Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Икона на приложение, която не мога да премахна ?

Featured Replies

преди 8 часа, Rustborn написа:

Откъде да го знам че живее, с 15 години назад. Пак е напреднал в ОС ...

пп И тази според него грозна икона, идва от телефона, не от Windows че чак да трие ключове и какви ли не чудесии.

Лао Дзъ и Кун Дзъ (Конфуций) живяха 5 век пр. н. е., ама тогава нкикой не казваше ... преди новата ера

• Автор
преди 15 часа, Rustborn написа:

Пак е напреднал в ОС ...

Напреднал съм, защото прекарвам на ден, най-малко по 4 часа върху компютъра !

И благодаря отново на "arcovk", който отново на практика доказа, че трябва да се работи повече,

отколкото да се . . .говори !

Защото "тъпата икона" която ми се бе лепнала на неподходящо място в компютъра, изчезна и това

с нищо не навреди на приложението Honor Suite да си работи нормално. Поставих си иконата в трея,

за да не ми пречи на кръгозора.

Ще помоля обаче "arcovk" да ми пише от кой магазин за приложения е свалил приложението Honor Suite,

защото в Google Play го няма. Аз съм направил инсталирането от .apk:

Honor Suite

преди 14 минути, Optium написа:

Ще помоля обаче "arcovk" да ми пише от кой магазин за приложения е свалил приложението Honor Suite, защото в Google Play го няма. Аз съм направил инсталирането от .apk:

Баси въпроса!

При положение, че Хухавелките от години не поддържат Google Play - нормално е да го търсиш в техния магазин HUAWEI AppGallery.

Алтернативата е някакъв APK Download-ер - примерно APKPure App.

преди 15 минути, Optium написа:

И благодаря отново на "arcovk", който отново на практика доказа, че трябва да се работи повече,

Защото "тъпата икона" която ми се бе лепнала на неподходящо място в компютъра, изчезна и това

с нищо не навреди на приложението Honor Suite да си работи нормално. Поставих си иконата в трея,

Ще помоля обаче "arcovk" да ми пише от кой магазин за приложения е свалил приложението Honor Suite,

Honor Suite

Защото е приложение вградено в самият телефон, за това не се предлага, но май не всички телефони на Honor го имат. Иначе най-сигурното място от където можеш да го изтеглиш е тук: https://www.apkmirror.com/apk/honor/honor-suite/honor-suite-11-0-0-720-release/honor-suite-11-0-0-720-android-apk-download/

преди 16 минути, arcovk написа:

Защото е приложение вградено в самият телефон, за това не се предлага, но май не всички телефони на Honor го имат.

Не е само заради това - гледам, че въпросните „Сюити“ са ги махнари от магазините.

На моя Huawei си има HiSuite - но в HUAWEI AppGallery го няма.

Гледам, че и Honor Suite 11.0.0.720 не е актуализиран над година.

• Автор
преди 38 минути, arcovk написа:

Защото е приложение вградено в самият телефон, за това не се предлага, но май не всички телефони на Honor го имат

Е, аз тяхното .apk го имам и съм го изтеглил. По-горе съм му публикувал линка в темата си.

В много случай тези .apk като минат на проверка през антивирусни програми, се оказва че не са съвсем чисти,

така че има вероятност телефона ти да стане . . ."отворена" книга !?

По добре би било подобни приложеня за телефон да се изтеглят от галерия за приложения !

***Преди 30 минути ми се обадиха по телефона от "Кукуш 1" (така ми се представиха), че

като  лоялен клиент на А1 съм определен за безплатно инсталиране на оптична мрежа.

Искаха да им дам достъп до дома си за монтаж, в близките 48 часа. Казаха че автоматично

ще променят 2-годишния ми договор с тях, като ми запазят старите му параметри.

Когато ги попитах да ми дадат адреса, на мястото в сайта на А1 където са публикувани тези

промени, те ми казаха че практиката им е да оповестяват клиентите си по телефона.

Казах им че това ми прилича ПОВЕЧЕ на някаква нова дундурма от страна на 

телефонните измамници, и им затворих телефона.                                 

Знаете ли нещо, за тази акция на А1 . . .

преди 4 минути, Optium написа:

***Преди 30 минути ми се обадиха по телефона от "Кукуш 1" (така ми се представиха), че като лоялен клиент на А1 съм определен за безплатно инсталиране на оптична мрежа. Искаха да им дам предоставя достъп до дома си за монтаж, в близките 48 часа. Казаха че автоматично ще ми променят 2-годишния ми договор с тях, като ми запазят старите му параметри. Когато ги попитах да ми дадат адрес, за мястото в сайта на А1 където са публикувани тези промени, те ми казаха че практиката им е да оповестяват клиентите си по телефона. Казах им че това ми прилича ПОВЕЧЕ на някаква нова измама от страна на телефонните измамници, и им затворих телефона.Знаете ли нещо, за тази акция на А1 . . .

Нямам връзка с А1, обаче подобни неща са свързани с разширяване на мрежата и не се правят на случаен принцип! Работи се район по район.

преди 1 час, Optium написа:

Honor Suite

Укор ли долавям ? 

• Автор
преди 38 минути, jhoro написа:

Нямам връзка с А1, обаче подобни неща са свързани с разширяване на мрежата и не се правят на случаен принцип

Това че слагат оптични кабели е добре, но защо трябва да ПРОМЕНЯТ подписаните и влезли в сила вече договори.

Притеснявам се да не ни карат да доплащаме някакви суми над тези, които внасяме до сега по месечните ни такси !?

Тук във форума няма ли никой който да даде пояснения върху този случай !

преди 12 минути, Optium написа:

Това че слагат оптични кабели е добре, но защо трябва да ПРОМЕНЯТ подписаните и влезли в сила вече договори.

Притеснявам се да не ни карат да доплащаме някакви суми над тези, които внасяме до сега по месечните ни такси !?

Не ме разбра - ако в квартала се изгражда нова мрежа - може да ти предложат, като настоящ клиент. Но няма да пуснат линия - само за теб!

Колкото до договорите - има си ЗЗД

Цитат
Чл. 20а. Договорите имат сила на закон за тези, които са ги сключили.
Договорите могат да бъдат изменени, прекратени, разваляни или отменени само по взаимно съгласие на страните или на основания, предвидени в закона.

Единствено актуализациите, според инфлацията.

преди 17 минути, Optium написа:

Сигурен ли си, че са ти казали "променят", а не подновят? Щом се запазват настоящите параметри, то следва да се очаква, че се запазват и финансовите такива, не само параметрите на услугата.

Иначе другото е съвсем нормално: Ти явно си наследство от близалките - на DOCSIS опорна инфраструктуре. Сега А1 минават на оптика в твоя район (FTTH или FTTB не е ясно) и съответно за теб, като ло1лен клиент ще е безплатно

• Автор
преди 44 минути, jhoro написа:

Единствено актуализациите, според инфлацията.

Тази година април месец подписах 24-месечен договор с А1, в който бе обозначен писменно факта че според инфлацията,

същия от 01.01.2026 година, ще бъде актуализиран с 2.00 (два) лева увеличение !

Така че в Договора ми други актуализации (черно на бяло) няма, до изтичането му през 2027 година.

В случая бих желал в темата да се включи човек от форума (ако има такъв) който е минал през този път,

а именно му е поставяна скоро подобна оптична мрежа, за да даде пояснение по този непонятен за мене проблем ?

*** А именно дали след поставянето на оптичната му мрежа в имота, са правили корекции в договорите.

И дали на практика си заслужава риска, с тези промени от страна на А1 и не представляват ли те един

бъдещ "капан" за клиентелата им . . .

преди 14 минути, Optium написа:

Така че в Договора ми други актуализации (черно на бяло) няма, до изтичането му през 2027 година.

Всъшност има и те са в Общите условия. Моя случай е от 2023 - подмяна на опрната инфраструктура. Предложиха ми вариант прекратяване на договора, без неустойки или автоматично подновяване, с новите параметри на услугата. Трети вариант няма, защото отпадне ли старата "мрежа" ти няма как да получиш договорената услуга/и.

Щом ти предлагат безплатна подмяна на активното оборудване, добре. Естествено има вариант и да се наложи да плащаш малко по-висока такса, ако няма техническа възможност за запазване на договоренети скорости и се наложи да преминеш на по-високи. Това по смисъла на Общите условия е друга услуга. Ако не не те устройва, ще се наложи да търсиш друг доставчик или да заплатиш нова (еднократна) такса за инсталация.

Това няма как да се избегне, защото по смисъла на Общите условия, защото:

Цитат

В индивидуалния договор с абоната дружеството посочва следните скорости за услугата достъп до интернет съгласно ползваната технология: рекламирана, минимална, обичайно налична и максимална, а именно: 10.1.а. (Нов от 05.05.2021 г.) Рекламираната скорост е скоростта, която дружеството използва в търговските си комуникации, включително реклама и маркетинг, във връзка с промотирането на офертите на услуги за достъп до интернет. 10.1.б. (Нов от 05.05.2021 г.) Минималната скорост е най-ниската скорост, която дружеството предоставя на крайния ползвател по договора, но не по-ниска от 4 Mbps. 10.1.в. (Нов от 05.05.2021 г.) Обичайно наличната скорост е скоростта, която крайният ползвател би могъл да очаква да получава през по-голямата част от времето при достъпа си до услугата. Обичайно налична скорост следва да е постижима (получавана от крайния ползвател) в 80% от времето в рамките на едно денонощие. 10.1.г. (Нов от 05.05.2021 г.) Максимална скорост е скоростта, която краен ползвател може да очаква да получи за определен период от време (например най-малко веднъж дневно), в съответствие с посочената в договора такава.

преди 1 час, Optium написа:

Тъкмо в некво предаване ме сетиха за Иванчо Йотата, та...

Боя се, че при така конструирания "болд", ще ти трябва "някой", а не "никой".

Желая успех!

преди 1 час, lebel написа:

Боя се, че при така конструирания "болд", ще ти трябва "някой", а не "никой".

„Има ли някой“, „няма ли никой“ - и двете форми са правилни и се използват!

преди 1 час, jhoro написа:

„Има ли някой“, „няма ли никой“ - и двете форми са правилни и се използват!

Да, и двете форми са правилни, за разлика от някои конструкции с тях.

В неговия случай "няма ли никой, който да даде", би ми било любопитно какво може да ти даде никой (нито един човек)...

... няма ли някой, който да даде...  
... никой ли не може да даде...

примерно

едит: това разбира се е без особено значение (тук), просто ме усмихва... и ме сеща за един юнак (с претенции), който беше написал нещо от сорта "и се правиш на големия добродетел"... всичко е правилно, ама поотделно. Да не споменавам оня наглец с корозиралите язовири.

• Автор
преди 16 часа, jhoro написа:

Има ли някой“, „няма ли никой“ - и двете форми са правилни и се използват!

Не мога да си представя че в Kaldata, няма НИКОЙ , на който да не е сменяна "старата" мрежа с "оптична", като клиент на А1 !?

Все пак ще чакам, някой от вас (който е преминал през тази процедура), да сподели детайли от нея . . .

Не мога да си представя че в Kaldata, няма НИКОЙ , на който да не е сменяна "старата" мрежа с "оптична", като клиент на А1 !?
Все пак ще чакам, някой от вас (който е преминал през тази процедура), да сподели детайли от нея . . .

И да има ти си блокирал половината форум. А на други сигурно не им се занимава с неблагодарник като теб.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

преди 7 часа, Year Zero написа:

И да има ти си блокирал половината форум. А на други сигурно не им се занимава с неблагодарник като теб.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

:beer11:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.