Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Георги Димитров- ярка личност на 20 в.

Featured Replies

Ти нормален ли си!? Питам те, какво влагаш в определението "ярък"!? Какво да увъртам, при положение, че аз сам ти пуснах въдичката за дискусия!? 

• Отговори 122
  • Прегледи 7,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

преди 1 час, communismatic написа:

какво влагаш в определението "ярък"

ти уж пускаш въдици за някаква уж-дискусия, но не четеш.

Кое точно от понятието ЯРЪК не ти стана ясно, след като за всеки средноинтелигентен означава в контекста тук "личност, която се откроява със социалната си роля и историческо значение" за даден исторически момент. 

Това е проблемът на 'уж-дискусиите' - всеки си реди монолог пред екрана, вперен с личния си сън. А иначе в същия си сън сънува че "дискутира"... с образите в там, докато всъщност си фантазира публика, чрез която си утвърждава повторително онова, което си сънува. 

Не съм особено сигурен че въобще схвана последния абзац (ако въобще си го прочел), но принципно това е текст за малко над средноинтелигентното ниво автори на никове. Така, че ако не схващаш, не се коси... 

Проблемите на историята че са я налазили хора, за които идеологията и личните им ползи е най-важното. Докато за познанието и характерната за него безпристрастност, няма място. 

• Автор
преди 1 час, communismatic написа:

Ти нормален ли си!?

Да.

Слабостта на аргументите бе заменена от лични оскърбления. Просташко поведение, спъващо нормалната комуникация!

Ето как светът възприема някои български личности. Имам предвид, че авторите и редакторите на Уики по света са сметнали за важна личност българин и са му посветили статия.

Христо Стоичков                     64 чужди езика

Тодор Живков                          58

Георги Димитров                     55

Фердинанд I Български           54

Борис III                                    50

Стефка Костадинова                49

Александър Стамболийски     30

Богдан Филов                           26

Христо Николов Луков            17

Владимир Вазов                       13

Иван/Ванче Михайлов             11

Емил Димитров                        10

Това са личности, които мнозина смятат за ярки. Ако съм пропуснал мнозина, то не е преднамерено, допълнете ги.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

ти уж пускаш въдици за някаква уж-дискусия, но не четеш.

Тоя 100% е някой, дето в миналото много съм го гаврил. Само в тая тема ме е настъпал два пъти, а в същото време дори не съм му и искал мнението. Включва се колкото там да си излее мъката... Определено много ме мрази. 😆

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Ето как светът възприема някои български личности

И как ги възприема? Толкова е "най-ярък", че в тая класация, която ти ми постваш... Георги Димитров е класиран на трета позиция и то с един глас повече от Фердинанд!? И това ми го даваш за аргумент... 😆

Тъй... Явно е, че няма да има дискусия, но все пак да обясня.
Относно Георги Димитров, той е адски спорна личност, както писах вече. Абсолютно нищо "ярко" не виждам в него. Можем да започнем с Лайпцигският процес. Факт е, че Димитров добива огромна популярност с начина, по който той се защитава, наблягайки основно на политическите си възгледи и прочее... само, че доста премълчаван факт е, че той се спасява от затвора, но не заради защитната си пледоария в съда, а понеже жените с които е "хойкал" са му служили за алиби. Просто те потвърждават, че той е бил с тях, правил е това-онова и по тоя начин те го спасяват.
По време на събитията от гражданската война, той е с основна роля за разгарянето й, при това с крайно отрицателна. Да започнем със събитията през юни 1923 г. Абсолютен факт е, че БКП официално запазва неутралитет, но на места (в Лом например) участва в шпиц командите срещу земеделците. Септември 1923-та? Какъв е смисъла от бунт на работническа партия срещу властта, при положение, че населението в ония години е 80% селско, т.е. работническа класа у нас няма. Самото въстание е било напълно обречено. Не случайно Благоев е бил абсолютно против. Откъде идва командата за Септемврийското въстание? Ми, от Комунистическият интернационал. След събрание на Коминтерна (Зиновиев го оглавява), Васил Коларов се връща и дава наставления за въоръжен бунт срещу властта. И кво правят Васил Коларов и Георги Димитров? Въстанието избухва и те бягат през Югославия. Между другото, един от любимите ми историци (професор Николай Поппетров от БАН) е правил интервюта с участници в събитията през Септември и за огромно "учудване"... въстаниците масово са били или земеделци... или абсолютно безпартийни. Дори комунистите са били малцина. Е, какъв е смисъла от подобно въстание?
Атентата в "Света Неделя"? Писал съм и преди доста пространен пост за това събитие. Аз съм съгласен, че БКП отвръща на насилието с насилие, ама това оправдава ли ги? Да не говорим, че избивайки сума ти хора, те абсолютно нищо не постигат, а даже и властта умело използва тия събития, за да се разправи с тях, барабар с всякакви наченки на опозиция вътре в държавата. Абсурдна идея...
Събитията след 1944-та? Кое му е "яркото" на Георги Димитров, той е най-обикновена пионка на Йосиф Висарионович. Нали именно заради това е сложен там. Аз заради това писах по-рано, че е пълна смехория някой да го вини за създаването на македонската нация, просто защото абсолютно нищо не е зависело от него. Който и да беше начело на държавата, той щеше да го направи. Просто, България по това време е в тотално подчинено положение спрямо Москва. Ние сме победена държава, вече сме и под крилото на СССР. Не случайно и за опита за обединение на южните славяни (Балканската федерация), там не мисля, че също някой го е и питал дори. По-скоро идеята на Сталин е, да се скарат балканските държави. Никаква логика няма, да се създаде голяма славянска държава на Балканите, която да започне, да му противоречи. Тя идеята е била напълно обречена. Да не говорим за простотиите, че Сталин го бил тровил и т.н. За какво му е на чичо Джо да убива някой, който му върши страхотна работа!?

Именно, заради това зададох и въпроса, какво се подразбира под понятието "ярък"? Че има паметници в чужбина? Ми, той и Божаната има, ама това не го прави "ярък"...

Няма по-ярка политическа личност от Людмила Живкова.

преди 9 часа, communismatic написа:

той е най-обикновена пионка на Йосиф Висарионович

Той го и уби, я. Защото беше решил да прави Балканска конфедерация с Тито(сърбите). На грузинеца не му ареше силни Балкани.

• Автор

Особености на историята като "разказвателен предмет".

За съжаление, историята в повечето случаи не борави с факти, а с разкази и интерпретации, които силно се влияят от лични и обществени нагласи. Така се появяват много противоречия в разказите на съвременници и в интерпретациите на учените. Студената война, подчини историята на политиката и направи много за изкривяване на разказите. Това повлия на всички. Аз заради това се стремя да стигна до нещо, което не е разказ, а факт, цифра. Ето, безпристрастно и без коментар представих неколцина българи, ранжирани по брой чуждоезикови статии в Уики. Не съм и правил опит да коментирам защо Фердинанд и Борис имат такава разлика в преводите. Нито Стоичков и Костадинова. Не че не може, но не ми е тема. Тук пиша за Георги Димитров.

Други не се и стремят към обективност. Лепват пропагандни лъжи като формален поздрав. (Кажи му добър ден, пък ако ще и камъни да падат). Особено ме впечатли тази изцепка: " доста премълчаван факт е, че той се спасява от затвора, но не заради защитната си пледоария в съда, а понеже жените с които е "хойкал" са му служили за алиби. Просто те потвърждават, че той е бил с тях, правил е това-онова и по тоя начин те го спасяват." Предполагам тези жени си имат имена, а не са като мургава продавачка на Битака. Обаче фейк- новините не се интересуват от истината, а това не е хубаво. Димитров не се "спасява от затвора", той е НЕВИНЕН, изкупителна жертва на немския нациизъм. Това е признато от всички юристи... някои "историци" може да не го признават, но това е- повтарям, защото историята е разказвателен предмет.

преди 9 минути, marv написа:

Людмила Живкова     статии на 16 езика.

преди 13 минути, Търсещ истини написа:

Обаче фейк- новините не се интересуват от истината, а това не е хубаво. Димитров не се "спасява от затвора", той е НЕВИНЕН, изкупителна жертва на немския нациизъм. Това е признато от всички юристи... някои "историци" може да не го признават, но това е- повтарям, защото историята е разказвателен предмет.

Търсещ истини, за човек, който твърди, че много се интересува от история... е хубаво малко от малко, да усвои умението "четене с разбиране". Аз не съм твърдял никога, че Георги Димитров е запалил Райхстага. Казвам, че алибито му са жените, с които е бил. Научи се, да вникваш в написаното... Благодаря за вниманието...

преди 19 минути, цър-вул написа:

Той го и уби, я. Защото беше решил да прави Балканска конфедерация с Тито(сърбите). На грузинеца не му ареше силни Балкани.

Много ги разбираш нещата, определено... 

Абсолютно нищо "ярко" не виждам в него.

а в същото време дори не съм му и искал мнението.

С което открито си изразяваш че "дискусиите" са просто игрички с които си чешеш еговите сърбежи и.. съвсем нищо друго.

Всъщност никой сред форума не го интересува дали някой искал, харесвал или виждал нещо си, дали гледал надясно или в гениталиите на друг, дали го изнасилват карастанчовите отвътре и го пере сачмата като забележи че нещо не му е на кеф. В темите за 'лични дневници" това може и да има значение, но сред раздел ИСТОРИЯ... личните филми на някого си са без всякакво значение, за който и да било. 

Друг е въпросът че справките и пейстовете от ИИ-ботовете не са особено ярък символ на мислене, знания и лично виждане... 

преди 38 минути, marv написа:

малииии - :lol6:добре че още не сте се напишкали, че от толкова яркости... Сега става ясно защо депресирания крокодил гледа тъжно надолу и улево - нагоре и надесно му е "ярко" на очичките. 

==========================

Тъжно е, че профанизацията и посредствеността толкова са пропили плебса... Толкова егови страсти, толкова първосигналност и изгубеност сред личния филм... Всъщност по разделите само се ползват формални заглавията им... колко всеки да си спише личните си глупости, без оглед на каквото и да е познание. Ама то... познанието, кво да е, освен да го ползват лузъри и егоисти. Всичко в света съществува само и само тях да ги има... 

преди 4 минути, _ramus_ написа:

Всъщност никой сред форума не го интересува дали някой искал, харесвал или виждал нещо си, дали гледал надясно или в гениталиите на друг, дали го изнасилват карастанчовите отвътре и го пере сачмата като забележи че нещо не му е на кеф.

Това го пише някакъв, дето без видима причина решава, че трябва да ме "настъпи" три пъти в една и съща тема... 😆

Тук направо сте подбрани чрез конкурс, заклевам се...

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Друг е въпросът че справките и пейстовете от ИИ-ботовете не са особено ярък символ на мислене, знания и лично виждане... 

Това и Джокович го твърдеше. Я ми дай пример с пост, който съм "пейстнал" от ИИ-ботовете...

преди 6 минути, _ramus_ написа:

Тъжно е, че профанизацията и посредствеността толкова са пропили плебса

Що да е тъжно? Аз лично се забавлявам с простотията ти. Тя направо си е за описване в учебниците по логика. 

преди 8 минути, communismatic написа:

в учебниците по логика.

Ти кви учебници точно си виждал, че не можеш да направиш разлика между ИСТОРИЯ и "не съм му искал мнението"? :) 

без видима причина решава, че трябва да ме "настъпи"

със съвсем ясни причини ти си настъпан още от детството си... и видимостите са съвсем показателни. Но само така могат да четат и смилат комплексарските егоисти.

Най-ярките показатели за нарциса че той е най-болезнено чувствителен именно относно това "някой да го настъпи" и че той "искал/не искал" нещо си... Те винаги са в центъра на вселената и нея я има само защото тях ги има, за да я движат... 

Я ми дай пример с пост, който съм "пейстнал" от ИИ-ботовете...

Понеже си извисен и ярък "логик" ти не можа дори да вденеш че това не беше въобще за теб, а за друг, но той е достатъчно интелигентен за да вдене... :) Но пък... как въобще нещо няма да се съотнесе към големия и як пи4, главно защото го играе нахакан и голяма работа в секса, баскета и футбола... Комплексарите така избиват чевиите си - че уж са голяма работа, но само някъде сред малката си вселена. 

Понеже си извисен и ярък "логик" ти не може дори да вденеш че това не беше въобще за теб, а за друг, но той е достатъчно интелигентен за да вдене.

Т.е. ти ми отговаряш на пост, а в същото време не е било адресирано до мен. Мхм, ясно... 😆

Ти кви учебници точно си виждал, че не можеш да направиш разлика между ИСТОРИЯ и "не съм му искал мнението"?

Същите, в които са описани психическото състояние на такива като теб. Дават ги за пример в учебниците по "Логика".

със съвсем ясни причини ти си настъпан още от детството си... и видимостите са съвсем показателни. Но само така могат да четат и смилат комплексарските егоисти. 

Т.е. аз съм "комплексарски егоист", а ти ми подскачаш като невменяем... 😆

Много са сериозни нещата, определено...  😆

преди 28 минути, communismatic написа:

хубаво малко от малко, да усвои умението "четене с разбиране

:lol6:е, няма такова "разбиране", просто... И няма такива ярки съвети, от толкова ярък съветник... 

От продължението става ясно че цялата работа се завъртяла около жените на Гошето Димитров... Ти специално сякаш му завиждаш... :lol6:

преди 1 минута, communismatic написа:

Дават ги за пример в учебниците по "Логика".

Всъщност си дебил и съвсем чист лъжец  :) - в учецниците по логика въобще няма нищо свързано с "психичните положения", и ти не си ги виждал никога.  И с тая изцепка го показа "ярко". 

преди 3 минути, communismatic написа:

а ти ми подскачаш като невменяем

Не бих нарекъл нещата 'сериозни'', всъщност са по-скоро банални. 

Глупендъри с нахакани и шарени маски сред форума са почти колкото са авторите на никове, които се крият зад тях. Така, че... е нещо като конвейр от скучни и сиви хора, опитващи се да се оцветят докато сънуват измислиците си. 

преди 2 минути, _ramus_ написа:

От продължението става ясно че цялата работа се завъртяла около жените на Гошето Димитров... Ти специално сякаш му завиждаш... 

Още един, дето умее, да чете с разбиране...

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Всъщност си дебил и съвсем чист лъжец  :) - в учецниците по логика въобще няма нищо свързано с "психичните положения", и ти не си ги виждал никога.  И с тая изцепка го показа "ярко". 

Беше сарказъм, умни ми приятелю...

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Глупендъри с нахакани и шарени маски сред форума са почти колкото са авторите на никове, които се крият зад тях. Така, че... е нещо като конвейр от скучни и сиви хора, опитващи се да се оцветят докато сънуват измислиците си. 

Това го твърди ТИР-аджията с 1000 акаунта тук... 😆

Беше сарказъм, умни ми приятелю...

Дали се сещаш че може да е и всичко друго... :) и не че ме интересува, или да интересува който и да е. 

Още един, дето умее, да чете с разбиране...

ти понеже много си "чел" и... при толкова разбиране... си цъфнал и вързал ... - особено с "логиката" :lol6:

Тва не ми пречи да се забавлявам с поредния нахакан нарцис, който се помпа на "разбирач"... Поредния - щото сред виртуала те са просто като 'у дома си' и не могат да направят разлика между образа и лицето зад маската си. 

току-що, _ramus_ написа:

Дали се сещаш че може да е и всичко друго...

Бе, аз се сещам, ама ти дали се сещаш... 

преди 1 минута, _ramus_ написа:

ти понеже много си "чел" и... при толкова разбиране... си цъфнал и вързал ... - особено с "логиката"

Мхм. Звучи много яко от човек, дето даже не е в състояние, да осмисли нещо написано в интернет форум...

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Тва не ми пречи да се забавлявам с поредния нахакан нарцис, който се помпа на "разбирач"... 

От такова забавление си правиш вече 250 акаунта, че всичко живо те гаври...

преди 4 минути, communismatic написа:

си правиш вече 250 акаунта

фейк, поредния :) ... Ти вероятно отново се подвеждаш по себе си, но фактологията е, че още от първото си логване тук, аз не съм сменял никога ника си. И няма защо да го правя. 

Просто е пример за лаладжийстването и изхвърлянията  на поредния дето 'много ги разбира работите. 

преди 4 минути, communismatic написа:

ама ти дали се сещаш

Ми прочете ли по-нататък изречението... :) Не ме интересува, нито ме интересуваш с нещо. Сивите напомпани царе пред огледалото държат много да скрият че пред него са просто голи маймунки. И много се дразнят когато не минава магията на преобразяването. 

току-що, _ramus_ написа:

Ти вероятно отново се подвеждаш по себе си, но фактологията е, че още от първото си логване тук, аз не съм сменял никога ника си. И няма защо да го правя. 

Мда. Сигурен съм, че е така... ;) 

току-що, _ramus_ написа:

Просто е пример за лаладжийстването и изхвърлянията  на поредния дето 'много ги разбира работите. 

Е, поне умея, да чета с разбиране. Не съм като някои други, дето... то пише за зайци, пък те разбират за вълци. Нищо, ще се научиш... Има време. А и в тоя форум е направо редовна практика.

А и в тоя форум е направо редовна практика

ти си чудесен пример за това :lol6:

Колкото до ника можеше лесно да видиш в самия акаунт, но и в тия работи си като със секса - просто надувка. Но понеже си с "много разбиране"... :) 

Там в "политиката" сте си свикнали на идиотизмите, а и на кой му пука, след като просто си играете на поредния пясъчник... 

току-що, _ramus_ написа:

но и в тия работи си като със секса - просто надувка.

Имаш понятие, колко ме бива в тия работи ли?

Тоя "спор" придобива чудовищни измерения... 😆😆😆😆

Тоя "спор"

опаааа - още надувки... :lol6:даже и "спор" - въх! 

За теб може и да е "чудовищно", за мен е просто забавление, с поредната куха надувка. Няма лошо - всеки неговото си, да живее свободата

Имаш понятие

Разбира се - комплексарите сами изписват компенсациите си, чрез бомбастични изхвърляния именно там, където са гола вода. Ето това го пише в някои учебници, които никога няма да видиш... :) 

преди 1 минута, communismatic написа:

Джоки, само не уточни, откъде имаш понятие, колко ме бива в секса? 

Не знам кой е Джоки, нито ме интересува. Но ти още не си се научил да четеш, още по-малко пък "с разбиране". И няма как - невежите комплексари така и ще си останат доживот. 

Разбира се - комплексарите сами изписват компенсациите си, чрез бомбастични изхвърляния именно там, където са гола вода. Ето това го пише в някои учебници, които никога няма да видиш...

Кое по-точно е "бомбастично изхвърляне"? 😆

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Но ти още не си се научил да четеш, още по-малко пък "с разбиране".

Умно момче такова, ти пишеш мега простотията, че мен не ме бивало в секса, аз ти задавам най-обикновен въпрос на базата на тъпото ти твърдение, откъде си стигнал до това заключение. Кво има да се чете с разбиране на подобна глупост?

Баси умното създание... 😆

преди 11 минути, communismatic написа:

Кво има да се чете с разбиране

прозрачен си душко. :) Недей повече да се цепиш че така още по-ярко лъсваш.

Разбиране има там, където има познание. За личните фикции и заблуди е само игра кое какво било. Ама и за тия работи си глух и сляп.

Самата идея как се фиксира в "секса" чудесно те разкрива и колкото повече я изхвърляш толкова повече си сваляш маската. Хората със естествено самочувствие и опит въобще нямат нужда от парадиране и показност. Няма и как да се фиксират в същото, защото са вече "над него". Само комплексарите са 'чувствителни' на теми, по които ги боли и именно заради това много държат да компенсират с надувки и парадност. 

Моето предложение е да не потъваш повече в тия работи, защото играеш все повече в изгубена игра... И колкото повече се ерчиш толкова повече се излагаш. Естествено е да си държиш на своето, но то това не е политика и лаладжийски игри, а е психология, а ти в нея си пълна дупка.

Така, че поне в едно бъди достатъчно съобразителен и да се усетиш - да не потъваш там, където е блатото, защото "дъното" е много дълбоко и вони на това, от което толкова ти е важно да избягаш. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.