Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Икона на приложение, която не мога да премахна ?

Featured Replies

Става въпрос за приложението Honor Suite, което сега масово се употребява в китайските нискобюджетни телефони

андроид с версии 14 и 15. С него посредством кабел може да прехвърляш данни между телефон и компютър и обратно.

Но за да можеш да го ползваш освен на телефона, то трябва да бъде инсталирано и на компютъра,

с който ще трябва да обменяте данни. След определени поцедури които трябва да извършиш на компютъра,

от телефона ти се изпраща КОД ЗА СВРЪЗКА.

В лентата на задачите съм си сложил малка иконка с която работя с Honor Suite.

Но лошото е че по време на инсталацията на това приложение на компютъра ми (на диск "С" между важните ми папки),

се появи друга икона на приложението, която дразни очите. Когато щракнеш на мишката с десен клик върху нея,

се появяват само две опции:

1./ Отваряне - което ми е ненужно, защото в лентата на задачите имам същата иконка, с която си отварям програмата !

2./ Създай пряк път - което мен също въобще не ме интересува !

Правих неколкократни опити да я премахна, но не можах.

Явно ще трябва да се премахне от регистрите, а там не зная къде да пипам:

Икона която не мога да я премахна.jpg

преди 8 минути, Optium написа:

Като ти гледам картинката- това не е "икона" на "иконостаса - десктоп", а папка.

Ако хоказваш съд ржаниито на папка Desktop - нормално е там да виждаш това, което се появява на екрана.

• Автор

Проверих в интернет за теми по този въпрос, но точно за подобен проблем не можах да открия нищо !

Най-вероятно ключа е тук:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{CLSID}

Направи една проверка и пусни съдържанието.

reg query "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace" /s > 0 & notepad 0

преди 35 минути, Optium написа:

Проверих в интернет за теми по този въпрос, но точно за подобен проблем не можах да открия нищо !

Защото не е проблем, затова няма нищо. Според мен, програмата си е направила виртуален диск или нещо подобно. Там не стои ли това което си прехвърляте. Вижте за опция дали може да премести / направи/ на друго място. 

Най-често такива икони се появяват от ключове в:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace

Важно: преди да триеш – направи Export (backup) на ключа, за да можеш да го върнеш.

• Автор

Това е някакъв "мръсен номер" на китайците, които на андроид телефон са сложили и Magic OS.

Има ли начин тази "гадория" да се махне, без да се правят ЕКСПЕРИМЕНТИ с регистрите ?

Лошото в случая е че на "десен клик" върху нея НЯМА НИЩО, а и не се появява нито една опция от тези,

които ги има в Контекстното меню (по подразбиране) ?

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Най-вероятно ключа е тук:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{CLSID}

Направи една проверка и пусни съдържанието.

reg query "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace" /s > 0 & notepad 0

Къде да търся в тази "вакханалия":

Снимка от регистъра.jpg

преди 32 минути, Optium написа:

Това е някакъв "мръсен номер" на китайците, които на андроид телефон са сложили и Magic OS.

И са го направили специално запади теб - да ти се смеят после!

Каго ти чета обясненията и разсъжденията, и ти гледам оформлението на постовете - все повече си мисля - тая работа не е за теб! Нито си казал каква ОС имаш та компа, нито показваш пътя към картинката 

image.jpeg.63de61bcf190e8d564e04a5c4bfb0955.jpeg

Не правиш разлика, между икона на екрана и "закачено приложение към лентата на задачите".

преди 40 минути, Optium написа:

Къде да търся в тази "вакханалия":

Снимка от регистъра.jpg

Всичко що не е в тоя списък е качено от външни програми и трябва да го провериш ръчно в Google на кое съответства.

This PC (My Computer) {20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}
3D Objects {0DB7E03F-FC29-4DC6-9020-FF41B59E513A}
Desktop {B4BFCC3A-DB2C-424C-B029-7FE99A87C641}
Documents {A8CDFF1C-4878-43be-B5FD-F8091C1C60D0}
Downloads {088e3905-0323-4b02-9826-5d99428e115f} or {374DE290-123F-4565-9164-39C4925E467B}
Music {1CF1260C-4DD0-4ebb-811F-33C572699FDE}
Pictures {24ad3ad4-a569-4530-98e1-ab02f9417aa8} or {3ADD1653-EB32-4cb0-BBD7-DFA0ABB5ACCA}
Videos {A0953C92-50DC-43bf-BE83-3742FED03C9C} or {f86fa3ab-70d2-4fc7-9c99-fcbf05467f3a}

Алтернативно може да махнеш и качиш тази програма с Revo Uninstaller Hunter режима и да видиш кой е точния CLSID и къде точно пипа като цяло.

https://www.revouninstaller.com/how-to/trace-a-program-with-revo-uninstaller-pro/

Ако се деинсталира приложението най -вероятно ще се премахне и иконата.

Възможно е да има избор при инсталирането, къде да поставя икони ( и дали да поставя такива).

• Автор

Вече един път го деинсталирах приложението и записах отново, без никакъв резултат !

Самата инсталация протича автоматично, без да ти дава никакъв избор за място на инсталирането на програмата в компютъра,

както и кои икони, къде да се показват ? 

Забележка:

Нямам Revo Uninstaler Pro, а на флашка имам качена Revo Uninstaler Portable.

Сигурно няма да стане нищо . . .

преди 6 минути, Optium написа:

Вече един път го деинсталирах приложението и записах отново, без никакъв резултат !

Самата инсталация протича автоматично, без да ти дава никакъв избор за място на инсталирането на програмата в компютъра,

както и кои икони, къде да се показват ? 

Като толкова ти пречи този пакет от приложения, просто не го ползвай. Едва ли правиш нещо повече от трансфер на някоя снимка или мелодийка м/у компа и телефона

Отиди в:

Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{0AE60517-9ACF-4F9D-B312-E08036B12B9F}

Изтрий папката {0AE60517-9ACF-4F9D-B312-E08036B12B9F}

Тествах го току-що, иконката на устройството се премахна.

• Автор

Как да се предпазя за да не стане някаква "инфекция"

и да инсталирам програмата за 3 (трети) път ?

Каква инфекция... Инсталирах  програмата специално за да проверя, кой точно регистър трябва да премахнеш, по горе също са ти показали къде да търсиш, дори да се "счупи" програмата от регистъра и да не работи, можеш да си я инсталираш на ново.

преди 8 минути, Optium написа:

Как да се предпазя за да не стане някаква "инфекция"

и да инсталирам програмата за 3 (трети) път ?

Направи резервно копие на ключа

• Автор

Благодаря ви за вниманието,

пращам ви скриншот на папката за "изтриване".

Освен това за да не я инсталирам за 3-ти път, бих искал да използвам

програмата Shadow Defender, която запазва съдържанието в компютъра 

от неочаквани промени.

Да я ползвам ли, за да върна след това нещата в първоначално състояние: 

Папка за изтриване.jpg

преди 4 часа, Optium написа:

Става въпрос за приложението Honor Suite, което сега масово се употребява в китайските нискобюджетни телефони

андроид с версии 14 и 15. С него посредством кабел може да прехвърляш данни между телефон и компютър и обратно.

Но за да можеш да го ползваш освен на телефона, то трябва да бъде инсталирано и на компютъра,

с който ще трябва да обменяте данни. След определени поцедури които трябва да извършиш на компютъра,

от телефона ти се изпраща КОД ЗА СВРЪЗКА.

В лентата на задачите съм си сложил малка иконка с която работя с Honor Suite.

Но лошото е че по време на инсталацията на това приложение на компютъра ми (на диск "С" между важните ми папки),

се появи друга икона на приложението, която дразни очите. Когато щракнеш на мишката с десен клик върху нея,

се появяват само две опции:

1./ Отваряне - което ми е ненужно, защото в лентата на задачите имам същата иконка, с която си отварям програмата !

2./ Създай пряк път - което мен също въобще не ме интересува !

Правих неколкократни опити да я премахна, но не можах.

Явно ще трябва да се премахне от регистрите, а там не зная къде да пипам:

Как няма да се появи... Нали играе ролята на виртуален диск - да ти свързва телефона с компютъра. Все едно да премахнеш диск С и да се чудиш къде ти е ОС.

• Автор

Браво, бе човече - така е !

Пробвах е през Shadow Defender и видях че изчезна, сега съм на нормален режим и тя си стои отново като . . . кукувица !

Но сега идва по-сложния процес, защото ще трябва да повторя всичко отначало, за да проверя дали след махането

на иконата, програмата ще работи нормално и няма да има нужда от преинсталиране !?

преди 4 минути, Rustborn написа:

Как няма да се появи... Нали играе ролята на виртуален диск - да ти свързва телефона с компютъра. 

Тази грозна икона, може да се премести в Старт менюто, трея или лентата на задачите.

Задължително ли ще трябва да стои между главните ми папки в диск "С" !?

преди 52 минути, Optium написа:

Какво търсят "главните" ти папки в системния дял?

преди 20 минути, NewRedDragon написа:

Какво търсят "главните" ти папки в системния дял?

Може да няма друг дял/диск!

преди 3 часа, Optium написа:

Браво, бе човече - така е !

Пробвах е през Shadow Defender и видях че изчезна, сега съм на нормален режим и тя си стои отново като . . . кукувица !

Но сега идва по-сложния процес, защото ще трябва да повторя всичко отначало, за да проверя дали след махането

на иконата, програмата ще работи нормално и няма да има нужда от преинсталиране !?

Тази грозна икона, може да се премести в Старт менюто, трея или лентата на задачите.

Не бе човек, не може. Стои ти при дисковете, защото играе роля на диск от където си сваляш или качваш на телефона.

И може да се свърже и без тази програма, защото си я има вградена в Windows. И трябва да чукнеш на телефона - прехвърляне на файлове. Или на попъпа на десктопа - select to choose what happen with this device.

преди 57 минути, Rustborn написа:

И може да се свърже и без тази програма, защото си я има вградена в Windows. И трябва да чукнеш на телефона - прехвърляне на файлове. Или на попъпа на десктопа - select to choose what happen with this device.

За протокола - може на новите, на старите - без OTG си искаше HiSuite или Honor Suite.

Пп. Като свържа моя и задам прехвърляне на файлове - виждам го като устройство с път „mtp://SAMSUNG_SAMSUNG_Android_RZCW128B9BN/“.

Откъде да го знам че живее, с 15 години назад. Пак е напреднал в ОС ...

пп И тази според него грозна икона, идва от телефона, не от Windows че чак да трие ключове и какви ли не чудесии.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.