Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Израел атакува Иран

Featured Replies

преди 5 минути, asp1re написа:

Курорт щял да прави от Газа, светска демокрация от Иран...

Ми в Иран имаше светска демокрация, ама Карвария реши да организира там една (може би първата от многото) цветна революция и свали Мохамед Мосадък за да постави на негово място на власт религиозни фанатици. Ето една статия на Дойче Веле от 2017-та (за да не каже някой че е писана от сегашната пропаганда)

1953: открадната демокрация на Иран

Цитат

Преди близо 65 години ЦРУ организира свалянето на демократично избрания премиер на Иран Мохамед Мосадък - с фатални последици. Междувременно вече никой не оспорва, че САЩ са били замесени в държавния преврат.

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 145,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нямам отговор на няколко въпроса. Защо хамас направи терористичният акт, защо гадняху в отговор изтребваше цивилното население в Газа и най-вече защо сега Иран, това са все въпроси без отговор за мен,

• Ми в Иран имаше светска демокрация, ама Карвария реши да организира там една (може би първата от многото) цветна революция и свали Мохамед Мосадък за да постави на негово място на власт религиозни фан

• В. Велев
    В. Велев

Когато бяхме със СССР сами се защитавахме защото имахме 400 самолета, ракети СС, хиляди танкове и няколко стотин хилядна войска. И Гърция и Турция се плашеха от нас. А сега могат да ни превземат за 3

Публикувани изображения

Бе-ме-вето ще се окаже по досаден и от джоката

Пълен провал на Израел

Почнаха да бомбят места които са бомбили

Тръмп се ската, цар бомба не даде - следва дълга мъка по мазетата в Телави и Хайфа

Точно това не бяха предвидили.

Бягането от Техеран е заради думната голяма помпена станция - града няма вода.

Помпите са важна военна цел свързана с атомната бомба.

Запишете си - важно е .

преди 6 минути, asp1re написа:

Това неминуемо е така, миризмата на нефт ги влудява, видяхме и в Ирак какво стана, примерите са много. И ако някой си мисли че сега Ирак е най безопасната държава жестоко се лъже, там винаги ще си има отделните групировки, атентати и ще се избиват един другиму просто САЩ срина из основи цялата държава след като се намесиха. 
Русия не са китка за мирисане, всички видяхме как постъпиха с Украйна имайки впредвид че живеем в 21 век и да нахлуеш в чужда държава с танкове и армия не е най-хуманното решение, но проблема е че всички които плюят срещу тях не могат да разберат че американските задници не са с нищо по различни.

Няма нищо ново под слънцето. Историята показва, че във всички времена до днес, едни народи са завладявали по-богатите и по-апетитни земи на други народи.

/Автор: Капка Тодорова/

Искате да спорите във фейсбук за Близкия изток? Издишат ви малко аргументите или имате проблем с понятията? Няма страшно, предлагам ви речник на най-важните термини и понятия с кратка историческа справка!

Как да спорим за Близкия изток във фейсбук: речник на най-важните термини

ООН е международна организация, създадена през 1945 г. с цел запазване на мира и сигурността в света. Тя играе централна роля в Близкия изток – още през 1947 г. предлага разделение на Палестина между еврейска и арабска държава. Израел приема предложението, арабските държави – не.

Името „Палестина“ идва от латинското Palaestina – название, използвано от римляните след потушаването на еврейското въстание (135 г. сл. Хр.), когато преименуват провинция Юдея на Syria Palaestina. Целта е била да се заличи еврейската идентичност на региона.

Регионът е част от Османската империя, но не съществува политическа единица „Палестина“ – населението се идентифицира предимно по религия, племенна принадлежност и местен произход (напр. йерусалимци, гърци, мюсюлмани и т.н.).

Терминът „палестинец“ (Filastini) не е широко използван като национална идентичност.

След разпадането на Османската империя Великобритания управлява „Палестина“ като мандатна територия по силата на Лигата на нациите от 1917 до 1948.

Терминът „палестинец“ се използва за всички жители на мандатна Палестина, включително евреи, християни и мюсюлмани.

Пример: Еврейските вестници от онова време понякога също носят името Palestine.

Постепенно арабското население започва да използва термина, за да подчертае своята политическа и национална идентичност.

След 1948 г. (след създаването на Израел) „палестинец“ започва да означава основно арабите, изселени от територията на днешен Израел. Създават се бежански лагери, възниква нуждата от нова национална идентичност. Националното самосъзнание се формира особено силно след учредяването на ООП през 1964 г. и войната през 1967 г. и израелската окупация на Западния бряг и Газа.

Цитат

Понятието "палестинци" е измислица и е по-ново даже от понятието "македонци". В резолюцията на ООН се говори за създаване на еврейска и арабска държави. Не еврейска и палестинска". Понятието "палестинец" възниква със създаването на Организацията за Освобождение на Палестина (ООП) от Ясер Арафат през 60-те години на миналия век.

преди 9 часа, Moriati написа:

Чшшш, айде още един военен специалист кат бат гойко танкиста ракетиста 😏😂

Котенце босвнце сороспийкенце, Иран имат само С-300, и то защото години назад, РФ под давление ФАЩ и ИзСраел реши да отложи сделката за С-400..

Та айде четете ги малко тия неща две, че почвате баш да се показвате тотално лаици плямпаджии на кило... Не че не сте и без тези незнания 😁😂😎

преди 16 часа, M.Николов написа:

М-да, Скот Ритър е официален източник.

:laughing5:

Знаех си че това ще ли потрябва. Да зачеркнем Скот Ритър като читав източник. Вие сте доста по-зле от колкото си мислех. Всичките :) 

M8ADlKO.jpeg

Фундаментален договор!

пут

Твоето лице когато подписваш фундаментален договор!

Вчера Митко Песков въртя очички, усуква и рече, че евреите ще вървят до тотален капут на чалмата.
Това значи било фундаментален договор. Да насъскаш всякави Z-пропагандони, да се намятат по амразурата с пещерен антисемитизъм.
Ха сега тези папири, да ги насукат на масурка и в кафявата точка срещу запек. От тук насетне дори сомалийските пирати няма да се навият да подпишат фундаменталности с Хутин Пуй.

И втората заплетеност в Квантовата теория!
Иран е 90млн паплач. Иран има две армии: КСИР и редовната. КСИР са натръшкни. Къде е редовния аскер? Бахти ребуса и пъзела! 

Кое е натръшкано бе драги ?

Без голямата бомба на Тръмп сте като мухи. Впрочем и тя няма да помогне за планината.

Ще ви светкат “водопроводни” тръби докато омекнете

ПП

Защо Биби звъня първо на Путин ?

IMG_0440.jpeg

Ако не друго, трябва да приемете фактите такива каквито са - че евреите са наистина много умни!
Това дори и най-талантливите автори на криминални и екшън романи, не биха могли да го измислят така професионално, прецизно и изтънчено.

.......................

Агенти на Мосад в Иран: Как са подготвили удара на Израел

Истински шок за Иран е разкритието, че и много иранци са помагали на израелските тайни служби Мосад. Техни агенти от години са подготвяли военния удар срещу иранската атомна програма. Фактите до момента обобщава АРД.

Тайни бази за дронове

Израелският вестник "Хаарец" и други международни медии писаха, че в навечерието на течащата в момента операция в самия Иран е била създадена тайна база за безпилотни летателни апарати, които преди това са били контрабандно внесени в страната. Твърди се, че оръжията с прецизно насочване са били разположени в близост до иранските ракетни системи земя-въздух и са били използвани срещу тях в началото на офанзивата в петък.

По този начин противовъздушната отбрана на Иран е била значително отслабена, още преди тя изобщо да бъде задействана. Освен това с помощта на подвижни установки са били разположени прецизни оръжия в близост до ракетни силози и позиции на противовъздушната отбрана на Иран, информира още АРД.

Целенасочено ликвидиране на ключови фигури

В допълнение към това, в навечерието и малко след началото на първата вълна от атаки в петък, целенасочено са били ликвидирани ключови фигури от Революционната гвардия и ядрената програма на Иран, сред които бе и началникът на Генералния щаб Мохамед Багери, командирът на могъщата Революционна гвардия Хосейн Салами, както и Али Шамхани, секретар на Висшия съвет за национална сигурност и един от най-важните съветници на духовния водач аятолах Али Хаменей.

В неделя израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи и за убийството на ръководителя на разузнавателната служба на Иранските революционни гвардейци Мохамед Касеми. В Иран се говори още, че шефът на парламента Мохамед Багер Галибаф също е бил ликвидиран.

Мосад мисля че имат доста събрани компромати за Доналд Тръмп, както и за който и да е политик. Ще изнудват и заплашват, докато не си получат бомбата.

Даже си мисля, че иранците не са тъпи и компонентите за бомбата може и да не са в Иран. А в Пакистан или в Русия.

Също така сме в едни други времена, не в 1945 година и днес атомна бомба може да си направи всеки, който първо се сдобие с нужните техника и химични елементи. Не е невъзможно за часове някъде да се сглобят компоненти за бомба.

Предлагам да си поиграете с това и да пуснете "цар Бомба" в Тел Авив. Аз го направих и резултатите са впечатляващи. Та, кой е в патова ситуация? Защото Иран има доста по - голяма територия.

https://nuclearsecrecy.com/nukemap/

преди 2 часа, Мери) написа:

Пак ще попитам къде ти са доказателствата за "етническите чистки"?

Искаш ми доказателства за Волинското клане? Ти и за това не си чувала? Мхм...

Нацист, който е лежал в нацистки концлагер и чиито братя са умрели в Аушвиц, толкова ли не е могъл да си задейства връзките, та да ги спаси?

Ми, поразтършувай се, що е бил там, аз даже вече и го написах. Връзки? Да си задейства връзки, че да се спаси от Хитлер? Умно момиче си ти, няма шест-пет...

Винаги съм твърдяла, че путинофилите не блестят с особена интелигентност и логика.

Виждаме, че ти определено блестиш... Можеш ли да си вържеш обувките самичка?

Ми теб няма кой да те разбере,  с такава объркана логика само майка ти евентуално, но и за нея не е сигурно.

За майка ми, не знам, ама виждам, че ти веднага ме разбра... Тя за Волинското клане не е чувала, тръгнала да спори на историческа тематика...

преди 1 час, БаалБек написа:

ООН е международна организация, създадена през 1945 г. с цел запазване на мира и сигурността в света. Тя играе централна роля в Близкия изток – още през 1947 г. предлага разделение на Палестина между еврейска и арабска държава. Израел приема предложението, арабските държави – не.

Уаау... 😆

"Битката започва" – върховният лидер на Иран Али Хаменей
https://rusvesna.su/news/1750228015 

Китай започва да изпраща мистериозни товари до Иран след израелската атака - The Telegraph
https://rusvesna.su/news/1750224021 

Тръмп даде на Иран 24 часа да се откаже от ракетните и ядрените си програми и да се предаде
https://rusvesna.su/news/1750223596 

-----------------------------------

24 часов ултиматум за капитулация … звучи направо налудничаво.
Имам някакво предчувствие, че самонадеяният ръжав клоун ще нападне прибързано без да е струпал достатъчно войски в региона и рехавата му войска там ще бъде стопена за часове. А срамът от разгрома може да го накара него баш "миролюбецът" да удари с ядрено оръжие Иран за някаква компенсация на уронения престиж.
За сравнение САЩ и коалиция когато нападаха Ирак - бяха мощна военноморска армада,  160 000 сухопътна численост части подкрепени и от наземна, и  морска артилерия, и мощна въздушна подкрепа от Европа. 

Анализ на военната мощ на САЩ и "коалиция?" в момента в Близкия исток:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-14819911/iran-troops-bases-middle-east-gulf.html

Каква изненада. Според американското разузнаване, цитирано от CNN (ти да видиш!!!), Иран няма абсолютно никаква ядрена бухалка към този момент, а и както изглежда няма никакви наченки, това да се случи в близкото минало...

Цитат

When Israel launched its series of strikes against Iran last week, it also issued a number of dire warnings about the country’s nuclear program, suggesting Iran was fast approaching a point of no return in its quest to obtain nuclear weapons and that the strikes were necessary to preempt that outcome.

But US intelligence assessments had reached a different conclusion – not only was Iran not actively pursuing a nuclear weapon, it was also up to three years away from being able to produce and deliver one to a target of its choosing, according to four people familiar with the assessment.

Фейк. Снощи имаше три тревоги поделени от 15 ирански ракети. Убити и ранени няма. Справка МАДА. От осколки се запали тесла и изгоряха 10 авто около нея на  паркиг. Невидима  ракета не. Факти и Телеграф ги лепи на челото на дествената.

Сирийски лекар, измъчвал противници на Асад, е осъден на доживотен затвор в Германия. 40-годишният Алаа М. се премества в Германия през 2015 г. и започва работа като ортопедичен хирург. През 2020 г. е задържан по обвинения в изтезания в родината си, а две години по-късно е съден. Сега Висшият регионален съд във Франкфурт на Майн го осъжда на доживотен затвор.

Оказа се, че през 2011-2012 г. във военна болница в град Хомс е измъчвал затворници, противници на режима на Башар Асад. Алаа М. е практикувал побоища, изгаряния на тела и смъртоносни инжекции. Той е обвинен в девет случая на тежки телесни повреди и две убийства.

П.С.: Руснаците, които измъчват украински затворници, вероятно също мислят, че това положение е завинаги.

"Дори и невъзможното": 148 души, от които 89 българи, евакуирани от Израел, пристигнаха в София | dnes.dir.bg

п.п. Само да припомня на @valkiria1, че бе неуместно да "налива" страх в българите! Да си седи "безопасно" там где е! :)  

Българите винаги сме помагали на евреите и по-важно на онеправданите!

Цитат

Онеправдан е човек, към когото са постъпили несправедливо, на когото са отнели правата; причинили са му неправда

преди 12 минути, Profruit написа:

Фейк. Снощи имаше три тревоги поделени от 15 ирански ракети. Убити и ранени няма. Справка МАДА. От осколки се запали тесла и изгоряха 10 авто около нея на  паркиг. Невидима  ракета не. Факти и Телеграф ги лепи на челото на дествената.

Лъжат сър! Те друго не умеят!

преди 41 минути, MZ/X написа:

"Битката започва" – върховният лидер на Иран Али Хаменей
https://rusvesna.su/news/1750228015 

Китай започва да изпраща мистериозни товари до Иран след израелската атака - The Telegraph
https://rusvesna.su/news/1750224021 

Тръмп даде на Иран 24 часа да се откаже от ракетните и ядрените си програми и да се предаде
https://rusvesna.su/news/1750223596 

-----------------------------------

24 часов ултиматум за капитулация … звучи направо налудничаво.
Имам някакво предчувствие, че самонадеяният ръжав клоун ще нападне прибързано без да е струпал достатъчно войски в региона и рехавата му войска там ще бъде стопена за часове. А срамът от разгрома може да го накара него баш "миролюбецът" да удари с ядрено оръжие Иран за някаква компенсация на уронения престиж.
За сравнение САЩ и коалиция когато нападаха Ирак - бяха мощна военноморска армада,  160 000 сухопътна численост части подкрепени и от наземна, и  морска артилерия, и мощна въздушна подкрепа от Европа. 

Анализ на военната мощ на САЩ и "коалиция?" в момента в Близкия исток:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-14819911/iran-troops-bases-middle-east-gulf.html

Мистерионите товари са памперси за иранците! 😂

Умно Джоки, кво стана с ядрената бухалка от страна на Иран? Американското разузнаване казва, че всичко е шменти капели?

преди 2 часа, communismatic написа:

Искаш ми доказателства за Волинското клане? Ти и за това не си чувала? Мхм...

Ми, поразтършувай се, що е бил там, аз даже вече и го написах. Връзки? Да си задейства връзки, че да се спаси от Хитлер? Умно момиче си ти, няма шест-пет...

Виждаме, че ти определено блестиш... Можеш ли да си вържеш обувките самичка?

За майка ми, не знам, ама виждам, че ти веднага ме разбра... Тя за Волинското клане не е чувала, тръгнала да спори на историческа тематика...

Уаау... 😆

Повече съм чувала за Волинското клане от теб. Казах ти няколко пъти, престани да гълташ руска пропагандна литература като топъл хляб, вредно е за здравето. Аз за разлика от теб мога да чета източници в оригинал на няколко езика, в това число и на полски, но това, че не знаеш никакъв друг чужд език, освен руски,  не те извинява разбира се, че си ограничил мирогледа си единствено до руската пропагандна литература, в днешно време всеки може да си пусне в някой онлайн преводач или чат джи пи ти който си иска текст на какъвто и да е език и да се запознае със съдържанието му. Ох, забравих, че ти не обичаш да четеш, обичаш да повтаряш като папагал само неща, които са ти спуснати от СССР и Путинова Русия. 😕 Ето какво казва Ян Олшевски - премиер на правителството на Полша през годините 1991-1992 за "участието" на Бандера във Волинското клане: "Бандера не е отговорен за Волин", казва също така, че престъплението на Бандера спрямо Полша е било само едно -  атента срещу министъра на вътрешните работи полковник Бронислав Перацки.   Той твърди, че Бандера не е имал нищо общо с Волинското клане, тъй като Волинското клане е станало, когато той е бил затворен от германците.  Ето тук можеш да научиш подробности, макар че се съмнявам, че ще ги научиш, защото ти не обичаш да учиш: https://www.pogon.lt/ukraina/2584-jan-olszewski-bandera-nie-odpowiada-za-wolyn.html

преди 20 минути, Мери) написа:

Повече съм чувала за Волинското клане от теб.

Чувала си ми оная работа... Не знам, на какъв език, да ти се обясни... че хората на Степан Бандера следват неговите възгледи, неговата доктрина, неговите политически пристрастия, неговата идеология. За какво изобщо си правя труда, да ти ги пиша тия пространни постове, ти грам не вникваш в тях. Ти кво ще ми кажеш? Че той е лидер на украинските нацисти, а е бил против етническите чистки там ли? Или няма никакво участие в тях? Ми не знам, щото това са точно неговите хора...

преди 24 минути, communismatic написа:

Чувала си ми оная работа... Не знам, на какъв език, да ти се обясни... че хората на Степан Бандера следват неговите възгледи, неговата доктрина, неговите политически пристрастия, неговата идеология. За какво изобщо си правя труда, да ти ги пиша тия пространни постове, ти грам не вникваш в тях. Ти кво ще ми кажеш? Че той е лидер на украинските нацисти, а е бил против етническите чистки там ли? Или няма никакво участие в тях? Ми не знам, щото това са точно неговите хора...

Хем тъпо, хем  упорито! 😢 Казах ти, прочети интервюто, към което ти дадох линк по-горе, за да не се излагаш, не и не. Там човекът казва, че ако Бандера е ръководил Украинската въстаническа армия, вероятно е нямало да се стигне до Волинското клане ,защото е бил "мислещ политик", притежавал е голям политически усет и си е давал сметка, че резултата от войната е вече предрешен, а човекоубийствата, извършвани спрямо полското население, са можели да служат единствено на съветсктата страна и че може да са били  вдъхновени от нея.   Бандера е бил обезпокоен от съветските влияния върху украинското радикално движение за независимост. 

преди 1 час, Profruit написа:

Факти и Телеграф ги лепи на челото на дествената.

Същото и от Nova.bg, медия на която имате 100% доверие -> https://nova.bg/news/view/2025/06/17/501245/иран-твърди-че-е-ударила-израел-с-нов-модел-ракета/

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.