Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смартфон до 300 лева

Featured Replies

Някой не е ли пробвал този    https://ardes.bg/product/motorola-moto-g04-8gb-128gb-sunrise-orange-pb130031pl-449887  Пишат го за лидер по характеристики-цена-качество.   В комплекта е с калъф и зарядно,  които също струват пари.

• Отговори 67
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• hugo_boss
    hugo_boss

В крайна сметка взех Redmi NOTE 14 4g 8/256. Благодаря на всички за насоките

• Realme c71 Сега в Технополис е точно 300 лева.

• kiro 2025
    kiro 2025

Риълмито на 13 записва разговори   Дали тая функция е активирана зависи от марката Упдейта на Риълми лаб не е само секюрити - а като на самсунг    взех го на 12, изпраска обемен флаш 3

Публикувани изображения

преди 1 час, Rudy M. написа:

Кой и къде го пише?

В разни сайтове за продажби на смартфони - къде ли не по света.    Почти са ме зарибили да си купя един такъв.     Че той си е като за без пари.     Според мен.   За покупки в Кауфланд плащаме повече.    

преди 5 минути, attj написа:

Почти са ме зарибили да си купя един такъв.     Че той си е като за без пари.     Според мен.   

Ами като е без пари - хайде, купи си един.

Че да си седнеш на г.з., и да спреш да ги рекламираш.

преди 6 минути, attj написа:

В разни сайтове за продажби на смартфони - къде ли не по света.

Тоест - търговците, дето ги продават, си хвалят стоката? И ти им се връзваш? 

:lol6:

Марката гони търговски оборот и количество.   Продават с гаранция при неслучайни търговци.    Нищо не рекламирам.   Разсъждавам пред Вас.    Най-евтино не е задължително да е некачествено.

realme 12x го бие като маче у дирек

Еквивалента на моторолата струва 220 лв

Изобщо в ниския клас - това е марката 

От това по-ясно няма как да е. За хората, които разчитат на бенчмарк тестове и за тези, които си купуват бюджетни телефони с 4ГБ РАМ.

НЯма нужда някой да ми обяснява

Андроид 14 и 15  почват да забакват с 3-4 месънджъра отворени едновременно с 4гб.

Тъпата Моторола ИЗРИЧНО е отбелязала че няма да има упгрейди по ОС-а на евтинджса дето бил с 8гб :) Демек взимаш памет ама софтуер няма да ти дадат.

Пиша това от реалме 9i което е 299лв в момента заради 4-те гигабайта. 

преди 13 минути, kiro 2025 написа:

НЯма нужда някой да ми обяснява

Андроид 14 и 15  почват да забакват с 3-4 месънджъра отворени едновременно с 4гб.

Тъпата Моторола ИЗРИЧНО е отбелязала че няма да има упгрейди по ОС-а на евтинджса дето бил с 8гб :) Демек взимаш памет ама софтуер няма да ти дадат.

Пиша това от реалме 9i което е 299лв в момента заради 4-те гигабайта. 

Тожа е съвсем друга бира. Ъпдейтите са чисто и просто инсталиране на софтуер и премахване на стар такъв. Ама никой и нищо не гарантира, че новият ще е по-добър за потребителя. Аз лично предпочитам Андроид 9 само със секюрити ъпдейти, че да мога да си записвам разговорите. Не е като да имам избор.

Риълмито на 13 записва разговори

Дали тая функция е активирана зависи от марката

Упдейта на Риълми лаб не е само секюрити - а като на самсунг 

взех го на 12, изпраска обемен флаш 3 гигабайта и всичко тръгна.

На следващата година качи 13 и след това втори голям упдейт за инструментите, секюрити и т.н.

Впрочем  човек трябва да се напъне и да вземе  Самсунг а36 - обаче много я товарят тая марка

Трябва да се дебне примоц

преди 41 минути, kiro 2025 написа:

Риълмито на 13 записва разговори

Дали тая функция е активирана зависи от марката

Записва... ако е купено от Китай или друг различен от ЕС регион. Мoето Realme 9 с андроид 12 (а после и с 13) не записваше.

Това са рестрикции на ЕС и не зависят от марката на апарата. Примерно сега съм със ZTE nubia Z60 Ultra и мога да записвам само ако го рутна и му сложа китайската версия, с глобалната записи нанайси...

Самсунг Галакси от 2021 година - вече 4 години поддържат с актуализации софтуера.   Не зная още колко ще работи   Вероятно и за това са по-скъпи.     Иначе  RAM 8 GB  вече са си препоръчителни.   Онлайн за 299 лв е този    https://ardes.bg/product/realme-c75-8gb-256gb-storm-black-130010135502-451486

Като с прилични характеристики и за изгодни пари,  от сайта като реклама ми излиза и този   https://zora.bg/product/moto-g24-1288-pink-lavender-128-gb-8-gb         Нямам представа дали поддържат актуализация на софтуера.   При Самсунг Галакси годишно предоставят 2-3 актуализации.

За приличен  нов   Самсунг Галакси са нужни в пъти повече пари    https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--SAMSUNG-GALAXY-S24-FE-S721-BLACK/p/505516   Ще му мисля като му дойде времето.    Може пак такъв да си избера.   

МНого високо скачаш а и модела е стар

А36 и А56 са моделите от тази година - разликата е в камерите - 640 или 740лв

При измекярите в Техномехно го няма модела А36 6/8/128 който е най търсен и му е надута цената

При другите обаче го има - 500лв

https://www.citytel.bg/samsung-galaxy-a36-5g-128gb-6gb-ram

https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--SAMSUNG-GALAXY-A36-5G-256-8-BLACK/p/506847

https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--SAMSUNG-GALAXY-A56-5G-PINK/p/506858

Ако си решил да дадеш повечко пари Nothing Phone e марката - Самсунга са го натоварили яко

https://www.technopolis.bg/bg/brand/NOTHING

Никой смартфон няма възможностите на стационарен компютър, лаптоп или дори таблет.    Значи ми трябва евтина слушалка с горе-долу прилична камера. Инвестира се повече в алтернативни устройства. Могат да работят и като смартфон  във видеорежим.   

• Автор

В крайна сметка взех Redmi NOTE 14 4g 8/256. Благодаря на всички за насоките

преди 17 часа, attj написа:

Никой смартфон няма възможностите на стационарен компютър, лаптоп или дори таблет.    Значи ми трябва евтина слушалка с горе-долу прилична камера. 

И аз така като тебе, купих с 4GB RAM в началото на януари и на 30 юни втори същия за сина ми, но този път беше само за 103 €.
Преди да купя втория отварях нарочно няколко приложения в първия, да видя дали ще ги напълни тези 4GB RAM, ама си оставаше още свободно място. И не купих с 8GB RAM.
Ами така е, като не ми разбира нищо главата от смърдели телефони и не знам как да им напълня паметта, та да почнат да влачат да са бавни и купувам евтинийки.
Той синът ми ще си носи лек лаптоп в университета, та смърделия телефон ще е само за ако се наложи нещо непредвидено да го ползва него. Там имат безплатно Wi-Fi за студентите, логват се с някакъв личен код и лаптопа работи без да му трябва сигнал от телефона.

Абе на който си му трябва автобус си купува такъв, аз си карам Дачия комби за 9000 € купена чисто нова и не се чувствам прекаран , че не ѝ бил мотора 150 коня.

Та няма нужда да се влияеш от съвети на големи ентусиасти , на който не им става повече чепа ако не са си купили телефон за 1000 пари. 

Ще ти кажа как се пълни

1. Вайбър, в България е задължителен из европата ползват WhatsApp, зареден е постоянно

2. От работата ми казоха да кача Teams че от време на време шефа се изявява на събрания. Постоянно

3. Пощенски клиент - по идея може да се спре, но гугъл мейл не - зареден е 

4. Фейс, Инстаграм - и двата седят заредени постоянно

ПП

Има и отдел телефони за баби - там е пълно с предложения с 2-3гб рам - например Реалме е 160 лева

Превеждам - вайбър и нищо друго

При децата - игричка на 4гб вече няма - и най тъпата иска 6гб иначе прекъсва като ти звъннат

И така другари - нещата вървят напред

Една евтина и красива слушалка с камера,  която дори е със зарядно и с калъф,  даже е и с гаранция     https://ardes.bg/product/motorola-moto-g04-8gb-128gb-sunrise-orange-pb130031pl-449887     Няма нужда да го ползвам 4-5 години и да се чудя дали ще си актуализира софтуера. Не е на парите на Самсунг Галакси.

За последен път ти казвам че за нищо не става 

Ето ти същото 20 лв надолу

https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--REALME-NOTE-60-BLACK-RMX3933/p/507327

Ето ти свеовно неизвестно фрашкано с екстри

https://smartfonix.com/smartfon-ulefone-note-16-pro-8-512bg-ram.html?_gl=1*1xb4i3y*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAjwg7PDBhBxEiwAf1CVu_ujMMxJk_UtkWIjsyiHtzPil_6Tin6lvtcF1nGEpX0XvX7UFO9mBBoCcEoQAvD_BwE&gbraid=0AAAAADxFfez_pGxc2WPQBM4DEmmP4LZRz

Всеки лев от Моторола отива при мошеници

Аксесоари в Кутията: Зарядно устройство, USB кабел, защитен калъф, ръководство за потребителя.

Ulefone Note 16 Pro от Smartfonix.com е идеален за технологично ориентирани потребители и ежедневна употреба, предлагайки съчетание от мощна производителност, висококачествена камера и дълъг живот на батерията на достъпна цена.  512 GB.   Още по-изгоден вариант.

преди 7 минути, attj написа:

и дълъг живот на батерията

за лаптоп може би но за телефон забрави да има дълъг живот батерията . Все пак вече смартфоните стават по използвани от лаптопите .Няма да забравя на моят старият самсунг галакси след година и половина ползване изведнъж батерията вместо 3 дена взе да държи 1 ден и всяка вечер го зареждах.Добре  , че сам се развали и взех Чаоми Поко 2 3 години и съм доволен .

преди 2 часа, kiro 2025 написа:

Ще ти кажа как се пълни

1. Вайбър, в България е задължителен из европата ползват WhatsApp, зареден е постоянно

2. От работата ми казоха да кача Teams че от време на време шефа се изявява на събрания. Постоянно

3. Пощенски клиент - по идея може да се спре, но гугъл мейл не - зареден е 

4. Фейс, Инстаграм - и двата седят заредени постоянно

ПП

Има и отдел телефони за баби - там е пълно с предложения с 2-3гб рам - например Реалме е 160 лева

Превеждам - вайбър и нищо друго

При децата - игричка на 4гб вече няма - и най тъпата иска 6гб иначе прекъсва като ти звъннат

И така другари - нещата вървят напред

Голямо Благодарско имаш от  мене за изчерпателните обяснения.

Това животно Вайбъра го ползвах до миналата година докато беше жива още братовчедката в бг. Сега вече не го ползвам. Аз съм му дал белгийския ми номер, ама в България като сложа бг предплатена карта и ще стане много интересно, като почне да ми праща СМС-и за потвърждение до белгийския номер, който няма да е активен.

Само Teams има на мястото на Скайпан , но не го пускам да е активен и работещ.

Гугъл мейл как ще е активен като не съм го ползвал никога ?
Не си спомнял да съм му разрешавал да тръгва сам и няма как да се свързва със сървъра на уахуу и-мейла който съм дал за акаунта към гуугъл плей. Гугъл мейл няма паролата за уахуу и-мейла ми. Не ползвам и гугъл хром, а файъфокс. Забранил съм всичко каквото може да не се разрешава на приложенията от андроида. И на тези от ксиаоми също не им разрешавам достъп, до където не е тяхна работа.

Фейс, Инстаграм не ползвам, имам само един фалшив профил за във фейса, но никога няма да бъде пуснат под никаква форма да тръгне на телефона. Само на компютър му се случва по половин път в годината, като не е достъпна някоя страница без регистрация и това му е.

WhatsApp нямам намерение да ползвам никога.

Никакви игри не ползвам нито на компютър нито на телефон, трия подобни помии от всякъде къде може да бъдат изтрити.

Та така, ако някой иска да ме търси да си говориме по Teams , първо трябва да ми се обади до телефонния номер, да си го пусна Teams да тръгне и като ни свърши разговора, пак ще го спра.
Към акаунта на Teams не съм дал телефонен номер, той е от доброто старо време още от Скайпан, когато не искаха телефонни номера. И е анонимен, няма как някой да ме намери с търсене.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.