързват двата края, хора с увреждания, които нямат никаква подкрепа, и възрастни, изоставени от системата. Ако смяташ, че молитвите ще им оправят живота, живееш в приказка. Докато ти си там и размахваш ‘вярата’ като щит, истинските проблеми си остават — безработица, корупция, липса на социални услуги. Ако искаш да помогнеш, спри да съдиш и започни да се бориш за реални промени

Виждайки всекидневно поколенията които идват, с две ръце мога да кажа, че по-голямата част от тях са БЕЗ абсолютно никакво възпитание, за съжаление без известни морални ценности и най-лошо НЕВЕЖИ и МЪРЗЕЛИВИ. Аз съм виждал също много тежки случаи, само че при тях и църква и държава не ги е изоставила, защото явно са били разумни и негорделиви хора да търсят помощ и от тук и от там! Нито е срамно да се помолиш, нито да влезеш в църква, нито да бъдеш беден и изоставен, срамно е когато смирение нямаш, а всичко продължава да ти се струпва отгоре като тежък камък! 

Безработицата и корупцията, войните и всичко ще си остане, ще става още по-зле, докато всъщност ние не се намерим. Технологиите както казах по-рано са именно тези, които ще изпият и последната капчица разум у нормалния човек. А ти продължавай да търсиш проблем във вярата. 

преди 5 минути, Banesc написа:

Да обвиняваш хората ...

Това е чиста манипулация, защото обобщеното „хората“ означава абсолютно всички хора!

Познавам много хора в различни ситуации и всеки - в известна степен си е виновен сам за това положение.

преди 7 минути, Banesc написа:

... истинските проблеми си остават - безработица, корупция, липса на социални услуги. Ако искаш да помогнеш, спри да съдиш и започни да се бориш за реални промени

Безработица на практика няма - има търсене на „безплатен“ или нископлатен труд. Има неадекватна самооценка и примиряване с малка заплата.

Корупцията не е само вземане на рушвети, а разложение, разваляне на ценностната система.

Социални услуги има много, но често са трудно достъпни (с много изисквания), без достатъчна популяризация и без ангажираност от страна на съответните служители.

преди 3 часа, asp1re написа:

И двамата ми приличате на хора чийто целият свят е крив, крива им е църквата, крива им е държавата, всичко им е криво. От 80 години няма вероучение, т.е. караме я по комунистически. Затова децата ни падат дрогирани от прозорците, все повече еднополови бракове стават факт, самоубиват се, убиват други деца, изнасилват, грабят, напиват се, дрогират се , бият се и се снимат за хвалба. Това искат новите комунисти да продължи. Напълно нормално, все пак повечето от тях нямат деца. И все пак не е ясно какво им пречи децата на другите да учат за добродетелите? Може би те самите нямат никакви добродетели или дори не знаят значението на думата. Вие братя за съжаление с тези необосновани неща които бълвате тук, спадате точно към тази общност. 

Църквата има задача - да проповядва, да възпитава на добродетели и да се моли за държавата и народа. Но на теб тези неща ти отбягват, защото явно когато е било времето ти да се запознаеш с вярата, никой не е отделил времето да те запознае именно затова не са виновни децата, а всичко идва от семейството и от възпитанието.

Виждайки днес в какво падение е изправена родната ни държава, не виждам нищо лошо в предложението на това децата да се учат малко и на смирение и на възпитание в училищата! 

Това, което ще се учи НЕ Е е вероучение. И няма да има никакви литургии, молитви, молебени други подобни. Ще се изучава същността на религиите, общото и различното между тях. 

Аз мисля , че си много „зелен“ в светите работи. Да речем - имам богат опит в „съпорта“ и „държавната закрила“ над „новите религии“ . Признавам си , бях на 17 - 18 г. години „приобщен“ от тогавашното „военно раз..-не“. След време получих задача да вдигнем нови евангелистки църкви с „чужди пари“.Трябваше да се грижа нещата да вървят „гладко“.Сетне, тъй като съм роден мюсюлманин, навлезнах и в „онези игри“, за около година,две. Отдавна замина тая история в десетилетия Забрава!

Днес съм друг човек , мога свободно да споделям - религичта Ислям, Православно Християнство и останалите трябва да бъдат Използване за Народоугодни цели.Търси се............... Кои ще „напишат стратегията“ - Ние Нямаме Тези Кои - за 35 години се Унищожи Държавност, и не се преобразува Онзи пролетароболшевишки елит в модерен Български Национален Елит. ПолитикоИкономоФинансовата и СиловоИнформацион. Власт са в ръцете на Неелитарни хора- на „прислувници“, метачки и падари.

преди 3 часа, asp1re написа:

Хубаво, имаме обяи интереси, нчма да спорим. Аз съм за и много други истински комунисти и „причтели на комунизма“ са За. Ние не сме религиозни, не сме вярващи, интереса е да използваме религията за Опазване и Управление на Българското Наследство, останалото не ни вълнува изобщо. Църквата е нужно да се превърне в модерна организация и по-скоро да е „арена“ за сборища и контакти на млади българи , като подпомага сдружаването и Общите Дела.

преди 24 минути, laplandetza написа:

Аз мисля , че си много „зелен“ в светите работи. Да речем - имам богат опит в „съпорта“ и „държавната закрила“ над „новите религии“ . Признавам си , бях на 17 - 18 г. години „приобщен“ от тогавашното „военно раз..-не“. След време получих задача да вдигнем нови евангелистки църкви с „чужди пари“.Трябваше да се грижа нещата да вървят „гладко“.Сетне, тъй като съм роден мюсюлманин, навлезнах и в „онези игри“, за около година,две. Отдавна замина тая история в десетилетия Забрава!

Имайки впредвид колко много си се объркал и забърквал там където не е и трябвало на тема Религия и вероизповедания през годините, сега разбирам защо разсъждаваш по този начин, именно сектантски съждения. Нашият български народ трябва да изповядва една религия и това е Православие, всичко друго е размътване на акъла и объркване на хората които така или иначе в момента са достатъчни объркани и невежи спрямо религия.

преди 25 минути, laplandetza написа:

Хубаво, имаме обяи интереси, нчма да спорим. Аз съм за и много други истински комунисти и „причтели на комунизма“ са За. Ние не сме религиозни, не сме вярващи, интереса е да използваме религията за Опазване и Управление на Българското Наследство, останалото не ни вълнува изобщо. Църквата е нужно да се превърне в модерна организация и по-скоро да е „арена“ за сборища и контакти на млади българи , като подпомага сдружаването и Общите Дела.

Религията и най-вече нашата БПЦ, не бива и не би било добре да се възприема от хората като някакво наследство от едно време и нещо отминало.

Самата Църква трябва да се разбира като жив богочовешки организъм, чиято глава е Бог, а отделните вярващи – различните негови членове.  Нещата са особени, философски и както каза един колега тук по-рано, за вярата не са нужни доказателства. И затова аз смятам, че е нужно това да се възприеме от децата, да имат страхът Божии, който да ги възпира и да се убиват, и да се нараняват и да правят всякакви злодеяния който стават ежедневие в нашият труден 21 век!

преди 2 часа, asp1re написа:

Имайки впредвид колко много си се объркал и забърквал там където не е и трябвало на тема Религия и вероизповедания през годините, сега разбирам защо разсъждаваш по този начин, именно сектантски съждения. Нашият български народ трябва да изповядва една религия и това е Православие, всичко друго е размътване на акъла и объркване на хората които така или иначе в момента са достатъчни объркани и невежи спрямо религия.

Религията и най-вече нашата БПЦ, не бива и не би било добре да се възприема от хората като някакво наследство от едно време и нещо отминало.

Самата Църква трябва да се разбира като жив богочовешки организъм, чиято глава е Бог, а отделните вярващи – различните негови членове.  Нещата са особени, философски и както каза един колега тук по-рано, за вярата не са нужни доказателства. И затова аз смятам, че е нужно това да се възприеме от децата, да имат страхът Божии, който да ги възпира и да се убиват, и да се нараняват и да правят всякакви злодеяния който стават ежедневие в нашият труден 21 век!

Вашият български народ, за съжаление отдавна е полирелигиозен. Аз съм мюсюлманин по рождение, а генетиюно по род не съм българин. Направил съм много за България и дори съм все оье скромен и не се гордеа достатъчно с това. Очевидно съм за мен е правилкно да се каже българолюбец, тъй като по род не съм българин, чвно е имало начин да разбера, че имало смисъл  да работя в интерес на Българското. Подобно като пример с мен., това може да се слуюи и с деца и младежи от цигански произход, мюсюлмани, турчеещи се и всякакви други. Български граждани са над милион мюслмани и към милион цигани-голяма част от тях са мюсюлмани и „евангелисти“. Никога за в бъдеще българския народ ще бъде с една религия-това е реалност. Аз и други мюсюлмани търсим  начини да „воюваме“ за опазване на Българската Традиция дори и при евентуално очаквано бъдещо засилено Турско влияние или  включване на големи части от България в пределите на Турция. Времето за България е Драматично!-Епоха на Оцеляване.

Съвета ми , ти като набожен религиозен човек да поумнееш и прогледнеш, че религията ти е в тежест и безмисленна ако не се Модернизирате!, Борете се да Бъдете СоциалноКултурна и Технологична Църква. Най-малкото създайте Своя Виртуална Мрежа и работете за свой И.И. Примерно онзи празноглавец назначен за Патриарх е добре да бъде Добър Брат с руските православни , но да се въздържат от посегателства срещу българската традиция - като призиви за отхвърляне на нестинарство и всякакви предхристиянски Български и на Цивилизации и народи живели по Българските земи. Църквата е прекалено млада и незряла, Българската Традиция по Тези земи и отвъд, много отвъд е на няколко хиляди години - няма „жива вяра“ по-голяма от Българската Традиция.

преди 31 минути, laplandetza написа:

Вашият български народ, за съжаление отдавна е полирелигиозен. Аз съм мюсюлманин по рождение, а генетиюно по род не съм българин. Направил съм много за България и дори съм все оье скромен и не се гордеа достатъчно с това. Очевидно съм за мен е правилкно да се каже българолюбец, тъй като по род не съм българин, чвно е имало начин да разбера, че имало смисъл  да работя в интерес на Българското. Подобно като пример с мен., това може да се слуюи и с деца и младежи от цигански произход, мюсюлмани, турчеещи се и всякакви други. Български граждани са над милион мюслмани и към милион цигани-голяма част от тях са мюсюлмани и „евангелисти“. Никога за в бъдеще българския народ ще бъде с една религия-това е реалност. Аз и други мюсюлмани търсим  начини да „воюваме“ за опазване на Българската Традиция дори и при евентуално очаквано бъдещо засилено Турско влияние или  включване на големи части от България в пределите на Турция. Времето за България е Драматично!-Епоха на Оцеляване.

Съвета ми , ти като набожен религиозен човек да поумнееш и прогледнеш, че религията ти е в тежест и безмисленна ако не се Модернизирате!, Борете се да Бъдете СоциалноКултурна и Технологична Църква. Най-малкото създайте Своя Виртуална Мрежа и работете за свой И.И. Примерно онзи празноглавец назначен за Патриарх е добре да бъде Добър Брат с руските православни , но да се въздържат от посегателства срещу българската традиция - като призиви за отхвърляне на нестинарство и всякакви предхристиянски Български и на Цивилизации и народи живели по Българските земи. Църквата е прекалено млада и незряла, Българската Традиция по Тези земи и отвъд, много отвъд е на няколко хиляди години - няма „жива вяра“ по-голяма от Българската Традиция.

Точно па мюсюлманите да ми говорят за модернизация. Вий сте в каменната епоха и третирате деца, жените като някакви бо.клуци.

Въпреки, че в Корана пише Раят лежи под краката на майките... интерпретирате.  Корана както ви е на вас изгодно и то точно най-силния таргет - мъжете.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Точно па мюсюлманите да ми говорят за модернизация. Вий сте в каменната епоха и третирате деца, жените като някакви бо.клуци.

Въпреки, че в Корана пише Раят лежи под краката на майките

Кои Ние? повечето млади до 35 години български граждани -мюсюлмани са извън „каменната ера“ голяма част от тях са „магистри“, някои са и в академичните среди. За съжаление повечето „вишисти“ от тая група живеят постоянно или в Турция или,и в Европа,О.К. и задокеана.

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Въпреки, че в Корана пише Раят лежи под краката на майките... интерпретирате.  Корана както ви е на вас изгодно и то точно най-силния таргет - мъжете.

има проблеми в определени общества, но религията не е виновна за изкривената човешка природа – виновни са онези, които използват вярата като оправдание.
Както казва народът: ‘Не е крив ножът, че убива – крив е този, който го държи.’
А модернизацията не идва от омраза, а от разбиране

преди 50 минути, laplandetza написа:

Ти за България като държава не се тревожи, отстоявали сме и много по трудни времена и пак винаги зад гърба на българина срещу византиеца и срещу еничаря, вярата е тази която е крепяла и е давала надеждицата, аз познавам много добре устоите ѝ, и някак мюсюлманин да ми приказва приказки от рода да “прогледна” за мен е несериозно, и вярата ни - истинската, православната не е никак млада друже! Именно от нея тръгва всичко нататъшно и то заради хорица които тълкуват Библията по свои собствен си начин и са решили да направят собствена религия, отцепване на католици и скорошни секти,евангелисти и всяка друга паплач. 
Само да вметна, че за разлика от мюсюлманството, при православието няма фанатицизъм и тук всеки има свобода за всичко!

преди 3 минути, asp1re написа:

Ти за България като държава не се тревожи, отстоявали сме и много по трудни времена и пак винаги зад гърба на българина срещу византиеца и срещу еничаря, вярата е тази която е крепяла и е давала надеждицата, аз познавам много добре устоите ѝ, и някак мюсюлманин да ми приказва приказки от рода да “прогледна” за мен е несериозно, и вярата ни - истинската, православната не е никак млада друже! Именно от нея тръгва всичко нататъшно и то заради хорица които тълкуват Библията по свои собствен си начин и са решили да направят собствена религия, отцепване на католици и скорошни секти,евангелисти и всяка друга паплач. 
Само да вметна, че за разлика от мюсюлманството, при православието няма фанатицизъм и тук всеки има свобода за всичко!

ще се тревожа, отдал съм много от живота си, моите предци и те така, някои платиха със живота си и пр. Когато спрем да се тревожим за България - тя вече е мъртва! Препоръчвам да се запознаеш с примерно последните обществени изяви на Николай Хайтов-един безспорно твърд и достоен човек и Голям Българин.Ролята на БПЦ за формиране на българската съвременна нация и българска държавност от 2 и 3 та държава е безспорна. Но църквата е млада и „глупава“ в сравнение с Българската Традиция и Българския Код. Това са Хиляди години История преди да се наложи Християнство, всичко това време преди Християнство е  Основата и Силата на Християнско Царство България. Религията е като една Премяна, по нея те „посрещат“ , но по Българското те  Изпращат!

преди 38 минути, laplandetza написа:

ще се тревожа, отдал съм много от живота си, моите предци и те така, някои платиха със живота си и пр. Когато спрем да се тревожим за България - тя вече е мъртва! Препоръчвам да се запознаеш с примерно последните обществени изяви на Николай Хайтов-един безспорно твърд и достоен човек и Голям Българин.Ролята на БПЦ за формиране на българската съвременна нация и българска държавност от 2 и 3 та държава е безспорна. Но църквата е млада и „глупава“ в сравнение с Българската Традиция и Българския Код. Това са Хиляди години История преди да се наложи Християнство, всичко това време преди Християнство е  Основата и Силата на Християнско Царство България. Религията е като една Премяна, по нея те „посрещат“ , но по Българското те  Изпращат!

Тук съм съгласен с теб!

преди 56 минути, asp1re написа:

вярата ни - истинската, православната не е никак млада друже! Именно от нея тръгва всичко нататъшно и то заради хорица които тълкуват Библията по свои собствен си начин и са решили да направят собствена религия, отцепване на католици и скорошни секти,евангелисти и всяка друга паплач. 

Не е хубаво да прекалява човек. За теб нещата може да са такива, но за много други не е така. Нито католиците, нито евангелистите са паплач. Ако не можеш да схванеш подобна елементарна истина, не знам. Както казва един форумец, Бог да ти прости волните и неволните грехове...

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Не е хубаво да прекалява човек. За теб нещата може да са такива, но за много други не е така. Нито католиците, нито евангелистите са паплач. Ако не можеш да схванеш подобна елементарна истина, не знам. Както казва един форумец, Бог да ти прости волните и неволните грехове...

отговор  от ИИ

„Не е лошо понякога да гледаш по-надалеч от собственото си виждане.
Обобщенията и етикетите рядко печелят доверие, а понякога и самоуважение.
Паплач ли са? – Кажи ми ти, дали е мъдро да съдим цяло мнозинство по няколко гласа?
Както казва народът: ‘Гладен не вярва на сития.’
А ако не разбираш основни истини, по-добре е да мълчиш – както казва един мъдрец, ‘Мълчанието е злато.’
И все пак — Бог да ти прости както волните, така и неволните грехове.“

преди 5 минути, The Lone Star написа:

Всяко едно учение което бива разцепено, отделено, променено и изменено от истинското автоматично става фиктивно! Да се молим Бог да прости греховете на тези които основават всички тези учения и ги проповядват и объркват заблудените човешки души и някои дотолкова заблуждават, че много от хората тръгнали по този път стигат до просешка тояга, отчаяние и самоубийства! И аз не съм казал, че самите хора които са се хванали на въдицата са паплач, казвам че ученията им са точно такива, карайки хората да дадат накрая и последното си което имат!

преди 9 минути, Banesc написа:
А ако не разбираш основни истини, по-добре е да мълчиш – както казва един мъдрец, ‘Мълчанието е злато.

Но за теб е по-лесно да плюеш и вярата, защото така ти изнася най-вероятно.

преди 1 минута, asp1re написа:

Всяко едно учение което бива разцепено, отделено, променено и изменено от истинското автоматично става фиктивно! Да се молим Бог да прости греховете на тези които основават всички тези учения и ги проповядват и объркват заблудените човешки души и някои дотолкова заблуждават, че много от хората тръгнали по този път стигат до просешка тояга, отчаяние и самоубийства! И аз не съм казал, че самите хора които са се хванали на въдицата са паплач, казвам че ученията им са точно такива, карайки хората да дадат накрая и последното си което имат!

Бъркаш се. Това са сектите и култовете. Приравняваш всички към тях. Нека позная. Нямаш и най-малка представа какви глупости пишеш.

преди 6 минути, The Lone Star написа:

Бъркаш се. Това са сектите и култовете. Приравняваш всички към тях. Нека позная. Нямаш и най-малка представа какви глупости пишеш.

Ами да ти кажа честно не съм се и интересувал защото в днешно време всеки ден никнат като гъби все нови и нови учения все пак Хъбард преди много години го е казал - Ако искаш да забогатееш, основи си религия, те не стоят със скръстени ръце. Познавам няколко евангелиста специално, които ми обясняваха как влизали в някакви свръхсили по време на молитва и чак говорили различни езици, абе пълен цирк общо взето. Те като че ли всички учения отличителната им е черта да изпадат в някакви свръхсъстояния, луда работа.

Познавах няколко православни свещеника които дори някои от тях вече не са между нас Бог да ги прости, единия всеки ден зиме и лете пешком вървеше през три села да отиде, да отслужи Литургия, да се прибере обратно в дома си и да продължи труд на нивата, този човек живя до дълбока старост и винаги когато съм имал среща с него, простичко обясняваше нещата, изтъкващ себе си като един грешник без превземки и преструвки, такива всъщност бяха моите предци баби и дядовци, прости хора, отрудени, но с ревностна вяра, живеели чисто, спокойно и смирено и да изтъкна във времена когато тези учения и секти бяха далече далече от нашата родина.

току-що, asp1re написа:

Ами да ти кажа честно не съм се и интересувал защото в днешно време всеки ден никнат като гъби все нови и нови учения все пак Хъбард преди много години го е казал - Ако искаш да забогатееш, основи си религия, те не стоят със скръстени ръце. Познавам няколко евангелиста специално, които ми обясняваха как влизали в някакви свръхсили по време на молитва и чак говорили различни езици, абе пълен цирк общо взето. Те като че ли всички учения отличителната им е черта да изпадат в някакви свръхсъстояния, луда работа.

Това са петдесятните. При тях е нормално. Иначе, поинтерсувай се. Почети малко как стоят нещата.

преди 1 минута, The Lone Star написа:

Това са петдесятните. При тях е нормално. Иначе, поинтерсувай се. Почети малко как стоят нещата.

Абе да ти кажа честно, искам ама нямам желание!

преди 2 минути, asp1re написа:

при евангелистите са по-сложни нещата, те са Глобални мрежи и в нчкои отношения са по - влиятелни от Световната Католическа Общност  за държави и територии където католиците са малко или малцинство.

Темата тука е за „религиозно“ образование в училищната система на България, препоръчвам ти , да контролираш своята фанатична вяра, за да не дразниш и отвращаваш българската младеж, която няма да е среда за голяма християнска вяра. Младите биха приели „ритуалното православие“ и биха били християни основно по „празници“ и традиционна ритуалност. За това е нужна Много Голяма Модернизация, различен път от руското православие, което е непригодно за нас. Както казах трябва да имаме Отлични отношения с РПЦ и да подкрепяме нейната водеща роля, но ние сме си ние и БПЦ ще се развива и служи по Народна Българска Воля. Сега е времето Църквата да стане Народна , иначе заминава по дяволите!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.