Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

САЩ атакува Венецуела

Featured Replies

преди 2 часа, чичо Сашо написа:
Ама браво! Великия САЩ. Добрия САЩ, дето мисли за доброто на света.Браво, браво, браво!!! Те са мироопазващите в светът. 

"САЩ нанесоха успешен широкомащабен удар по Венецуела и по нейния лидер, президента Николас Мадуро, който беше заловен заедно със съпругата му и изведен със самолет от страната“, заяви Тръмп в пост в социалната си мрежа „Трут соушъл“.

Могат да се дърват и заплашват всички. Палат войни! Те са мноого добри бе! 

Е не баш всички де. Като чуе Русия, Китай, Северна Корея, Индия и още някои страни, САЩ и Тръмп получават чревно разстройство! И решава веднага че трябва да има мир в Украйна защото ако чича ти Путин се разсърди....ще си.... и така нататъка! Но Венецуела не е Русия! Там могат да си правят каквото си искат нали?

Великия САЩ 

Венецуела за Щатите е това, което е Украйна за Русия, кога ще го стоплите този елементарен факт? 🙄

• Отговори 681
  • Прегледи 15,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега ЕС ще наложи ли незанмсиколко пакета санкции на кравите? МОК и ФИФА ще извадят ли краварските спортисти от състезанията?

• Ейййй,баси лицемерите....седнали и какво мислите правят сега "лидерите" в Еропа-следят ситуацията..Значи когато Русия скочи да си защитава хората-веднага скочиха,санкции ,манкции,въоръжени групи,военн

• Американците измират от наркотици, внесени от Колумбия и най-вече Мексико. Само че там няма петрол и не си струва да се инсценира борба срещу производството на наркотици, щото няма какво да се открадн

Публикувани изображения

преди 1 минута, Мери) написа:

Венецуела за Щатите е това, което е Украйна за Русия, кога ще го стоплите този елементарен факт? 🙄

Не е баш така. Щатите и ЕС помагат заедно на Украйна. Сега кой ще помага на Венецуела?

преди 1 час, attj написа:

Съединените щати са задържали венецуелския държавен глава Николас Мадуро с цел той да бъде съден на американска територия, заяви сенатор, който твърди, че е имал разговор с държавния секретар Марко Рубио.

Да, а пък Путин си мечтае да съди Зеленски на руска територия. Едни си осъществяват мечтите, други се опитват да ги осъществят, но разлика на практика няма, освен че няма как да наложиш санкции на някого, който очакваш да те защити. ;)

току-що, Belefor написа:

Не е баш така. Щатите и ЕС помагат заедно на Украйна. Сега кой ще помага на Венецуела?

Е как кой - Путин. Ако имаше възможност, би й помогнал одмъ, уви няма, тъй че Венецуела вероятно ще трябва да стои без помощ. 😥 Този свят е всичко друго, но не и справедлив, би трябвало да сте го осъзнали това вече. 😕

преди 6 минути, Мери) написа:

Мойто момиче това съм го стоплил още в началото на 2000-те години, и после след 2008  или 2009 година,(не помня точно) когато САЩ започнаха да въвеждат санкции срещу Венецуела заради политически и икономическите и проблеми. Бях ли ясен?

Поне тук има нормални мнения, в онзи форум да си загубили акъла от толкова много либерализъм. Доста жени там се подиграват на венецуелците, намират за нормално случилото се, отврат.....................Тоя форум е масово превзет от лели ГЕРБ, застинали с мислене от времето на студената война.................. И на Владимир Путин се подиграват.

Скептична съм, че САщ са си направили сметката без кръчмаря. За съжаление, в света няма вече такива революционери и борци като Фидел Кастро и Че Гевара. Нито Русия, нито Китай, нито Северна Корея, нито и Куба защитиха Венецуела.  САЩ няма да си го получат, докато  не ударят Русия, това е истината. Даже Владимир Путин е страшно мек, това не е добро поведение. Усеща се остро липсата на Йосиф Сталин, на Никита Хрушчов. 

Аз се радвам, че сме бедна държава без ресурси, то така е най - добре. Държавите с ресурси до една не се сдобиха навреме с ядрени оръжия и не удариха твърде силно американските войски........... Страхът от САЩ е голяма грешка...............Не води до нищо добро, а само до трагедии.............. 

Ударили са даже мавзолея на Уго Чавес................... Комплексари! Не се съмнявам, че русият смешник си е поръчал собствен мавзолей. Много насериозно се е взел и много си е повярвал.............

Жалко е, че само тук можем да обсъждаме истината. Това не е на добре и определено не говори за свобода на словото и демокрация. 

Чудя се колко ли хора изгоряха заради харесването на израза "Напръдняху". Колко хора са останали без фейсбук профилите си. 

Обществото ни става все по - скопено, а имаме нужда от борбено и революционно общество. От независимо общество.

В онзи форум се обсъжда, че Гренландия ще му е следващата цел на този. И че НАТО няма да защити Гренландия. А, добро утро! Сега на мнозина ще им се изясни какво е НАТО. А на псевдобългарките тук ще им се изясни окончателно, когато диктаторът Ердоган ни нападне. И няма да има кой да ни защити.  Поне обиколих Южна България, но все още ме е яд, че не успях да се кача на Перперикон, както и да разгледам спокойно Сандански, нито посетих Кордопуловата съща в Мелник.:crying10::crying10::crying10:

А можеше да имаме защитата на Русия, предвид нейната близост. Венецуела и това нямат.

преди 3 минути, Мери) написа:

Да, а пък Путин си мечтае да съди Зеленски на руска територия. Едни си осъществяват мечтите, други се опитват да ги осъществят, но разлика на практика няма, освен че няма как да наложиш санкции на някого, който очакваш да те защити. ;)

Е как кой - Путин. Ако имаше възможност, би й помогнал одмъ, уви няма, тъй че Венецуела вероятно ще трябва да стои без помощ. 😥 Този свят е всичко друго, но не и справедлив, би трябвало да сте го осъзнали това вече. 😕

Фантазираш си глупости.   Милошевич е по-малко военнопрестъпник от Зеленски,  а Мадуро не зная за какво искат да го съдят.   Латинска Америка е твърде далече.     САЩ могат да си измислят нещо сродно и свързано например с Гренландия.   

преди 26 минути, Мери) написа:

Не е, Мадуро дори във Венецуела не го искат хората, камо ли съседните държави да почнат да му помагат да се бие срещу САЩ.

преди 38 минути, Belefor написа:
преди 41 минути, Мери) написа:

Мадуро бе подписал миналата година баш на РД на путлю "договор за стратегическо сътрудничество".... празна хартийка...

:)

Сега народа на Венецуела празнува по улиците премахването на Мадуро 

Бай дъ уей, пак миналата  година май месец , путлю подписа подобен договор за стратегическо струдничество и с Иран .... 

Не че намеквам нещо ...  но в Иран народа вече е на улицата.... Тръмп  ? Ехооо ? 

:giggle1:

Гелдам копейките в когнитивен дисонанс... още няма опорки как да реагират... От Москва само изказаха дълбока озабоченость и осъждане на американската операция. :)

Щото пак миналата година рашистите подписаха доста договори за добив на нефт, нвестиции за над 600$ млн 

Сега са в ситуация като да си купиш фабрика на 8 септември '44 :) 

А предитова инвестициите бяха над 6 млрд във Венецуела. 

Сенчестия флот на рашистите също търпи огромни загуби 

Така че позицията им е много деликатна.. хем сърби хем боли ... 

Още по смешното е че "осъждат" вторжението в съседна държава, след като те самите направиха това в Украйна... 

Но пък Тръмп е приятел, доста услуги направи на путлер в последно време. 

Не им е лесно ... копейките пот леят сега как да извъртят пропагандата....

Аз слагам пуканките ....:popcorn2::giggle1:

Цитат

Сега ще ти кажат, че те не могат, понеже са кьопава армия. 4 години не могат Украйна да превземат. А не че не бива. Лошото е че хората, мислят двоично. Сега ще почне защита на Тръмп, по нашите медии, ще се печатат статии на килограм какъв световен производител на Фентанил, и наркоимперия е Венецуела. И на базата на омразата към Путин, ще се почне една защита към Тръмп, на принципа, абе копеле е, ама е нашето копеле, западното. Сега ще се активират всички официозни медии.

Аз не знам вече какво да коментирам. На мен ми е много болно, че едно време съм се клел в САЩ и запада, и съм ги защитавал наивно и грешно, мислейки че тяхното присъствие и роля в света, ще донесе ред, просперитет и мир на света. Сега изпитвам отвращение към тях. Като прочетох в какво го обвиняват Мадуро. Създал наркоимперия за да срине американската икономика като дрогира народа, а за целта даже имал картечници, готов да ги използва срещу САЩ. Все едно слушам изявление на съветският външен министър през 60те, за намеренията на империалистическият запад.

Трябваше венецуелците да си запалят нефта. Да видим какво щяха да откраднат американците.

Нека ни крадат златото пустите западняци алчни и да се задавят с него дано! 

Цитат
Тръмп се наспа, почна с величието.

Тръмп заплашва с нова вълна от удари срещу Венецуела, ако лоялистите на Мадуро не се оттеглят.

На тоя му пожелавам съдбата на Ирод Антипа, описана в Библията. Да се срине и да умре на публично място, докато се величае. Ще е яко!!!

преди 48 минути, Proshark написа:

Значи когато Русия скочи да си защитава хората-веднага скочиха,санкции ,манкции

Мдааа, Путин защитава рускоезичните в Украйна, а Тръмпи защитава хората от наркоразпространителите, не виждам какво ви притеснява в цялата тази работа, та се разкудкудякахте така  - и двамата се борят за добри цели. :)

преди 1 час, Proshark написа:

Значи когато Русия скочи да си защитава хората-веднага скочиха,санкции ,манкции,въоръжени групи,военна техника,пари,че и нас набутаха...или по-скоро наще идиоти...

Още чакам из темите някоя екзалтирана като теб копейка да ми посочи кого е имало да се защитава когато нахлуха с войната и анексиите си март 2014 г. Поне една рускоезична жертва ми посочете ! 

преди 1 час, Proshark написа:

А оня зеления нелегитимен,на който му изтече мандата

Поредната рашистка лъжа. За цял свят си е легитимен, тъй като по конституция когато са във война, правомошията му важат до провеждането на нови избори . 

:hush:

Кой ви промива ежедневно мозъците с рашистки фейкове и пропаганда, направо съм изумен . 

Отново удар по рашисткия имидж 

Колко иронично .... :lol6:

Има ли още някой, който се съмнява, че САЩ са най-големите световни терористи след тази спецоперация за отвличане на легитимен президент на суверенна държава, само и само да се докопат до петрола? Пълно лицемерие и отврат. Краварска демокрация в действие. Или ще продължавате да пишете глупости някои?

преди 4 минути, чичо Сашо написа:

Има ли още някой, който се съмнява, че САЩ са най-големите световни терористи след тази спецоперация за отвличане на легитимен президент на суверенна държава, само и само да се докопат до петрола? Пълно лицемерие и отврат. Краварска демокрация в действие. Или ще продължавате да пишете глупости някои?

Те техните глупости никога няма да свършат, ама те повечето забелязват когато Русия направи нещо тук лаят във форума като пенсионери на опашка за олио, ама САЩ като пусне тънка ракетка в друга държава - Те това е нормално, на това му се вика избирателност или лицемерие. Такива са те.

току-що, чичо Сашо написа:

А Русия е нетерорист? 🙄 Не е ли лицемерие според теб да обвиняваш някого, че е терорист, а друг, който прави същите неща, да го наричаш "невинна жертва" ? Ако си последователен, няма да оправдаваш никого, щото ти е на сърце, а трезво и напълно несубективон ще признаеш, че наблюдаваме явлението "присмял се хърбел на щърбел" и "един дол дренки". :wink12:

току-що, Мери) написа:

А Русия е нетерорист? 🙄 Не е ли лицемерие според теб да обвиняваш някого, че е терорист, а друг, който прави същите неща, да го наричаш "невинна жертва" ? Ако си последователен, няма да оправдаваш никого, щото ти е на сърце, а трезво и напълно несубективон ще признаеш, че наблюдаваме явлението "присмял се хърбел на щърбел" и "един дол дренки". :wink12:

Ти казваш че САЩ и Русия правят едно и също ама така лекичко нали заобикаляш че все пак всъщност Русия са по-гадни .. Еми знаем те че ако говорим за лицемерие ти водиш едни от главните класации.

Случаите рашистан-Украйна и САЩ-Венецуела нямат абсолютно нищо общо .

преди 4 минути, Topor написа:

все пак всъщност Русия са по-гадни

рашистан са ИДИЛ но с повечко ракети и пушечно месо . 

Това е аксиомата от която тъгваме.

току-що, Topor написа:

Ти казваш че САЩ и Русия правят едно и също ама така лекичко нали заобикаляш че все пак всъщност Русия са по-гадни .. Еми знаем те че ако говорим за лицемерие ти водиш едни от главните класации.

Не са по-гадни, по-бедни са и с по-малко световна подкрепа.  И по-малко ценят собствените си хора. 😥

преди 1 минута, Мери) написа:

Не са по-гадни, по-бедни са и с по-малко световна подкрепа.  И по-малко ценят собствените си хора. 😥

С това потвърждаваш твоето лицемерие.

преди 1 час, Мери) написа:

Така ли било ??? И защо??? Аз няма да защитя ничия война... Нито войната в Украйна,нито срещу Венецуела,нито където и да е...Ти обаче показваш завидно лицемерие...Да не би да има американци във Венецуела ??? Да не са репресирани или преследвани американски граждани...САЩ действат в момента като пирати и погазват международното право...Нали те бяха "Лидерите на свободния свят" ...Техният износ на "демокрация" е чиста проба тирания...

току-що, Topor написа:

С това потвърждаваш твоето лицемерие.

С това аз казвам как стоят нещата, а ти си този, който показва лицемерие - готов да ближе подметките на едните и да плюе по другите за едни и също неща. 😥

току-що, Лудият Учен написа:

Така ли било ??? И защо??? Аз няма да защитя ничия война... Нито войната в Украйна,нито срещу Венецуела,нито където и да е...Ти обаче показваш завидно лицемерие...Да не би да има американци във Венецуела ??? Да не са репресирани или преследвани американски граждани...САЩ действат в момента като пирати и погазват международното право...Нали те бяха "Лидерите на свободния свят" ...Техният износ на "демокрация" е чиста проба тирания...

Във Венецуела има наркотрафик, а в Украйна репресирани рускоезични граждани, сега доволен ли си? Или пак ще си недоволен? 🙄

току-що, Мери) написа:

С това аз казвам как стоят нещата, а ти си този, който показва лицемерие - готов да ближе подметките на едните и да плюе по другите за едни и също неща. 😥

Личните нападки към мен, няма да променят факта, че ти си оставаш изпекан лицемер, хората го виждат. Съжалявам 

Цитат

Мадуро щял да бъде съден в Ню Йорк от Пам Бонди.
Какви юрисдикции имат съда в Ню Йорк и Бонди да съдят Мадуро?
Никакви.

Ако някой отвлече Тръмп и го прати във Венецуела, където да го съдят в съда в Каракас, пак ли ще може?

Тази се взе за световна прокурорка. :getout: Невероятно е какво прави самочувствието без покритие с хората.

Много добър анализ какво я чака Венецуела:

Цитат
На първият въпрос аз мога да ти отговаря веднага. Нищо хубаво, не ги чака. През следващите години ще заживеят два пъти по зле от при Мадуро. Защото ти какво си мислиш че ще стане. Глад и криза е добрият сценарий, защото със сигурност американците няма да отделят пари, да изхранват венецуският народ, въпреки че му се месят в делата. В лошият случай предстои гражданска война. Между поддръжниците на Мадуро и празнуващите по улиците. И в двата случая, венецуалският народ ще живее по зле, отколкото при Мадуро. И не го казвам като фен на диктатурите. Но Венецуела досега беше държава, със закони, с легитимна власт, полиция, армия. Ясен ред. Сега идва безвластие, и две враждебни групи в обществото... какво мислиш че ще стане. Каквото става след всяка американска намеса. Смърт, разруха, война, глад. Това ги очаква, като всички останали, на които е снасяна до момента американската демокрация.

За съжаление мисленето и противопоставянето от времето на студената война още си стои. А САЩ, докато съществуват, мир няма да има никъде по света.

Не разбирам защо нападаните от САЩ държави не прилагат политиката на изгорената земя.  Това е единственото нещо, което може да откаже алчни диктатори от амбициите им. За съжаление, само руснаците биха го приложили. 

Чакам нападения над Гренландия и Иран. Иранците дано този път да реагират адекватно. Да се сдобият с възможно най - много на брой бомби, бомбардировачи и изтребители, да минират достъпа до нефтените полета и да ги подготвят да бъдат подпалени и и унищожени, за да не ги докопат САЩ. И, понеже се видя, че руснаците са много остъпчиви, да сключат  военни договори с Китай и Северна Корея. И да си попълнят бързо арсенала от ядрени оръжия. 

На мястото на президента на Иран, бих наредила при удар срещу страната ми, ядрен такъв над Йерусалим. Да видим какво ще правят американците без помощта на другарчетата си в Близкия изток. 

Толкова са ми писнали еврейските религиозни фанатици с манията им за етническо прочистване и третия храм, че нямам абсолютно никакви скрупули да наредя ядрен удар срещу Йерусалим. Без този град се обезмислят всякакви еврейски фанатически идеи. Няма град, няма и хълм, няма и храм. А радиацията ще изплаши американските войници и те няма да искат да се бият в заразена зона. Да не говорим за влиянието на радиацията над електрониката. 

Да видим дали подобна крайност няма да вцепи самозабравилите се арогантни американци.

току-що, Topor написа:

Личните нападки към мен, няма да променят факта, че ти си оставаш изпекан лицемер, хората го виждат. Съжалявам 

Склонността да се наричат нещата с истинските им наименования ,не се харесва на хора като теб, те предпочитат да си мислят, че Путин е нещо по-различно от Тръмп и че има две ченгета - добро и лошо, ами лошата новина е, че няма - всеки преследва собствения си интерес и за един може да е добър, а за друг лош, според зависи чии интереси засяга. Знам, че няма да го схванеш това, не се напъвай, като ти дойде времето, ще го осъзнаеш, дотогава спокойно си вярвай в приказките за добрия чичко Путин и лошият, ама много лош  чичко Тръмп. :wink12:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.