Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преинсталация на дефектирала ОС Windows 10 Pro

Featured Replies

преди 22 минути, plamen_petrov_80 написа:

За +/- около 30 лв. може да си намериш лиценз за OS и за Office в комплект - плащаш го през фирмата и си чист като момина сълза. Все пак гледай да е от по известен продавач на "втора употреба" ключове.

Аз бих прегледал и за пакет - понякога има за 5 PC-та.

Прегледай, прочети малко - харесай нещо и питай.

Не става! Поне не и за работа. За в къщи може...колкото да несе занимаваш...

• Отговори 117
  • Прегледи 7,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И каква стана тя... ?! За майстора сухото, за нас ... мокрия...

• Gaming_Solutions
    Gaming_Solutions

Тези ключове за 30 лева от емаг вършат страхотна работа за домашно ползване. Пред проверяващите обаче не минават

• Gaming_Solutions
    Gaming_Solutions

Радвам се, че си доволен от покупката, колкото до операционната система, и тогава ти го казах, Windows-a си е оригинален, просто трябва да си въведеш твой ключ. Ако ползваш нелицензиран софтуер и извъ

Публикувани изображения

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

Тези ключове за 30 лева от емаг вършат страхотна работа за домашно ползване. Пред проверяващите обаче не минават

И на кое основание няма да минат?

Има официален документ и фактура за купен лиценз с точното му наименование и версия на името на фирмата си.

Проверяващия като желае да иде да съди продавача - ама те това вече го играха и решението бе, че могат да се препродават.

Ако си вземе ключа заедно със стара система пак ли ще е проблем защото не е от M$?

В добрич не съм чул някой да го  проверяват за ключове освен само за важни неща в офиса като пожарогасител , сертификат да има за дейност както и трудовият договор само за това проверяват .

преди 10 часа, plamen_petrov_80 написа:

И на кое основание няма да минат?

Има официален документ и фактура за купен лиценз с точното му наименование и версия на името на фирмата си.

Проверяващия като желае да иде да съди продавача - ама те това вече го играха и решението бе, че могат да се препродават.

Ако си вземе ключа заедно със стара система пак ли ще е проблем защото не е от M$?

И тоя човек системно дава акъл по темите хардуер и софтуер ... 

Cat_Facepalm.gif.b2827e77658feeb6fb533e9

Пламене, като ти минат на проверка, и установят, че на служебния ти компютър в България ползваш Volume лиценз, предназначен за огромна китайска корпорация (примерно) - върви, че показвай фактура от световно неизвестен продавач. :angry:

Всеки път пиша едно и също, почва да ми писва:

Като говорим за лицензи - влезте в сайта на Microsoft, и прочетете Лицензионното споразумение, с което трябва да се съгласите всеки път, като инсталирате Windows. В него пише какви видове лицензи има, за какво могат да се ползват, как могат да се прехвърлят на друг компютър, и най-важното - как и откъде можете да се сдобиете с тях. 

И после философствайте. 

преди 55 минути, adersa написа:

В добрич не съм чул някой да го  проверяват за ключове освен само за важни неща в офиса като пожарогасител , сертификат да има за дейност както и трудовият договор само за това проверяват .

Не дърпай дявола за опашката

преди 15 минути, Rudy M. написа:

от световно неизвестен продавач.

Има ли фирми продаващи официално употребявани ключове в ЕС, не само за M$ продукти? Спират ли ги, съдят ли ги?

Има ли на официална общо достъпна страница на български език за продажба на ключове - това не е Славейков да идеш и да бутнеш е джоба на някого банкнота, а той да ти завие във вестник едно DVD топло топло ... Ако са незаконни и нелегални - защо не ги спират, съдят?

Плащайки  този лиценз - плащаш ДДС .. което държавата прибира (тоест взема едни мръсни пари от един съмнителен бизнес - така ли?) и после ти казва, че тази стока не може да се ползва, защото държавата проверява, а не M$.

И как физически проверяващия чеква какво ползваш?

Идва и от вратата почва - я шарен Win - замунда -  глоба.

Трябва да види документи, трябва да сравни (ако изобщо може, възможно е изобщо да не може да стигне до номер, да няма права да качи/стартира програма върху машината - съвсем логични причини от гледна точка на сигурност - все пак това не ти е у вас, а на работно място) дали всичко съответства.

Което веднага отваря въпроса - система купена с по-стара OS, насила ъпгрейдната до по-нова от M$ - в документа ще пише само старата - ходи обяснявай на проверяващия, че M$ знаят и те са ти я дали насила - за него 8,1 не е 10 и точка.

И всъщност проверяващия какъв е? И за кое реално проверява?

Дали се ползва нелегално чужда интелектуална собственост от всякакъв вид (дори и тапета ти може да е краден, началната ти мелодия, иконките дори, безплатната програма която си си сложил е безплатна за лична употреба, но не и за офиса ти ... примери бол) или пази интереса само на M$?

Чудно .. когато те глобят - къде отиват парите ...

На времето съм чел достатъчно за лицензите на M$ - въпреки, че официално имах право да ги ползвам - при проверка (истинска такава) отново нямаше да мине - или стикера щеше да е залепен на не добро и видимо място или щеше да е леко повреден, протрит или вече изобщо не се чете и т.н. - абсурдни правила от M$ - трябва да си го купиш и да си го държиш на витрината, че ако те проверят да не ти изтупат прахта ...  за теб нормално ли е, да ти се протрие стикера на лаптопа и да те глобят за нелегален Win?

Пълни глупости!

преди 22 минути, Gaming_Solutions написа:

Не дърпай дявола за опашката

Ако искат конкуренцията да ме затрият от пазара да са го направили отдавна ама не могат :)

защото 50 % не държат да имат стабилни клиенти а само на случайни разчитат :) 

Преди две години си вземах лаптоп за 1100 лв с вграден лиценз за Уиндоус 11 и съм много доволна. Иначе, хората страдат най-вече от своята стиснатост :)

преди 15 минути, isi-to-fi-a написа:

Иначе, хората страдат най-вече от своята стиснатост :)

Не, хората страдат най-много от простотията и наглостта на околните.

преди 28 минути, isi-to-fi-a написа:

Преди две години си вземах лаптоп за 1100 лв с вграден лиценз за Уиндоус 11 и съм много доволна. Иначе, хората страдат най-вече от своята стиснатост :)

Всяко свалено ISO от сайта на M$ с всеки валиден ключ въведен ръчно (независимо от къде и как е взет) - ще даде същия краен резултат.

Всяко свалено ISO от сайта на M$  - без въвеждането на никакъв ключ, ще работи с леки ограничения и пак ще даде същия резултат.

И т.н. ...

преди 1 час, isi-to-fi-a написа:

1100 лв с активацията нали ;) 

преди 1 минута, adersa написа:

1100 лв с активацията нали ;) 

Да. АМи не знам на този лиценз как му казват, т.е той ми е вграден хардуерно в лаптопа и след като инсталирам Уин 11 и включа интернет Уиндоуса сам се активира.

преди 1 час, isi-to-fi-a написа:

не съм стиснат не ми се дават пари  на хора , които искат лесно да станат милиардери с някакви си ключове . Както казах и без ключ си получавам ъпдейти най -редовно на декстоп машината :)

току-що, adersa написа:

1100 лв с активацията нали ;)  не съм стиснат не ми се дават пари хора , които искат лесно да станат милиардери с някакви си ключове . Както казах и без ключ си получавам ъпдейти най -редовно на декстоп машината :)

за домашно ползване става.... засега и аз не съм чула да проверяват за ключове по фирмите, ама кой знае.

току-що, isi-to-fi-a написа:

за домашно ползване става.... засега и аз не съм чула да проверяват за ключове по фирмите, ама кой знае.

тези неща само ГДБОБ ги проверява и то става само ако има престъпление :) 

преди 2 часа, adersa написа:

тези неща само ГДБОБ ги проверява и то става само ако има престъпление :) 

ГДБОП да проверя за ключове? Ако има престъпление? Wtf bro?

преди 7 минути, АнонименАлкохолик написа:

ГДБОП да проверя за ключове? Ако има престъпление? Wtf bro?

Ще се заиграе някое лапе на компа за много часове както се е случвало в Азия ...

И после трябва да разследват, защо и как тоз Виндоуззз не е забил със син екран като оригиналните ... и не е предотвратил инцидента ...

И ако се окаже, че не само ключа е купен от ейгоМАГ ... ами и ISO файла бил предварително моднат ... барнат .. докосван с една дума ...

Това си е за цял криминален сериал направо ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.