Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще сменям матраците вкъщи.

Featured Replies

преди 49 минути, Мечо Хубавеца написа:

Нали затова е форумът, да си даваме съвети. Досега сме били на 20 - 22 см скъпа марка матраци и сме доволни, но може би малко по-дебел ще е още по-добре. Едно е да легнеш и пробваш, друго е да спиш. 

Приказваш колкото да не заспиш! Май-не си виждал „Топ матраците“ - дето са по 4-5 сантиметра?

И нищо не казваш - двулицев ли искаш или еднолицев?

Пп. Относно твърдостта - по-твърдо от НАР няма!

• Отговори 54
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Не е само до марката. Килограми на ползващите го, технология по която е направен матрака... Повечето  магазини имат изложени мостри, които могат да се пробват на място.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Опитвах се да ти обясня, че не само дебелината е от значение. Има с различни видове пенопласти, има и комбинирани с пружини /покет/. Подхвърлих ти и за килограмите на спящите, че също имат значение ка

• Ще дойде време, когато ниското легло е проблем при ставане, не че до тогава няма да си сменил матраците още един път.

• Автор
преди 21 минути, jhoro написа:

Приказваш колкото да не заспиш! Май-не си виждал „Топ матраците“ - дето са по 4-5 сантиметра?

И нищо не казваш - двулицев ли искаш или еднолицев?

Пп. Относно твърдостта - по-твърдо от НАР няма!

Не ми се четат глупости. Топ матраците се слагат върху стари матраци или стари легла и не се ползват самостоятелно.  Матраците започват от 16 см и стигат до над 30 см. Баровците обикновено купуват дебели.

Кой нормален, който не е социално слаб ползва еднолицев? Той се скапва за година и половина. 

Питам за матрак, ако ме интересуваха нарове, ще пусна друга тема. 

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Питам за матрак, ако ме интересуваха нарове, ще пусна друга тема. 

Питаш от скука!

• Автор
преди 42 минути, Докладчик написа:

Колкото и да е дебел матрака, повече от 7-8-10 сантиметра, не можеш да потънеш. Имам 25 и 37 - разлика не намирам. Гледаш да ти е удобно на твърдост. И дали е с коприна или там разни покрития - зимни и летни.

Така де, но нашите са 22 и 20 см. Доволни сме, но минаха 10 г. и е време за смяна. Аз съм на принципа, че  в печелившия отбор промени се не правят, но приятели ме разубеждават. Не случайно в хотелите 4 и 5 звезди матраците са над 25 см и достигат 32 см, че и повече.. 

преди 10 минути, jhoro написа:

Питаш от скука!

Ако си ясновидец, значи мамиш хората. Не разчитам на мненията тук, но защо да не попитам. 

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ако си ясновидец, значи мамиш хората. Не разчитам на мненията тук, но защо да не попитам. 

Не съм ясновидец, но в случая явно съм познал. Ама ти си питай де - няма лошо.

• Автор
току-що, jhoro написа:

Не съм ясновидец, но в случая явно съм познал. Ама ти си питай де - няма лошо.

Не си познал, но поне не мамиш хората. 

Матраци се купуват веднъж на десет години и са изключително важни за здравето на човека. Преди да се купят, трябва добре да се обмисли и да се получи разностранна информация. Не е достатъчно само да се пробват. 

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не си познал, но поне не мамиш хората. 

Матраци се купуват веднъж на десет години и са изключително важни за здравето на човека. Преди да се купят, трябва добре да се обмисли и да се получи разностранна информация. Не е достатъчно само да се пробват. 

Каквото и да ти кажат, ще е субективно.

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ето една умна приказка. Започна да изтрезняваш. Браво! 

Майната ти (пак е субективно).

миналото лято ,за втори път взех този

https://videnov.bg/matrak-leo-poket-memori-pyana-ednolicev-120190?vtm_source=website&vtm_medium=product-page&vtm_campaign=SimalarProducts&vtm_content=Матрак Лео покет + мемори пяна еднолицев, 120/190

идеален като тежки хора , щом ме издържа над 10 г 

преди 13 часа, Мечо Хубавеца написа:

в хотелите 4 и 5 звезди матраците са над 25 см и достигат 32 см, че и повече

Опитвах се да ти обясня, че не само дебелината е от значение. Има с различни видове пенопласти, има и комбинирани с пружини /покет/. Подхвърлих ти и за килограмите на спящите, че също имат значение какъв ТИП матрак ще избереш. Сантиметрите дебелина са само един от параметрите на матрака.

на 16.06.2025 г. в 14:07, Мечо Хубавеца написа:

Зная, че има. Но едно е да пробваш, друго е да спиш на него. 37 см матрак е много дебел. Става много високо леглото. Жена ми не е баскетболистка, а и за мен ще е високо. Ще станат леглата над 67 см високи, което е много...

Ще дойде време, когато ниското легло е проблем при ставане, не че до тогава няма да си сменил матраците още един път.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Има с различни видове пенопласти, има и комбинирани с пружини /покет/.

Тези пружини също не са само един вид!

• Автор
преди 9 часа, Joss Bomon написа:

Опитвах се да ти обясня, че не само дебелината е от значение. Има с различни видове пенопласти, има и комбинирани с пружини /покет/. Подхвърлих ти и за килограмите на спящите, че също имат значение какъв ТИП матрак ще избереш. Сантиметрите дебелина са само един от параметрите на матрака.

То е ясно, че дебелината е само един от параметрите. Досега сме спали на сравнително тънки матраци 20-22 см и сме доволни защото са качествени. Ако бяхме дебелаци и не въртяхме два пъти в годината матраците, щеше да се деформират...

преди 10 часа, Мечо Хубавеца написа:

То е ясно, че дебелината е само един от параметрите. Досега сме спали на сравнително тънки матраци 20-22 см и сме доволни защото са качествени. Ако бяхме дебелаци и не въртяхме два пъти в годината матраците, щеше да се деформират...

То е ясно, че нищо не вдяна и пак си караш ганкиното... 

• Автор
преди 14 часа, Joss Bomon написа:

То е ясно, че нищо не вдяна и пак си караш ганкиното... 

Много по-наясно съм от теб на тази тема.  Естествено, че колкото повече са тежки хората, толкова по-дебел трябва да е матракът за да не се деформира...Ганкиното го играеш ти... Я по-добре в темите ми не пиши...Файда никаква от теб. 

преди 30 минути, Мечо Хубавеца написа:

Естествено, че колкото повече са тежки хората, толкова по-дебел трябва да е матракът за да не се деформира...

Не по-дебел, а по-устойчив!

Ти не ги ли смени вече или ... ще сменяш втори път?

• Автор
преди 5 минути, jhoro написа:

Не по-дебел, а по-устойчив!

Ти не ги ли смени вече или ... ще сменяш втори път?

И по-дебел и по-устойчив, и по-твърд. Ние обаче не сме дебелаци. Избрахме два 27 см матраци. Дебелите матраци се деформират по-трудно. 

преди 7 часа, Мечо Хубавеца написа:

И по-дебел и по-устойчив, и по-твърд. Ние обаче не сме дебелаци. Избрахме два 27 см матраци. Дебелите матраци се деформират по-трудно. 

Дооообре! Ще си го преместя!

Пп. За матрака говоря.

преди 8 часа, Мечо Хубавеца написа:

Много по-наясно съм от теб на тази тема.

:lol6:Няма как да си. На всички стана ясно, че дори не разбираш какво ти се казва!

преди 1 час, Joss Bomon написа:

:lol6:Няма как да си. На всички стана ясно, че дори не разбираш какво ти се казва!

Самия факт, че създава тема по въпроса, е достатъчен.

преди 13 часа, nusho73 написа:

Едно време са спали на рогозки и нищо да им нямало. Сега изгъзици,30 см. матраци.

Да ни е мекичко бе, оти сме много важни.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Да ни е мекичко бе, оти сме много важни.

Кое ти е мекичко?

• Автор
преди 14 часа, Joss Bomon написа:

Пишеш само глупотии или неща които отдавна знам. Хайде намери си друга тема, по която да спамиш. Матраците са избрани, успокой се. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.