Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ползването на платформата за онлайн търговия AliExpress ?

Featured Replies

преди 44 минути, NewRedDragon написа:

Дай линк към стоката, да ти кажем какво колко и къде ще платищ, щом не можеш да се справиш с три изречения

Тайна, майна...

• Отговори 63
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Благодаря ви момчета, че ми "избихте от главата" моята фикс идея, да закупя модерен водонагревател от китайски търговски сайт в интернет. Сега точно сметнах с калкулатора че цената на поръчката,

• Но тези електронни джаджи се побират в малки кутийки, а не в кашон тежък няколко килограма и висок половин метър. За това, за да не "хапна дървото" и този артикул да ми излезе "солен", както спом

• Благодаря ви за изчерпателната информация която ми дадохте ! И тъй като поръчката ми ще бъде на стойност от 439 лева и влиза в раздела ДОМАКИНСКИ УРЕДИ -> ЕЛЕКТИЧЕСКИ НАГРЕВАТЕЛИ, според

Публикувани изображения

преди 1 минута, цър-вул написа:

Тайна, майна...

Ква тайна, бе.... става дума за някоя супер-дупер антена за безплатен ВиФи от комшията, ама кокошките ще продължават да снасят :lol6:

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Ква тайна, бе.... става дума за някоя супер-дупер антена за безплатен ВиФи от комшията, ама кокошките ще продължават да снасят :lol6:

преди 2 часа, Сiнбад написа:

И тъй като поръчката ми ще бъде на стойност от 439 лева и влиза в раздела ДОМАКИНСКИ УРЕДИ -> ЕЛЕКТИЧЕСКИ НАГРЕВАТЕЛИ,

Няква печка Раховец ще купува :)

преди 4 часа, Raze написа:

Поръчах дъно с RAM и процесор, нищо допълнително не съм плащал. Пристигали са ми и много неща в доста голяма опаковка също.

ако дадеш и линк, цена няма да имаш

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Tова към мен ли беше? Не разбирам точно какво искаш да кажеш....

Към автора.

Случвало ми се е като не съм логнат да дава доста ниски цени.

преди 9 минути, Белгиеца написа:

ако дадеш и линк, цена няма да имаш

Няма я вече тази оферта, но има много други подобни. Примерно си избери от тези:

X99 LGA 2011-3 XEON Motherboard -AliExpress

• Автор
преди 16 часа, NewRedDragon написа:

Дай линк към стоката, да ти кажем какво колко и къде ще платищ, щом не можеш да се справиш с три изречения

Спрял съм се на този базов модел, защото няма монтирана към него слушалка за баня.

Такава връзка до душа на банята вече има останала от предишния проточен бойлер, който

след дългогодишна употреба (над 10 години) вече е за боклука. Дефектиралият проточен бойлер

(изгорели нагреватели, които липсват на пазара) беше 9 000 W и работеше на 3 степени по 3 000 W.

На 9 000 W почти не съм го пускал, защото често гореше монтирания ключ за бойлер (поставен на стената)

до вратата на банята. Затова съм избрал модел който е под тези ПРЕДЕЛНИ . . . 9KW !

С 6000 W (работещ на втора степен) съм захранвал години наред 2 (две) точки - банята и кухнята !

За това смятам че имам практически опит във времето и не бих сгрешил в избора си !

ХАОЮНМА 

В сайта съм регистриран. Не видях да има коментари под артикула.

Данните към него са:

483.47 лева

отстъпка 45%

Цената е с включено ДДС

Допълнителни 5% отстъпка за монети

Още 3.62 лв отстъпка при покупка над 173.23 лв.

предишна цена на изделието:

879.04 лева

Забележка:

Тази отстъпка за монети, не знам какво представлява !?

А също въобще, при тази онлайн поръчка имам ли правото на някакъв гаранционен срок

или финансови компенсации от страна на изпращача.

Така след предоставени от мен пълни данни на този артикул, бих желал някои компетентен от вас човек,

да ми предостави крайната (прогнозна) цена с включеното мито, на която ще мога да притежавам този проточен бойлер. 

Така ще мога да си направя сметката , дали въобще да се "хващам на хорото" !?

Голямо писане, но исканият линк го няма....

Дал го е човека:

I just found this on AliExpress: 
BGN879.04 | Instant Electric Water Heater Household Bathroom Small Bathing Artifact Shower Fast Hot Constant Temperature No Water Storage
https://a.aliexpress.com/_EzVR4ra

• Автор

Голямо писане, но исканият линк го няма....

преди 1 минута, BANKATA написа:

Дал го е човека !

Сега ще видя бива ли ви в изчисленията и кой от вас може да кандидатствува за в бъдеще за митнически служител ?

току-що, Сiнбад написа:

Сега ще видя бива ли ви в изчисленията и кой от вас може да кандидатствува за в бъдеще за митнически служител ?

Мен не ме брой в това. Аз китайците ги ползвам за дранкулки на които данъци не се плащат.

Такова нещо не бих си взел от китайците.

Цитат
For items delivered from outside the European Union, you may be subject to additional charges for VAT and, when applicable, customs duties in your country. If AliExpress is obliged by law to collect VAT, you will see the VAT inclusive price at checkout. For more information about these costs, please contact the tax and customs authorities in your country.
Sold by SEAWAY Store, logistics support by SEAWAY Store

За артикули, доставени извън Европейския съюз, може да бъдете обект на допълнителни такси за ДДС и, когато е приложимо, мита във вашата страна. Ако AliExpress е задължен по закон да събира ДДС, ще видите цената с включен ДДС при плащане. За повече информация относно тези разходи, моля, свържете се с данъчните и митническите власти във вашата страна.

Продава се от магазин SEAWAY, логистична поддръжка от SEAWAY Store

Ако трябва ще Ви намеря и телефон за повече информация на търговеца и да му зададете въпроса си. :) => Вие имате нужда от този артикул, а не "ние". 

п.п. Определени китайски стоки са в логистични центрове в ЕС. ;) (т.е. стоят в някоя безмитна зона). Търговецът има задължение да я обмити и прочие, като към Вас ще дойде и фактурата. Тя ще е надлежно направена по ЕС законите! ;) 

От учтивост ще споделя: Зависи как ще е фактурирано, т.е. самият търговец има представител в ЕС. ;) Поне до такава информация достигнах въпреки, че ползвах механичен превод.

Успех!

От там купих тази флашка https://www.aliexpress.com/item/1005008505321887.html?spm=a2g0o.productlist.main.3.653a482cunUroo&algo_pvid=bee1b4f4-72db-4833-83db-47ed1098a1ce&algo_exp_id=bee1b4f4-72db-4833-83db-47ed1098a1ce-2&pdp_ext_f={"order"%3A"590"%2C"eval"%3A"1"%2C"fromPage"%3A"search"}&pdp_npi=6%40dis!BGN!58.63!43.38!!!34.03!25.18!%402103247417602580203701091e6f44!12000045465124735!sea!BG!4792171336!X!1!0!n_tag%3A-29919%3Bd%3A7d0c9a5f%3Bm03_new_user%3A-29895&curPageLogUid=eqowJHNUy2r7&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A|x_object_id%3A1005008505321887|_p_origin_prod%3A  При запис на филм с обем над 30GB държи скорост от 280МВ. Толкова бърза флашка в България не съм сигурен, че се продава и то на тази цена 43 лева. Вече не чакам по половин час и повече за да кача два филма на флашката. Взимай смело и след това ще кажеш дали си заслужава. Познавам човек който взе 9800 Х3D който ползва и е много доволен.

преди 23 часа, Raze написа:

Купувал съм техника и компютърни компоненти, всичко си е изчислено в цената, нищо допълнително не се плаща при получаване.

И все пак ако случаайно има, не се ли начислява автоматично от пощата или се тича на Веслец/летището за освобождаване?

И ся му погледнах линка, пише че е добавено ДДСто(да го наречем така) това значи че най вероятно ще има допълнително плащане като митнически такси които не се включват в цената, да не говорим, че цената е много над мксималната от 150€ допустима за конкретните условия при които стока внесена от трета страна(Извън ЕС) може да мине по този параграф, тоест ще има и пощенски разходи за освободжадаване ако автора не се занимае сам.

преди 6 часа, Сiнбад написа:

Спрял съм се на този базов модел, защото няма монтирана към него слушалка за баня.

Такава връзка до душа на банята вече има останала от предишния проточен бойлер, който

след дългогодишна употреба (над 10 години) вече е за боклука. Дефектиралият проточен бойлер

(изгорели нагреватели, които липсват на пазара) беше 9 000 W и работеше на 3 степени по 3 000 W.

На 9 000 W почти не съм го пускал, защото често гореше монтирания ключ за бойлер (поставен на стената)

до вратата на банята. Затова съм избрал модел който е под тези ПРЕДЕЛНИ . . . 9KW !

С 6000 W (работещ на втора степен) съм захранвал години наред 2 (две) точки - банята и кухнята !

За това смятам че имам практически опит във времето и не бих сгрешил в избора си !

ХАОЮНМА 

В сайта съм регистриран. Не видях да има коментари под артикула.

Данните към него са:

483.47 лева

отстъпка 45%

Цената е с включено ДДС

Допълнителни 5% отстъпка за монети

Още 3.62 лв отстъпка при покупка над 173.23 лв.

предишна цена на изделието:

879.04 лева

Забележка:

Тази отстъпка за монети, не знам какво представлява !?

А също въобще, при тази онлайн поръчка имам ли правото на някакъв гаранционен срок

или финансови компенсации от страна на изпращача.

Така след предоставени от мен пълни данни на този артикул, бих желал някои компетентен от вас човек,

да ми предостави крайната (прогнозна) цена с включеното мито, на която ще мога да притежавам този проточен бойлер. 

Така ще мога да си направя сметката , дали въобще да се "хващам на хорото" !?

За точния % мито, най добре отиди в  отдел Тарифна политика на митницата - за минута ще ти кажат колко е, след като им опишеш с няколко думи стоката и им кажеш, че идва от Китай****, защото митническите ставки са различни. Предполагам, че ще го сложат в "електроуреди" /а не в електроника/. Така че мито-то ще е 17 или 20%. Т.е:

485+17%=567,45+20% ДДС=680,94 лв. В обявата пише, че нямаш транспортни разходи, така, че това е цената. Или имаш 82,45 лв мито и 113,49 лв ДДС.

Към тези 680,94 лв. си предвиди и около 50 лв за Митническия представител (фирмата, която ще освободи стоката) - може и по-малко или повече - зависи от кефа на служителя на който ще попаднеш

ПС: **** - Това е доста условно, защото митническата ставка при реалната доставка, ще се определи от това, което напише изпращача във фактурата

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

485+17%=567,45+20% ДДС=680,94 лв. В обявата пише, че нямаш транспортни разходи, така, че това е цената. Или имаш 82,45 лв мито и 113,49 лв ДДС.

Цитат

Price includes VAT

преди 2 минути, цър-вул написа:

VAT - ама там, в Китай! Ако стоката идваше от склад на търговеца в ЕС - да, съгласен съм. Стар трик на трейдърите там :) 

Внасям поне 1 път в годината елементи за дигитални билбордове (т.нар ЛЕД дисплеи) от Китай и съм сърбал попарата първия път. След малко мога да ти покажа (част) от фактура. Когато доставчика, китаец, е производител а не търговец, нещата са други - той не слага във фактурата VAT - плащам си го тук 20% и толкова. Но когато е търговец, Китайското законодателство го задължава, при експорт да начислява VAT. И се получва двойно данъчно облагане.

Тук има един тънък момент - доста субективен: Ако митничарката класифицира бойлерчето, като "електроника" нещата се променят драстично - поне за сега в Бг.

• Автор

Благодаря ви момчета, че ми "избихте от главата" моята фикс идея, да закупя модерен водонагревател

от китайски търговски сайт в интернет. Сега точно сметнах с калкулатора че цената на поръчката, ми скача с още 100 евро отгоре !

Но това няма да е крайната цена, защото си спомних че когато говорих с митничарите в петък, един от тях ми посочи че

на 50 метра от входа на Централната митницата в София има офис на фирма "Драгонус", която се явява посредник между Митницата

и купувача, при освобождаването на подобни пратки. Явно че това е прословутия митнически представител, чиято задача е

да оскубе като "банашка гъска" окончателно купувача, който се е хванал на тяхната "въдица". Жалкото е че когато се опитах да вляза

в офиса им за консултация (беше в късния следобед около 16:00 ч.), вратата им беше затворена и в канцеларията нямаше никой.

Така че както ми пише NewRedDragon, при всички положения ще бъда "ошамарен" и от тях със сума от 50-80 лева (предполагам),

за да бъде кошмара ми пълен.

За това днес говорих с мой приятел търговец, който пътува до Турция всяка седмица за стока. Същият ми каза че срещу 100 лева,

ще ми закупи подобно изделия от там, на по-ниски цени отколкото в България и срещу 100 лева такса за превоз, ще ми го донесе направо

в къщи. Така че ще чакам в следващите 10 дни, да ме запознае с цените и техническите параметри на тези изделия, които се предлагат в Турция.

преди 9 минути, Сiнбад написа:

на 50 метра от входа на Централната митницата в София има офис на фирма "Драгонос", която се явява посредник между Митницата

и купувача, при освобождаването на подобни пратки. Явно че това е прословутия митнически представител, чиято задача е

да оскубе като "банашка гъска" окончателно купувача, който се е хванал на тяхната "въдица". Жалкото е че когато се опитах да вляза

в офиса им за консултация (беше в късния следобед около 16:00 ч.), вратата им беше затворена и в канцеларията нямаше никой.

Така че както ми пише NewRedDragon, при всички положения ще бъда "ошамарен" и от тях със сума от 50-80 лева (предполагам),

за да бъде кошмара ми пълен.

За това днес говорих с мой приятел търговец, който пътува до Турция всяка седмица за стока. Същият ми каза че срещу 100 лева,

ще ми закупи подобно изделия от там, на по-ниски цени отколкото в България и срещу 100 лева такса за превоз, ще ми го донесе направо

в къщи. Така че ще чакам в следващите 10 дни, да ме запознае с цените и техническите параметри на тези изделия, които се предлагат в Турция.

Ако имаш КЕП тези не ти трябват, само си вадиш ЕОРИ тое безплатно и караш по каналния ред, няма нищо сложно.

преди 19 минути, цър-вул написа:

Тцъ

Нема Цъ, абсолютно прав е, ако ти идва от ЕС е едно 'ко пристига от Занзибар друго, и отново цената на конкретната джаджа надвишава обявената от закона граница от 150€.

преди 10 минути, Сiнбад написа:

Явно че това е прословутия митнически представител, чиято задача е

да оскубе като "банашка гъска"

Грешка! Тази фирма ти предоставя услуга, за която е нормално да получи възнаграждение. Не си длъжен да ползваш тази услуга - изкарваш си EORI номер и електронен подпис и действаш сам

преди 16 часа, Bubbles написа:

Нема Цъ

Защо ли е тогава IOSS регистрацията на търговците от 2021-ва?

Когато пратката пристига в държава по предназначение за нея митническият контрол се извършва на база посочен в пратката IOSS номер и потребителят получава стоката без да е необходимо допълнително действие.“

https://sths-law.com/какви-са-новите-правила-при-облагане/

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Като направих нужните корекции след консултацията в сайта, си закупих немски проточен бойлер от Технополис

в МОЛ СЕРДИКА (бяха останали последни 2 бройки). Извиках си квалифициран електротехник, който ми го монтира

и сега вече имам топла вода в къщи.

Но стария ми бойлер FLAMINA остана и тъй като е в много добро състояние, реших да го възстановя като резервен !

Свалих нагревателите му, но не знам кой от тях е изгорял. Те са 3 броя по 3 000 вата и се включват на степени (3 kw-6kw-9 kw).

На ПЪРВА СТЕПЕН не е работил изобщо (водата излизаше хладка), а пък на ТРЕТА СТЕПЕН - изгаряше ключа на бойлера,

който е монтиран външно на стената на банята!

През годините е работил предимно на ВТОРА СТЕПЕН (6 kw).

Мога ли да проверя нагревателите поотделно и да остановя кой от тях е изгорял:

Нагреватели + уплътнител на фланеца

Или да постъпя РАДИКАЛНО, като ги сменя и . . . трите !?

Мерил с уред съпротивлението на всеки нагревател на двата извода и между извод и корпус. Който нагревателл не отчете съпротивление е изгоряла. Добре е съпротивлението между нагревателя и корпуса да се мери с с лефер, но поради липса на такъв - с ом метър.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.