Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против религиозното образование в училищата?

За или против религиозното образование в училищата? 25 гласували потребители

1. 1. За или против религиозното образование в училищата?

• За!
      24%
    • Против!
      56%
    • За, но с "особено мнение" (моля обяснете защо в коментарите)
      16%
    • Против, но с "особено мнение" (моля обяснете защо в коментарите)
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 16 минути, The Lone Star написа:

За Библията съм почти сигурен, че не се изучава в часовете по литература.

О, аз съм сигурна, че се изучава. Дъщеря ми миналата година беше в 8-ми клас и я учиха. 🙂 Ето ти тук един видео урок по темата. 😉

https://ucha.se/watch/6510/vsichko-vazhno-za-bibliata-obobshtenie

• Отговори 231
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The Lone Star
    The Lone Star

На тъпаците само руски опорки са им в главите...

• The Lone Star
    The Lone Star

Да, да. Моето гардже е най-хубаво. Познавам доста боклуци на които майките им се гордеят с тях.

• Колев 74
    Колев 74

Има една много стара българска народна поговорка: "Вържи попа, за да е мирно селото"  Това ми е мнението, а кой как го разбира си е за него!

току-що, The Lone Star написа:

Гео Милев.

какъв ти е проблема с Гео Милрв, нима Гошето Букъра е по благотворен „литератур“?

Проблемът ми е, че в поемата си Септември пише, че няма Бог. Другият не го знам кой е.

преди 4 минути, Мери) написа:

О, аз съм сигурна, че се изучава. Дъщеря ми миналата година беше в 8-ми клас и я учиха.

Да е жива и здрава. Не го знаех.

преди 1 минута, The Lone Star написа:

Проблемът ми е, че в поемата си Септември пише, че няма Бог. Другият не го знам кой е.

виждам-шегуваш се.

Въпроса за Училищно изучаване на православно християнство, ислям и другите е Важен, но по български се получава -както обикновенно. На гол тумбак пищови!, тя  къщата се срутва и потъва, а те за терасата се вайкат !.................виж другата тема за Голямото Престъпление с обримчването в Еврозона и още един куп Големи Проблеми.................за да се получи нещо , ще е нужно Прочистване с насилие и много страдание.

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Това е ясно. Но хората не са готови.

щом не са ............какво друго им остава освен да му одарят Една Последна молитва при дедо поп !😁

преди 2 минути, The Lone Star написа:

Остава им да си живеят живота както могат.

чи тва живот ли е !?😁

преди 1 час, asp1re написа:

С какво съм по различен? Всичко правя по свободна воля както ни е дадено от Господа, няма абсолютно никакви крайности и рамки. От теб се изисква да се опитваш да водиш благочестив живот, да спазваш пост, да се причастяваш и най вече да бъдеш по-добър към останалите. 
Разликите са огромни в общи линии…. Православието не е просто едно братство… Ти сам решаваш дали утре да отидеш на църква, нищо не става по задължение. Няма разни състояние на духа, не познавам свещеник който да се е превзел и да ми говори за срещи с Бога в сънищата и не само, самите свещеници с които имам възможност да разговарям са здраво стъпили хора на земята, говорещи повече за това което би ни очаквало след този живот, както го пише в Евангелието, а не по време на този както повечето искат, да видят и тогава да повярват, да получат и тогава да дадат!

Вярата в Бог няма нищо общо с това дали ходиш на църква или не. Православието и всяка друга религия са нищо повече от търговски дружества. Свещенниците са служителите, които ти продават идеята за афтърлайфа или т.нар. задгробен живот, където ще ти се удовлетворят всички желания (включително и секс според някои религии), стига да си послушен. Т.е. да не се бунтуваш срещу властта и да не повреждаш тялото си, защото целта му е то да работи и да изпълнява задълженията си към обществото и властта, която го управлява. По-добър към останалите можеш да бъдеш и без да постиш. Постенето е било с цел да се пести от храната за робите и за да може се издържа армията. Свещениците, които проповядват може да са здраво стъпили на земята, но това не пречи да говорят глупости. Не може в 21 век да пълниш съзнанието на едно дете с хомофобия и омраза към друговерците или неверниците. Как може да учиш едно дете например, че родителите му ще отидат в ада? Цялата схема на православието сега е да се даде евразийски модел на развитие на новата ни държава. Да се натъпчат децата от сега с идеи като православие с поглед към Русия, майката на славянските народи. Както се борят катастрофите с икони, така да раздават икони и дървени кръстчета на децата бъдещи войничета в православните войни. Да са безстрашни бранители на православното с цената на своя живот.

преди 1 минута, The Lone Star написа:

Дай Боже всекиму такъв...

твоя бог ще да е Демон, ................ а уж тук аз бях демона на звездното острие😀, или както християните го знаят като „антихриста“😁

Е, всеки си носи последствията от изборите си... Но по принцип съм за по-широк поглед към нещата.

преди 5 минути, Гoст написа:

Вярата в Бог няма нищо общо с това дали ходиш на църква или не. Православието и всяка друга религия са нищо повече от търговски дружества. Свещенниците са служителите, които ти продават идеята за афтърлайфа или т.нар. задгробен живот, където ще ти се удовлетворят всички желания (включително и секс според някои религии), стига да си послушен. Т.е. да не се бунтуваш срещу властта и да не повреждаш тялото си, защото целта му е то да работи и да изпълнява задълженията си към обществото и властта, която го управлява. По-добър към останалите можеш да бъдеш и без да постиш. Постенето е било с цел да се пести от храната за робите и за да може се издържа армията. Свещениците, които проповядват може да са здраво стъпили на земята, но това не пречи да говорят глупости. Не може в 21 век да пълниш съзнанието на едно дете с хомофобия и омраза към друговерците или неверниците. Как може да учиш едно дете например, че родителите му ще отидат в ада? Цялата схема на православието сега е да се даде евразийски модел на развитие на новата ни държава. Да се натъпчат децата от сега с идеи като православие с поглед към Русия, майката на славянските народи. Както се борят катастрофите с икони, така да раздават икони и дървени кръстчета на децата бъдещи войничета в православните войни. Да са безстрашни бранители на православното с цената на своя живот.

разбирам те, Влади, но ................. за теб тая работа е Работа, а за мен е Принцип и Достойнство. Има неща, които не се копуват с пари и не можеш да бъдеш изнудван и шантажиран........................ едно от тях е „материална справедливост“, тя е по-голяма от самия Живот!

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Е, всеки си носи последствията от изборите си... Но по принцип съм за по-широк поглед към нещата.

бе ти поглеждаш, ма дали виждаш?

току-що, laplandetza написа:

разбирам те, Влади, но ................. за теб тая работа е Работа, а за мен е Принцип и Достойнство. Има неща, които не се копуват с пари и не можеш да бъдеш изнудван и шантажиран........................ едно от тях е „материална справедливост“, тя е по-голяма от самия Живот!

Моля те, пиши малко по-грамотно! Нищо не ти разбирам и те прескачам често, защото е мъчение да те чета.

току-що, Гoст написа:

Моля те, пиши малко по-грамотно! Нищо не ти разбирам и те прескачам често, защото е мъчение да те чета.

не чети, няма да ти е от полза.

преди 13 минути, laplandetza написа:

бе ти поглеждаш, ма дали виждаш?

Виждам много неща, но някои предпочитам да не ги забелязвам.

преди 8 часа, Гoст написа:

Виждайки какви отговори получавам тук спрямо вярата, вече започнах да съжалявам че изобщо се включих в темата. Толкова анти-религиозни хора отдавна не бях срещал…. Жалко че сте българи дори някои хора, сърдете се после на самите вас, че подкрепяте всички тези атеистични възгледи които запада поднася ежедневно, затова подрастващото поколение самите те започват да се мислят за Богове и учителя и родителя нищо не може да им каже, убиха казармата, убиват стремежно вярата благодарение ѝ на всички невежи хора, без възпитание, без вяра и морални ценности няма как да се спре насилието, което става все повече и повече, но…. Важно е хората да не вярват, но не може да осъзнаете, че твоето поколение може да е било далеч от вярата неименуемо комунизма се е погрижил това да е така, но не виждам какво пречи нашите деца да изучават вярата…. Освен че ще ги направи малко по-добри, и ще им даде повод за размисъл дали не трябва да са малко по-добри в постъпките си друго няма какво да се случи, масово всички проблеми от подрастващото поколение идват защото израстват без страх от Бога, родителя, учителя и в един момент става най страшното защото се мислят за безмъсртни.

преди 9 минути, asp1re написа:

Виждайки какви отговори получавам тук спрямо вярата, вече започнах да съжалявам че изобщо се включих в темата. Толкова анти-религиозни хора отдавна не бях срещал…. Жалко че сте българи дори някои хора, сърдете се после на самите вас, че подкрепяте всички тези атеистични възгледи които запада поднася ежедневно, затова подрастващото поколение самите те започват да се мислят за Богове и учителя и родителя нищо не може да им каже, убиха казармата, убиват стремежно вярата благодарение ѝ на всички невежи хора, без възпитание, без вяра и морални ценности няма как да се спре насилието, което става все повече и повече, но…. Важно е хората да не вярват!

Слушай сега, атеизъм не е западно изобретение, а е от нашите земи, южните балкани и средиземноморие. Атеизъм в смисъл на безбожие е Тракийско Изобретение-доказано умни древни хора от тракийски произход са го практикували и в тоя ред атеизъм е български. Да си българин и да си Вчрващ са две различни неща. Проблемите с младежта са доста по завързани и тук проблема е политикоикономич.финансов и общо цивилизационен. Виж кой век сме и виж -на прага на създаване на Реалните „богове“ , а ти искаш със страх от книжния вехтчсал бог да плашиш „гаргите“ и те да се придържали към християнския морал. Аз казах ли ти , че на църквата и е нужна много сериозна модернизация и реформация, не го ли направят заминават в канала на историята. Насилието не може и не бива да се спира, ако пробваш - навлизаш в човекоапгрейда - т.е. в полето на „антихриста“ . Ползвай насилието за ..................Прочистване, нима забрави Содом и Гомор?..............., а да не бяха „ангели“ , а бяхме Ние - Чистачите на Универсума-Звездните Остриета !😁

преди 2 часа, asp1re написа:

Виждайки какви отговори получавам тук спрямо вярата, вече започнах да съжалявам че изобщо се включих в темата. Толкова анти-религиозни хора отдавна не бях срещал…. 

Вяра и религия са много различни неща!

преди 2 часа, laplandetza написа:

Слушай сега, атеизъм не е западно изобретение, а е от нашите земи, южните балкани и средиземноморие. Атеизъм в смисъл на безбожие е Тракийско Изобретение-доказано умни древни хора от тракийски произход са го практикували и в тоя ред атеизъм е български. Да си българин и да си Вчрващ са две различни неща. 

Атеизма е също вид вярване.

Затова Блез Паскал е казал:

"Първо - или Бог съществува, или не. Второ - аз мога да вярвам или не. Губя единствено в случай, че той наистина съществува, а аз отричам това. Така че по-добре да вярвам, защото рискът е минимален."

преди 1 минута, jhoro написа:

Вяра и религия са много различни неща!

Атеизма е също вид вярване.

Затова Блез Паскал е казал:

"Първо - или Бог съществува, или не. Второ - аз мога да вярвам или не. Губя единствено в случай, че той наистина съществува, а аз отричам това. Така че по-добре да вярвам, защото рискът е минимален."

атеизъм в смисъл на безбожие не е вярване. при безбожниците Вярата има съвсем различен смисъл, натоварена е с друго съдържание.- логика и вероятности. Безбожника щом е дръзнал да пренебрегне боговете, значи е достатъчно силен да бъде погълнат от бездната на забравата-т.е. Ултимативния Край- тотално унищожение.

преди 3 часа, laplandetza написа:

..................Прочистване, нима забрави Содом и Гомор?..............., а да не бяха „ангели“ , а бяхме Ние - Чистачите на Универсума-Звездните Остриета !😁

Някои неща са написани в Светото Писание още преди хилядолетия и са пророкувани, и както Содом и Гомор са се случили именно заради безверието и беззаконията на онези които за тях няма граници в живота, така и е предрекано, че ще има второ пришествие което наближава със пълна сила, пълно унищожение на света, което ще дойде от самите нас, ние сами ще го допуснем и ще се избием със зъби и нокти и тогава ни Господ ни твоя Бог ще ни помогне, защото сме имали шанс, но сме го загърбили! 
Ако някой си мисли че в този живот няма Видовден, жестоко се лъже, и горко за тези които го мислят. 

преди 43 минути, laplandetza написа:

атеизъм в смисъл на безбожие не е вярване. при безбожниците Вярата има съвсем различен смисъл, натоварена е с друго съдържание.- логика и вероятности. Безбожника щом е дръзнал да пренебрегне боговете, значи е достатъчно силен да бъде погълнат от бездната на забравата-т.е. Ултимативния Край- тотално унищожение.

Вярващия Вярва, че има нещо висше. Атеиста пак вярва - че няма нищо!

И двамата разчитат на вяра, щото нямат никакви доказателства.

преди 12 минути, asp1re написа:

Някои неща са написани в Светото Писание още преди хилядолетия и са пророкувани, и както Содом и Гомор са се случили именно заради безверието и беззаконията на онези които за тях няма граници в живота, така и е предрекано, че ще има второ пришествие което наближава със пълна сила, пълно унищожение на света, което ще дойде от самите нас, ние сами ще го допуснем и ще се избием със зъби и нокти и тогава ни Господ ни твоя Бог ще ни помогне, защото сме имали шанс, но сме го загърбили! 
Ако някой си мисли че в този живот няма Видовден, жестоко се лъже, и горко за тези които го мислят. 

чул те Господ, дано  да е скоро!

преди 6 минути, jhoro написа:

Вярващия Вярва, че има нещо висше. Атеиста пак вярва - че няма нищо!

И двамата разчитат на вяра, щото нямат никакви доказателства.

нищо такова, ключа е атеизмът в смисъл на безбожие, а това означава несъобразяване с възможното наличие на някакви богове.

преди 8 минути, laplandetza написа:

нищо такова, ключа е атеизмът в смисъл на безбожие, а това означава несъобразяване с възможното наличие на някакви богове.

Ако промениш думата „бог/богове“ на „висша сила“ - даже и физиката ще се съгласи!

преди 9 минути, jhoro написа:

Ако промениш думата „бог/богове“ на „висша сила“ - даже и физиката ще се съгласи!

нчма да се съгласи, няма „висши сили“ има ,сили“ в различни „светове“ степени на свободи и порядаци...........

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.