Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да си направя нов профил

Featured Replies

преди 9 минути, Anneliese написа:

Умник, сега от теб научавам, че имало таблети със СИМ карти. Изненадана съм много. Но и не знам какво са това СИМ карти, помня, че го имаше в старите мобилни телефони. Таблета си го ползвам основно за игра, там си наглеждам котаците Том и Анджела. 

Не разбирам абсолютно нищо от компютърни технологии, чаткаш ли?

Ами кат ползваш нета само за глупости така е...

Мислиш ли че аз много съм ги чаткал отначало компютрите ама неволята учи...

• Отговори 95
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 1. Изчисти си кеша и бисквитите и пробвай пак или пък опитай с друг браузър/друго устройство. 2. Ако имаш желание мога и аз да ти направя един акаунт но не ти помня фамилията та ще ми трябва жокер.

• Добре, потребител пита за помощ, вие му обяснявате двайсе поста къф бил, кфо щял да прави и прочее... Великани! Колкото до акъл, аз може да нямам акъл, но ми е интересно ти който лепиш етикети

• WhatsApp работи на компютър и на мобилен телефон. Ще замести фейсбук месинджъра.

Публикувани изображения

на 5.01.2026 г. в 21:45, Anneliese написа:

От тука не мога да тегля, не знам дали не иска парички. Познавам само виртуалният магазин на "Андроид", но и там не съм била отдавна.:speak:

Горе в дясно пише Изтегляне и не иска парички. Не знам на ударена ли се правиш или търсиш внимание? Май е второто.

• Автор
преди 34 минути, andreygg написа:

Горе в дясно пише Изтегляне и не иска парички. Не знам на ударена ли се правиш или търсиш внимание? Май е второто.

Не, просто не знам английски език и не смея да тегля нищо  откъдето и да е!

преди 38 минути, Anneliese написа:

Ми научи го де нали уж бил прост и лесен... А чакаѝ ти ползваше нета за глупости кат евреи, нацита и други подобни:D

• Автор

Престани да ме обиждаш и подиграваш, защото ми писна!!!!! Писна ми всеки да ми казва какво и как да мисля и какво мнение да имам по някой въпрос!!!! Така ми е писнало от всякаква политкоректност, че вече и "Хамас" ще взема да подкрепя!!!!!!!!!!!!!!!

На теб ти е забавно, но да те видя, когато и теб те застигне коленопреклонността, дали ще ти е така забавно!!!!!

Уж демократите свалиха социализма заради свободата на словото, а какво се оказва? Че не било заради това, че демокрацията всъщност е най - големият враг на свободата на словото.................

Ако ти намираш за нормално заради палче за подкрепа към основателна обида към един диктатор, какъвто е Нетаняху, то аз не го намирам за нормално!!!!  Не го намирам за нормално това да си мълчим  и да позволяваме на откачени психичноболни диктатотори трансхуманисти с мания за величие, да правят каквото си искат!!!!!!

Писна ми да трябва да качвам непрекъснато като някоя 10 - годишна, снимки на кучета и котки и да нямам право да изкажа съчувствие и подкрепа към народа на Палестина.

Писна ми от теб, още една обида и подигравка и се замислям  дали да не потърся групи на палестинци в България и да им кажа как тук има българи, които открито подкрепят геноцида в България............... Току - виж сред тях има и членове на "Хамас"......................

Имам пълното право да си изказвам мнението и някакъв къдрокоско евреин  няма право да ме цензурира!!!!!!

Постовете ти вече ме избиват на агресия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

Така, пак опитах да си направя нов профил, и явно наистина ползват чат ботове. Преди ми искаха снимка, сега пък искат селфи. Събират данни от хората, и то напълно незаконно. Интересно, защо ли го правят? За да не позволят на определи хора да имат право на достъп до социални мрежи и да изказват мнение, а места като "Фейсбук" да се превърнат в места за богоизбрани? Толкова ли няма желаещи и смели адвокати да тръгнат да ги съдят тия? С какво право изискват снимки, видео селфита и ЕГН?  Никой ли не вижда проблем в това? Аз виждам, и то голям. Какво става с правото, защо мълчи? Журналистите защо мълчат за това събиране на прекалено лични данни? Те не се събират за добро, не се ли сещате?

Selfie.png

преди 1 час, Anneliese написа:

Престани да ме обиждаш и подиграваш, защото ми писна!!!!! Писна ми всеки да ми казва какво и как да мисля и какво мнение да имам по някой въпрос!!!! Така ми е писнало от всякаква политкоректност, че вече и "Хамас" ще взема да подкрепя!!!!!!!!!!!!!!!

На теб ти е забавно, но да те видя, когато и теб те застигне коленопреклонността, дали ще ти е така забавно!!!!!

Уж демократите свалиха социализма заради свободата на словото, а какво се оказва? Че не било заради това, че демокрацията всъщност е най - големият враг на свободата на словото.................

Ако ти намираш за нормално заради палче за подкрепа към основателна обида към един диктатор, какъвто е Нетаняху, то аз не го намирам за нормално!!!!  Не го намирам за нормално това да си мълчим  и да позволяваме на откачени психичноболни диктатотори трансхуманисти с мания за величие, да правят каквото си искат!!!!!!

Писна ми да трябва да качвам непрекъснато като някоя 10 - годишна, снимки на кучета и котки и да нямам право да изкажа съчувствие и подкрепа към народа на Палестина.

Писна ми от теб, още една обида и подигравка и се замислям  дали да не потърся групи на палестинци в България и да им кажа как тук има българи, които открито подкрепят геноцида в България............... Току - виж сред тях има и членове на "Хамас"......................

Имам пълното право да си изказвам мнението и някакъв къдрокоско евреин  няма право да ме цензурира!!!!!!

Така, пак опитах да си направя нов профил, и явно наистина ползват чат ботове. Преди ми искаха снимка, сега пък искат селфи. Събират данни от хората, и то напълно незаконно. Интересно, защо ли го правят? За да не позволят на определи хора да имат право на достъп до социални мрежи и да изказват мнение, а места като "Фейсбук" да се превърнат в места за богоизбрани? Толкова ли няма желаещи и смели адвокати да тръгнат да ги съдят тия? С какво право изискват снимки, видео селфита и ЕГН?  Никой ли не вижда проблем в това? Аз виждам, и то голям. Какво става с правото, защо мълчи? Журналистите защо мълчат за това събиране на прекалено лични данни? Те не се събират за добро, не се ли сещате?

Selfie.png

Ти хептен изтрещя с тоя СуратТефтер :D

Глупостите които си надраскала те поставят под ударите на закона ако сме нормална държава...

Разбира  се че ми е смешно пищенето ти което не ти решава нищо...

• Автор
преди 1 час, petie1 написа:

Ти хептен изтрещя с тоя СуратТефтер :D

Глупостите които си надраскала те поставят под ударите на закона ако сме нормална държава...

Разбира  се че ми е смешно пищенето ти което не ти решава нищо...

Ти нали можеш да имаш връзка с вашите? Е, аз не мога. Чакам и чакам, и сестра ми и племенницата ми не щат да се впишат във "Вконтакте". И сега какво да правя? 

Американският "Уотсапп" не го ща!!!!:getout: Дай ми истинско работещо решение!!!!

преди 30 минути, Anneliese написа:

Ти нали можеш да имаш връзка с вашите? Е, аз не мога. Чакам и чакам, и сестра ми и племенницата ми не щат да се впишат във "Вконтакте". И сега какво да правя? 

Американският "Уотсапп" не го ща!!!!:getout: Дай ми истинско работещо решение!!!!

Мога щот си ползвам тиквата а не само мяу мяу кат теб

ФСБ те поздравява

https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.oneme.app&hl=bg

Може и ТикТок да те слухтят пък китаѝците, те ти избор коѝ да те слухти освен американците 

преди 8 часа, Anneliese написа:

Google translate вече може да превежда текст, който е на снимка.

Имам и една друга апликация, която ползвам предимно за превод от китайски - DeepL.

преди 10 часа, Anneliese написа:

Ама то го пише на български. Ти изобщо изпробва ли го? 

преди 10 часа, Anneliese написа:

Selfie.png

Много прекаляваш !!!!!!! Какви са тези заплахи ?

Лично ще те докладвам, с настояване за доживотен бан.

преди 14 часа, Anneliese написа:

Е, аз не мога.

Това си твой проблем!

Чакам и чакам, и сестра ми и племенницата ми не щат да се впишат във "Вконтакте".

Те най вероятно са нормални и не искат. Това не е задължение!

Или просто, не желаят да контактуват с теб изобщо

преди 17 часа, Anneliese написа:

С какво право изискват снимки, видео селфита и ЕГН? 

С правото на собственик

И сега какво да правя?

Яж баничка със спанак и праз

Американският "Уотсапп" не го ща!!!!

А защо искаш АМЕРИКАНСКИЯ сурат тефтер?

преди 18 минути, NewRedDragon написа:

Това си твой проблем!

Те най вероятно са нормални и не искат. Това не е задължение!

Или просто, не желаят да контактуват с теб изобщо

С правото на собственик

Яж баничка със спанак и праз

А защо искаш АМЕРИКАНСКИЯ сурат тефтер?

Като не иска американски, има мастодон.

https://mastodon.social/explore

• Автор
преди 26 минути, АСПЕКТ написа:

Като не иска американски, има мастодон.

https://mastodon.social/explore

На кой е това нещо. Хубаво са го направили на български език, но виждам, че там се общува иначе само на английски език, няма български групи.

преди 15 часа, Anneliese написа:

Американският "Уотсапп" не го ща!!!!

Не знаеш ли, че WhatsApp и Facebook принадлежат на един и същи собственик - Meta Platforms, Inc. 😂

• Автор
преди 1 минута, Greta Simmer написа:

Не знаеш ли, че WhatsApp и Facebook принадлежат на един и същи собственик - Meta Platforms, Inc. 😂

Не, не се интересувам от компютърни и бизнес новини.:getout: Светът ми не е математика, икономика и пари. Нито следя кухи празноглавци с нестабилен личен живот като къдроскотото и откаченият Илон Мъск. Такива като тях и Бил Гейтс, Стив Джобс, и всякакви други такива са ми в графа "психично нестабилни фантазьори". Даже Стив Джобс с откаченото си алтернативно лечение сам си е ускорил края.

Така става, като се вземеш за Бог и всезнайко!

преди 26 минути, Anneliese написа:

Не, не се интересувам от компютърни и бизнес новини.:getout: Светът ми не е математика, икономика и пари. Нито следя кухи празноглавци с нестабилен личен живот като къдроскотото и откаченият Илон Мъск. Такива като тях и Бил Гейтс, Стив Джобс, и всякакви други такива са ми в графа "психично нестабилни фантазьори". Даже Стив Джобс с откаченото си алтернативно лечение сам си е ускорил края.

Ами....интересувай се! 

ПС: В бг мама, получи ли си перманентния бан вече?

• Автор

Там бан имам, но поне мога да слагам палчета и да копирам реалистични и истински мнения на хората. Но там не мога да пиша, нито има постоянна и редовна група на хора с Бехтерев. Има такава тема там в здравния раздел, но рядко се пише, няма ни новини, ни нищо.

Има ли къде да пиша на журналисти за проблема със фейса? Искам хората да разберат какво става в фейса, не само за налагането на цензура и политическа коректност, но и за това, че хора с увреждания като мен, които са напълно глухи и телефон не ползват, нямат абсолютно никаква писмена връзка с близки за при спешни случаи. Защото няма как мама и тати да се затворят с мен вкъщи за 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. Искам да стане пределно ясно как такива като "Фейсбук" лишават хората с увреждания от връзка с близки, и освен това им забраняват да имат свое мнение и да го изразяват, забраняват на хората да са моралисти и да подкрепят жертвите на геноцида в Газа. Никой и нищо няма право да ни накара насила да подкрепяме геноцид!!! Още повече, че трансхуманистките идеи залитат здравата в тази посока, включително по отношение на хората с увреждания!

Имам скрийншотове и ще покажа как "Фейсбук", изисква от хората лични документи, снимки, видео селфита и ЕГН. И че няма гаранция, че тази информация я изтриват след 30 дни. Че е много възможно "Фейсбук" да събира лични данни на граждани, да ги предава на разни служби като ЦРУ и по този начин да се упражнява контрол над хората. Че има възможност "политически некоректните" да имаме забрана за какво ли не, да бъдем лишени от правото ни на нормален живот, че лесно може светът да се превърне в света на Оруел, ако не се противопоставим навреме. Че заради едните религиозни еврейски фанатици всеки, който е против геноцида като цяло, бива етикиран като "терорист".  Че морала изчезва, благодарение на технологиите и крайните радикални десни и леви идеи. Че хора с увреждания като мен са политически репресирани и без достъп до медицинска помощ в случай на нужда.

Не трябва да се мълчи, не трябва да се страхуваме. Трябва адски скандал, който да накара хората да видят, че "Фейсбук" се превръща в нещо подобно на нацизма. Че не "Фейсбук" имат право да решават кой да живее и кой да умре. Кой да има право на мнение и кой - не.

Че всичко тръгна от майка ми, която е с деменция, на настроения, не искаше да ходим на коледния концерт, а аз съм добре и мога да ходя, не исках да изпусна концерта и просто помолих съграждани да снимат концерта и да го качат в тубата или във вибокса. Че и на майка ми изтриха стария профил и сега е с нов. 

И хората с увреждания имаме права, и ние имаме право на достъп до култура, да здравеопазване, и ние имаме право на мнение, имаме право да не подкрепяме геноцида в Палестина!!! Още повече, че следващият геноцид може да е насочен точно срещу нас - хората с увреждания. Защото идеите на трансхуманизма изключват болните и хората с увреждания от обществото. Това е абсолютно същото като нацизма.

Който не го вижда този проблем и не го разбира, е заблудена овца!

Марк Зукърбърг не е бог а самозабравел се арогантен трансхуманистки идиот!!!!

преди 3 минути, Anneliese написа:

Марк Зукърбърг не е бог а самозабравел се арогантен трансхуманистки идиот!!!!

Той всъшност е рдин мнооопго богат човек. Повече е от твоя бог, мог и т.н.

Що се отнася до личните данни...чети залоните. Всеки регистратор ги събира и ползва. Напълно законно.

Забрави за ФБ. 

преди 1 час, Anneliese написа:

Хубаво, не се интересуваш, но благодарение на техните изобретения имаш възможността да напишеш тези редове. 🤷‍♀️

Можеш да се опиташ да ползваш китайските социални мрежи, или руските.

Spoiler

Основни китайски платформи

• WeChat (微信 / Weixin)

• Най-важната платформа

• Чат, социална мрежа, плащания, услуги, държавна администрация

• Weibo (微博)

• Подобна на Twitter/X

• Douyin (抖音)

• Китайската версия на TikTok

• Xiaohongshu (小红书)

• Комбинация от Instagram + lifestyle платформа

• QQ

• По-стара, но все още популярна, особено сред младежи

• Bilibili

• Видео платформа, популярна сред млади потребители

Основни руски социални мрежи

VK (ВКонтакте)

• Най-популярната социална мрежа в Русия

• Подобна на Facebook

• Групи, страници, чат, видео, музика, игри

• Активно използвана от младежи и бизнеси

Odnoklassniki (Одноклассники)

• Насочена към по-възрастна аудитория

• Фокус върху поддържане на контакти със съученици и познати

• По-малко бизнес ориентирана от VK

Telegram

• Масово използван в Русия

• Канали, групи, чатове, новини

• Формално не е „класическа“ социална мрежа, но изпълнява тази роля

• Частично блокиран в миналото, днес широко достъпен

Yandex Zen (Дзен)

• Платформа за статии, блогове и видео

• Силно използвана за новини и съдържание

Rutube

• Руският еквивалент на YouTube

• Значително подкрепян от държавата

•  
  • Автор

Имам профили и в "Вконтакте", и в "Рутюб", точно заради скапаната цензура, но сестра ми и племенницата ми не щат да се регистрират там. За мама не знам как да и направя профил от мобилния и телефон. Много ми е тегава и трудна работата с мобилен телефон. А братовчед ми е в Германия. Даже не знам там дали не са забранили всичко руско.

Даже трябва да си спомня кой ми е профила в рютюбата, че някаква скапани западни нещастници я бяха хакнали..............:angry:

Плюс това няма никаква връзка и с групата на хората с Бехтерев. Нямам достъп до новини, до нищо, а ми е много важно, защото болестта ми е много сериозна и изисква както редовни прегледи и тестове, така и новини и информация за всичко ново. В сайта им новини няма, всичко живо е по фейса.................

преди 7 минути, Anneliese написа:

Имам профили и в "Вконтакте", и в "Рутюб", точно заради скапаната цензура, но сестра ми и племенницата ми не щат да се регистрират там. За мама не знам как да и направя профил от мобилния и телефон. Много ми е тегава и трудна работата с мобилен телефон. А братовчед ми е в Германия. Даже не знам там дали не са забранили всичко руско.

Даже трябва да си спомня кой ми е профила в рютюбата, че някаква скапани западни нещастници я бяха хакнали..............:angry:

Плюс това няма никаква връзка и с групата на хората с Бехтерев. Нямам достъп до новини, до нищо, а ми е много важно, защото болестта ми е много сериозна и изисква както редовни прегледи и тестове, така и новини и информация за всичко ново. В сайта им новини няма, всичко живо е по фейса.................

Нормалните хора, контактуват в нормалните платформи. Тия рассийските...кофти залог

• Автор

Така, отварям си пощата преди малко и какво да видя:

abv.BG.png

Лицемерие! Подадох обжалване още на 17 декември и отговор от тогава няма никакъв! НИКАКЪВ!

Освен това:

Цитат
Полина, подадохте обжалване
НА 17 ДЕКЕМВРИ 2025 Г.
Проверете тук за резултата.
Акаунтът ви не е видим за хората във Facebook и не можете да го използвате.

Какво се случва после?
Преглеждането на информацията ви обикновено ни отнема малко повече от един ден.
Ако установим, че акаунтът ви следва нашите Стандарти на общността, ще можете да използвате Facebook отново.
Ако установим, че акаунтът ви не спазва нашите Стандарти на общността, ще бъде дезактивиран окончателно и няма да можете да обжалвате отново.

Ей голяма драма с тоя СуратТефтер:D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.