Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли все още ефирна телевизия у нас?

Featured Replies

Разрешен от Joss Bomon

преди 6 минути, adersa написа:

ще те докладвам 

Може двамата да си имат някаква заигравка/закачка, а не да се търси проблем...

Просто от любопитство... каквото и да е вложено в него (в смисъл, че Джос най-вероятно е прав), как точно написаното "селяни" е обида. Че и докладчик (освен ако не  се шегува) се намери.

• Администратор
преди 1 час, ostavime написа:

Аз от селяни съвет не искам! Седи си на село. 

А сега обясни на всички, че сте приятели с Underwater и такива са ви майтапите в администраторския форум. :) Че ми писна да обяснявам на доклади, че глобален модератор не обижда друг глобален модератор а такива са ви майтапите :) Освен да се баннете един друг едновременно :) 

преди 4 часа, ostavime написа:

Питам, ако сега откача Виваком, който е през HDMI, трябва ли да купувам нов бокс или каквото е там, за да имам ефирна телевизия или е достатъчно една букса за коаксиален кабел и 0.50 см. такъв кабел в буксата и в телевизора? 

От някъде трябва да  дойде водата. Сиреч трябва ти приемник. (приема сигнала от някъде и го праща към телевизора). Има разни стайни антени. Хващат 5 канала общо взето. После трябва да си поиграеш с настройките на телевизора(source, input...), да пуснеш сканиране на канали. Ама тва, като цяло, си е ташак работа..  Не можете да разберете, че тия новини само натоварват психиката на човек. Тоя умрел, оня го блъснали и т.н.

преди 1 час, Колев 74 написа:

В тази тема като те четем, излиза че по голям селянин от тебе няма. 

Глобален модератор обижда друг глобален модератор и давал пример за човешки отношения. 

Карабойчев!

Това ли ти е зъптието за въдворяване на  ред във форума?

Стефчо - селянин е местожителство, не обида!

Всички сме "граждани на Република България "!

У Троян, работа ли немате, че ще гледате телевизия( 5 канала)? Бех миналата година и за малко см изпущил фествала на сливата( за ракията). Да не се бърка с другата слива.

преди 47 минути, lebel написа:

Просто от любопитство... каквото и да е вложено в него (в смисъл, че Джос най-вероятно е прав), как точно написаното "селяни" е обида. Че и докладчик (освен ако не  се шегува) се намери.

Не бъркайте "селянин" със "селяк". 

Думата "селянин" е комплимент, както и "идиот, смешница, психопат, зеления чорап, укрите, хохли, ляхи и тк.нт." 

преди 8 часа, Илия Попов написа:

Здравейте, няколко месеца не бяхме ходили в наследствената къща на жена ми в Троян и установих, че няма сигнал от връх Ботев. Ползваме ефирната телевизия чрез китайски бокс и активна антена. Боксът работи защото менюто му излиза, има търсене на канал, но няма сигнал. Някой знае ли дали все още има излъчване в България? Потърсих в нета, но намерих само стари неща, а нямам познат, който да ползватази телевизия.

Сканирайте отново, защото може да се променени честотите на каналите.

преди 3 часа, Kalin Karaboychev написа:

А сега обясни на всички, че сте приятели с Underwater и такива са ви майтапите в администраторския форум. :) Че ми писна да обяснявам на доклади, че глобален модератор не обижда друг глобален модератор а такива са ви майтапите :) Освен да се баннете един друг едновременно :) 

Дааааа, прав си, уви, за съжаление. Дори след 20 години хората продължават да ме изумяват, което пък си е похвално де, защото така не се губи тръпката. А колорита на това място е именно И това. 

Явно ще трябва да поясня, но само на 2-3-ма човека, които се изложиха като кифладжии в опита си да намерят и направят някаква евтина сензация. Язък за не малкото години на единия и липсата му всякакъв житейски опит. Няма никакъв прочит на ситуацията. Очаквах повече от него, но за пореден път ме опроверга и затвърди противоположното ми мнение. Винаги язвителен и държейки се надменно с хората само заради възрастта, така и не прихвана почти нищо за толкова години. Язък. 😊

Другия, типичен сеирджия. Само се чуди къде да се завре и каква щуротия да измисли. Но той пък дори не заслужава някакво или никакво внимание.  

Колкото до Underwater... той си знае. 😉 

Ако някой друг има да ми казва нещо за антените, тунерите, телевизорите, ефирите и селяните... моля, на ЛС. 

П.С. Може би тук е момента за това да похвалим и другите участници, които по някакъв начин прецениха ситуацията правилно. Значи все пак, надежда има. 😎

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

• Администратор

Не може да очакваме всички да имат чувство за хумор, за това не ги вини. Всички хора сме различни и слава богу, както казваше един мой приятел. Добре, че всички сме различни, че представяш ли си, ако бяхме еднакви и харесвахме едно и също щяхме да се избиваме по улиците за една жена. 

А Подводния го знаем какъв е щом избяга от София :) Като тийнейджър имахме в компанията едно момче което се казваше Андрей и се премести да живее в Перник и всички започнаха да му викат Агрей - от агро бизнесмен :D 

преди 7 минути, Kalin Karaboychev написа:

Не може да очакваме всички да имат чувство за хумор, за това не ги вини. Всички хора сме различни и слава богу, както казваше един мой приятел. Добре, че всички сме различни, че представяш ли си, ако бяхме еднакви и харесвахме едно и също щяхме да се избиваме по улиците за една жена. 

А Подводни го знаем какъв ще щом избяга от София :) Като тийнейджър имахме в компанията едно момче което се казваше Андрей и се премести да живее в Перник и всички започнаха да му викат Агрей - от агро бизнесмен :D 

Прав си, всеки е тъжен по своему. 

Именно, аз за това казах, че точно в това е колорита на форума и неговата пъстрота. Разнообразието на хора и възприятия, на мнения и разбирания, на различна идентичност и подход, на интересни мнения и похвати, на характери и съдби. 

Само не мога да разбера каква е тая дискриминация спрямо кифладжиите?😀

Spoiler

Изложи се като кифладжия

Историята на този израз датира от 16 век в Австрия. Един известен театрален комик се възмутил от майсторите на прочутите „Виенски кифли“, защото намалили грамажа, но вдигнали цената. На следващото си излизане на сцената на театъра на костюма му вместо копчета имало малки кифлички.Това ядосало производителите и те го дали на съд. Съдията преценил, че действията на комика са обида и той трябвало да заплати солидна глоба или да лежи в затвора.

преди 12 часа, цър-вул написа:

Пичели първият...😎

hristo-stoichkov--koyto-9818243.jpg.e012375fae40e815b0692e94356873ca.jpg

c9506b65e60f939cc12763b557475edc.jpeg.638565fd452eade1d97ac42e7909eaec.jpeg

Гледам 8/осем/ програми САМО със стайна антена!

преди 5 часа, The Lone Star написа:

Толкова са само за района на София. Във всички останали региони са пет.

Не 5, а 6 - БНТ 1, 2 и 4, бТВ, Нова и България On Air.

офф//

Странно нещо е телевизията. И едновременно с това некак... обикновено. Като всяко едно нещо в живота ни. Липсата и води до обвинения за заглушаване на истината, наличието - до обвинения за изкривяване (манипулиране) на истината. Замислих се (оказа се приятно, не знам защо досега изпитвах неква боязън от този процес)... ако допуснем опростеното (бих казал даже опростачено) описание на котката на Шрьодингер, като маце, което 'ем го има, 'ем го нема (ако некой иска да спори за описанието, нямам нищо против, стига да не ме замесва), би ми било любопитно какви биха били обвиненията към телевизията на Шрьодингер.

//край офф

• 3 месеца по-късно...
на 10.12.2025 г. в 20:26, lebel написа:

офф//

Странно нещо е телевизията. И едновременно с това некак... обикновено. Като всяко едно нещо в живота ни. Липсата и води до обвинения за заглушаване на истината, наличието - до обвинения за изкривяване (манипулиране) на истината. Замислих се (оказа се приятно, не знам защо досега изпитвах неква боязън от този процес)... ако допуснем опростеното (бих казал даже опростачено) описание на котката на Шрьодингер, като маце, което 'ем го има, 'ем го нема (ако некой иска да спори за описанието, нямам нищо против, стига да не ме замесва), би ми било любопитно какви биха били обвиненията към телевизията на Шрьодингер.

//край офф

Не е идеално,но определено сме на светлинни години от Путинова Русия и Северна Корея въпреки щенията на една част от Българите а думата Селяндур по дефиниция означава човек които е жертва на Дънинг Крюгер тоест показва ,че е прост,но не си признава,че е такъв а а що се отнася до селянин всички сме такива защото градовете първо са започнали като села. 

преди 38 минути, Magas написа:

Не е идеално,но определено сме на светлинни години от Путинова Русия и Северна Корея въпреки щенията на една част от Българите а думата Селяндур по дефиниция означава човек които е жертва на Дънинг Крюгер тоест показва ,че е прост,но не си признава,че е такъв а а що се отнася до селянин всички сме такива защото градовете първо са започнали като села. 

Загледах се в наш'те два поста (цитираният от теб мой и твоя) и разглеждайки ги като разговор...  не знам защо (неведоми са пътищата асоциативни) се сетих за диалога между двамата отегчени сноби...

- Май пак ще вали.
- Простаци!

:шега:

Няма значение фактите са факти независимо от темата защо истината е,че Авторитарниьг стил на въпроснияе далеч по откачен от проблемите,които  членството в ЕС и НАТО създават на България според онова подобие на човек познато още като Костя Копейкин:D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.