Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде изчезнаха "бананите" !?

Featured Replies

• Автор

"В котката която превежда субтитрите" където ми дадохте линка от снощи за тази серия,

тази сутрин вече не го виждам в темата, явно защото вече   цензурата го е "клъцнала".

Но и в този сайт за преводи , както във филма Avatar (2025), текста е събран "машинно"

и не е редактиран след това, за да му се даде по-привлекателен смисъл и звучение. 

Интересното е, че започнаха да изчезват добрите преводачи

(по всяка вероятност са им спряли финансовите постъпления от реклами)

и в този бранш започнаха да се настаняват . . . всевъзможни некадърници ! 

*** А, що се отнася до ЗЕЛКАТА, там отдавна не се приемат нови регистрации,

заради това че местата са им вече запълнени. Казват че "трият" профили които

не се ползват и трябва постоянно да следиш, докато ти отворят "прозорец" !?

Какво е вашето мнение по ВЪПРОСА и дали човек може да се регистрира . . . ВЪОБЩЕ при тях ?

• Отговори 97
  • Прегледи 12,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Има достатъчно алтернативи - ext, 1337x, Lime и други, дори на rarbg има клонинги, в които се качват актуални неща.

• Димитър 59
    Димитър 59

В УТорент имам филми теглени от замундата и в момента се сийдват(теглят от мен).Значи някой е намерил начин.

• Аз имах профил още преди разделението и след разделението с него влизам и в двете. Ако дава че профила липсва по-добре си направи нов със същото име да не се бъркаш в коя З-а с кой влизаш

Публикувани изображения

преди 14 часа, Raze написа:

1337x

също и YTS IT ползвам  ги често и двата за филми а този 1337 винаги на игрите има сийдъри :) и са по добре оптимизирани от маймунда

• Автор

Предупреждават ме в интернет, че истинския торент (а не фалшивия) е : 1337x/точка/to

Това ли са истинските 1337Х YTS IT :

1337x_to.thumb.jpg.c49e4a0d8a03a644513ba7a484df1596.jpg

YTS YIFY филми.jpg

преди 6 часа, Сiнбад написа:

Предупреждават ме в интернет, че истинския торент (а не фалшивия) е : 1337x/точка/to

Това ли са истинските 1337Х YTS IT :

1337x_to.thumb.jpg.c49e4a0d8a03a644513ba7a484df1596.jpg

YTS YIFY филми.jpg

Ей тоя вторият в най - якият тракер за филми лесно пускаш на телефона и мяташ на телевизора няма филм който да го няма:) 

• Автор
преди 49 минути, adersa написа:

Ей тоя вторият в най - якият тракер за филми лесно пускаш на телефона и мяташ на телевизора няма филм който да го няма:) 

Виждам че разнообразието е голямо в "YTS IT" , но от къде ще търсиш български субтитри !?

Докато регистрацията в  "1337x.to", някак си не се получава както при "Зелката".

Какво да правя . . .

@Сiнбад: В "1337x.to" нямаш нужда от регистрация, там торентите се свалят свободно и без нея. Реално ти е необходима само ако ще пишеш във форумите. А от сайтовете за субтитри забравихте за http://subs.sab.bz, там гарантирано няма машинни преводи, има си стандарти, проверяват се, преди да се пуснат.

Цитат

Интересното е, че започнаха да изчезват добрите преводачи

Всички, които превеждат за тези сайтове, го правят на добра воля, без никакво заплащане. Имат си други професии и го правят в свободното си време, обикновено си избират филм или сериал, който им харесва. Съответно всеки си има семейни и служебни ангажименти или в един момент му минава мерака. Това е най-вече причината. 😉

• Автор
преди 21 часа, adersa написа:

също и YTS IT ползвам  ги често и двата за филми а този 1337 винаги на игрите има сийдъри ...

Тъй като никой от вас във форума не ми отговори на въпроса , аз открих "пътя" на това което търсех !

Може би не желаете да си развалите взаимоотношенията с ръководството на форума, но това си е ваша работа !

Аз се оправих сам:

Като тръгнах по обратния път, да търся субтитрите (и то не при разни мърлячи, правещи ги машинно),

а при професионалистите от Subs sab bz и Yavka net и чак тогава отивам да търся филма.

Това го правя защото пакетите с готови преводи които се свалят с торента, съдържат задължително

езици на бившите колониални величия (английски, френски, испански и португалски), както и на някои други

по-цивилизовани държави от нашата, като:

1./ немски

2. чехски

3./ полски

4./ унгарски

5./ арабски

6./ руски

7./ китайски и др.

А относно изравняването на текстта на видеото и файла с превода (съм му намерил цаката), без да губя време да го правя на ръка.

Използвам PotPlayer и в неговите настройки, има функция за изравняването на текстта на субтитрите с това на видеото !

*** За сега единствения ми проблем са изкачащите прозорци, на тези боклуци от WinBet които са се наместили и в "YTS IT".

В момента ползвам антивирусна програма Dr.WEB, която е реномиран световен бранд в бизнеса със софтуер.

Как да използвам нея или лаптопа си за да се отърва от тези бандити:

Реклама на Winbet.jpg

Най-лесно е да си инсталираш AddBlock добавка за браузъра. Ако ползваш Mozilla, препоръчвам uBlock Origin, аз съм с нея и блокира всякакви такива изскачащи прозорчета, а също и рекламите в YouTube.

• Автор
преди 20 минути, tosem написа:

Най-лесно е да си инсталираш AddBlock добавка за браузъра

Добрите антивирусните програми нямат ли подобна функция, вместо да товаря допълнително лаптопа с "ново" разширение ?

А относно тези тъпанари от You Tube които ме блокираха преди 5 (пет) години, заради публикувано от мен видео на знамето

на Евросъюза, с нацистка свастика на него (което си е живата истина), въобще не ме интересува.

Изобщо не го ползвам !

И антивирусните имат такава функция, аз съм с Kaspersky, при инсталирането ти предлагат да се включи, но аз съм си свикнал с тази добавка, изобщо не бави работата на компютъра, съвсем лека е и върши чудесна работа. С Dr.WEB нямам опит, там не мога да помогна.

преди 12 часа, Сiнбад написа:

Виждам че разнообразието е голямо в "YTS IT" , но от къде ще търсиш български субтитри !?

Докато регистрацията в  "1337x.to", някак си не се получава както при "Зелката".

Какво да правя . . .

https://www.opensubtitles.org/pb/search/subs

Цъкаш на български има всичко :)

https://www.flagman.bg/article/371528?fbclid=IwdGRzaAPQT9hjbGNrA9BP0GV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHvpBbA0FyNaxtdLl6u608pZVl6IMhba3Hbv0MmTshTN2lo097lloltxCoPMr_aem_DHKApX9qAoJ41NY4rTl5mg

преди 10 минути, adersa написа:

Аз това отдавна му го написах, но като е блокирал половината форум и си пише само глупости да се оправя.

• Автор
преди 11 часа, ined написа:

Толкова зор, а бананите пак са онлайн.

До Raze:

В случая бих желал да ви задам 2 (два) въпроса:

1./ Трябва ли да си правиш регистрация в "opensubtitles.org",

за да го ползваш ПЪЛНОЦЕННО !

2./ Може ли да им има доверие човек на тези субтитри,

създадени от "изкуствен" интелект ?

До INED:

Да, наистина са ONLINE - но не се знае до кога !?

Човек, както прави "Рижия" трябва да има и "план Б".

Благодаря,

на всички от вас които ми помогнаха да създам в тези смутни времена, този . . .план "Б" !

• Автор
на 11.01.2026 г. в 11:49, Raze написа:

Цъкаш на български има всичко

От "има всичко", попаднах на следните "шедьоври":

1./ Сират - мароканско/испанска продукция от 2025 година. 

Филмът е много добър, но машиния превод бе отвратителен.

Освен че е оскъден, той върви и с около 1/2 минута забавяне.

Използвам PotPlayer, който в настрайките има опция за синхронизация ва видео с текст.

Настроих го да се показва с 1/2 минута по-рано, но нямаше никакъв резултат.

Същото се случи и със 7-ма серия на "Домът на Ашър" и "Пътешественик".

Има ли лек, когато субтитрите не са синхронизирани с видеото, в игрални филми ?

преди 12 минути, Сiнбад написа:

Когато субтитритеа синхронизирани с видеото, в игрални филми

Да, има лек. Когато суб са за друг рекийз, си ги преработваш на ръка - превода (текста) го имаш. Дали по кадри или по време, вече зависи от вида на субтитрите

• Автор
преди 18 часа, NewRedDragon написа:

Когато суб са за друг рекийз, си ги преработваш на ръка - превода (текста) го имаш

Да, така е !

Много пъти когато тегля филма от даден тракер, торента му е доста тежък - 3/4 GB.

Другата причина е че няма "сийдъри" и се губи много време за свалянето му.

За това, започвам да го свалям от по-подходящо място, където го откривам по-лек от 1 до 2 GB

и свалянето му е по-бързо. Но се получава така че в пакета от преводи на сваления филм, откривам само

"колониални" езици (английски, френски, немски, италиански, испански, португалски),

но няма и следа от преводи на кирилица. Тогава се принуждавам да взема превода на този филм

от subsunacs.net или yavka.net.

И тогава явно започва ГОЛЯМОТО РАЗМИНАВАНЕ, между видеото и субтитрите във филма !

Но покажете детайлно или дайте линк към инструкция, как да направя нужната му редакция,

за да отстраня този "дразнещ и изнервящ" момент, от гледането на филма с настройките на PotPlayer, MediaElch

или друг подходящ за случая софтуер!? 

преди 1 час, Сiнбад написа:

И тогава явно започва ГОЛЯМОТО РАЗМИНАВАНЕ, между видеото и субтитрите във филма !

Съвсем нормално е това. Субтитрите се генерират за съответния релийз на оригинала. Нали зависи от FPS на съответния РИП.

или друг подходящ за случая софтуер!? 

Това е обикновен текстов файл, със съответните маркери. Можеш да го редактираш и w Notepad. Но доста по удобно е със специализиран софтуер. Subtitle Workshop е чудесен инструмент за целта

• Автор

Благодаря ви за това, че ми предложихте този безплатен софтуер - Subtitle Workshop.

Прегледах официалната страница на разработчика на този софтуер "Sourse Forge" и не видях

никакви инструкции за работа с програмата. Пренасочвани сме (желаещите за помощ) към форума (за английски говорящи),

защото страницата им "User Manual" е в процес на разработка.

Как бих могъл да се справя, при това неблагоприятно за мен развитие на нещата !?

Благодаря ви за това, че ми предложихте този безплатен софтуер - Subtitle Workshop.

Прегледах официалната страница на разработчика на този софтуер "Sourse Forge" и не видях

никакви инструкции за работа с програмата. Пренасочвани сме (желаещите за помощ) към форума (за английски говорящи),

защото страницата им "User Manual" е в процес на разработка.

Как бих могъл да се справя, при това неблагоприятно за мен развитие на нещата !?

Няма и да видиш инструкции. Всичко е ясно, просто трябва едно базово ниво по английски език и елементарни познания по въпроса.

Р

• Автор
преди 1 час, NewRedDragon написа:

Няма и да видиш инструкции !

Ще трябва ли да ги търся тогава, по чужди сайтове ?

И тази програма, няма ли някоя по-подходяща алтернатива :

Егисуб
Безплатен, междуплатформен инструмент с отворен код за създаване и/или редактиране на субтитри, който улеснява синхронизирането на субтитри с аудио и разполага с много мощни инструменти за стилизирането им, както и вградени визуализации на видео в реално време.
преди 3 минути, Сiнбад написа:

Ще трябва ли да ги търся тогава, по чужди сайтове ?

И тази програма, няма ли някоя по-подходяща алтернатива . . .

Където и да търсш...едва ли ще намериш нещ, без да знаеш език. 

Алтернатива може и да има, но това е нещо с отворен код и се развива постоянно. 

Просто, това, което ти хърсиш няма .... хм...дорк и срещу пари, няма да  америш

Няма безчлатен обяд, има таеикато, които обядват безплатно

Да беше потърсил малко повече! Ето упътване за Subtitle Workshop, второто мнение е за синхронизация, чети и пробвай. С тази програма навремето си оправях субтитрите. Картинките от връзката може да ги отвориш, като ги маркираш и с десен бутон избереш 'go to' или превода му на български, според браузъра.

Ръководство за обединяване на субтитри - Ръководства за работа с програми - Softvisia.com

• Автор
преди 20 часа, NewRedDragon написа:

Където и да търсиш...едва ли ще намериш нещо !

Както виждате инструкции има и то не малко.

Избрал съм тази, която е в You Tube и то на английски език,

но видеото има опция за автоматичен превод на български език:

Видео урок за работа със Subtitle Workshop

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.