Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще сменям матраците вкъщи.

Featured Replies

Спрял съм се на Магнифлекс. Има ли смисъл от по-дебел матрак или 20 см е достатъчно? От 25 години спим на твърди, но не особено дебели матраци 20-22 см. Има обаче модели 27-30 см. Имам познати, които са доволни от тях.

• Отговори 54
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Не е само до марката. Килограми на ползващите го, технология по която е направен матрака... Повечето  магазини имат изложени мостри, които могат да се пробват на място.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Опитвах се да ти обясня, че не само дебелината е от значение. Има с различни видове пенопласти, има и комбинирани с пружини /покет/. Подхвърлих ти и за килограмите на спящите, че също имат значение ка

• Ще дойде време, когато ниското легло е проблем при ставане, не че до тогава няма да си сменил матраците още един път.

Не е само до марката. Килограми на ползващите го, технология по която е направен матрака... Повечето  магазини имат изложени мостри, които могат да се пробват на място.

За мен има значение. Лично аз взех един на jysk 37см. pocket и съм много доволен. Но вече не са останали големи размери от него. Само 90x190. Преди бях на по-нисък, но вече не бих взел под 30.

Вече 5-6 години съм с 30см. на Happy Dreams - Джъмбо Империал Плюс.

Много е удобен, единственият проблем е, че дори и оригиналният протектор трудно обхваща тази дебелина. За чаршаф с ластик е още по-сложна работата.

• Автор
преди 44 минути, Joss Bomon написа:

Зная, че има. Но едно е да пробваш, друго е да спиш на него. 37 см матрак е много дебел. Става много високо леглото. Жена ми не е баскетболистка, а и за мен ще е високо. Ще станат леглата над 67 см високи, което е много...

преди 6 минути, B-boy/StyLe/ написа:

За мен има значение. Лично аз взех един на jysk 37см. pocket и съм много доволен. Но вече не са останали големи размери от него. Само 90x190. Преди бях на по-нисък, но вече не бих взел под 30.

Виж какво написах на Bomon.

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Вече 5-6 години съм с 30см. на Happy Dreams - Джъмбо Империал Плюс.

Много е удобен, единственият проблем е, че дори и оригиналният протектор трудно обхваща тази дебелина. За чаршаф с ластик е още сложна работата.

И сигурно си го купил с моите пари...

Не! По-важното е; Под тях да се обособи "склад". 

spalnq2.1.jpg

Успех!

преди 14 минути, Мечо Хубавеца написа:

И сигурно си го купил с моите пари...

Тогава не те познавах, но не се притеснявай - довечера ще черпиш. Тъй като фирмите не правят доставки на такова уиски, днес тъкмо бях решил да ходя до един склад на летището и да си го взема сам :D

В тази тема ли да се отчета с почерпката  :cheers:

• Автор
преди 1 минута, ivottoshev написа:

Тогава не те познавах, но не се притеснявай - довечера ще черпиш. Тъй като фирмите не правят доставки на такова уиски, тъкмо днес бях решил да ходя до един склад на летището и да си го взема сам :D

В тази тема ли да се отчета с почерпката  :cheers:

Недей тука. Хората не са запознати, а и се разводнява. Кво като не си ме познавал? Пак е било с моите пари. Като наближи да се гътнеш, мисля че е редно да кажеш на роднините си да ме поканят на погребението ти. Поне веднъж да черпиш и ти. :) Отговор ако решиш, моля да е в друга тема.

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Спрял съм се на Магнифлекс. Има ли смисъл от по-дебел матрак или 20 см е достатъчно? От 25 години спим на твърди, но не особено дебели матраци 20-22 см. Има обаче модели 27-30 см. Имам познати, които са доволни от тях.

От Икеа имам 30 см от пружини цилиндрични. Продават и по-високи чаршави за него 90 см на 200 см. Събира се без никакво огъване в Дачията комби и се затваря напълно вратата отзад.

Решението между матрак с дебелина 20–22 см и такъв с 27–30 см зависи основно от няколко ключови фактора:

🔹 1. Комфорт и усещане

По-дебелите матраци (27–30 см) обикновено:

• Имат повече слоеве: често включват няколко слоя мемори пяна, латекс или охлаждащи материали.

• Дават по-меко и „обгръщащо“ усещане, без да се губи поддръжката.

• Подходящи са, ако търсите повече лукс и комфорт, особено ако спите настрани (по-голямата дебелина облекчава натиска върху рамене и бедра).

🔹 2. Тегло на спящите

• При хора с по-високо тегло (над 90 кг), по-дебелите матраци са препоръчителни, тъй като предлагат по-добра дълбочинна поддръжка.

• По-тънките матраци могат да „пробиват“ и да създадат неудобство при по-голямо натоварване.

🔹 3. Навик и лични предпочитания

• След 25 години на твърд матрак, е възможно по-дебел и по-мек да се стори „потъващ“ в началото.

• Но Магнифлекс предлага различни твърдости, дори при по-дебелите модели — има такива с твърда поддръжка, въпреки че са 27–30 см.

🔹 4. Практичност

• По-дебелите матраци са по-тежки и трудни за обръщане.

• Високите матраци може да не са удобни при по-ниски легла — леглото става доста високо.

• При някои стари спални рамки, 30 см матрак може да изглежда несъразмерен.

Заключение

• 20–22 см матрак с добра вътрешна структура (особено с мемори пяна или латекс) е напълно достатъчен, ако сте доволни от твърдата опора досега.

• Ако обаче търсите повече комфорт, лукс и обгръщащ ефект, или имате по-високо тегло — 27–30 см си заслужава, стига твърдостта да ви пасне.

Хайде вие го направихте на призната,Принцесата и граховото зърно.Накичете няколко матрака 30 сантиметра един върху друг.30 см. Е много за матрак . 

преди 10 минути, nusho73 написа:

Хайде вие го направихте на призната,Принцесата и граховото зърно.Накичете няколко матрака 30 сантиметра един върху друг.30 см. Е много за матрак . 

Аз лично го направих. :) Върху 7см. сложих някакъв "стандартен" и се наложи да слагам "приспособление" по "умния ТВ", за да го гледам. :) 

1612127970.webp

Извод: Може би е по-удачно да смените цялата "спалня". :) 

преди 12 минути, (:IdioibI:) написа:

Аз лично го направих. :) Върху 7см. сложих някакъв "стандартен" и се наложи да слагам "приспособление" по "умния ТВ", за да го гледам. :) 

1612127970.webp

Извод: Може би е по-удачно да смените цялата "спалня". :) 

На много матраци съм спал сякаш италианските са най добре.Не съм принцеса.

Ти пък си взел топ матрак 

преди 2 минути, nusho73 написа:

На много матраци съм спал сякаш италианските са най добре.Не съм принцеса.

Не случайно Рим е там! ;) Само си пристави "гол" с петата на ботуш! :)  

Всичко е въпрос на вкус. Аз съм доволен от скандинавския. Топ матрак е. И е идеален, защото го ползвам и като ортопедичен. Тук не става въпрос за някакъв каприз, а чисто от здравословна гледна точка.

Лягаш и пробваш! Когато жената ме замъкна да купуваме, изрично казах на нея и продавачката да не ми казват цени. Потъркалях се на няколко и си харесах некъф италиански. Като цена беше средна работа.

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

ортопедичен

Хм, това и до момента не го разбрах. Това подобно ли е на ортодоксален? :) 

Значи: Матракът е важен за "възрастните" човеци. На младите им е все тая на какво спят и/или правят Любов! :) 

преди 5 часа, Мечо Хубавеца написа:

Има ли смисъл

Ние тук не може да сме в мислите ти и да знаем за какво ще го ползваш.

Аз казах! :) 

преди 6 часа, Мечо Хубавеца написа:

Зная, че има. Но едно е да пробваш, друго е да спиш на него. 37 см матрак е много дебел. Става много високо леглото. Жена ми не е баскетболистка, а и за мен ще е високо. Ще станат леглата над 67 см високи, което е много...

И що ми се блещиш на мен?! Аз какво ти написах, да вземеш най-дебелия ли?!!! Вземи без да пробваш и ще видиш какво цвете е ряпата! Аман от дървени философи!

преди 7 часа, (:IdioibI:) написа:

Не! По-важното е; Под тях да се обособи "склад". 

spalnq2.1.jpg

Успех!

Тези „складове“ обикновено са стъпка, преди контейнера!

преди 7 часа, Белгиеца написа:

От Икеа имам 30 см от пружини цилиндрични. Продават и по-високи чаршави за него 90 см на 200 см. Събира се без никакво огъване в Дачията комби и се затваря напълно вратата отзад.

Високи чаршаВи???

• Автор
преди 1 час, Joss Bomon написа:

И що ми се блещиш на мен?! Аз какво ти написах, да вземеш най-дебелия ли?!!! Вземи без да пробваш и ще видиш какво цвете е ряпата! Аман от дървени философи!

Кво се пенявиш? Къде съм писал, че няма да пробвам? Май ще се спра на 27 см дебели. 

преди 8 минути, Мечо Хубавеца написа:

Кво се пенявиш? Къде съм писал, че няма да пробвам? Май ще се спра на 27 см дебели. 

Пробвай! На кого му пука какво си избрал? Не разбирам защо такъв избор делегираш на форум? 

Имаш гръб и задник - лягай!

• Автор
преди 4 минути, parmobil написа:

Пробвай! На кого му пука какво си избрал? Не разбирам защо такъв избор делегираш на форум? 

Имаш гръб и задник - лягай!

Нали затова е форумът, да си даваме съвети. Досега сме били на 20 - 22 см скъпа марка матраци и сме доволни, но може би малко по-дебел ще е още по-добре. Едно е да легнеш и пробваш, друго е да спиш. 

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

Нали затова е форумът, да си даваме съвети. Досега сме били на 20 - 22 см скъпа марка матраци и сме доволни, но може би малко по-дебел ще е още по-добре. Едно е да легнеш и пробваш, друго е да спиш. 

Изобщо не съм гледал височина! На какво се чувстваш удобно е важно.

• Автор
преди 13 минути, parmobil написа:

Изобщо не съм гледал височина! На какво се чувстваш удобно е важно.

Говоря с приятели, а и тук го пишат, че по-дебелите матраци са по-добри. Не че тънките 20-22 см са лоши, напротив, но 27 см е малко по-добре за сън според тях. Мислех си, че дебелите матраци са за дебелаци, но не е точно така. 

Колкото и да е дебел матрака, повече от 7-8-10 сантиметра, не можеш да потънеш. Имам 25 и 37 - разлика не намирам. Гледаш да ти е удобно на твърдост. И дали е с коприна или там разни покрития - зимни и летни.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.