Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се надува имотния балон в България?

Featured Replies

преди 53 минути, Емил Костов написа:

Ще си изкараш пари. Когато нямаш пари няма да вземаш! Иначе си мъртвец, както са мъртъвци всички с кредити!

Тази вечер си минал на режим „Мързи ме да мисля“!

• Отговори 69
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да бе да, ще ти търся аз на тебе специално по дисковете стара снимка от преди години, от къде на къде ? Ти се фукаш че си хванал младо пiчeнцe с убаво дyпeнцe,  на тебе ти се пада да я снимаш в г

• темата е за @Banesc да се изкаже 

• Мда обезпечен е, плащаш 20 годин' стане нещо и вече е можеш и банката те праща на улицата, далавера.

• Автор
преди 5 часа, Емил Костов написа:

Е уж си си опекал питката и си алфа мъжкар пък сега селски къщи търсиш в БГ ( свери малко историйте, че бият на очи ;) )

Колкото до имотите в един момент всичко ще рухне, защото банките ще спрат да дават кредити ( отсега са започнали да затягат положението), а и няма да има кой да купува. И сега имам няколко приятели дето им се клатят ипотеките и е нещо страшно.

Никога няма да отида да се завра да живея в града. Еле пък Плевен.

преди 8 часа, Bubbles написа:

Коркич първо малко са ти грешни данните :  Поне дколкото ми е известно в България брокерите традиционно вземат 3 до 5 процента, тука при нас процентите стигат до 7-8 и може би затова и ти се бъркаш.
Относно самите агенции, там масово работят хлапета защото сериозен брокер няма да се навие да даде 70-80 процента от комисионната си на шефчето дето цял ден си бара кайсиите.
После самите агенции у нас реално са едва няколко може би 4 или 5 но всяка фигурира на пазара под поне още 5-10 имена сещай сам с какви цели.
Тук идва и онова което най не разбирам от работата на тия хора : Брокерите прокламират пред клиентите си че последните трябва да подпишат договора за представителство с клауза ексклузивитет (Това означава че дори и собственика да продаде имота си по друг начин и без посредничеството на гореспоменатия брокер то той(Собственика) ще трябва да заплати комисионната на брокера.) защото по този начин щели да мотивират брокера да работи повече и по-качествено по продажбата на имота, което е пълен абсурд защото поне аз не разбирам как точно някой ще се мотивира да работи повече когато знае че работил не работил ще суи вземе парите.
Доколкото знам брокерите имат и едно т.нар. приоритизиране на имоти, сиреч ти продаваш имот, аз също продавам имот двамата ползваме една компания и един и същ брокер, обаче последния приоритетно анонсира само единия имот. По каква система и как и защо го правят не знам, но съм чел и слушал за много такива случаи.
Добавяме и че брокерите винаги искат комисионните си на ръка.

Колкото до цените, ненормалници винаги ще има, но пък не забравяй че България е в ЕС и това е сериозен фактор на имотния пазар. И все пак настина си прав за българските панелки.

Апропо не ми се вярва да можеш да си купиш къща в Мюнхен за 150 - 200К €, нио знае ли човек, може и да има някакви изключения.

И като сме в ЕС, кой от развита страна на ЕС, ще дойде да набрули тия пари за страна като България, която загива? Кой българин в активна възраст с избор между да живее на запад и България ще даде тия пари. В мойто село с тази къща за 65 000 евро няма никакъв поминък освен да гледаш говеда. Аз, ако се прибера някой ден за постоянно това ще е да изкарам последните си 10 години от живота там. Но ще бъда в пенсионна възраст. 

преди 5 часа, Емил Костов написа:

И сега имам няколко приятели дето им се клатят ипотеките и е нещо страшно.

Колкото до клатенето - те и на коча се клатят!

А против рухване -никой не е застрахован! Винаги може да се случи нещо и всичките ти планове да се изпарят.

преди 18 минути, Коркодила написа:

В мойто село с тази къща за 65 000 евро няма никакъв поминък освен да гледаш говеда. Аз, ако се прибера някой ден за постоянно това ще е да изкарам последните си 10 години от живота там. Но ще бъда в пенсионна възраст. 

Преиграваш - има много неща, които могат да се правят, ако ще и на Мусала да си.

в Пловдив за 10 месеца се наду с 50 процента. ЗА комисионните не знам, но гледам цените.Необзаведено жилище вече е с цената на обзаведено.

преди 9 минути, Веси Филипова написа:

в Пловдив за 10 месеца се наду с 50 процента. ЗА комисионните не знам, но гледам цените.Необзаведено жилище вече е с цената на обзаведено.

Това са много относително неща.

Дали ще е „току що ремонтирано“ или „пред ремонт“, дали ще е празно или обзаведено ...

Ако има ламинат - а аз искам да сложа паркет - ламината е минус.  Ако е обзаведено в един стил, а аз искам друг - мебелите даже ще пречат.

Новото строителство даже се продава в полу-готов вид - под на замазка, стени на шпакловка, ел - до кутия и ВиК - до тапа.

• Автор

Има оферти, но трябва да се дебне на гюме. Мой роднина, купи къща на друг роднина, по точно я откупи от банката за 12 000лв. Направо смях. Къщата е събуваш се и почваш да живееш.

преди 1 час, Коркодила написа:

Има оферти, но трябва да се дебне на гюме. Мой роднина, купи къща на друг роднина, по точно я откупи от банката за 12 000лв. Направо смях. Къщата е събуваш се и почваш да живееш.

И къде си оставяш обувките?

В блоковете е лесно - на стълбищната площадка, ама при къща - на двора ли?

• Автор
преди 50 минути, jhoro написа:

И къде си оставяш обувките?

В блоковете е лесно - на стълбищната площадка, ама при къща - на двора ли?

В къща си имаш собствено антре, където ги оставяш. За апартамент не искам да чуя.

преди 1 час, Коркодила написа:

В къща си имаш собствено антре, където ги оставяш. За апартамент не искам да чуя.

Моите ги събувам само когато лягам!

Защото много ти миришат чорапите иначе, ха ха ха ...

преди 4 часа, Коркодила написа:

За апартамент не искам да чуя.

Не искаш, ама чак до 67 годишна възраст ще си все така заврян в малка клетка като за кокошки носачки на яйца, при това с жена и нейно дете, което ще расте и ще иска и то своя клетка/стая , каквато няма на сегашния ти адрес.
А наркоманът над главата ти от горния етаж като се надруса с кокаин и цяла нощ музика слушаш отдолу безплатно.
Животът в малка клетка е отвратителен, ама такава са ти дали под наем преди години и като си мръсен гаден чужденец за ония хъркащите, по-голяма клетка от тях няма да видиш никога.

• Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

Защото много ти миришат чорапите иначе, ха ха ха ...

Не искаш, ама чак до 67 годишна възраст ще си все така заврян в малка клетка като за кокошки носачки на яйца, при това с жена и нейно дете, което ще расте и ще иска и то своя клетка/стая , каквато няма на сегашния ти адрес.
А наркоманът над главата ти от горния етаж като се надруса с кокаин и цяла нощ музика слушаш отдолу безплатно.
Животът в малка клетка е отвратителен, ама такава са ти дали под наем преди години и като си мръсен гаден чужденец за ония хъркащите, по-голяма клетка от тях няма да видиш никога.

Бялата робиня от Белгия да не се обажда. Не знам аз къде ще бъда заврян, но ти ще бъдеш заврян в старчески дом за възрастни хора с дементни проблеми. Като препълниш памперса ще ядеш задвратници от санитарките, и честичко ще си препяваш песента ,,Пропилян живот,,

Ти вече си заврян бе и те уволнява бригадир холандец, щото си дръзнал да ходиш да посрещаш майка с чуждо дете на аерогарата.
До 67 годишна възраст пенсия няма да видиш от холандците, така да знаеш.
Как се бачка по строежите на 66 години, ти ще ни кажеш ако ги доживееш.

И двамата хубаво се раздумвате, нали? И двама Ви, ва харесвам и затова си...мълча и съм Ви боднал по едно сърчице. Белджи ❤️  Кроки ❤️

Излишен съм ви и само Ви, чета. Белжи води във спора, заради "женските баджаци" с 1 : 0 от темата за спорта.

Така и не разбрах как и кой надува имотния балон. Да купувам ли или да продавам?

• Автор

Друго си викаш да се пласираш на запад за да станеш домакиня, детегледачка и куче пазач ма чуждите къщи. В замяна на, което да те хранят три пъти на ден и да имаш право на собствен телевизор в стаята за прислуга. А и да управляваш бюджетен автомобил, който е създаден от кофички за кисело мляко.  Не излизаш от рамките на селото дето си заврял от преди 5 години, когато трябваше да тичаш  до Люкса за врати да ремонтираш чуждите къщи. 

преди 9 минути, В. Велев написа:

Така и не разбрах как и кой надува имотния балон. Да купувам ли или да продавам?

И двете. Днес купуваш, утре продаваш с лека надценка и си караш пашалъка

преди 2 минути, Колев 74 написа:

Като Рокфелер и ябълките ли :)

Кроки!

Белжи спонтанно изчезна изведнаж. Явно булчето се е завърнала от работа и го е сгащила пред телевизора, гледайки сексуалните пози на украсинските хубавелки.

преди 45 минути, Колев 74 написа:

Може и по-евтино да продаваш - да не спи търговията.

преди 42 минути, В. Велев написа:

Като Рокфелер и ябълките ли :)

Накрая умрял чичо му и му оставил 40 милиона. И оня спрял да се занимава с глупости!

преди 12 часа, Коркодила написа:

Друго си викаш да се пласираш на запад за да станеш домакиня, детегледачка и куче пазач ма чуждите къщи. В замяна на, което да те хранят три пъти на ден и да имаш право на собствен телевизор в стаята за прислуга. А и да управляваш бюджетен автомобил, който е създаден от кофички за кисело мляко.  

Виж сега, знам че завистта те разяжда отвътре.
Моят син стана студент в университета в Люксембург.
https://www.uni.lu/en/
Учи за началник и някои от предметите им ги преподават чужденци на английски език. 
А за 9 годишната Дачия ми се скараха на техническия преглед, че е минала само 25712 км пробег, трябвало повечеко да я карам, да се потроши да та ме връщат от прегледа и да изкарат втори път 60€.

И си запиши някъде, че къщата е съпружеска съсобственост = 50% за мен и 50% за булката.
Ако си сключил граждански брак с кравата с теленцето, като купиш къща у родното ти село, половината ще е и нейна. Такива са законите и на никой не му пука, че не ти стига акъла да ги прочетеш и разбереш.

преди 29 минути, Белгиеца написа:

Ако си сключил граждански брак с кравата с теленцето, като купиш къща у родното ти село, половината ще е и нейна.

Зависи, може да има предварителен договор с "кравата". :) "Телето" се явява като "сребърна линия", т.е. то е подвластно на предварителния договор с "кравата". :) 

Явно не разбираш от право, както не разбираш и от ОС. НО, това е нормално .... :) 

Бъди щастлив! 

п.п. Реално умните правят завещание! ;) Така е в тези модерни времена! :)

В България е по-сложно, т.е. някои имоти са собственост на многобройни наследници. ;) 

Сделките с недвижимите имоти са сложи при положение, че няма НА. ;) 

п.п. Те и затова брокерите на недвижими имоти вече предпочитат да купуват имоти, а не да са посредници! ;) = "Изчистват сделката от трудности (сложности)!"

• Автор
преди 35 минути, Белгиеца написа:

Виж сега, знам че завистта те разяжда отвътре.
Моят син стана студент в университета в Люксембург.
https://www.uni.lu/en/
Учи за началник и някои от предметите им ги преподават чужденци на английски език. 
А за 9 годишната Дачия ми се скараха на техническия преглед, че е минала само 25712 км пробег, трябвало повечеко да я карам, да се потроши да та ме връщат от прегледа и да изкарат втори път 60€.

И си запиши някъде, че къщата е съпружеска съсобственост = 50% за мен и 50% за булката.
Ако си сключил граждански брак с кравата с теленцето, като купиш къща у родното ти село, половината ще е и нейна. Такива са законите и на никой не му пука, че не ти стига акъла да ги прочетеш и разбереш.

Да бе да ще ти остави на теб някой 50%. Твоята крава си е оплела кошницата с предбрачен договор, а твоето теленце, когато останеш сам ще те помоли културно да напуснеш, за да се отърве от офицерската конюшня. Всъщност като минах през Белгия и Франция явно там е доста модерно  да се живее в селскостопански сгради ми направи впечатление. А това Дачия няма по-скапан автомобил. Лада е в пъти повече. В това чудо умрях от студ, защото влиза студен въздух през тонколоните. Явно и ти за това я караш по 100км на година. Гледай да не порасне дърво пред гаража, че няма да можеш да я изкараш. Търси старчески дом за хора с деметни проблеми, че реда за чакане е голям. На леглото ще те чака пакет памперси, органайзер за хапчета, и ваучер за 50% намаление за масаж на простата. Аре сега бегай до Лидл, че ще истинат печените пилета.

преди 9 часа, (:IdioibI:) написа:

Зависи, може да има предварителен договор с "кравата". :) "Телето" се явява като "сребърна линия", т.е. то е подвластно на предварителния договор с "кравата". :) 

Явно не разбираш от право, както не разбираш и от ОС. НО, това е нормално .... :) 

Бъди щастлив! 

Аз ли не разбирам от право ?
Аз съм имал лекции и изпити по търговско и „цивилно“ белгийски право, докато учех за консултант по маркетинг ( дипломиран със специална грамота по времето на връчването на дипломите, като най-добър от всички).

А ти преди да се изхвърляш, трябва да пишеш на лична поща молба до дедко еврейко, да ти припомни коя година съм сключил гражданския брак в София с любимата ми белгийка. Тогава се искаше разрешение да се ожениш за чужденка и предварителни брачни договори като сега нямаше.

Когато сме се оженили нито тя нито аз сме имали имоти та да го е страх някой да не му вземе другия нещо след развод. При браковете по любов няма нужда от договор, хората си имат пълно доверие. При брак по сметка има нужда от договор. 

преди 9 часа, Коркодила написа:

Да бе да ще ти остави на теб някой 50%. 

Тази която ме обича.
Ако не знаеш какво е любов, питай чатгтп да ти го обясни.

Абе льольо, ако си писал договор с твоята крава с чуждото теленце, после ако ѝ направиш и твое дете и умреш внезапно, ще остане без никакви доходи и няма да може да го отгледа и твоето дете. Ще трябва да се качва във витрините в Амстердам да се проституира, за да не ѝ умрат от глад двете ѝ деца. Ти такова бъдеще ли искаш за нея ?

Аз договор не съм писал и ако остана вдовец, моментално ставам люксембургски пенсионер, преди да съм стигнал възрастта за пенсия.  Ама няма да имам право да сключвам нов граждански брак, иначе ще си изгубя люксембургската пенсия, щото ще ми кажат че новата ми съпруга трябва ме издържа. Той законът е предвиден за жените, ама важи и за мъжете.

В Белгия останалия жив вдовец или вдовица имат право до живот да ползват семейното жилище, дори и да го отдават под наем, нищо че и детето се води наследник. Само при доброволна продажба, детето си получава веднага от нотариуса неговия дял от наследството на половината от къщата.

преди 14 минути, Белгиеца написа:

От права може и да разбираш, но от право не! :) 

Търговското право е различно от моралното право! 

Бъди щастлив! :) 

• Автор
преди 25 минути, Белгиеца написа:

Аз съм имал лекции и изпити по търговско и „цивилно“ белгийски право, докато учех за консултант по маркетинг ( дипломиран със специална грамота по времето на връчването на дипломите, като най-добър от всички).

А ти преди да се изхвърляш, трябва да пишеш на лична поща молба до дедко еврейко, да ти припомни коя година съм сключил гражданския брак в София с любимата ми белгийка. Тогава се искаше разрешение да се ожениш за чужденка и предварителни брачни договори като сега нямаше.

Когато сме се оженили нито тя нито аз сме имали имоти та да го е страх някой да не му вземе другия нещо след развод. При браковете по любов няма нужда от договор, хората си имат пълно доверие. При брак по сметка има нужда от договор. 

Тази която ме обича.
Ако не знаеш какво е любов, питай чатгтп да ти го обясни.

Абе льольо, ако си писал договор с твоята крава с чуждото теленце, после ако ѝ направиш и твое дете и умреш внезапно, ще остане без никакви доходи и няма да може да го отгледа и твоето дете. Ще трябва да се качва във витрините в Амстердам да се проституира, за да не ѝ умрат от глад двете ѝ деца. Ти такова бъдеще ли искаш за нея ?

Аз договор не съм писал и ако остана вдовец, моментално ставам люксембургски пенсионер, преди да съм стигнал възрастта за пенсия.  Ама няма да имам право да сключвам нов граждански брак, иначе ще си изгубя люксембургската пенсия, щото ще ми кажат че новата ми съпруга трябва ме издържа. Той законът е предвиден за жените, ама важи и за мъжете.

В Белгия останалия жив вдовец или вдовица имат право до живот да ползват семейното жилище, дори и да го отдават под наем, нищо че и детето се води наследник. Само при доброволна продажба, детето си получава веднага от нотариуса неговия дял от наследството на половината от къщата.

Абе Евнух, ти си скопен, още в момента от както реши да ставаш зет заврян в Белгия и да бъдеш жената в къщата. За каква любов говориш, като си изхвърлен от спалнята на жена ти още когато се е родил синът и, вероятно направен от някой истински алфа мъжкар, понеже не носи фамилията ти, а тя настоятелно те уверява, че това било да не го дискриминират в училище. А и Ясен знак, че ти дори не си достоен да бъдеш баща на документи. ,,Специалиста по маркетинг,, лежащ от 35 години на дивана, без нито един ден стаж в областа.

Боже прости му той не е виновен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.