Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще кажете "Калдата" да стане социална мрежа?

Featured Replies

Живеем в епоха на монополи, откровени диктатури и несправедливости. Мълчанието и снишаването пред тях, пред хората с много и кървави пари, пред народи, претендиращи, да са богоизбраните, а извършващи геноцид - мълчанието пред тях днес е обричане на робство на следващите поколения утре и живот в едно тоталитарно общество, пълно с цензура и терор над слабите и страхливите. Това е недопустимо! Недопустимо е също напълно глухи хора като мен да остават без текстова връзка със своите близки в случай на спешност или природно бедствие, недопустимо е и да сме лишени от връзки с нашите групи по съдба, където обменяме съвети, помощ, идеи, даваме си подкрепа и утеха, като групите за взаимопомощ на болните от Бехтерев, различни видове рак, диабет, Паркинсон, множествена склероза и други. Политиката и големите пари се намесиха навсякъде и изродиха всичко, включително социалните медии. Те бяха изродени и превърнати от социални медии за общуване във политически инструменти за следене и репресия. Това е недопустимо и трябва да бъде спряно, преди да стане още по - лошо. Несправедливостите не трябва да бъдат толерирани. Корпорациите като "Мета" се самозабравиха и назначиха ботове, вместо истински служители, защото роботите нямат мнение, нямат чувство за справедливост и така нататък. Ако сега не окажем отпор, скоро ще живеем в побъркания свят на технократите и "Съдия Дред".

Никой няма право да ни принуждава да подкрепяме богатите, алчните, истинските терористи и подпалвачи на война. Снишението и мълчанието не са решение. От това страдат и най - слабите и уязвимите, като мен. В случай на спешност не мога да се свържа със сестра ми, а съм напълно глуха и телефон не използвам. На майка ми също деактивираха профила. 

Страшно много съм доволна от "Калдата" - единственият форум, който не се поддаде на богатите, парите, шантажа и политическата корекност. Обаче в наши дни форумите, както и имейлите, се считат за нещо остаряло и не всеки ги използва. Защо да няма социална мрежа "Калдата", която да е за нас, българите, в нея да се пише и чете само на български език, да се администрира от хора, а не от ботове, мрежа, където свободно можем да изказваме истината и да не мълчим за неправдите. Мрежа, която да е остров на свободата. Затворена, само за българската общност. Можем да дадем пример и да станем пример за успех, за правото на достъп до свободна информация, без натиск и цензура, да сме място, където си казваме истината за всичко  и където можем да бъдем свободни. Никакви политики и измислени богоизбраности нямат право да налагат цензура, да оставят хора с увреждания без връзка с близки и със събратя по съдба. Време е да припомним каква е истинската идея на социалните медии и как тя се изроди. Време е да спрем да се страхуваме. Време е за съпротива - срещу цензурата, технокрацията и страха. Време е да поставим самозабравилите се хора на място. Време е да кажем на хората, жертва на геноцид, преследвания и несправедливости - "Не сте сами!". 

Нека да имаме наша социална медия, наш остров на свободата. Нека бъдем пример за съпротива. Нека да не позволим съдбите ни да се решават от бездушни роботи. Нека покажем, че виждаме и знаем за престъпленията, и че в каквито и красиви думи да ги обличат, това не ги прави истина!!!!!

Моля, без спам и подигравки в темата!!!!!

• Отговори 54
  • Прегледи 2,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Какво ще кажеш да бъдеш изритана с перманентен бан да не пълниш форума с глупостите си?

• Анче, г-жа Корнелия ше е гост тая вечер на "фейс ту фейс". Предай нататък на наш'те... оп, сори, ти па не можеш Иначе, не им обръщай внимание на тия. Са слушах Тръмпи. Тоя е по-неадекватен и от т

• Не, напротив, разбирам. Просто ни трябва наша социална мрежа, истинска, достоен конкурент на "Фейсбук". Да видим дали ще му хареса на рижавелкото, когато истинските и свободолюбиви българи се отпишат

Публикувани изображения

Различна е концепцията. :) 

Ани, не разбираш някой неща! :) 

Весели семейни празници! :) 

• Автор

Не, напротив, разбирам. Просто ни трябва наша социална мрежа, истинска, достоен конкурент на "Фейсбук". Да видим дали ще му хареса на рижавелкото, когато истинските и свободолюбиви българи се отпишат от социалната му мрежа и се изплъзнат на американския контрол. 

Искам да имаме социална мрежа, където да си качваме снимките, да си говорим не само буквално, но и преносно, тъй като нашият език е доста богат, за разлика от английския. Място, където да си говорим открито за неправдите, геноцидите, истинската причина за войната в Украйна, място, където няма да ме баннат заради молба някой да снима и предава на живо коледен концерт. Място, където хората с увреждания да създаваме свои свободни групи и където да имаме свободна връзка с близките.

"Фейсбук" се изроди и накрая ще потъне. 

Вижте, ето че може и трябва да бъдат съдени. 

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/21936985

Това вече не е социална мрежа. Само продължава да се представя за такава. Под предлог, че търсят терористи и защитават "свободи", са ограничили истинската свобода на словото. Принуждават ни да мълчим пред несправедливости, геноциди, а в същото време оставят психопати и педофили свободно да се вихрят. Деца се самоубиват заради липса на зашита срещу педофили. Но руснаците и неподкрепящите измисления Израел са главните престъпници..................

Какво ще кажеш да бъдеш изритана с перманентен бан да не пълниш форума с глупостите си?

преди 8 минути, ined написа:

Какво ще кажеш да бъдеш изритана с перманентен бан да не пълниш форума с глупостите си?

Имаше такъв случай преди няма и месец! Ама нали знаеш, който го сърби.............

преди 43 минути, Anneliese написа:

Живеем в епоха на монополи, откровени диктатури и несправедливости. Мълчанието и снишаването пред тях, пред хората с много и кървави пари, пред народи, претендиращи, да са богоизбраните, а извършващи геноцид - мълчанието пред тях днес е обричане на робство на следващите поколения утре и живот в едно тоталитарно общество, пълно с цензура и терор над слабите и страхливите. Това е недопустимо! Недопустимо е също напълно глухи хора като мен да остават без текстова връзка със своите близки в случай на спешност или природно бедствие, недопустимо е и да сме лишени от връзки с нашите групи по съдба, където обменяме съвети, помощ, идеи, даваме си подкрепа и утеха, като групите за взаимопомощ на болните от Бехтерев, различни видове рак, диабет, Паркинсон, множествена склероза и други. Политиката и големите пари се намесиха навсякъде и изродиха всичко, включително социалните медии. Те бяха изродени и превърнати от социални медии за общуване във политически инструменти за следене и репресия. Това е недопустимо и трябва да бъде спряно, преди да стане още по - лошо. Несправедливостите не трябва да бъдат толерирани. Корпорациите като "Мета" се самозабравиха и назначиха ботове, вместо истински служители, защото роботите нямат мнение, нямат чувство за справедливост и така нататък. Ако сега не окажем отпор, скоро ще живеем в побъркания свят на технократите и "Съдия Дред".

Никой няма право да ни принуждава да подкрепяме богатите, алчните, истинските терористи и подпалвачи на война. Снишението и мълчанието не са решение. От това страдат и най - слабите и уязвимите, като мен. В случай на спешност не мога да се свържа със сестра ми, а съм напълно глуха и телефон не използвам. На майка ми също деактивираха профила. 

Страшно много съм доволна от "Калдата" - единственият форум, който не се поддаде на богатите, парите, шантажа и политическата корекност. Обаче в наши дни форумите, както и имейлите, се считат за нещо остаряло и не всеки ги използва. Защо да няма социална мрежа "Калдата", която да е за нас, българите, в нея да се пише и чете само на български език, да се администрира от хора, а не от ботове, мрежа, където свободно можем да изказваме истината и да не мълчим за неправдите. Мрежа, която да е остров на свободата. Затворена, само за българската общност. Можем да дадем пример и да станем пример за успех, за правото на достъп до свободна информация, без натиск и цензура, да сме място, където си казваме истината за всичко  и където можем да бъдем свободни. Никакви политики и измислени богоизбраности нямат право да налагат цензура, да оставят хора с увреждания без връзка с близки и със събратя по съдба. Време е да припомним каква е истинската идея на социалните медии и как тя се изроди. Време е да спрем да се страхуваме. Време е за съпротива - срещу цензурата, технокрацията и страха. Време е да поставим самозабравилите се хора на място. Време е да кажем на хората, жертва на геноцид, преследвания и несправедливости - "Не сте сами!". 

Нека да имаме наша социална медия, наш остров на свободата. Нека бъдем пример за съпротива. Нека да не позволим съдбите ни да се решават от бездушни роботи. Нека покажем, че виждаме и знаем за престъпленията, и че в каквито и красиви думи да ги обличат, това не ги прави истина!!!!!

За тази работа трябва да се обърнеш към Калин Карабойчев. Той ще ти отговори може ли или не.

преди 34 минути, Емил Костов написа:

За тази работа трябва да се обърнеш към Калин Карабойчев. Той ще ти отговори може ли или не.

Той да не е малоумен, за да се върже на Ани?! 

преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

Той да не е малоумен, за да се върже на Ани?! 

Не е нужно. Спокойно може да и върне инфо.

преди 59 минути, Anneliese написа:

Не, напротив, разбирам.

Аргументи,че е така?! До момента виждам какво публикуваш! Всичко е за "алт"! 

Не си достатъчно убедителна, че си нормална! 

Аз казах! 

преди 37 минути, ined написа:

А правеше вчепатление на по-дуракоустойчив.

преди 1 час, Anneliese написа:

...На майка ми също деактивираха профила. 

...

Може би е по уместно ситуацията да се опише така - успях да прецакам и профила на майка ми...

Иначе...

...

Страшно много съм доволна от "Калдата" - единственият форум, който не се поддаде на богатите, парите, шантажа и политическата корекност. ...

тук добра чупка в кръста (дано не си се сецнала), обаче след това...

...

Страшно много съм доволна от "Калдата" - единственият форум, който не се поддаде на богатите, парите, шантажа и политическата корекност. Обаче в наши дни форумите, както и имейлите, се считат за нещо остаряло и не всеки ги използва. Защо да няма социална мрежа "Калдата", която да е за нас, българите, в нея да се пише и чете само на български език, да се администрира от хора, а не от ботове, ...

, с тия ботове, напрао си подритна акаунта.

Повтаряш едно и също, като развалена винилова плоча! Обясних ти в другата ти безумна тема, най-елеметарно, като за маолумник, къде и как се подават сигнали за  бедствия. Явно нямаш умствен капацитет да схванеш, дори и работата на едно толкова опростена платформа за текстова комуникация. В такъв случай, просто пожара е едно добро решение за теб и околните.

ПС: Питай Собственика на този сайт, колко € и инвестицията само за хардуер и то само за този сайт и форум. Поске се замисли по колко милиона трябва да умножиш това число за да "смачаш" Мета

@Anneliese Не съм прочел нито думичка от фермана ти, но заглавието го прочетох. Което е пълен абсурд като идея!

Анче, г-жа Корнелия ше е гост тая вечер на "фейс ту фейс". Предай нататък на наш'те... оп, сори, ти па не можеш

Иначе, не им обръщай внимание на тия. Са слушах Тръмпи. Тоя е по-неадекватен и от теб, а е президент.

• Автор

По, - голям абсурд е да сме зависими от американска социална мрежа, собственост на евреин ционист, където свободата на словото се потъпква под предлог "борба с тероризма, расизма, дискриминацията и антисемитизма". А в същото време там вилнеят педофили, укро фенове обиждат нормалните хора, които не подкрепят нацизма, евреите обиждат всеки, който не подкрепя престъпленията им в Газа, чат ботовете им не правят разлика между пряко и преносно значение, банват за абсолютни глупости и се поддържа истински език на омразата срещу руснаци, китайци и всеки, който не е с шаренското извратено знаме или жълтата лентичка!!!!!!!

офф//

Като написах "ти па не можеш", се сетих...

Иван Царевич се оженил за Василиса Прекрасна, но в първата брачна нощ станало ясно, че има проблем с ерекцията. Еректилна дисфункция збийш ли.
Тича той сутринта при Баба Яга:
- Бабке, дай да оставим всичките си дрязги настрана, да забравим старите обиди! Работата е там, че имам нужда от твоята помощ. Виж какво ще кажат магьосническите книги и народната медицина.
Баба Яга замислено казала:
- Има едно средство, но е много трудно...
- Няма значение, струва си! Разбираш ли, обществото ни е застрашено!
- Е, тогава слушай: през десет царства в десето, във владенията на Кашчей Безсмъртни расте на една поляна трева-онодница. Ето ти вълшебно кълбо да ти показва пътя. Донеси ми откъсната по пълнолуние стиска от тази трева и ще ти кажа какво да правиш нататък.
Бързо приказката се разказва, но бързо работите не стават . Преплувал Иван десет морета, преминал през десет царства, износил десет чифта ботуши, победил Кашчей, откъснал по пълнолуние тревата-онодница и я занесъл на Баба Яга. Тя му казала:
- Ето ти мехур с жива вода, свари тревата в нея, да кипне докато не получиш една чаша отвара. Прецеди я и я постави до възглавницата на Василиса. Вечерта я нахрани със сельодка. Тя ще се събуди през нощта и ще каже: "Пие ми се вода". А ти ще й отговориш: "Ето ти да си пийнеш". 
И продължила все по-разпалено - Тя ще се пресегне за чашата, а ти ще я набараш отзад...  Аааа, ти пък не можеш! Съвсем забравих!

//край офф

... макар че... мое се окаже, че аз съм си най по темата...

По, - голям абсурд е да сме зависими от американска социална мрежа, собственост на евреин ционист, където свободата на словото се потъпква под предлог "борба с тероризма, расизма, дискриминацията и антисемитизма". А в същото време там вилнеят педофили, укро фенове обиждат нормалните хора, които не подкрепят нацизма, евреите обиждат всеки, който не подкрепя престъпленията им в Газа, чат ботовете им не правят разлика между пряко и преносно значение, банват за абсолютни глупости и се поддържа истински език на омразата срещу руснаци, китайци и всеки, който не е с шаренското извратено знаме или жълтата лентичка!!!!!!!

Аз не ползвам фейсбук и не завися от американската социална мрежа на ционистите.

Ако ще става социалистическа, или даже комунистическа мрежа съм с две ръце, два крака и т.н. "за". Обаче, ако я докютаме до комунизъм, хората едва ли ще се занимават с глупости, ще гледат да вършат полезна работа, не да дърдорят по интернеДа, тип - има време за губене.

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Повтаряш едно и също, като развалена винилова плоча! Обясних ти в другата ти безумна тема, най-елеметарно, като за маолумник, къде и как се подават сигнали за  бедствия. Явно нямаш умствен капацитет да схванеш, дори и работата на едно толкова опростена платформа за текстова комуникация. В такъв случай, просто пожара е едно добро решение за теб и околните.

ПС: Питай Собственика на този сайт, колко € и инвестицията само за хардуер и то само за този сайт и форум. Поске се замисли по колко милиона трябва да умножиш това число за да "смачаш" Мета

Мъчите се да обясните, че червените дракони нямат крила. Няма смисъл! :)

Анче, излъгаха ни. Не дадоха трибуна на г-жа Нинова. Говориха за некъф директор на училище, сложил камери в тоалетните. Вече не знам накъде отиваме, а когато човек не знае накъде отива, стига някъде другаде.

Ай сиктир цял свят да ни гледа кви сме кукуруку :D

Пък и то си е вид соц мрежа Калдата :)

Имам идея да й създадем връзка чрез малина и жици и дарт Вейдър коѝ разбрал :)

Или да ползва Вайбър  кат мен :)  

преди 10 часа, Anneliese написа:

Недопустимо е също напълно глухи хора като мен да остават без текстова връзка със своите близки в случай на спешност или природно бедствие, недопустимо е и да сме лишени от връзки с нашите групи по съдба, където обменяме съвети, помощ, идеи, даваме си подкрепа и утеха, като групите за взаимопомощ на болните от Бехтерев, различни видове рак, диабет, Паркинсон, множествена склероза и други.

Помоли твоите близки и познати да се регистрират тук, създай затворена група и... Voilà!!! Ще си имаш собствена социална медия.

пп: Ако не знаеш как става номера със затворената група - питай Дзверо. Той си е направил такава и вътре всичките му профили си говорят един с друг без никой да ги притеснява.

• Автор

Не разбирам защо сте против идеята България да има своя социална мрежа, истинска и абсолютен конкурент на "Фейсбук". Нима Ви се иска да зависите от едни чат - ботове и от политическата коректност? Да нямате право да си изказвате свободно и без страх мнението?  Да нямате право реално да протестирате срещу несправедливости? Нима не искате социална мрежа без възможност да доноси и злостни и неверни докладвания?

Вече си мисля, дали зад това не стоят злобните ционисти. Човек да не може да хареса един готин коментар, че някой правилно наречен онзи боклук "Напръдняху".  На мен ми писна от двойни стандарти спрямо евреите и всички други. Писна ми да го играят вечните жертви и онеправдани. Писна ми светът да си мълчи за геноцида в Газа. Тук поне я изгонихме Валкирия, и тя спря да се обажда. Що за еврейка ще си кръсти профила "Валкирия".................. Тук поне можем свободно да си казваме мнението за тази "богоизбрана" група. Вече се съмнявам, че са такива. Цялата им религия се крепи на кражби от чужди култури и цивилизации, чужди религии.............:getout: Едно истинско свое нещо нямат. Археологията и историята не подкрепят нито историите за потопа, нито за робството, нито за изхода............Наистина съжалявам, че шумерите ги няма, за да ги подхванат тези със съдебни дела за авторски права. И египтяните би трябвало да ги съдят за почти точната кражба на 10 - те Божи заповеди.  А "напастите" се оказват последици от изригването на вулкан, който суеверните и злобни евреи взели за Божие отмъщение към египтяните. Забравих името на вулкана, става въпрос за мощно изригване в Средиземно море.Същото, което погребва един гръцки град под тонове пепел. 

Мисля да взема да му напиша един имейл на тоя рижко, преведен с чата, за да му благодаря как лишава един глух човек от текстове връзка с близки, от участие в общност със сходно заболяване и че ми съсипа труда по група за моя град, където години наред казвах снимки от нашия фестивал. Не вярвам да се трогне, но поне да види що за "терористи" блокира!!!!!

преди 11 минути, Anneliese написа:

Не разбирам защо сте против идеята България да има своя социална мрежа, истинска и абсолютен конкурент на "Фейсбук".

Че кой е против? Просто никой няма намерение да открива топлата вода. Като си меркалия, дай бизнес план, намери парите и започвай.

преди 14 минути, Anneliese написа:

как лишава един глух човек от текстове връзка с близки,

Как така те лишава? Ти по собствено желание, прекратяваш участието си там

• Автор

Не съм прекратила!!!! Някой ми е докладвал профила и подозирам, че са злобните жълтолентови!!!!!:angry::angry::angry:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.