Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Еврото е виновно

Featured Replies

От януари 2026г., копейките на които все някой друг им е виновен, ще си намират виновник в лицето на еврото за всяко нещастие. За това, моля да пишат в тази нова тема "Еврото е виновно".

Весели Празници! 

Happy New Year Lights GIF by Lucas and Friends by RV AppStudios

• Отговори 217
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Joss Bomon
    Joss Bomon

За цените спасението е едно - Не купувайте! Нека стоката им гние и да захранва екарисажите...

• Нямам копейки. Но съм против финансовата и в частност валутната сегрегация, която авторката се опитва да ми наложи и в знак на протест, ще споделя, че когато бях дете (щях да напиша овчарче), си бях н

• БаалБек
    БаалБек

Плашат ни с „ужасното поскъпване“, което щяло да дойде с еврото. Направо ценови апокалипсис, все едно утре ще плащаме хляба с апартаменти. Само че реалността, както често се случва, е малко по-досадна

Публикувани изображения

преди 38 минути, БаалБек написа:

От януари 2026г., копейките на които все някой друг им е виновен, ще си намират виновник в лицето на еврото за всяко нещастие. За това, моля да пишат в тази нова тема "Еврото е виновно".

Весели Празници! 

Копейката вика на другите копейки...
бива шизофрения.

Нямам копейки. Но съм против финансовата и в частност валутната сегрегация, която авторката се опитва да ми наложи и в знак на протест, ще споделя, че когато бях дете (щях да напиша овчарче), си бях намерил някаква, но очевидно съм я прахосал. От малък съм си с широки пръсти.

М-да. Порових в кутията със стари монети, копейки не намерих само едни 10 рубли от 1992г - бяла паричка с размерите на 20 днешни стотинки. В сравнение с нея 10 лева от 1992г е голяма бяла пара с размер на днешни 2 лева, но само след 5 години - 10 лева от 1997г е малка жълта паричка с номинал и размер като днешна една стотинка.

еврото е  виновно психодесните ми обещаха да стана богат ако не стана ще има побоища и  други неща 

горко им на мисирките  по телевизията 

ессреврото не е виновно. Виновни са гейпросащесср трололинките, като национални предатели. 

имената на психодесните   и айпитата са ви записани 

очаквайте отмъстителите 

границите се затварят  и всеки си получава заслуженото за мисирстването и пропагандата 

НАРОДЕН СЪД!

Да се сетя кога последно България не е имала собствена валута. През турското робство. Единствената разлика с тогава е, че ЕС уж няма султан, т. е. не е абсолютна монархия. ессреврото е като ферман от султана, пардон, от ЕС бюрокрацията, изразно средство на владението над малките и слаби страни от страна на големите стари страни основателки, които и измислиха обща имперска, пардон европейска валута. Я да видим къде е ЕЦБ, а, о, главни офиси на три адреса във франкфурт, фашистландия. Четвъртия райх. Е, той още е роб на фашингтон, но нищо не пречи в даден момент да се изхитлеричи и да нападне останалия свят и дори и господаря си в опит за световно господство.

преди 9 часа, БаалБек написа:

Весели Празници! 

България е имала в обръщение златни монети и то малко след освобождението.Сега чакаме златно евро но както изглежда скоро и банкноти няма да има.

На някои места вече чипосват хората и така те могат да си правят покупки.Чудя се ако нещо стане с чипа дали ще му дадат да си купи храна човека.Ако не слуша може да стане същото.:beat:Ама нали е "демокрация" трябва да се съгласяваме.:whiteflag:

yty.jpg

след приемане на еврото ще има мисирки ,  говорещи вратовързки  ,  и психо десни под гумите  имам 6то чувство

причината

80 % е сива икономика  и като се мине към евро не могат да минат парите през банка и да се  направят разплащания 

преди 23 часа, БаалБек написа:

Весели Празници! 

Аз си помислих, че ще обсъждаме някакви наистина важни теми. Примерно Alibaba https://www.kaldata.com/it-новини/alibaba-представи-ai-qwen-3-с-1-трлн-параметри-601112.html

https://chat.qwen.ai/

Или вече американците от САЩ ще могат да продължават да се тъпчат и седейки вторачили поглед към стрийминг видеата, която бълва ЛГБТКАЙ пропаганда, да отслабват.

https://www.marica.bg/zdrave/sasht-odobriha-parvoto-glp-1-hapche-za-otslabvane

GhTJAygWIAA8Uc_?format=jpg&name=large

А то било някаква подигравателна, жлъчна тема.  И колко от млните пръснати за България от 2007 година точно ти видя?

преди 23 часа, БаалБек написа:

Весели Празници! 

С 20 процента инфлация, 50 процента сива икономика, масово използване на кеш, спукуланти и тарикати. 

Ай честито!

DESI_2022_MAIN_graph_FzeqwgLLMjkKwzc4fy7

преди 3 часа, АСПЕКТ написа:

Аз си помислих, че ще обсъждаме някакви наистина важни теми. Примерно Alibaba https://www.kaldata.com/it-новини/alibaba-представи-ai-qwen-3-с-1-трлн-параметри-601112.html

https://chat.qwen.ai/

Или вече американците от САЩ ще могат да продължават да се тъпчат и седейки вторачили поглед към стрийминг видеата, която бълва ЛГБТКАЙ пропаганда, да отслабват.

https://www.marica.bg/zdrave/sasht-odobriha-parvoto-glp-1-hapche-za-otslabvane

GhTJAygWIAA8Uc_?format=jpg&name=large

А то било някаква подигравателна, жлъчна тема.  И колко от млните пръснати за България от 2007 година точно ти видя?

С 20 процента инфлация, 50 процента сива икономика, масово използване на кеш, спукуланти и тарикати. 

Ай честито!

DESI_2022_MAIN_graph_FzeqwgLLMjkKwzc4fy7

Знаеш ли кое е най смешното?
Че тия щу се радват на това състояние на ЕС и малоумниците които го управляват втч и влизането на България в еврозоната БЕЗ да е готова за тази стъпка са все хора които имат нисък стандарт на живот, ниско образовани и предимно хора които никога не са напускали пределите на България точно като автора на тая тема, онова недоразумение  дето се пишеше че не бил българин и накрая пусна снимка от някъв кенеф за да доказва че бил в Лондон и прочее такива герои. Ся вероятно има и изключения от правилото но надали са много. На такива не можеш да обясниш, че това което виждат като снимки по турисдтическите картички дето си ги имат на стената в кухнАта нема общо с реалността.

преди 13 минути, Bubbles написа:

Знаеш ли кое е най смешното?
Че тия щу се радват на това състояние на ЕС и малоумниците които го управляват втч и влизането на България в еврозоната БЕЗ да е готова за тази стъпка са все хора които имат нисък стандарт на живот, ниско образовани и предимно хора които никога не са напускали пределите на България точно като автора на тая тема, онова недоразумение  дето се пишеше че не бил българин и накрая пусна снимка от някъв кенеф за да доказва че бил в Лондон и прочее такива герои. Ся вероятно има и изключения от правилото но надали са много. На такива не можеш да обясниш, че това което виждат като снимки по турисдтическите картички дето си ги имат на стената в кухнАта нема общо с реалността.

Естония беше готова за еврото. България с какво е готова за еврото? Няма електронно правителство както в Естония,... Няма и електронно гласува. Нали ПППП, БСП и ИТН затова се борят или бориха, какво стана?

https://voxnews.bg/10-zavladyavashti-fakta-za-digitalizatsiyata-v-estoniya-kak-malka-baltiyska-darzhava-stana-svetoven-lider-v-elektronnoto-upravlenie/

Всички естонци имат електронна лична карта.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/vsichko-v-edna-lichna-karta-estonija-darzhavata-na-tehnologiite.html

Електронните лични карти са най малкия проблем, говорим за чисто икономическа готовност, инфлацията в страната е космическа, официално проходите на населението са леко повишени но огромната инфлация ги поглъща дори и заедно с неофициалната част от доходите им.
Един простичък тест може да ти покаже доста интересни резултати : Влез на ebag.bg направи една кошница с най необходимото за едно домакинство, направи същото с електронната версия на някой местен магазин(В твоя случай немски), разликата в сметката е меко казано показателна.
Отделно смао Бог знае какви скрити задължения са поели тия цървули само и само да мине манипулираната от тях информация за икономическото състоянуие на страната за достоверна.

Колкото до електронното гласуване това е нож с две остриета така че хем съм за хем си имам доста резерви по въпроса.

преди 24 минути, Bubbles написа:

Електронните лични карти са най малкия проблем, говорим за чисто икономическа готовност, инфлацията в страната е космическа, официално проходите на населението са леко повишени но огромната инфлация ги поглъща дори и заедно с неофициалната част от доходите им.
Един простичък тест може да ти покаже доста интересни резултати : Влез на ebag.bg направи една кошница с най необходимото за едно домакинство, направи същото с електронната версия на някой местен магазин(В твоя случай немски), разликата в сметката е меко казано показателна.
Отделно смао Бог знае какви скрити задължения са поели тия цървули само и само да мине манипулираната от тях информация за икономическото състоянуие на страната за достоверна.

Колкото до електронното гласуване това е нож с две остриета така че хем съм за хем си имам доста резерви по въпроса.

Стабилна България в сигурна Европа. Десита, моме,  намали дрогата.

481943847_1047666054058527_3243298254768

преди 24 минути, Bubbles написа:

Това е заради по-малкото тюфлеци, които гласуват за Десита, за ГЕРБ.  Това са чиновниците, МВР, бирниците и там всичките наврени зад книжата. 

Заради това е замисълът на електронното управление. Да не те карат да се разхождат из етажи за бланки и да не са зависими от ГЕРБ. Повечето електрорат на Десита са държавни служители.

https://www.marica.bg/balgariq/obshtestvo/kolko-sa-darjavnite-slujiteli-v-balgariq-i-v-koi-institucii-rabotqt-nay-mnogo-hora

Къде са най-много заетите?

Извън МВР (за което информацията е конфиденциална), най-много служители има в НАП – близо 8 хиляди, следвана от АСП с над 4600 души. Най-малката държавна структура е Центърът за насърчаване на сътрудничеството в селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа, където работят едва трима души.
В същото време най-много свободни позиции има именно в НАП и Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Абе не знам защо наблягате на електронното. То може и да бъде удобно, но е и средство за заробване. По много начини. А и мие мозъка по-ефективно от перилен препарат. 

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Абе не знам защо наблягате на електронното. То може и да бъде удобно, но е и средство за заробване. По много начини. А и мие мозъка по-ефективно от перилен препарат. 

Да, сега има много голяма свобода. Като каже Пеевски, утре си без работа, ако не си площада.

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

преди 23 минути, АСПЕКТ написа:

Стабилна България в сигурна Европа. Десита, моме,  намали дрогата.

481943847_1047666054058527_3243298254768

Това е заради по-малкото тюфлеци, които гласуват за Десита, за ГЕРБ.  Това са чиновниците, МВР, бирниците и там всичките наврени зад книжата. 

Заради това е замисълът на електронното управление. Да не те карат да се разхождат из етажи за бланки и да не са зависими от ГЕРБ. Повечето електрорат на Десита са държавни служители.

https://www.marica.bg/balgariq/obshtestvo/kolko-sa-darjavnite-slujiteli-v-balgariq-i-v-koi-institucii-rabotqt-nay-mnogo-hora

Къде са най-много заетите?

Извън МВР (за което информацията е конфиденциална), най-много служители има в НАП – близо 8 хиляди, следвана от АСП с над 4600 души. Най-малката държавна структура е Центърът за насърчаване на сътрудничеството в селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа, където работят едва трима души.
В същото време най-много свободни позиции има именно в НАП и Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Не не , друга ми е думата : Нямам нищо против електронното гласуване, обаче системата трябва да гарантира, че шишковци, тикви, кикита или каквито и са било други отпадъци няма да могат да манипулират гласуването по никакъв начин.

преди 7 минути, Bubbles написа:

Не не , друга ми е думата : Нямам нищо против електронното гласуване, обаче системата трябва да гарантира, че шишковци, тикви, кикита или каквито и са било други отпадъци няма да могат да манипулират гласуването по никакъв начин.

Нема такава система еле пък  електронна та затва са ми смешни феновете на машинното гласуване още по лесно ала бала.. Може би системата на древна Атина е най сигурна

преди 32 минути, petie1 написа:

Нема такава система еле пък  електронна та затва са ми смешни феновете на машинното гласуване още по лесно ала бала.. Може би системата на древна Атина е най сигурна

Именно, електронните данни се манипулират най лесно дори и от разстояние, от друга страна хартиеното гласуване дава възможност да се използва гласа на всичкото безграмотна твар с право на глас, в този смисъл докато не се измисли нещо което да изключва каквито и да е манипулации най добре да има някакво решение между двете с як НЕЗАВИСИМ контрол който да минимизира до максимум възможнстта за манипулации. 

преди 1 час, petie1 написа:

Ето електронно гласуване.😀

преди 1 час, Bubbles написа:

Именно, електронните данни се манипулират най лесно дори и от разстояние, от друга страна хартиеното гласуване дава възможност да се използва гласа на всичкото безграмотна твар с право на глас, в този смисъл докато не се измисли нещо което да изключва каквито и да е манипулации най добре да има някакво решение между двете с як НЕЗАВИСИМ контрол който да минимизира до максимум възможнстта за манипулации. 

Ми, да комбинираме гласуването, както е при Индия и както е в САЩ, както е във видеото обеснено. Един лак за нокти само трябва.😀

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.