Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смартфон до 300 лева

Featured Replies

Не всички са налични,  а на промоакция сега  е този    https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--MOTOROLA-EDGE-30-5G-256-8-GR-0061RO/p/507930   Не ми е ясно защо срещу Леново-Моторола има особено отношение?    Пак са китайци.

• Отговори 67
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• hugo_boss
    hugo_boss

В крайна сметка взех Redmi NOTE 14 4g 8/256. Благодаря на всички за насоките

• Realme c71 Сега в Технополис е точно 300 лева.

• kiro 2025
    kiro 2025

Риълмито на 13 записва разговори   Дали тая функция е активирана зависи от марката Упдейта на Риълми лаб не е само секюрити - а като на самсунг    взех го на 12, изпраска обемен флаш 3

Публикувани изображения

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Преди да купя втория отварях нарочно няколко приложения в първия, да видя дали ще ги напълни тези 4GB RAM, ама си оставаше още свободно място. И не купих с 8GB RAM.

Без руут няма как да изтряскаш цялата памет. Гледай да ти върши работа. Системата поддържа бекграунд процеси, активни на екрана и т.н. До настройки на системата е как ще разпределя рам. Примерно на моя телефон почти винаги имам 3 свободни от 6. Без значение какво инсталирам и какво съм махнал. Абсолютно няма разлика ако е наблъскан с апликации или не - все си показва около 3ГБ достъпни. Но разликата идва в мултитаскинга - когато искам да ползвам едно приложение (най-често браузера) без да ми презарежда страницата при всяко отваряне. Ако имам само браузера без никакви други шитни като вайбър и т.н., мога да го ползвам с 2 страници(таба) и Съобщения примерно. Важно е да спомена, че РАМ-та не е фиксиран ресурс до чийто лимит потребителите могат да стигнат. Системата преоритеризира кои апликации за какво да получат РАМ, и в даден момент започва да суапи. При линукс мисля, че беше при 60-70% запълване на РАМ-та. При суапенето системата използва твърдия диск/ссд за РАМ, които са многооо по-бавни от РАМ-та. Системата винаги си оставя някакъв процент свободна РАМ, за да може да поеме евентуално новостартирани процеси и т.н. В случая с Андроид, при недостиг на РАМ първо спира активните фонови процеси, но не и тези на заден план. Все пак е по-добре Вайбър, Уатсап, Мийт, поща - да работят на заден план, за да получават съобщения/обаждания, но да зареждат бавно при активиране отколкото да "убие"напълно едно или няколко от тях, за да могат другите да вървят бързо. Естествено това води до огромен лаг, но все пак вървят колкото и дразнещо да е. Вече в един многооо краен етап, ако РАМ-та и суапа биват действително изечерпвани, идва ООМ - out of memory killer. Буквално спира някой процес напълно. Това обаче е адски трудно да се посигне с Андроид. Дори бюджетен телефон с 3 РАМ може да бъде затлачен с тонове апликации, ще лагва с минути, но ще работи.

преди 30 минути, attj написа:

Не ми е ясно защо срещу Леново-Моторола има особено отношение?    Пак са китайци.

1. Защото не си поддържат устройствата.

2. Защото има нещо тотално объркано в конфигурациите им. Примерът от теб - телефон с 5G и 4020мАх батерия!?!?! Грубо като знаем колко траят топ телефони с по-добри чипове и 5000мАх батерия, колко ще трае този? Ще има зареждане сутрин и на обяд, а вероятно и вечерта. И то докато е нов. 2-3 пъти зареждане на ден, колко ще кара и кое ще умре първо - батерията или ще се разшляка УСБ порта? Или други модели с 4 РАМ.... ОМГ

преди 3 часа, attj написа:

Не всички са налични,  а на промоакция сега  е този    https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--MOTOROLA-EDGE-30-5G-256-8-GR-0061RO/p/507930   Не ми е ясно защо срещу Леново-Моторола има особено отношение?    Пак са китайци.

...април...22-ра...анонсед...

...тва е телефон с батерия на 3 години...

...телефон максимум на 1 година от пусканета на пазара...

...другото си е греда...градски...

Моят  Самсунг Галакси ми е модел от 2021 година и го зареждам веднъж седмично.  Батерията е като нова.  Причината - почти всички дейности са изнесени на другите устройства..   На мен ми трябва евтин смартфон - слушалка с прилична камера.   Повече пари бих дал за компютър,  лаптоп и таблет.   И тях често  ги ползвам  за телефония във видеорежим.  В тази тема за смартфон до 300 лв има и доста качествени варианти. Кой е най-добрия?   

преди 22 минути, attj написа:

Моят  Самсунг Галакси ми е модел от 2021 година и го зареждам веднъж седмично.  Батерията е като нова.  Причината - почти всички дейности са изнесени на другите устройства..   На мен ми трябва евтин смартфон - слушалка с прилична камера.   Повече пари бих дал за компютър,  лаптоп и таблет.   И тях често  ги ползвам  за телефония във видеорежим.  В тази тема за смартфон до 300 лв има и доста качествени варианти. Кой е най-добрия?   

...еееее...

...той човек телефон да е при теб...

...аз на моите има ,,вадя джигерите" от работа...

...понякога до 3-пъти ги зареждам...

...аз съм наобратно-за телефон пара-чок...

...лаптопа някакъв асус от един колега го взех за 100 кинта...

...бачкаше...последно...

...ама от 3-4 месеца не съм го отварял...

...в шкафа при телефоните е...

...от телефон търся процесор и живот на батерията...

...с poco f5pro...оня ден за пръв път правих снимки от лифта на Карандила...

...изкара година и половина,стига му толкова,заминава в заслужена пенсия...резерва...

...но иначе е в преходен период преди да го джасна в шкафа и да си карам плътно с moto edge 50 ultra...

преди 2 минути, _nib_ написа:

...аз на моите има ,,вадя джигерите" от работа...

...понякога до 3-пъти ги зареждам...

На другите устройства е по-удобно за работа.    Мога да си купя Айфон за 4000 лв като снахата на съседката ми.     Това е неуместна инвестиция.    Дори повече пари бих дал за другите устройства.    За смартфон 300 лв са разумна граница.   Според мен.   

преди 4 часа, Acnapyx написа:

Системата преоритеризира кои апликации за какво да получат РАМ, и в даден момент започва да суапи.

...

При суапенето системата използва твърдия диск/ссд за РАМ, които са многооо по-бавни от РАМ-та. 

На моят който е с 4GB RAM реални, на кутията му пише че може да се добавят още 4GB които са ги кръстили Extension и ще ги ползва от ссд 128 GB на което на кутията му викат ROM.
Аз не съм ги пуснал да са активни тези „фалшиви“ още 4GB RAM.

Ако някой може да предскаже как ще се държи телефона при добавени / разрешени още 4GB взети от ссд, може да поясни на нас невежите.

Или линкове за четене на английски, френски, руски и български пак става.

преди 34 минути, attj написа:

На другите устройства е по-удобно за работа.    

Разбира се че е по-удобно на 14 инчов лаптоп.
Даже съм купил една джаджа за 20 € която по същество е модем за 4G LTE посредством сложена в него SIM карта и праща по Wi-Fi сигнал до няколко устройства наоколо.
Само че не държи толкова стабилна връзка с лаптопа както е със смартфона със същата SIM карта. Това е в моята къща само за един от трите мобилни оператори. На друго място може би ще работи по-стабилно джаджата, не знам не съм пробвал.
За в колата имам друг модем за 4G LTE който лови по-добре и от смартфона сигналите от операторите и го захранвам от запалката с 12 волта. Ама става само за в колата, не може да се разнася като смартфон навсякъде.
И с 14 инчов лаптоп под Линукс, няма ядове със самостартиращи апдейти както става с Боза 10 например.

Има различни защити.   Още по-удобно е на монитор поне 24 инча.  За всичко.    И е на ток без батерия.

• 2 месеца по-късно...
на 10.07.2025 г. в 18:52, attj написа:

За ползватели като мен има и още по-изгоден и евтин  вариант.   Хубав смартфон    https://www.citytel.bg/xiaomi-redmi-13-4g-128gb-6gb-ram   Продават и зарядно.

В крайна сметка купи ли си нещо или още избираш?!

на 7.10.2025 г. в 20:06, The Lone Star написа:

В крайна сметка купи ли си нещо или още избираш?!

Голямата ми дъщеря ми подари (за да не се мотам още)  такъв  https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--XIAOMI-REDMI-NOTE-14-BLACK/p/506492  Бил уж най-доброто при бюджетните.

на 8.07.2025 г. в 12:09, Белгиеца написа:

Той синът ми ще си носи лек лаптоп в университета, та смърделия телефон ще е само за ако се наложи нещо непредвидено да го ползва него. Там имат безплатно Wi-Fi за студентите, логват се с някакъв личен код и лаптопа работи без да му трябва сигнал от телефона.

Сега вече знам за какво ползва синът ми неговия смартфон.
За да може да се логне на сайта на университета с лаптопа, има двойна проверка за идентичност с микрософтско приложение което показва две цифри, който ги пише на лаптопа и така влиза и вижда каква му е програмата с лекциите и преподавателите какво са писали там и т.н.
Другото да си гледа разписанието на влаковете и автобусите в Люксембург на смартфона, когато му трябва. Обажда ми се от GSM-а му а не от смартфона, който е изключен като не му трябва, що да зарежда батерията му всеки ден.

преди 45 минути, The Lone Star написа:

Не е лош избор. Макар, че за 20 лв. отгоре бих взел версията с 8/256 GB.

Ама ти като не си жена , твоето мнение не се взима под внимание.
Тя дъщеря му е питала някоя мацка у магазина и са се разбрали по женски и готово.

преди 50 минути, Белгиеца написа:

Обажда ми се от GSM-а му а не от смартфона, който е изключен като не му трябва, що да зарежда батерията му всеки ден.

Щом си такава циция, кажи му да си зарежда смартфона от някой контакт в университета. Защо да мъкне два апарата, само заради това че ти си стиснат и не искаш да хаби ток у вас?

преди 8 часа, The Lone Star написа:

Не е лош избор. Макар, че за 20 лв. отгоре бих взел версията с 8/256 GB.

Лично за мен е слушалка с камера.    Почти всичко ми е изнесено на стационарни компютри, лаптоп или таблет.   Дъщерята като ме търси по Вайбър - пищят няколко устройства.    Реагирам с най-близкото до себе си. И не е от  смартфон.    Заради миниатюрното екранче.   Все сме във видеорежим.

• 2 седмици по-късно...

До 300 кинта или Xiaomi или Моторола, зависи от моментна промоция къде какво ще изпадне. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.