Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против религиозното образование в училищата?

За или против религиозното образование в училищата? 25 гласували потребители

1. 1. За или против религиозното образование в училищата?

• За!
      24%
    • Против!
      56%
    • За, но с "особено мнение" (моля обяснете защо в коментарите)
      16%
    • Против, но с "особено мнение" (моля обяснете защо в коментарите)
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 2 минути, asp1re написа:

Иначе аз бях в под. 75810 Казанлък. Зенитна батарея в първи район, пета танкова бригада.

Нищо не си видял! 12 МСП, под. 24260 - говори ли ти нещо?

• Отговори 231
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The Lone Star
    The Lone Star

На тъпаците само руски опорки са им в главите...

• The Lone Star
    The Lone Star

Да, да. Моето гардже е най-хубаво. Познавам доста боклуци на които майките им се гордеят с тях.

• Колев 74
    Колев 74

Има една много стара българска народна поговорка: "Вържи попа, за да е мирно селото"  Това ми е мнението, а кой как го разбира си е за него!

току-що, asp1re написа:

И все пак съм видял повече от това което днешната младеж ще видят. :) 

Зависи коя младеж визираш!

Племенникът ми е военен - офицер. Завърши НВУ „Васил Левски” и ... имам наблюдения.

току-що, jhoro написа:

Племенникът ми е военен - офицер. Завърши НВУ „Васил Левски” и ... имам наблюдения.

24260 беше поделение в Елхово и както го знаем масово “кашимерията..” в нашата батарея късни години на събиране по кръчми са идвали момчета отдали служба там по няколко месеца, нямам огромни наблюдения освен че явно всички ние сме извънземни, че никой от нас не е казал лоша дума за казармата! 

преди 3 минути, jhoro написа:

И аз имам роднина към войските друже… Една мисия в Кербала (2003) и една в Босна (2005) и две късни в Афганистан ок.2010г.

Това което съм чувал от него е че армията ни в момента е пълен цирк, той беше към спец.частите BUSOF ако си ги чувал изобщо парашутна бригада в Пловдив. Да, по мои наблюдения те са малко по-подготвени, но масово по поделенията дейността е умозатъпяваща без никаква подготовка! 
Още помня как преди да замине за Ирак бяха им дали фенерчета от руския пазар които още на първата седмица били изпукали! Армия нямаме, държавата целенасочено я уби.

преди 23 минути, asp1re написа:

Е то ако си лай*но и след казармата си оставаш такова, просто за мен трябва да има един задължителен курс от 4-6 месеца, няма да се отрази никак зле на подрастващата младеж да се подложи малко и на ред и на дисциплина и на подчинение. От много мислене, затова се дрогират и си бръснат гъзовете и мислят само в кой бар да се напият и сбият! Важно е човек да знае към какво да мисли, днешната младеж няма явна посока и казармата естествено няма да успее да им я посочи, но ще им даде лек тласък към по осъзнато разбиране на света или сиреч да не витаеш в облаците.

Смяташ, че няма лай*на, минали през казармата ли? 🙄 Човек, ако е ла*йно и хиляда казарми да мине, все тая. Смея да кажа, че моят син, а и неговите приятели, които няма да минават през никаква казарма, слава богу, са  много по-добре възпитани и много по-отговорни  от много по-възрастни от тях хм ... мъже, които са минали казармата, но както показват наблюденията ми  без особен успех. 

преди 20 минути, asp1re написа:

,,

Това което съм чувал от него е че армията ни в момента е пълен цирк, той беше към спец.частите BUSOF ако си ги чувал изобщо парашутна бригада в Пловдив. Да, по мои наблюдения те са малко по-подготвени, но масово по поделенията дейността е умозатъпяваща без никаква подготовка! 
Още помня как преди да замине за Ирак бяха им дали фенерчета от руския пазар които още на първата седмица били изпукали! Армия нямаме, държавата целенасочено я уби.

Роднини си имал?, ето и един мой ! Капитан Атанас Ангелов , командос от бригадата в Пловдив, Убит от Българи- поръчителите тези които Убиват България ! , официалната версия-самоубил се , като пистолета от към тила и намерен разглобен! е, някои  след няколко години заминаха при всевишния при „нещастни случаи“

https://atanas-angelov.blogspot.com/

преди 25 минути, Мери) написа:

Смея да кажа, че моят син, а и неговите приятели, които няма да минават през никаква казарма, слава богу, са  много по-добре възпитани и много по-отговорни  от много по-възрастни от тях хм ... мъже, които са минали казармата, но както показват наблюденията ми  без особен успех. 

Да, да. Моето гардже е най-хубаво. Познавам доста боклуци на които майките им се гордеят с тях.

преди 52 минути, The Lone Star написа:

Познавам доста боклуци на които майките им се гордеят с тях.

И те са минали през казарма, нали? 🙄 Знам аз. 😉

на 24.05.2025 г. в 7:37, The Lone Star написа:

На тъпаците само руски опорки са им в главите...

Не обиждай БНТ.

На фокус: Руска религиозна мрежа за информационно влияние действа у нас

на 29.05.2025 г. в 16:12, Bubbles написа:

Религиозното образвоание трябва да си стои в семинариите, а това, че системата е тъпа и не може да се справи с възпитанието на децата е проблем на всички но не религиозното обучение е решението.

Ето нещо интересно по темата:  https://danybon.com/obrazovanie/chas-duhovnost-russia/   

Така че няма да сме само ние, ако въведем такъв предмет в училище. 🙂

религията  трябва да се изкорини от училищата и  обществото

политиците правят точно обратното

щото цървите  са корумпирани  и компрометирани  и служат на мафията и политиците  и другите религии също 

преди 2 минути, The Lone Star написа:

Къде видя да обиждам БНТ, умнице...?

Ти нали беше македонец?

Какъв им е проблема на вашите хора и защо толкова много ни мразят?

преди 3 минути, Staff. написа:

Ти нали беше македонец?

Какъв им е проблема на вашите хора и защо толкова много ни мразят?

психодесните всички  ви мразят 

Не съм македонец. Мразят българите, защото така са научени. Както научиха и украинците да мразят руснаците...

Някои хора си бяха комунисти и такива ще си останат до края на игото им. 
Как да приемат религията и вярата в училищата и сърцата на хората като 2/3 от политиците са синове и дъщери на онези от върхушката.

По-лесно е никой да не вярва и да не го интересува нищо и никой, най малко пък моралните принципи в този свят.

преди 47 минути, Мери) написа:

Ето нещо интересно по темата:  https://danybon.com/obrazovanie/chas-duhovnost-russia/   

И Русия, Сърбия, Гърция, Румъния са на светлинни години по-напред откъм устоите на вярата, България се напълни с разбойници, мутри и безбожници които не дават пет пари за държавата си, ние за вярата ли да говорим? То ако ще е да си говорим празни приказки поне да говорим за нещо по хумористично.

преди 5 часа, Мери) написа:

Духовност и религия са две коренно различни неща, глупаво е, че хората масово ги приемат за едно и също.
Ся за да не кажеш нещо, ясно ми е, че и руснаците под духовност в училище разбират религия и това ще въведат.

преди 4 часа, asp1re написа:

Някои хора си бяха комунисти и такива ще си останат до края на игото им. 
Как да приемат религията и вярата в училищата и сърцата на хората като 2/3 от политиците са синове и дъщери на онези от върхушката.

По-лесно е никой да не вярва и да не го интересува нищо и никой, най малко пък моралните принципи в този свят.

И Русия, Сърбия, Гърция, Румъния са на светлинни години по-напред откъм устоите на вярата, България се напълни с разбойници, мутри и безбожници които не дават пет пари за държавата си, ние за вярата ли да говорим? То ако ще е да си говорим празни приказки поне да говорим за нещо по хумористично.

ни русия, ни сърбия, ни гърция, тея не са вярващи в християнския бог, а са суеверни и прости.Тея все ще си намерят „закрилата“ на някой измислен бог, светец, врачка, изцелителка, на някоя „свръхестествена сила“ и пр. С Исуса важна е традицията, а не самото християнство .При исляма също родовата и клановата традиция, племенната, етническата, сектанската и тази на големите ислямски клонове и движения. проблем е , натиска, силата с която се спазва „традицията“ - проблем от българска гледна точка и за самият разум.Исляма трудно се променя и преформира за еволюционни цели, но вече е разбит и той ще се пречупи на много места.

Нчма пряка връзка между „суеверието“ и „вярата“ с „моралните принципи“. Ако заговорим с доказателства, в повечето случаи най - големите хора-зверове са „по-морални“ от „вярващия човек“ Познавам такива Зверове-„демони“  , освен мен има още трима живи - по-морални от християни и мюсюлмани, освен това двама от тях са с модерни повлияни от комунизма убеждения.

преди 12 минути, laplandetza написа:

ни русия, ни сърбия, ни гърция, тея не са вярващи в християнския бог, а са суеверни и прости.Тея все ще си намерят „закрилата“ на някой измислен бог, светец, врачка, изцелителка, на някоя „свръхестествена сила“ и пр. С Исуса важна е традицията, а не самото християнство .При исляма също родовата и клановата традиция, племенната, етническата, сектанската и тази на големите ислямски клонове и движения. проблем е , натиска, силата с която се спазва „традицията“ - проблем от българска гледна точка и за самият разум.Исляма трудно се променя и преформира за еволюционни цели, но вече е разбит и той ще се пречупи на много места.

Нчма пряка връзка между „суеверието“ и „вярата“ с „моралните принципи“. Ако заговорим с доказателства, в повечето случаи най - големите хора-зверове са „по-морални“ от „вярващия човек“ Познавам такива Зверове-„демони“  , освен мен има още трима живи - по-морални от християни и мюсюлмани, освен това двама от тях са с модерни повлияни от комунизма убеждения.

Повечето си представят, че децата им  ще пеят псалми в черквата, или ще бият глава на килимчето в джамията. Не български гражданино, просто ще се научат да правят разлика между Библия и Евангелие. Ще опознаят какви религии има по света и какви идоли. Както учат Гръцки легенди и митове, така ще научат Израелски легенди и митове, тоест Библията, ще научат за раждането и живота на Христос, тоест Евангелието, ще знаят за Буда, за Мохамед и много други реално съществуващи личности. Без тези познания никой не би могъл да разбере световното изкуство, музикалните произведения, литературата, изобразителното изкуство. Но защо да им трябва обща култура, я как са оцелели вече 3 поколения без познания, пък нищо им няма. Да живее тик тока и джендърството, там е истината.

преди 1 час, asp1re написа:

Повечето си представят, че децата им  ще пеят псалми в черквата, или ще бият глава на килимчето в джамията. Не български гражданино, просто ще се научат да правят разлика между Библия и Евангелие. Ще опознаят какви религии има по света и какви идоли. Както учат Гръцки легенди и митове, така ще научат Израелски легенди и митове, тоест Библията, ще научат за раждането и живота на Христос, тоест Евангелието, ще знаят за Буда, за Мохамед и много други реално съществуващи личности. Без тези познания никой не би могъл да разбере световното изкуство, музикалните произведения, литературата, изобразителното изкуство. Но защо да им трябва обща култура, я как са оцелели вече 3 поколения без познания, пък нищо им няма. Да живее тик тока и джендърството, там е истината.

Така е, ще се съглася................  и поради това и подобни на това един безбожник като мен подкрепя „вероучение“ като образователни часове в училище, ..............дали ще е отделен „предмет“ или като част от примерно етика , философия, за малките „общество и хора“ и пр.............въпрос на стратегия и „технологично изпълнение“

преди 8 минути, The Lone Star написа:

Против съм да изучават православно християнство. Има детска Библия. Нека нея изучават.

Мда едно време ни раздаваха безплатно в училище детски библии плюс вариант като комикс, не знам никога не ми е харесвала тая идея.

Я гражданина си затрил акаунта.

Идеята ми е, че няма да се набляга на православието. Православното християнство е най-малкото от всичките. Някъде около 25%. 

преди 1 минута, The Lone Star написа:

Идеята ми е, че няма да се набляга на православието. Православното християнство е най-малкото от всичките. Някъде около 25%. 

По-добре да се наблегне на мохамеданството, нали. Познавам хора които с радост ще сложат бурката всъщност.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.