Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отново наводнени населени места и жертви

Featured Replies

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Живеете в коптор, а главната свиня се нарича голямо Д.

То каква е разликата дали коптора ще е в Германия, САЩ или ЕС?! :) 

Въпроса е ти на какво обръщаш внимание. ;) 

Елементарно е: Който го вълнува нещо, то отделя средства за това. Само с публикуване на гадости, то не може да промениш начина на мислене. 

Джавкай си далече от събитията. Реално не те вълнува България! Бъди щастлив! 

• Отговори 120
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Това е  Курортът "Елените". Гората е оредяла като косите на Тиквата и Дебелян.        

• Вестителката
    Вестителката

А защо сте толкова агресивен? От къде знаете дали имам или нямам никакво понятие от строителство? Може пък дори да разбирам повече от вас. И защо от такива като мен сме "до там"? Вие какъв сте. Форумн

• Вестителката
    Вестителката

На първо време, предлагам да излязат хората и на следващите избори да гласуват, за да не ни управляват 20 години едни и същи хора.  Предлагам също така апатията у хората да бъде премахната с граж

Публикувани изображения

преди 29 минути, (:IdioibI:) написа:

То каква е разликата дали коптора ще е в Германия, САЩ или ЕС?! :) 

Въпроса е ти на какво обръщаш внимание. ;) 

Елементарно е: Който го вълнува нещо, то отделя средства за това. Само с публикуване на гадости, то не може да промениш начина на мислене. 

Джавкай си далече от събитията. Реално не те вълнува България! Бъди щастлив! 

Ела и виж каква е разликата. Или скокни до Турция и виж там. Тебе като те интересува България, къде джавкаш? В сливенската ромска махала 

преди 35 минути, АСПЕКТ написа:

В сливенската ромска махала 

Малък, това е кв. Младост. ;) Там навремето се влизаше с танкове! ;) 

Отделно, всяка община по свой начин отделят копторите от цивилизационното общество. ;) 

Малко повече съм странствал по света от теб, т.е. из всяко населено място си има стара част и нова. Останалото е заварено положение. ;) 

В Казанлък дори има блок с роми. Той е наследство от социализма. В Мъглиж, за да се спре завладяването на земеделска земя, то е изградена ограда, т.е. културно са им намекнали, че повече не може да правят коптори. ;) 

Образно: След като не си запознат с българското законодателство не съди българите и/или не им давай акъл, защото твоите помисли са дискриминиращи, а не хуманни!

Аз казах! 

п.п. България е най-бедната държава в ЕС, но не поради материални причини, а бедна по отношение на Визионери.

Цитат

"Визионери" е множествено число на "визионер" и означава хора с голяма идея, новаторско мислене и поглед към бъдещето, които могат да предвидят голям успех или да откриват нови, нетрадиционни територии и цели, често неразбрани от околните. 

• Автор

Нямах идея да се карате. Исках да провокирам дискусия но тук има хора които са си повярвали много като чета и се изказват като последна инстанция. Защо е тази агресия?

преди 48 минути, Вестителката написа:

Нямах идея да се карате. Исках да провокирам дискусия но тук има хора които са си повярвали много като чета и се изказват като последна инстанция. Защо е тази агресия?

Провокация в раздел "Новини в България и Света" си е направо пропаганда. ;) 

Или помоли модератор да я премести в раздела за Политика или не разбирам от какво точно се е породило, че някои сме агресивни?! 

Това, че из форума има такива, които се заяждат е факт. 

Ти като каква се явяваш като вестителка или разследващ журналист?! 

Нищо лично!

преди 3 часа, АСПЕКТ написа:

Или скокни до Турция и виж там.

В коя част на Турция до гледам - там, където паднаха блоковете - щото нямало арматура и бетона е прамен с морски пясък ли?

преди 4 часа, (:IdioibI:) написа:

п.п. И, ти "говоря" като участник, който е участвал в изграждането на канал ф600. ;)

Предполагам, че това ∅600 е в сантиметри, което пак е малко - под 30 кв.м. сечение.

Виж в нашия град, как една река е „вкарана под земята“ - но цялото корито, 10 х 3 метра.

image.png.e23dffc9ac292db874d1b040ae2c625e.png

Разстоуние около 300 метра, а отгоре имаше цяла фабрика.

image.png.8403f203a1f4d61ac1deacff85aa67a7.png

Ето снимка на коритото по-надолу, където пак е открито.

image.png.f9272dbbfae3fd6382c851cbadae9117.png

преди 54 минути, jhoro написа:

Виж в нашия град

Аз да показва ли как е в София?! :) 

Все пак да уточня, Инвеститорът сграждаше сграда, където по препоръка от "Софиска Вода" му бе "назначено" къде да отводни сградата си. ;) След което улицата се застрои, т.е. всеки проект се съгласува с определени дружества, за да го направи правомерно, защото иначе не може да се узакони в Общината сградата и получи документ за експлоатация. 

За жалост, на пионерите е тежко, а после на другите им е лесно. ;) 

И, за цялото това си има процедури в общините, за да не се получават такива недоразумения, особено след като вече има жертви след неправилно строителство, т.е. затова и по-горе попитах: Кой идиот е предприемача?! Той трябва да носи наказателна отговорност! Иначе, то, друг е въпроса кой ще внесе иск за злоупотреба със служебно положение. ;) 

Който желае, то да разследва случая, а не да пита кой е безхаберния! 

Значи няма как дадена личност, която си няма какъвто и да е хабер от строителство да се "провиква" кой е безхаберника! Именно от такива "вестители" като @Вестителката сме до там: до безхаберие. НО, като тръгнеш да споделяш истини, то индиректно те наричат агресор! :) Е, що ли?! :)   

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Каквото са направили при Згориградската катастрофа! Нищо и половина - а там са около 500 загинали!

преди 45 минути, jhoro написа:

Нищо и половина

Е как да е "нищо" като 4-ма са осъдени на по 12, 10 и 5г. пандела?!

Цитат

За аварията е проведено следствие и през 1967 година са осъдени четирима души – на 12 години затвор главният инженер на флотационната фабрика Коста Гърков и главният инженер на Управление „Цветна металургия и рудодобив“ в министерството, на 10 години затвор началникът на хвостохранилището Кирил Лилов и на 5 години затвор началникът на рудник „Мир“ Краю Сираков. 

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Е как да е "нищо" като 4-ма са осъдени на по 12, 10 и 5г. пандела?!

Цитат

За аварията е проведено следствие и през 1967 година са осъдени четирима души – на 12 години затвор главният инженер на флотационната фабрика Коста Гърков и главният инженер на Управление „Цветна металургия и рудодобив“ в министерството, на 10 години затвор началникът на хвостохранилището Кирил Лилов и на 5 години затвор началникът на рудник „Мир“ Краю Сираков. 

Що не цитираш всичко?

Цитат

И четиримата осъдени са амнистирани с решение на Политбюро от 30 юли 1969 година, по повод 25-ата годишнина от Деветосептемврийския преврат.

България иска помощ от европейския фонд "Солидарност" заради потопа | dnes.dir.bg

Баааа .... немам думи .... :) 

Цитат

"Стана ясно, че размерите на човешките алчност и глупост са безгранични", заяви ученият.

...

Оказа се, че във високата част на долината има голямо незаконно сметище. Водата трябвало да се оттече по тръба, която според специалистите била недостатъчно голяма за целта.

преди 28 минути, (:IdioibI:) написа:

Водата трябвало да се оттече по тръба, която според специалистите била недостатъчно голяма за целта.

И достатъчно запушена!

• Автор
преди 19 часа, (:IdioibI:) написа:

Аз да показва ли как е в София?! :) 

Все пак да уточня, Инвеститорът сграждаше сграда, където по препоръка от "Софиска Вода" му бе "назначено" къде да отводни сградата си. ;) След което улицата се застрои, т.е. всеки проект се съгласува с определени дружества, за да го направи правомерно, защото иначе не може да се узакони в Общината сградата и получи документ за експлоатация. 

За жалост, на пионерите е тежко, а после на другите им е лесно. ;) 

И, за цялото това си има процедури в общините, за да не се получават такива недоразумения, особено след като вече има жертви след неправилно строителство, т.е. затова и по-горе попитах: Кой идиот е предприемача?! Той трябва да носи наказателна отговорност! Иначе, то, друг е въпроса кой ще внесе иск за злоупотреба със служебно положение. ;) 

Който желае, то да разследва случая, а не да пита кой е безхаберния! 

Значи няма как дадена личност, която си няма какъвто и да е хабер от строителство да се "провиква" кой е безхаберника! Именно от такива "вестители" като @Вестителката сме до там: до безхаберие. НО, като тръгнеш да споделяш истини, то индиректно те наричат агресор! :) Е, що ли?! :)   

А защо сте толкова агресивен? От къде знаете дали имам или нямам никакво понятие от строителство? Може пък дори да разбирам повече от вас. И защо от такива като мен сме "до там"? Вие какъв сте. Форумният съдия ли? "За казах" - ха ха. Няма що. Издавате присъди ли? Гледам, че пишете във всяка тема. 

Агресор сте спрямо пишещите в темата с изказа си, а не по темата. Аз имам ли право да азследвам такъв случай според вас? Изразявам гражданската позиция, като ходя на протести за каузи, които намирам за полезни, а не само да вися и да пиша под статии но да не смея да изляза на улицата. 

За това казвам, че не разбирам защо след два поста третия вече е нападателен и агресивен спрямо мен? 

Темата не е политическа. Аз не искам да говоря за политика. Аз наблягам на отношението на хората към проблема, а не на властите. Докато хората позволяват такива неща да се случват то те ще се случват. По скоро корупция, която хората позволяват. 

преди 1 час, Вестителката написа:

От къде знаете дали имам или нямам никакво понятие от строителство? Може пък дори да разбирам повече от вас.

жените не разбират от строителство . за тва държавата е на тва дереже

всеки се занима с тва дето не му е работа.

🇧🇬 Български жени архитекти (по-малко познати, но значими)

• Арх. Станка Каменова – участвала в проектирането на обществени сгради през 60–70-те години в България.

• Арх. Ирина Вулпе – известна с проекти в областта на жилищното строителство и урбанизма.

• Арх. Десислава Стоянова – съвременна българска архитектка, работеща в областта на екологичната и устойчива архитектура.

преди 1 час, Вестителката написа:

А защо сте толкова агресивен?

Заради тази Ви истерия:

на 3.10.2025 г. в 16:35, Вестителката написа:

– те са резултат от управленско БЕЗХАБЕРИЕ.

Можех да попитам и Вас от къде тази агресия, като ползвате големи букви, но явно емоциите Ви са взели връх над разума Ви. 

Не знам какво сте очаквали, но срещу такава Ваша вербална агресия то такава и получавате. 

Свиквайте: Във форумите има тези и антитези в следствие на което има сблъсък на мнения, и ако считате, че другия е проявил агресия, то преди това вижте вашата агресия (акт да въздействате на аудиторията "викай" и наблягайки на определена дума). 

Нищо лично и успех!    

• Автор
преди 19 минути, Banesc написа:

жените не разбират от строителство . за тва държавата е на тва дереже

всеки се занима с тва дето не му е работа.

Това някакво ваше заключение ли е? На какви доказателства почива то? Явно силата на "Аз казах" тук работи. хи хи хи. Или просто решихте че щом сте мъж знаете можете и разбирате от всичко. В днешно време жените са достатъчно еманципирани, за сметка на повечето мъже които се държат качо женчовци. 

Истерия? Много крайни думи използвате за една дума написана с главни букви. Да, исках да го изкрещя. Да това е БЕЗХАБЕРИЕ. От всички власти в държавата ни. Агресията към вас ли е адресирана, че нещо не ви разбрах? Вие част от властта ли сте? Управлявате ли нещо освен дистанционното вкъщи? Имате ли власт над нещо или някой? Съмнявам се. С изказа си го доказвате! 

Държавата е на това дередже, "не знам точно какво е то", но всеки който е инвестирал в себе си и продължава да го прави успява. За другите, повечето от които са мъже естествено, остава мрънкането по форуми в интернет. А релано в живота си предполагам са никои. Но темата не е за това. Типично по мъжки обаче, когато нямаш нищо за казване си или против жените или против държавата. И естествено нападаш лично. 

Всеки прави това, която живота го е накарал. Малко са хората, които правят това което искат и обичат, забавляват се и т.н. Но с повече усилия и труд, без нападки, негативизъм, обиди и надменно държание, може и да се успява. И вие може да пробвате. :) 

И знам какво ще ми отговорите, че сигурно сте на 60+ и това трябва да респектира всички ни. Уважение към възрастта - да, но към личността... тя трябва да се заслужи. Уви, вас на дали ви уважават с това поведение. 

Успях и на вас. Надявам се повече да не ме цитирате и да не ми говорите. Не заслужавате внимание. 

Превърнахте темата в лични нападки към мен. Поредния женомразец. Темата е за бедите случващи се на всички ни от които страдаме от лоши, крадливи, алчни управляващи, които са в зависимости помежду си, а не да ми се нахвърляте на мен за една дума написана с главни букви. 

преди 3 минути, Вестителката написа:

Надявам се повече да не ме цитирате и да не ми говорите. Не заслужавате внимание.

Тоя е като конска муха и ще продължи да се изживява като човека-форум, без да му пука че постоянно се излага в опитите си да е на всяко гърне мерудия.

преди 55 минути, BulgarianYouguart написа:

🇧🇬 Български жени архитекти (по-малко познати, но значими)

• Арх. Станка Каменова – участвала в проектирането на обществени сгради през 60–70-те години в България.

• Арх. Ирина Вулпе – известна с проекти в областта на жилищното строителство и урбанизма.

• Арх. Десислава Стоянова – съвременна българска архитектка, работеща в областта на екологичната и устойчива архитектура.

Значи, тук не говорим за архитектура, а за изпълнение на дадено задание. ;) Един строителен проект е съставен от екип. Всеки по своята си специалност обследва проекта и се съгласува с другите части. Едва ли цялото селище е на един собственик. При усвояването на терена е направен основна грешка. Тя е в инвеститора, т.е. спестил е някакви средства, за да спечели.  

И, ако трябва да се търси безхаберника, то трябва да видим кой е взел парите за съставянето на съответния проект, кой е изпълнил грешно въпросния проект и ред други подробности, за да се установи виновника или виновниците. 

Факта е налице. Защо трябва все Държавата в даден момент да плаща за глупостта на даден предприемач?! 

Експерти: София е още по-зле от "Елените", намесата в реките може да се превърне в трагедия | dnes.dir.bg

Дами и господа, вече не сме в социализма, за да се налага за всичко да мисли Държавата ни. Тези които трябва да "пращат" хамбер (ако изобщо @Вестителката знае значението на думата) са богатите! При плосък данък е така.

преди 28 минути, Вестителката написа:

Това някакво ваше заключение ли е?

:offtopic_s:Още не Ви е задал любимия си въпрос! :) 

преди 32 минути, Вестителката написа:

Това някакво ваше заключение ли е? На какви доказателства почива то? Явно силата на "Аз казах" тук работи. хи хи хи. Или просто решихте че щом сте мъж знаете можете и разбирате от всичко. В днешно време жените са достатъчно еманципирани, за сметка на повечето мъже които се държат качо женчовци. 

Истерия? Много крайни думи използвате за една дума написана с главни букви. Да, исках да го изкрещя. Да това е БЕЗХАБЕРИЕ. От всички власти в държавата ни. Агресията към вас ли е адресирана, че нещо не ви разбрах? Вие част от властта ли сте? Управлявате ли нещо освен дистанционното вкъщи? Имате ли власт над нещо или някой? Съмнявам се. С изказа си го доказвате! 

Държавата е на това дередже, "не знам точно какво е то", но всеки който е инвестирал в себе си и продължава да го прави успява. За другите, повечето от които са мъже естествено, остава мрънкането по форуми в интернет. А релано в живота си предполагам са никои. Но темата не е за това. Типично по мъжки обаче, когато нямаш нищо за казване си или против жените или против държавата. И естествено нападаш лично. 

Всеки прави това, която живота го е накарал. Малко са хората, които правят това което искат и обичат, забавляват се и т.н. Но с повече усилия и труд, без нападки, негативизъм, обиди и надменно държание, може и да се успява. И вие може да пробвате. :) 

И знам какво ще ми отговорите, че сигурно сте на 60+ и това трябва да респектира всички ни. Уважение към възрастта - да, но към личността... тя трябва да се заслужи. Уви, вас на дали ви уважават с това поведение. 

Успях и на вас. Надявам се повече да не ме цитирате и да не ми говорите. Не заслужавате внимание. 

Превърнахте темата в лични нападки към мен. Поредния женомразец. Темата е за бедите случващи се на всички ни от които страдаме от лоши, крадливи, алчни управляващи, които са в зависимости помежду си, а не да ми се нахвърляте на мен за една дума написана с главни букви. 

Г-це това което пишете е крайно неуместно ! Повечето мъже не се държат като "женчовци" каквото и да означава това ... А нима има нещо лошо в женственото поведение ? Нима жените трябва да се държат като мъже защото женствено е лошо ? НЕ и НЕ ! Вземете думите си обратно  ! А това че мъжете мрънкали против държавата и жените си е чисто сексистка генерализация от женски народен характер и е сексистки стереотип , който от своя страна е писнал на нас мъжете. Опитайте се да контролирайте гнева си и следвайте примера на Пресветата Дева
Мария ! 

Министър Иванов: Хотел и аквапарк в "Елените" са построени върху речно корито | dnes.dir.bg

Цитат

"Подробните устройствени планове са одобрявани там и са изцяло в компетентността на местната община, където ДНСК не може да осъществява контрол. Контролът се осъществява единствено от съда, по жалба на засегнати лица", посочи министърът.

Държавата реагира. Сега е ред някой да търси кой е безхаберника. 

С възмущения и/или истерии не може да справите с дадена стихия. Какво повече изисквате Вие @Вестителката-КЮ? По-точно от какво управление се нуждаете?! На водата ли, на вятъра ли, на Слънцето ли или да се управляват предприемачите?! 

Ако тръгнем да правим ревизии на управлението в миналото, то това как ще повлияе на управлението на бъдещето Ви? 

И, запомнете едно: Управлява се бъдещето, а не миналото! Това проумявате ли го?! С пост-фактум събития не се прави новина! 

Обърнете внимание на първия ми пост тук! Той бил ли е агресивен?!

Успех!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.