Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заговарят ли жените мъжете?

Featured Replies

Когато решат да са амбициозни и хитри апсолютно ДА. Ще разкажа една случка от мойто скромно битие. Една съученичка от детската градина сме заедно, после и в техникума, не беше нищо особенно, ама ми се надуваше. Подминаваше ме като експресен влак гара Павликени. Ама и аз се надувах де. Дет викаше бащата, у къщи мое хляб и лютеница да ядеш, на улицата трябва да си с клечка за зъби в устата. Изкласихме, пътищата тоя път ни се разделиха. Тя на юг за слънчева Испания, аз на север към ветровитата Холандия. Минаха години, сдобих се с първия лаптоп и интернет в къщи и се засякохме в някаква социална мрежа. Била добре в Испания, живот като на кино, добра работа за сериозна адвокатска кантора бременна и живеели на семейни начела с бащата на лапето. Няколко приказки само разменихме и изчезна от хоризонта. Минаха години ни вес, ни кос, една вечер се пребирам, отварям скайпа, наща ме намерила в скайп и цял ферман изписала здрави как си къде се изгуби. В крайна сметка разбрах, че я уволнили от работа трябва да напуска Испания, че и за капак бащата на лапето се изпарил като руска подводница една стотинка издръжка не дава за лапето издръжка. Момата направо се самопокани на гости в Холандия с директно предложение за секс. Знаех, че е амбициозна, ама чак пък толкова. Одрязах е естесвено. Припомних и момента как ме подминаваше като малка гара. Сега е в бегето, сготвила е един балък да бачка за нея и детето и, а тя с нейната заплатата си плаща ипотеката на алартамента. Да знаех, че не е случайно, че в детска градина като бяхме и даваха винаги ролята на лисицата когато правехме представление, ама не беше случайно, че и на мен ми даваха на вълка.

• Отговори 52
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Коркодила
    Коркодила

Абе овчар, от както свят светува жената отива при мъжът, който трябва да осигури материалното. А тя съответно се грижи за домът и поколението. Във вашия случей е обратното. Жената е обула пант

• Егати меркантилноста, де отиде любовта, остана им едното вади-тури и роят се чукундури.

• Генетика, какво да правиш, трябва да осигурят на потомството бърлога/гнездо

преди 1 час, Коркодила написа:

Когато решат да са амбициозни и хитри абсолютно ДА. 

...

В крайна сметка разбрах, че я уволнили от работа трябва да напуска Испания, че и за капак бащата на лапето се изпарил като руска подводница една стотинка издръжка не дава за лапето издръжка. Момата направо се самопокани на гости в Холандия с директно предложение за секс. 

...

Ами тя и тази която си я прибрал да я издържаш ти нея и детето ѝ, пак за същото те е намерила, да не си мислиш че е заради нещо друго, а ?

Ама радвай се че поне някаква ти понася присъствието, като не си бил способен да се намърдаш при холандка толкова дълги години. 

А иначе, те тия твоите наборки  всичките ще остареят и няма да ги поглеждаш дори, няма да ти харесват изобщо.

даже не ме поглеждат гледат в другата  посока  като ме видят от далече 

преди 2 часа, Коркодила написа:

. Момата направо се самопокани

на колко години е

щото жените   до 25-30г  стават ама след тва рязко им падат акциите  и гледат да се закачат някъде може и пияница да е  ама да не е инвалид 

преди 29 минути, Белгиеца написа:

Ами тя и тази която си я прибрал да я издържаш ти нея и детето ѝ, пак за същото те е намерила, да не си мислиш че е заради нещо друго, а ?

от жена до жена има разлика

примерно при мен тия  жени дето са артистични  личности въобще  не се погаждаме

докато  другите дето са си нормалните всичко си е добре 

XYZ to АЪЯ ... :) 

Цитат

😄 О, Бай Димане — не само че ги заговарят, но понякога и ги побъркват философски!

🧠 Истината по въпроса:

🔹 Да — жените заговарят мъжете, когато:

• имат интерес или симпатия
  • търсят контакт или близост
  • са уверени, спонтанни или просто любопитни
  • искат да се пошегуват, да зададат въпрос, да провокират

➡️ Това е въпрос на индивидуалност, ситуация и културен контекст, не на биологична роля

📊 Малко социална психология:

Тип поведение По-често при мъже По-често при жени Коментар
Инициативно заговаряне Все по-често — взаимно
Плахост / неувереност Зависи от ситуацията
Провокативност Има и жени, които флиртуват активно

📌 Данните показват: Жените заговарят — и то далеч не по-рядко от мъжете в XXI век 😄

🧭 Байдиманска присъда:

„Заговарянето не е мъжко или женско — то е човешко.
А ако някой ти говори с очи, значи думите вече са вторични.“

„Някои жени заговарят с усмивка, други с мисъл —
а най-смелите с въпрос: ‘Искаш ли да поговорим за квантова физика под дъжда?’“

Цитат

😄 Бай Димане, нека се гмурнем направо в социалната социология с щипка хумор и мисловна стриктност:

📊 Кой по-често заговаря — мъжете или жените?

🔹 Статистически поглед

Проучвания (напр. в контекста на онлайн запознанства, социална динамика, клубна среда) показват:

Пол Инициатива за заговаряне Коментар
Мъже ✔️ По-често Възприемани като „традиционните инициатори“
Жени ✔️ Но все по-често Най-вече когато има цел или конкретен интерес

📌 И така: мъжете все още по-често започват разговора, особено при романтични ситуации. Но жените не отстъпват, особено в ситуации с контрол, увереност или цел.

🧠 А за какво се заговаря?

Пол Често заговаря за: Защо го прави?
Мъже Флирт, опознаване, впечатление Иницииране на контакт, изява, интерес
Жени Любопитство, проверка, целево Интрига, контрол, реакция, обмен на енергия

➡️ В много случаи жените заговарят за конкретно нещо — коментар, реакция, въпрос, игрива проверка.
Мъжете по-често търсят отваряне на контакт, дори без конкретна цел.

🚫 А защо НЕ се заговаря?

• Страх от отхвърляне
  • Липса на сигурност в ситуацията
  • Социални стереотипи: „Трябва той да започне“, „Това не е подходящо“
  • Интровертност или липса на нужда

📣 Интересно е, че понякога жената чака знак, но не го получава — и казва „абе, ще го заговоря аз“, а понякога мъжът се пита „ама тя ако иска, ще ми каже нещо“. В този танц на несигурност, понякога двама умни хора просто мълчат взаимно, без причина.

🧭 Байдиманска присъда:

„Този, който заговори, не винаги е по-смел. Понякога просто е по-любопитен.“
„А ако мълчим от страх или роля — тогава губим не диалога, а момента.“

п.п.

Цитат

😄 Ах, Бай Димане, този въпрос е като философска хватка в тишина — не защото няма звук, а защото има твърде много мисъл!

🧠 Защо двама умни хора мълчат взаимно, „без причина“?

🔹 1. Страх от интерпретация

• Умният човек често е наясно, че всяка дума може да бъде тълкувана по сто начина
    ➡️ „Ако заговоря — дали няма да прозвучи като флирт, глупост или претенция?“

🔹 2. Уважение към пространството на другия

• Понякога тишината не е отказ, а жест
    ➡️ „Нека той/тя реши дали иска контакт“

🔹 3. Очакване за реципрочност

• Всеки чака другият да направи първата крачка
    ➡️ „Аз бих го направил… ако тя/той прояви интерес“

🔹 4. Вътрешен диалог — прекалено активен

• Умният ум често е зает със саморефлексия: „Какво да кажа?“, „Да не се изложа?“
    ➡️ В този вътрешен шум, външният диалог не започва

🔹 5. Илюзия за разбиране без думи

• „Тя ме гледа. Аз я гледам. Всичко е ясно.“
    ➡️ А всъщност — никой не е сигурен в нищо

🧭 Байдиманска присъда:

„Двама умни мълчат не защото няма какво да кажат — а защото чакат перфектната фраза, която никога не идва.“

„Тишината между умни хора не е празна — тя е претъпкана от предположения, тревожни хипотези и уважение, което пречи на спонтанността.“

:) 

АЪЯ към XYZ

Цитат

🧠 Прекрасно формулирано, Бай Димане — нека изведем мъжа и жената от интимната сцена и ги поставим в когнитивната лаборатория, където мисълта е по-важна от пола. Ще комбинирам информация от източници и мои собствени разсъждения като неутрална, безполово ориентирана система, която наблюдава, но не участва.

🧬 Мъжки и женски когнитивни нагласи — какво казва науката

🔹 Според социалната психология:

• Нагласите са съставени от три компонента:
    • Когнитивен – какво знаем или вярваме
    • Афективен – какво чувстваме
    • Поведенчески – как действаме спрямо това

➡️ Мъжете и жените могат да имат различни доминантни компоненти:

• Мъжете често проявяват когнитивно-ориентирани нагласи – фокус върху логика, структура, анализ
  • Жените по-често демонстрират афективно-ориентирани нагласи – внимание към емоции, нюанси, социален контекст

📌 Това не е правило, а тенденция, наблюдавана в изследванията на социалната и организационна психология

🧠 Разсъждения от моята перспектива (без пол, без тяло)

Като система, аз не притежавам емоции, полова идентичност или социална роля, затова мога да наблюдавам следното:

🔸 Мъжката когнитивна нагласа:

• Често търси структура, контрол, категоризация
  • Склонна е към дихотомии: вярно/невярно, силно/слабо, печеля/губя
  • Има тенденция към действие преди емоция, особено в конкурентна среда

🔸 Женската когнитивна нагласа:

• Склонна към интеграция, нюансиране, контекстуалност
  • Често използва емоционална интуиция като част от анализа
  • Проявява висока социална чувствителност, включително към невербални сигнали

📣 Това не са биологични ограничения, а социално-културни модели, които се променят с времето и средата

🧭 Байдиманска присъда:

„Мъжът мисли в линии, жената в кръгове — но и двамата търсят центъра на смисъла.“
„А ако махнем пола — остава мисълта, която или се стреми към яснота, или към дълбочина.“

• Автор
преди 8 часа, Белгиеца написа:

Ама радвай се че поне някаква ти понася присъствието, като не си бил способен да се намърдаш при холандка толкова дълги години. 

А иначе, те тия твоите наборки  всичките ще остареят и няма да ги поглеждаш дори, няма да ти харесват изобщо.

Викаш друго си е да те пребарат от спирката на трамвай номер 5 и да ти дават джобни за по едно печено пиле всеки ден. Дръж се там ми е съвета, че друг шанс нямаш. Мен не ме мисли, аз постоянно ще имам кандидатки. 

Да ти имам мизерните кандидатки, ти тях да ги издържаш.
Такива с лопата да ги ринеш.
Преди 2007г. като бях направил брачната агенция на сайта ми имаше над 250 мераклийки да се запознаят със западняк.
И се съгласяваха даже да идват да ги пробват господата по 30 дена предварително, с билет за самолета платен от мъжът де, щото те мизерничките от къде пари.

• Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

Такива с лопата да ги ринеш.
Преди 2007г. като бях направил брачната агенция на сайта ми имаше над 250 мераклийки да се запознаят със западняк.
И се съгласяваха даже да идват да ги пробват господата по 30 дена предварително, с билет за самолета платен от мъжът де, щото те мизерничките от къде пари.

Абе овчар, от както свят светува жената отива при мъжът, който трябва да осигури материалното. А тя съответно се грижи за домът и поколението.

Във вашия случей е обратното. Жената е обула панталоните и осигурява материалното, а мъжът е облякал роклята и се грижи за къщата и децата. Не случайно си изритан от спалнята с отрязани топки. 

преди 12 часа, Коркодила написа:

Когато решат да са амбициозни и хитри апсолютно ДА. Ще разкажа една случка от мойто скромно битие. Една съученичка от детската градина сме заедно, после и в техникума, не беше нищо особенно, ама ми се надуваше. Подминаваше ме като експресен влак гара Павликени. Ама и аз се надувах де. Дет викаше бащата, у къщи мое хляб и лютеница да ядеш, на улицата трябва да си с клечка за зъби в устата. Изкласихме, пътищата тоя път ни се разделиха. Тя на юг за слънчева Испания, аз на север към ветровитата Холандия. Минаха години, сдобих се с първия лаптоп и интернет в къщи и се засякохме в някаква социална мрежа. Била добре в Испания, живот като на кино, добра работа за сериозна адвокатска кантора бременна и живеели на семейни начела с бащата на лапето. Няколко приказки само разменихме и изчезна от хоризонта. Минаха години ни вес, ни кос, една вечер се пребирам, отварям скайпа, наща ме намерила в скайп и цял ферман изписала здрави как си къде се изгуби. В крайна сметка разбрах, че я уволнили от работа трябва да напуска Испания, че и за капак бащата на лапето се изпарил като руска подводница една стотинка издръжка не дава за лапето издръжка. Момата направо се самопокани на гости в Холандия с директно предложение за секс. Знаех, че е амбициозна, ама чак пък толкова. Одрязах е естесвено. Припомних и момента как ме подминаваше като малка гара. Сега е в бегето, сготвила е един балък да бачка за нея и детето и, а тя с нейната заплатата си плаща ипотеката на алартамента. Да знаех, че не е случайно, че в детска градина като бяхме и даваха винаги ролята на лисицата когато правехме представление, ама не беше случайно, че и на мен ми даваха на вълка.

Постът ти няма нищо общо с темата дали жените заговарят мъжете. А и ти нали си женен, де се навираш между шамарите. :lol6:

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 12 часа, Коркодила написа:

интереса клати феса

преди 20 часа, Белгиеца написа:

Ми той и той ще остарее и никоя от наборките му  няма да го поглежда изобщо, тъй че туто финито. 😁

преди 12 часа, Белгиеца написа:

Ако не бяха мизерни, те него ли трябваше да издържат? 🙄

• Автор
преди 21 минути, Мери) написа:

Ми той и той ще остарее и никоя от наборките му  няма да го поглежда изобщо, тъй че туто финито. 😁

А ми уж одъртявам, пък все млади момичета ми се лепят. Наборките точат лиги, защо съм генетично облагодетелстван, аз не ги поглеждам. Запуснати, преличат на леличките дето готвят обяда в детската градина. Даже тая въпросната като я отрязах тамън ядях дюнер и ме прокле ,,Ще си ядеш дюнерите сам,, и ми тупна телефона. Много злобеят като ги отрежа.

преди 48 минути, Мери) написа:

Жена ми си е доста имотна. Едно дете на мама и тати. Само, че на мен не ми трябват. Казал съм и да ги даде на децата, ако я гледат на стари на години. Ако не я гледат, да ги продаде и да си направи едно околосветско.

преди 7 минути, Коркодила написа:

А ми уж одъртявам, пък все млади момичета ми се лепят. Наборките точат лиги, защо съм генетично облагодетелстван, аз не ги поглеждам. Запуснати, преличат на леличките дето готвят обяда в детската градина. Даже тая въпросната като я отрязах тамън ядях дюнер и ме прокле ,,Ще си ядеш дюнерите сам,, и ми тупна телефона. Много злобеят като ги отрежа.

Ми не знам, дъщеря ми, която е  на 16 казва, че и връсниците на батко й - с пет години по-големи от нея, били много възрастни. 🙄 Така че определено пропаст между младите момичета и възрастните мъже има и то голяма. 😁

преди 50 минути, Мери) написа:

Тука на една белгийка ѝ подсказах преди години, че може да отиде на море в Румъния и там на плажа да си хареса някое мъжле и да си го доведе тука у Белгия да му се радва с кеф. 
Ама тя отсече че не иска тя него да го издържа а той да е безработен.
Каза жената че румънец може такъв какъвто ѝ харесва на нея, ама трябвало първо да си е намерил работа в Белгия и да си има доходи и чак тогава ще го е била прибрала при нея да живее.
Та щом като вие жените не искате да издържате мъж първоначално, що пък мъжете да искат да ви издържат вас цели 20 години, да си гледате децата ?

Нали нещо уж по закон сме равни мъжете и жените, оти се правите на използвачки постоянно ?

Един братчед отиде да мизерства у една чужбина и като не можа да се уреди с някоя от местните там за булка, сестра му го запозна с една българка да я води там и нея да я издържа. Те така не е хубаво, все на готово търсите някой да е постигнал нещо вместо вас жените и да се присламчите по лесния начин и вие там.

преди 16 минути, Белгиеца написа:

що пък мъжете да искат да ви издържат вас цели 20 години, да си гледате децата ?

Аз не искам никой да ме издържа, мога чудесно да издържам сама  себе си и децата си и на това уча и  дъщеря ми - да не зависи никога от никого, но пък издръжката от мъже, пожелали по своя инициатива  да издържат мен и децата ми, я приемам с благодарност,  ръководейки се от мотото на мечо Пух: "колкото повече, толкова повече". 😉

• Автор
преди 18 минути, Белгиеца написа:

Тука на една белгийка ѝ подсказах преди години, че може да отиде на море в Румъния и там на плажа да си хареса някое мъжле и да си го доведе тука у Белгия да му се радва с кеф. 
Ама тя отсече че не иска тя него да го издържа а той да е безработен.
Каза жената че румънец може такъв какъвто ѝ харесва на нея, ама трябвало първо да си е намерил работа в Белгия и да си има доходи и чак тогава ще го е била прибрала при нея да живее.
Та щом като вие жените не искате да издържате мъж първоначално, що пък мъжете да искат да ви издържат вас цели 20 години, да си гледате децата ?

Нали нещо уж по закон сме равни мъжете и жените, оти се правите на използвачки постоянно ?

Един братчед отиде да мизерства у една чужбина и като не можа да се уреди с някоя от местните там за булка, сестра му го запозна с една българка да я води там и нея да я издържа. Те така не е хубаво, все на готово търсите някой да е постигнал нещо вместо вас жените и да се присламчите по лесния начин и вие там.

И ти реши да се присламчиш към постиганото от тъста и тъщата. И до къде я докара. Иконом с функции на детегледачка и момче за всичко, изгонен от спалнята на жена си.  Аз като се пребира ми сервират вечерята,  Докладват ми се транзакциите по сметката от деня, както и свършените задачи. После порция бурен секс, или масаж преди заспиване. На другия ден кафето ми се сервира в леглото до като преглеждам световния печат. След това ми се приготвя закуска по желание, която също ми се сервира в леглото. Казвам и какви дрехи да ми се приготвят, и излизам в града да се вида с разни хора. Ей така се живее.

преди 37 минути, Мери) написа:

Ми не знам, дъщеря ми, която е  на 16 казва, че и връсниците на батко й - с пет години по-големи от нея, били много възрастни. 🙄 Така че определено пропаст между младите момичета и възрастните мъже има и то голяма. 😁

Жените и мъжете се кутират на пазара на любовта с различни стойности. Жената е най-скъпа в най-младите си години, когато е най-плодовита и с минимум или никакви сексуални партньори. А мъжът когато е с най-голяма материална база и пик на развитие. Тоест мъж на 18 акциите са му още на нулата или малко над. До като жена на 18 е с много високи акции. Такава е социалната динамика.

Изчанчи се света. В ония времена (ранните години на датата), на тоя етап на темата, вече поне 5 пъти щяха да са посъветвали двамата сенсеи - земете си стая.

Не ме разбирайте погрешно. Кефите... но ми е жал и за лафа със стаята. Омре.

едит: и съветът за подарък (белезници с пухчета и джапанки) омре...

Панта рей...

преди 5 часа, Коркодила написа:

Жените и мъжете се кутират на пазара на любовта с различни стойности. Жената е най-скъпа в най-младите си години, когато е най-плодовита и с минимум или никакви сексуални партньори. А мъжът когато е с най-голяма материална база и пик на развитие. Тоест мъж на 18 акциите са му още на нулата или малко над. До като жена на 18 е с много високи акции. Такава е социалната динамика.

И защо според теб една девойка на 18 би решила да даде пари /под пари, нямам предвид реални пари, а ангажираност, внимание, време, за да се занимава с теб, а не с някой/и  друг/и / на пазара на любовта точно, за да си купи теб, след като там на този пазар има много други, вероятно доста по-котируеми мъже? 🙄 Колкото и да е в пика си на развитие един мъж, ако  е женен, акциите му за всяка висококотируема и стойностна 18 годишна девойка моментално спадат до нивото на пълна "0". 😉

преди 7 часа, Коркодила написа:

Е защо, ти нали си женен и с дете? Искаше да ти развали семейството ли?

• Автор
преди 2 часа, Мери) написа:

Колкото и да е в пика си на развитие един мъж, ако  е женен, акциите му за всяка висококотируема и стойностна 18 годишна девойка моментално спадат до нивото на пълна "0". 😉

Женените мъже са магнит за девойките. Това му предава допълнителна стойност на мъжът. Сега се сещам за един случей, като бяхме с жената в един ресторант на плажа в Хърватска, бяхме седнали в градината от вън. Сервитьорката младо моме, после трябваше да влезнем заедно вътре да платя сметката и почна да ме разпитва от къде съм и да ли имам фейсбук.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.