Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смартфон до 300 лева

Featured Replies

Препоръчайте нещо интересно. Фен съм на xiaomi, не бих гледал Motorola. Без такива с медиатек процесори , по възможност със снапдрагон. Може и втора употреба да се търси. Важна ми е производителността 

• Отговори 67
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• hugo_boss
    hugo_boss

В крайна сметка взех Redmi NOTE 14 4g 8/256. Благодаря на всички за насоките

• Realme c71 Сега в Технополис е точно 300 лева.

• kiro 2025
    kiro 2025

Риълмито на 13 записва разговори   Дали тая функция е активирана зависи от марката Упдейта на Риълми лаб не е само секюрити - а като на самсунг    взех го на 12, изпраска обемен флаш 3

Публикувани изображения

преди 4 часа, nusho73 написа:

Realme c71

Сега в Технополис е точно 300 лева.

299 лева е.

• Автор
преди 2 часа, Acnapyx написа:

Redmi Note 13

mediatek не  искам, споменал съм го

преди 2 часа, hugo_boss написа:

Снапдрагон 685

Screenshot_2025-07-04-23-45-48-582_com.android.settings.png

Интересно... В gsmarena има много грешна информация за телефона. Със Снапдрагон е, както споменах, също фингър принт сензорът е под екрана, а не отстрани и има радио.

https://www.mi.com/global/product/redmi-note-13/specs

преди 5 часа, Acnapyx написа:

Снапдрагон 685

Интересно... В gsmarena има много грешна информация за телефона. Със Снапдрагон е, както споменах, също фингър принт сензорът е под екрана, а не отстрани и има радио.

https://www.mi.com/global/product/redmi-note-13/specs

Не е грешна информацията, телефоните са различни. Единият е 4G, другият е 5G

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12776&idPhone2=12750

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Не е грешна информацията, телефоните са различни. Единият е 4G, другият е 5G

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12776&idPhone2=12750

Грешни са им моделите. Xiaomi Readmi Note 13 се казва, а не Note 13 4G както са го кръстили в gsmarena. Имат и модел Note 13 5G и т.н, но Redmi Note 13 няма 5G. Да добавя, ако авторът още размишлява, моделът ще бъде поддържан до 2028. 

• Автор

Еййй , стана доста труден изборът. Наистина на honor- а ги дават по-добър процесора. Но пък визуално по ми харесва xiaomi -то

Телефоните имат разлики. Хонор в Технополис е само с 4 РАМ, не знам къде има информация до кога, колко често и на какво ще получава ъпдейти. Също, Шаомито е с Амолед дисплей, една идея по-малък. Мисля също, че е един от последните модели, който се продава със зарядно 33 вата, добър УСБ кабел и черен силиконов кейс. Хонор има 5G, което допълнително ще хаби батерията и то доста. Но Хонор има 256ГБ "диск" срещу 128 за базовия модел на Редми Ноут 13. 

Само да допълня, че и идея си нямам от къде можеш да го лупиш.  В Технополис нямат класическия Редми Ноут 13 без 5G. Аз винаги си ги купувах от официалния сайт, но сега гледам, че и там само има линк за АлиЕкспрес

преди 17 минути, Acnapyx написа:

Само да допълня, че и идея си нямам от къде можеш да го лупиш.

От Ofisitebg например. Ако твърдо бюджетът е до 300 лв. - има и версия със 128/6 GB за 289 лв. 

преди 19 минути, Acnapyx написа:

Телефоните имат разлики.

От първия пост в темата:

преди 21 часа, hugo_boss написа:

Важна ми е производителността 

Именно. С недостатъчно РАМ, производителноста не само намалява, ми може и да изчезне. Като цяло устройството може и най-вероятно ще започне да зацикля. Идват телефони с по 12 РАМ вече. 4, според мен, е адски недостатъчно. Един компютър, било то телефон, зависи от много ресурси, а не само от процесор. Моята долна граница е 6ГБ, защото не ползвам нищо освен браузър и популярна VoIP програма. Шаомито постоянно взима 3-4ГБ и ми хартисват 2 за допълнителни програми. 

Ако сега трябваше да купувам телефон в БГ и държах да е Снапдрагон, обределено бих взел Шаомито от дадения от теб сайт поради няколко причини:

1. Идва със зарядно и черен гумен калъф.

2. Има 8ГБ рам в сравнение с 4 на Хонор

3. Няма 5G. Причината поради която го избягвам е огромното хабене на батерия.

4. С Амолед дисплей

5. Знам жизнения цикъл на устройството, знам и че получава редовни ъпдейти, а и има чудесни функции като да блокираш обаждания от хора, които не са ти в контактите и още много други.

6. Има слот за карта памет. 

преди 14 минути, Acnapyx написа:

4, според мен, е адски недостатъчно.

Според теб :) .

А според теста на Antutu - телефон с 4GB RAM е по-производителен от друг с 8GB . 

преди 17 минути, Rudy M. написа:

Според теб :) .

А според теста на Antutu - телефон с 4GB RAM е по-производителен от друг с 8GB . 

Съгласен съм. Въпросът е кой си купува телефон, за да рънва тестове на него. Предполагам повечето от нас си купуват телефони, за да рънват програми като ФБ, Хром и т.н. И като започне да зацикля телефона, щото суапи и има недостиг на РАМ ..

преди 40 минути, attj написа:

И за по-малко пари    https://ardes.bg/product/motorola-moto-g24-8gb-128gb-matte-charcoal-pb180018pl-389806   В комплекта има зарядно и калъф.

Ама разбира се, не пропускаш тема за телефони без да се опиташ да пробуташ някой от боклуците на Lenovo с надпис Motorola върху тях. Този е по-слаб във всяко едно отношение, защо го споменаваш?

преди 52 минути, Rudy M. написа:

Ама разбира се, не пропускаш тема за телефони без да се опиташ да пробуташ някой от боклуците на Lenovo с надпис Motorola върху тях. Този е по-слаб във всяко едно отношение, защо го споменаваш?

С какво са те разочаровали Леново и Моторола?   Питам сериозно -защото все още нищо тяхно не съм купувал досега.   Цените им са атрактивни и затова се зазяпвам.   Много са конкурентните марки.   Може пак да си търся Самсунг Галакси - защото от близо 4 години досега не съм недоволен.   Нищо - че те са по-скъпи. Има и за само 189 лв     https://ardes.bg/product/motorola-moto-g04-8gb-128gb-concord-black-pb130022pl-452527?rlv_rid=35f9f4a6-b908-4aee-aa60-d0596130420f&rlv_rpid=452527&rlv_rpos=1

преди 2 часа, attj написа:

И за по-малко пари    https://ardes.bg/product/motorola-moto-g24-8gb-128gb-matte-charcoal-pb180018pl-389806   В комплекта има зарядно и калъф.

Ти изобщо чете ли първият пост? Човека казва че Моторола и Медиатек не иска, а ти му препоръчваш точно Моторола и то с Медиатек :angry:

преди 30 минути, ivottoshev написа:

Ти изобщо чете ли първият пост? Човека казва че Моторола и Медиатек не иска, а ти му препоръчваш точно Моторола и то с Медиатек :angry:

Не казва защо.    Може да си купува скъп Айфон,   защо поставя въпроси?   

преди 5 часа, Rudy M. написа:

Тоест - ти не знаеш, че Antutu тества цялостната производителност на телефона, а мислиш, че е само процесора, така ли? 

:)

На Андроид без руут няма как да тестват цялата производителност. Системата "оптимизира" според ресурсите. Не са един и два производителите, които читваха - телефоните им бяха "оптимизирани" за бенчмарк тестове. Казвам просто, че реалната употреба е от значение. От личен опит с телефони с 3,4ГБ РАМ, не съм доволен. Системата спира процеси на ръндъм принцип. Най-досадно е да ми изпратят СМС за логин от някой сайт, докато минимизирам сайта, че да копирам секюрити кода, като го резюмна, зарежда страницата отново и ми трябва нов код. Или пък незатворени процеси зареждат от нулата като ги отворя след минимизиране. За капак, доста бавно. 

• Автор
преди 1 час, Acnapyx написа:

Системата спира процеси на ръндъм принцип. Най-досадно е да ми изпратят СМС за логин от някой сайт, докато минимизирам сайта, че да копирам секюрити кода, като го резюмна, зарежда страницата отново и ми трябва нов код. Или пък незатворени процеси зареждат от нулата като ги отворя след минимизиране. За капак, доста бавно. 

Точно заради тези недостатъци не искам Моторола да чуя повече, с G35 съм в момента, само защото в взех почти без пари. Но повече няма да повторя. Преди това съм ползвал note 9 , note 11. Този дето ми препоръчвате note 13 ми е идеален.

Имал съм и samsung note 3 , страхотен телефон. Просто мисля че вече прекалено се надуват цената заради самата марка. В момента ползвам служебен Samsung a54 5g , страхотен е , но някак си 600 лева ми идват свръх

преди 13 часа, hugo_boss написа:

Точно заради тези недостатъци не искам Моторола да чуя повече, с G35 съм в момента, само защото в взех почти без пари. Но повече няма да повторя. Преди това съм ползвал note 9 , note 11. Този дето ми препоръчвате note 13 ми е идеален.

Имал съм и samsung note 3 , страхотен телефон. Просто мисля че вече прекалено се надуват цената заради самата марка. В момента ползвам служебен Samsung a54 5g , страхотен е , но някак си 600 лева ми идват свръх

Това са симптоми на телефон страдащ от недостатъчно РАМ. Не е заради Медиатек. Моторола имат някакви тотално объркани модела телефон като например модел с 5G и под 4000мАн батерия или други с добър процесор, но недостатъчно РАМ. Ако си преосмислите мнението за Снапдрагон, мисля, че Xiaomi Redmi Note 14 е по-добър от 13 и ще има по-дълга поддръжка, но пък го продават без зарядно.

https://trust.mi.com/misrc/updates/phone?tab=aerdata

на 4.07.2025 г. в 22:51, hugo_boss написа:

...и аз имах резерви към mediatek...

...но на moto edge 40 neo е пушка кучето...

...за други телефони с този процесор,не знам как се държат...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.