Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против религиозното образование в училищата?

За или против религиозното образование в училищата? 25 гласували потребители

1. 1. За или против религиозното образование в училищата?

• За!
      24%
    • Против!
      56%
    • За, но с "особено мнение" (моля обяснете защо в коментарите)
      16%
    • Против, но с "особено мнение" (моля обяснете защо в коментарите)
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 17 часа, Banesc написа:

Ако искаме децата да имат истинска свобода на избор, нека им дадем факти, а не догми. 

Много добре казано.

Религиозното образвоание трябва да си стои в семинариите, а това, че системата е тъпа и не може да се справи с възпитанието на децата е проблем на всички но не религиозното обучение е решението.

• Отговори 231
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The Lone Star
    The Lone Star

На тъпаците само руски опорки са им в главите...

• The Lone Star
    The Lone Star

Да, да. Моето гардже е най-хубаво. Познавам доста боклуци на които майките им се гордеят с тях.

• Колев 74
    Колев 74

Има една много стара българска народна поговорка: "Вържи попа, за да е мирно селото"  Това ми е мнението, а кой как го разбира си е за него!

преди 2 минути, Bubbles написа:

че системата е тъпа и не може да се справи с възпитанието на децата е проблем на всички но не религиозното обучение е решението.

макаренковия метод може да свърши  много добра работа

но в умерени количества

когато бях ученик  учетелите злоупотребяваха  и си изкарваха агресията без причина

караха ме да уча неща които не исках

и ме биеха 

което беше грешката  в системата още тогава

на децата трябва да се наложи да учат само математика и писане и четене и  другото да е  колкото искат и да  има практика в това което учат а сега няма никаква практика  а учене без практика  е безделие 

а безделието ражда пороци....

преди 15 часа, asp1re написа:

Виждайки какви отговори получавам тук спрямо вярата, вече започнах да съжалявам че изобщо се включих в темата. Толкова анти-религиозни хора отдавна не бях срещал…. Жалко че сте българи дори някои хора, сърдете се после на самите вас, че подкрепяте всички тези атеистични възгледи които запада поднася ежедневно, затова подрастващото поколение самите те започват да се мислят за Богове и учителя и родителя нищо не може да им каже, убиха казармата, убиват стремежно вярата благодарение ѝ на всички невежи хора, без възпитание, без вяра и морални ценности няма как да се спре насилието, което става все повече и повече, но…. Важно е хората да не вярват, но не може да осъзнаете, че твоето поколение може да е било далеч от вярата неименуемо комунизма се е погрижил това да е така, но не виждам какво пречи нашите деца да изучават вярата…. Освен че ще ги направи малко по-добри, и ще им даде повод за размисъл дали не трябва да са малко по-добри в постъпките си друго няма какво да се случи, масово всички проблеми от подрастващото поколение идват защото израстват без страх от Бога, родителя, учителя и в един момент става най страшното защото се мислят за безмъсртни.

Много тежки думи, извинявай ако съм те засегнал чак така. И от къде на къде ще ни наричаш жалки българи, защото сме подкрепяли еди какви си възгледи? Цялото ти изказване е като на някой, който слуша Киро Брейка по цял ден. Убили били казармата, нямало възпитание, морални ценности и т.н.. един вид пълна разруха. Дай да връщаме всички тия неща (за казармата говоря) и църквата. Да подарява на войничетата дървени кръстчета, за да ги пазят от куршумите на бойното поле. Виж как уж трябва да си миролюбив и смирен с твоята легия, а си пълен лицемер. Никой не е забранил вярата, но тя трябва да се изповядва като нещо лично и преди всичко осъзнато. Ти искаш да я налагаш на сила и от това никога нищо хубаво не е идвало. Справка кръстоносни походи и религиозните войни.

преди 3 минути, Гoст написа:

Убили били казармата, нямало възпитание, морални ценности и т.н.. един вид пълна разруха. Дай да връщаме всички тия неща (за казармата говоря) и църквата.

Винаги съм е изумявала как е възможно да има хора, които възпяват и опоетизират казармата и се чудя те деца имат ли, ще си изпратят ли детето в казарма или ще се радват да има казарма, но тя да дресира чуждите деца, не техните. 🙄

преди 4 минути, БаалБек написа:

gnus.png

Щом го казва, значи да вЕрваме....

Направиха го богат, защото им обясняваше против ваксините, после си намери и посолства. Още не са адресирали всичко, което се казва в това видео * като например дали ходят за интруктажи в чужди посолство или с какво ги подпомагат. То е ясно като бял ден. Направи си партия с ваксинирани антиваксъри, влезе със страховете на хората и накрая се продаде и на руските интереси и се доказва като русофил. Ясно е, че му идват инструктажи. Наскоро обясняваше как българите в шпионския скандал, в който имаше заговор за убийство били клевета. Ами ако е така значи той сериозно подценява английския съд. Чудя се на кого да вярвам. Хмм.

Цялото * https://www.facebook.com/dimitarnaydenov.demokrati.bg/videos/за-възраждане-отвътре-говори-бивш-техен-член-и-председател-на-тяхна-местна-орган/563933562383615/

преди 6 минути, Гoст написа:

Направиха го богат, защото им обясняваше против ваксините, после си намери и посолства. Още не са адресирали всичко, което се казва в това видео * като например дали ходят за интруктажи в чужди посолство или с какво ги подпомагат. То е ясно като бял ден. Направи си партия с ваксинирани антиваксъри, влезе със страховете на хората и накрая се продаде и на руските интереси и се доказва като русофил. Ясно е, че му идват инструктажи. Наскоро обясняваше как българите в шпионския скандал, в който имаше заговор за убийство били клевета. Ами ако е така значи той сериозно подценява английския съд. Чудя се на кого да вярвам. Хмм.

petokolonnitsi.png

преди 3 часа, Мери) написа:

Винаги съм е изумявала как е възможно да има хора, които възпяват и опоетизират казармата и се чудя те деца имат ли, ще си изпратят ли детето в казарма или ще се радват да има казарма, но тя да дресира чуждите деца, не техните. 🙄

хахах, пратих вече 2 деца в „казармата“, едното е момиче- тук и жените ходят в „казарма“ , по желание. Какъв ви е проблема с „казармата“ определено е  необходима школа поне за мъже.

пак са разръчкали розовозеленолиберал тролчарниците и гнуста е пропълзяла по мрежата😁

преди 5 часа, laplandetza написа:

хахах, пратих вече 2 деца в „казармата“, едното е момиче- тук и жените ходят в „казарма“ , по желание. Какъв ви е проблема с „казармата“ определено е  необходима школа поне за мъже.

пак са разръчкали розовозеленолиберал тролчарниците и гнуста е пропълзяла по мрежата😁

Ами чудесно, пращай ги. Нека всеки, който има желание да си праща децата, където си ще, но не и да изисква и другите да го правят. Още си спомням малко преди да махнат казармата как казваха по телевизията, че на едно момче, както си спяло в палатка на полето, в тъмнината му минала кола през главата. Никой не си ражда децата, за да ги прати на места, където може да им се случат подобни неща. Ти можеш разбира се и на война да ги пратиш, това си е твой проблем и твое разбиране за живота, което не е нужно да го издигаш като общоприложима истина. 😉

преди 7 минути, Мери) написа:

Ами чудесно, пращай ги. Нека всеки, който има желание да си праща децата, където си ще, но не и да изисква и другите да го правят. Още си спомням малко преди да махнат казармата как казваха по телевизията, че на едно момче, както си спяло в палатка на полето, в тъмнината му минала кола през главата. Никой не си ражда децата, за да ги прати на места, където може да им се случат подобни неща. Ти можеш разбира се и на война да ги пратиш, това си е твой проблем и твое разбиране за живота, което не е нужно да го издигаш като общоприложима истина. 😉

не е разговор за тука.доста обемен и времеви. На кратко, ако искаш твоите момчета да имат „Силата“ и да станат Достойни мъже , силно препоръчително е да попаднат в „казармена среда“ пък било и само за 4-6 месеца. Ако искате да имате нация и държава , да имате здрави семейства,да имате демографски прираст- задължително е момчетата да попаднат в „стреса“ и „странният свят - като по Хашек и малко по Кавка„ на „казармата“

преди 3 минути, laplandetza написа:

На кратко, ако искаш твоите момчета да имат „Силата“ и да станат Достойни мъже , силно препоръчително е да попаднат в „казармена среда“ пък било и само за 4-6 месеца.

Моето момче няма да попадне в казармена среда, макар че има желание. Той си е Достоен мъж и без казарми, всичко зависи от възпитанието и от примера на родителите, а не от казармите, ако един човек не е човек, няма как в казармата да стане такъв. Това е моя позиция по този въпрос разбира се, както и по всеки друг, хората могат да имат  различна гледна точка, затова казармата трябва да е по желание.

преди 19 минути, Мери) написа:

Не се напъвай излишно защото казармата беше убита в България преди много много години, за да бъде върната отново, и да бъде върната няма кой да отиде вече в нея - половината са мамини синчета другата половина джендъри.

Там обучаваха децата на работа с компас,карта, ориентиране, един бивак да си направят в планината ,как да запалят огън и да си осигурят вода, укритие, да намерят храна, да могат да плуват,да вържат възел, да се спускат на рапел, дори как да се вържат за да ги дигне хеликоптер, как да реагират на природни бедствия, изобщо на сървайвърски умения тип примитивно оцеляване и най-вече стягане и дисциплина! В днешно време ножове си вадят в училищата, а ти за един нещастен случай по време на отбиване на военна служба и вече даваш етикет на казармата!? Там е проблема, че в днешно време мамините синчета стоят до 40 години до на майка им фустата и накрая като трябва да поеме живота си в ръце мрънка и лентяйства защото цял живот е бил на леко и меко!  Само трудните времена изграждат силни хора, разберете го. 

преди 3 минути, asp1re написа:

Там обучаваха децата на работа с компас,карта, ориентиране, един бивак да си направят в планината ,как да запалят огън и да си осигурят вода, укритие, да намерят храна, да могат да плуват,да вържат възел, да се спускат на рапел, дори как да се вържат за да ги дигне хеликоптер, как да реагират на природни бедствия, изобщо на сървайвърски умения тип примитивно оцеляване и най-вече стягане и дисциплина!

А  защо вместо казарма и военно обучение, няма такива програми за обучение на подрастващите за реагиране при природни бедствия. Мисля, че това ще е от по-голяма полза, отколкото да се възпитават във военолюбие.

току-що, asp1re написа:

Там обучаваха децата на работа с компас,карта, ориентиране, един бивак да си направят в планината ,как да запалят огън и да си осигурят вода, укритие, да намерят храна, да могат да плуват,да вържат възел, да се спускат на рапел, дори как да се вържат за да ги дигне хеликоптер, как да реагират на природни бедствия, изобщо на сървайвърски умения тип примитивно оцеляване и най-вече стягане и дисциплина! В днешно време ножове си вадят в училищата, а ти за един нещастен случай по време на отбиване на военна служба и вече даваш етикет на казармата!? Там е проблема, че в днешно време мамините синчета стоят до 40 години до на майка им фустата и накрая като трябва да поеме живота си в ръце мрънка и лентяйства защото цял живот е бил на леко и меко!  Само трудните времена изграждат силни хора, разберете го. 

Баща ми ми е разказвал, че в хляба, който са му давали в казармата,  е откривал умрели мишки. 🙄 Аз съм против всякакви дисциплини, налагане на волята на един човек над друг. Смятам, че интелигентните хора могат сами да се дисциплинират. В днешно време много деца работят и учат и сами издържат себе си, а не стоят до "най мака им фустата". 😉

преди 3 минути, Мери) написа:

Баща ми ми е разказвал, че в хляба, който са му давали в казармата,  е откривал умрели мишки. 🙄 Аз съм против всякакви дисциплини, налагане на волята на един човек над друг. Смятам, че интелигентните хора могат сами да се дисциплинират. В днешно време много деца работят и учат и сами издържат себе си, а не стоят до "най мака им фустата". 😉

В казармата за интелигентни ли ги имаш? Рай за глупакът е ад за умния човек.

A fool's paradise is a wise man's hell.

току-що, АСПЕКТ написа:

В казармата за интелигентни ли ги имаш?

Ами не, именно затова не смятам да им пращам сина ми да го "дисциплинират". 😉

преди 7 минути, Мери) написа:

Ами не, именно затова не смятам да им пращам сина ми да го "дисциплинират". 😉

Правилно ще направиш. Не го пращай.  Там са само цига.ни, турчуля и някакви шматки като Динко.

преди 11 минути, Solly написа:

А  защо вместо казарма и военно обучение, няма такива програми за обучение на подрастващите за реагиране при природни бедствия. Мисля, че това ще е от по-голяма полза, отколкото да се възпитават във военолюбие.

Парица - царица. Там се наливат много пари и хората обичат да се трепят. А другите хора да гледат как се трепят. Справка Колизеумът.

Голямо реалити било как някой го убиват. Децата много са се забавлявали да гледат как умира даден човек. Бесило, гилотина, зверове, отрязана глава. Страхотен купон за децата.

преди 8 минути, Мери) написа:

Правилно е казал баща ти и именно затова ще се повторя че само трудните времена изграждат характера! Още втората ми сутрин след като майка ми и баща ми ме стовариха в поделението, старшината в 04:30 сутринта ме изкара да рина сняг гол до кръста и мама и татко ги нямаше да им се оплача! и много от тези които влезнахме не знаехме какво се случва с нас, а преди уволнението вече почти всеки имаше изграден навици, няма две положение или ставаш мъж или те изяждат. Това липсва, в днешно време виждаме колко интелигентни са останали и каква дисциплина понякога имам чувство че всички тези форумни активисти които отхвърляте и добродетелите от вярата и възпитанието от казармата живеем в различни българии та да не виждаме какво се случва с днешната младеж!

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Ама мъже излизаха от там, сега казарма няма ама държавичката ни се напълни с джендъри и меки китки които ползват повече козметика от една средностатистическа жена. Ти или си изобщо не си карал казарма или явно много тормоз си прекарал там, че сега ревеш като попарен от нея. 
Връщайки се назад аз съм благодарен на съдбата, че имах честта да бъда от онова поколение което трябваше да отбие задължителна военна служба, за мен това е един изпълнен дълг, много създадени навици (всеки преценява за себе си добри или лоши) и най вече много ценни приятелства, всяка година батареята се събираме на среща и се връщаме назад във времето! Аз взех от всичко по много и съм благодарен за всички спомени! Щом и до днес ни е приятно да се събираме и виждаме мисля че е излишно да се коментира какви спомени имаме от онова време! 

преди 2 часа, Solly написа:

тцъ, модерната казарма , не е казарма, наборно обучение от 4 до 6 месеца и от там ,койтое годен и надежден и желае - още половин година, за да може след това да премине ако продължава да е годен и желае към профислужба или остава в запас-където да има специално законодателство и нопрм.уредба на платени повиквателни за упресняване обучение и точно тези запасняци трябва да са обучени за „гражданска защита“ и евентуално те са основата за мобилизация по военно време.За ътях Специални Превилегии, за тях и техните семейства.

преди 2 часа, Мери) написа:

интелигентните мъже е за предпочитане да могат да „резнат гръцмуня“ на някой „див варварин“ ако нахлуе в Държавата им. Аз мога, двамата ми сина могат, за голямата дъщеря предполагам , че може да резне и моя!😁

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

общо взето в „старата казарма“ беше така и тъкмо това е „школата“, сега ще е различно но пак ще има дивотия и простотия в доволни количества.

преди 2 часа, asp1re написа:

Правилно е казал баща ти и именно затова ще се повторя че само трудните времена изграждат характера! Още втората ми сутрин след като майка ми и баща ми ме стовариха в поделението, старшината в 04:30 сутринта ме изкара да рина сняг гол до кръста и мама и татко ги нямаше да им се оплача! и много от тези които влезнахме не знаехме какво се случва с нас, а преди уволнението вече почти всеки имаше изграден навици, няма две положение или ставаш мъж или те изяждат. Това липсва, в днешно време виждаме колко интелигентни са останали и каква дисциплина понякога имам чувство че всички тези форумни активисти които отхвърляте и добродетелите от вярата и възпитанието от казармата живеем в различни българии та да не виждаме какво се случва с днешната младеж!

Точно така ! Това е Смисъла, но в днешно време ще бъде малко „по-рафинирано“ 

преди 34 минути, asp1re написа:

Ама мъже излизаха от там, сега казарма няма ама държавичката ни се напълни с джендъри и меки китки които ползват повече козметика от една средностатистическа жена. Ти или си изобщо не си карал казарма или явно много тормоз си прекарал там, че сега ревеш като попарен от нея. 
Връщайки се назад аз съм благодарен на съдбата, че имах честта да бъда от онова поколение което трябваше да отбие задължителна военна служба, за мен това е един изпълнен дълг, много създадени навици (всеки преценява за себе си добри или лоши) и най вече много ценни приятелства, всяка година батареята се събираме на среща и се връщаме назад във времето! Аз взех от всичко по много и съм благодарен за всички спомени!

Аз бях на пръв поглед „в по-лек режим“, бях спортист- в бойни спортове, борба , самбо - преди казармата бойни техники с нож и пистолет. Попаднах сетне във „военна полиция“ и разузнаване - е там вече беше „школата“ да се нагледаш на типажи готвеяи се Да Лапнат Цялата Държава!

преди 1 час, asp1re написа:

Не смятам, че една казарма ще направи от някого мъж, ако не е бил възпитан като такъв от семейството му. Отговорността не идва от казармата. Там учат на подчинение и да не мислят много много, не мисля, че умението да се подчинява е основен признак на истинския мъж. Джендърите и мекити китки нямат нищо общо с липсата на казарма.

преди 1 час, asp1re написа:

Връщайки се назад аз съм благодарен на съдбата, че имах честта да бъда от онова поколение което трябваше да отбие задължителна военна служба, за мен това е един изпълнен дълг, много създадени навици (всеки преценява за себе си добри или лоши) и най вече много ценни приятелства, всяка година батареята се събираме на среща и се връщаме назад във времето! Аз взех от всичко по много и съм благодарен за всички спомени! Щом и до днес ни е приятно да се събираме и виждаме мисля че е излишно да се коментира какви спомени имаме от онова време! 

Я сподели - в кое поделение и какъв род войски си служил, щото имаш много варианти!

Едно беше ГУСВ, друго КЕЧ към КСВ.

Едно е да си бил в „кадрирано“ поделение, друго - в бойно. Даже и в Триъгълника имаше „скатавки“!

преди 3 минути, Мери) написа:

Не смятам, че една казарма ще направи от някого мъж, ако не е бил възпитан като такъв от семейството му. Отговорността не идва от казармата. Там учат на подчинение и да не мислят много много, не мисля, че умението да се подчинява е основен признак на истинския мъж. Джендърите и мекити китки нямат нищо общо с липсата на казарма.

Е то ако си лай*но и след казармата си оставаш такова, просто за мен трябва да има един задължителен курс от 4-6 месеца, няма да се отрази никак зле на подрастващата младеж да се подложи малко и на ред и на дисциплина и на подчинение. От много мислене, затова се дрогират и си бръснат гъзовете и мислят само в кой бар да се напият и сбият! Важно е човек да знае към какво да мисли, днешната младеж няма явна посока и казармата естествено няма да успее да им я посочи, но ще им даде лек тласък към по осъзнато разбиране на света или сиреч да не витаеш в облаците.

току-що, asp1re написа:

Е то ако си лай*но и след казармата си оставаш такова, просто за мен трябва да има един задължителен курс от 4-6 месеца, няма да се отрази никак зле на подрастващата младеж да се подложи малко и на ред и на дисциплина и на подчинение.

Това няма нищо общо с простотиите от казармата, които се случваха в отсъствие на офицери. А понякога - от самите офицери.

Дисциплина може да има още в детската градина, без да има насилие - физическо, психическо или вербално.

преди 4 минути, jhoro написа:

Я сподели - в кое поделение и какъв род войски си служил, щото имаш много варианти!

Едно беше ГУСВ, друго КЕЧ към КСВ.

Едно е да си бил в „кадрирано“ поделение, друго - в бойно. Даже и в Триъгълника имаше „скатавки“!

То скатавките бяха неизменна част от задължителната военна служба то това е част от нея, все пак влизат младежи които нямат особени навици и режим, докато се пригодят има тарикатлъци. 

Иначе аз бях в под. 75810 Казанлък. Зенитна батарея в първи район, пета танкова бригада.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.