Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде изчезнаха "бананите" !?

Featured Replies

Разбрах проблема, subtitle workshop НЕ поддържа utf-8. Ако субтитрите са с такава кодировка, трябва да ги запишеш в ansi например. Как успях аз да го направя: отварям субтитрите в notepad++ и ги копирам. Правя нов файл, като предварително избирам кодировка - десен бутон долу/дяно на notepad++, където е кодировката и избирам ANSI на новия файл. Поставям вътре субтитрите от буфера, записвам файла и вече subtitle workshop ги отваря както трябва.

Subtitle-Workshop-Classic-v6.3.4 / Discussion / Solved bugs: Cyrillic encoding problem

• Отговори 97
  • Прегледи 12,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Има достатъчно алтернативи - ext, 1337x, Lime и други, дори на rarbg има клонинги, в които се качват актуални неща.

• Димитър 59
    Димитър 59

В УТорент имам филми теглени от замундата и в момента се сийдват(теглят от мен).Значи някой е намерил начин.

• Аз имах профил още преди разделението и след разделението с него влизам и в двете. Ако дава че профила липсва по-добре си направи нов със същото име да не се бъркаш в коя З-а с кой влизаш

Публикувани изображения

• Автор

Вие сте напълно прав !

Направих нова редакция, прекарах ги през Notepad и ги кодирах с UTF-8.

Отворих ги в Subtitles Workshop   и отново видях "маймуница".

Notepad++ я нямам като програма в компютъра.

Мога ли да използвам друга програма от типа на "Omega Comander", "Lope Edit64" и "World",

които да използвам за кодиране в ANSI !?

Много закъснявам, как да ги кача в интернет за да ги ползват хората !

Не знам другите програми, които имаш, дали имат подобна опция. Notepad++ се тегли и инсталира за секунди, също така е безплатен.

Гледам, че и вградения в windows 11 notepad има опция да записва с различна кодировка, пробвай и с него.

преди 18 минути, Сiнбад написа:

Вие сте напълно прав !

Направих нова редакция, прекарах ги през Notepad и ги кодирах с UTF-8.

Отворих ги в Subtitles Workshop   и отново видях "маймуница".

Notepad++ я нямам като програма в компютъра.

Мога ли да използвам друга програма от типа на "Omega Comander", "Lope Edit64" и "World",

които да използвам за кодиране в ANSI !?

Много закъснявам, как да ги кача в интернет за да ги ползват хората !

Още от ХР, notepad работи с всички измислени заради шибаната хирилица кодировки

• Автор

Всичко се получи отлично, след като прекарах файла през Lope Edit64 и го конвертирах през ANSI,

веднага се отвори с "целия си блясък" в Subtitles Workshop.

Сега проблема е как да подготвя текста за качване и да го синхронизирам с видеото,

тъй като ми прави впечатление че много бързо "се изнизва от екрана и зрителя няма време да го изчете до края !?

Какъв е и самия процес на качване в subs.sab.bz ?  

• Автор
преди 8 часа, bulljo написа:

https://subtitlecomposer.kde.org Има и Уин версия, поддържа и UTF-8.

Благодаря ви, но тази програма в случая ми е съвсем излишна,

защото си имам вече качена  Subtitle Workshop v6.0b

На този етап ще чета от описанието за работа с програмата и ще експериментирам,

докато се получи. Никой не се ражда научен, а ще е нужна работа !

За мен по обезпокоителния момент е, че на мястото където ще трябва да кача превода ми,

излиза този надпис:

Клиентът и сървърът не поддържат обща версия или пакет за шифроване за протокола SSL

Тука вече нещата, ще загрубеят . . .  

Да, сайта за субтитри няма SSL сертификат, няма кой да им купи. Ако не даваш лични данни, няма проблеми, просто ако въвеждаш потребител и парола, някой може да ти ги 'открадне', въпреки че е малко вероятно.

• Автор
преди 35 минути, Raze написа:

Да, сайта за субтитри няма SSL сертификат, няма кой да им купи.

По дяволите, аз не мога да достигна до него !?

За каква парола и потребителско име се говори, тука ...

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Регистрация !?

Ние май говорим, за различни неща: цък !

Ти още ли не разбра, че няма вече замунда? Няма и да има, това беше. Пишеш за субтитри, по-горе си дал сайт subs.sab.bz, където нямат ssl сертификат.

В УТорент имам филми теглени от замундата и в момента се сийдват(теглят от мен).Значи някой е намерил начин.

• Автор

Защо във тези тежки времена , когато не знаеш откъде ще ти "забият ножа", не мога да се справя с настройките

на  qbittorrent v5.0.3, която не желае да работи в интеграция с VPN.

Действувам според указанията на програмата и маркирам:

ИНСТРУМЕНТИ -> ОПЦИИ -> РАЗШИРЕНИ -> МРЕЖОВ ИНТЕРФЕЙС -> ИМЕТО НА АДАПТЪРА (WINDSCRIBE WIREGUARD)

-> ПРИЛОЖИ -> РЕСТАРТ НА ПРОГРАМАТА.

Съответно VPN-а e пуснат (според инструкцията), но тракерите са ЗАМРЪЗНАЛИ и нито един не работи !?

Но когато изключа VPN-a и пусна програмата да работи на интернет или рутер, всичко върви по "мед и масло" ! 

Но пък в секцията УЧАСТНИЦИ , от "време на време" се появява МОЯ ШИБАН IP ADDRESS, който ме компрометира !

Има ли начин да избегна този проблем, или ще трябва да свалям/сийдвам на късмет . . . 

преди 15 часа, Сiнбад написа:

Защо във тези тежки времена , когато не знаеш откъде ще ти "забият ножа", не мога да се справя с настройките

на  qbittorrent v5.0.3, която не желае да работи в интеграция с VPN.

Действувам според указанията на програмата и маркирам:

ИНСТРУМЕНТИ -> ОПЦИИ -> РАЗШИРЕНИ -> МРЕЖОВ ИНТЕРФЕЙС -> ИМЕТО НА АДАПТЪРА (WINDSCRIBE WIREGUARD)

-> ПРИЛОЖИ -> РЕСТАРТ НА ПРОГРАМАТА.

Съответно VPN-а e пуснат (според инструкцията), но тракерите са ЗАМРЪЗНАЛИ и нито един не работи !?

Но когато изключа VPN-a и пусна програмата да работи на интернет или рутер, всичко върви по "мед и масло" ! 

Но пък в секцията УЧАСТНИЦИ , от "време на време" се появява МОЯ ШИБАН IP ADDRESS, който ме компрометира !

Има ли начин да избегна този проблем, или ще трябва да свалям/сийдвам на късмет . . . 

1. Неточни настройки на  Windscribe (примерно неактивиран Firewall)

2, Неточни настройки на qbittorrent (примерно включен UPnP)

3. Сървъра, който ползваш блокира торент трафика

4. Четеш "инструкции" от някой расийски фалшив ресурс, а не от извора

• Автор
на 18.02.2026 г. в 15:53, NewRedDragon написа:

1. Неточни настройки на  Windscribe (примерно неактивиран Firewall)

2, Неточни настройки на qbittorrent (примерно включен UPnP)

3. Сървъра, който ползваш блокира торент трафика

4. Четеш "инструкции" от някой расийски фалшив ресурс, а не от извора

За първите 3 (три) точки съм съгласен, но не и за . . .четвъртата.

Инструкциите ги чета направо от извора:

Документация

В случая проблема се състои с "байрака", който се появява няколко пъти по-време на целия процес.

Не стои постоянно на "пилона". Кое обаче от сектора с "участници" освен ел.адрес, трябва да изчезне !?

Имат ли в случая значение, порта и връзката: цък !

преди 9 минути, Сiнбад написа:

За първите 3 (три) точки съм съгласен, но не и за . . .четвъртата.

Инструкциите ги чета направо от извора:

Документация

В случая проблема се състои с "байрака", който се появява няколко пъти по-време на целия процес.

Не стои постоянно на "пилона". Кое обаче от сектора с "участници" освен ел.адрес, трябва да изчезне !?

Имат ли в случая значение, порта и връзката: цък !

Какво общо има линка ти с естеството на въпроса? 

Извора си е спестил малко писане също.

Пробвай с платенa VPN услуга

Приказките за "байряка" изобщо няма да ги коментирам - изобщо....знаеш ли принципа на работа на този протокол?

• Автор

Аз притежавам най-добрите условия на моята VPN (макар и безплатна версия), защото:

1./ Ползвам месечен трафик от 50 GB

2./ Локации на 13 държави

3./ Дестинации на 26 града

Докато ако премина на PRO, ще трябва да и плащам

МЕСЕЧНИ вноски в долари !

А и какви са ми гаранциите че ще зароботи по-добре и ще се интегрира към qbittorrent !?

Затова съм се погрижил да си подсигуря резервен вариант, който също ползвам и вероятно че ще ми стане - ОСНОВЕН !

Той се явява и по-безопасен, защото ползва вашия WEB Brauser, за разлика от другите торент клиенти.

За да криптира данни и да скрие вашата самоличност, програмата използва технология за маршрутизиране „Luk“, 

подобна на мрежата "Tor" . Това го отличава от стандартните клиенти,защото вашите интернет дейности, включително 

и изтеглянията на файлове, винаги ще останат поверителни с тази функция:

Степени на аонимност в Tribler.jpg

на 15.02.2026 г. в 22:56, Димитър 59 написа:

Аз съм с Биткомет и си тегля нормално десетина файла - филми и музика!

• Автор
преди 2 часа, nickolaycho написа:

Аз съм с Биткомет и си тегля нормално десетина файла - филми и музика!

Ти добре правиш че си теглиш, но не мислиш ли за сигурността си !?

Защото ми се струва че след блокирането на "Замундляка" и "Арената", колониалните правителства у нас,

ще започнат да ни издирват и намираме в пощенските си кутии известия от НАП, на наложени ни глоби за нарушение

на авторските права . . .

Това ще е един от допълнителните методи на всеки следващ министър на финансите, за да ЗАПЪЛВА ПЕРМАНЕНТНО

ПРАЗНАТА НИ ХАЗНА !!!

От направената справка от мен установих че BitComet е програма,

която позволява на компютърните потребители да изтеглят файлове

от други компютри, свързани към сървъра за споделяне на файлове „People 2 People“.

Поради кражба на самоличност и други електронни проследявания (разбирай от властите),

много потребители биха искали да скрият своя IP (интернет протокол) адрес.

Можете лесно да скриете IP адреса си, като използвате функцията за IP филтриране

в софтуерното приложение BitComet. Не е нужно да сте компютърен експерт, за да използвате тази функция.

Можете да я включите само с няколко кликвания на мишката. Но наистина в действителност, нещата дали стоят така ?

преди 5 часа, Сiнбад написа:

1./ Ползвам месечен трафик от 50 GB

2./ Локации на 13 държави

3./ Дестинации на 26 града

E, добре :) А пробва ли различните налични сървъри - както ти казах, някои може да блокират торент трафика, по разбираеми причини

преди 2 часа, Сiнбад написа:

От направената справка от мен установих че

Пак нищо не си разбрал! BitComet по нищо съществено не се отличава от останалите торент клиенти

преди 5 часа, Сiнбад написа:

Той се явява и по-безопасен, защото ползва вашия WEB Brauser, за разлика от другите торент клиенти.

.....и на четвъртия hop пак ми лъсваш като августувско слънце. И само с един телефонен разговор, хората са пред вратата ти

преди 2 часа, Сiнбад написа:

Защото ми се струва че след блокирането на "Замундляка" и "Арената", колониалните правителства у нас,

ще започнат да ни издирват и намираме в пощенските си кутии известия от НАП, на наложени ни глоби за нарушение

на авторските права . . .

Нищо не е блокирано - няма как технически да се блокира толкова лесно. Отнети са домейните и толкова. И това отнемане няма нищо общо с което и да е правителство. Има заповед от Американски съд

• Автор

Доколкото знам, тази заповед висеше като "бели гащи" на простора, от доста години...

Но, защо всичко стана толкова екстрено и бързо и то докато "къдравата Сю", бе министър на вътрешните работи.

Защото, той е доказан агент на ЦРУ и тяхна верна "маша" в политиката на Белия дом у нас. 

А и от тези които са на власт в момента (отрочета на Сорос), не очаквам нищо добро да се случи през следващите месеци.

Относно сървърите, на всички ни е ясно, че 90% от тях се намират в страни, които са под "опеката" на Големия Брат !

От тях не очаквай положително развитие на проблема, защото тези репресии предвещават само . . .НАЧАЛОТО !!!

За съжаление в света останаха само няколко страни, които водят все още САМОСТОЯТЕЛНА ПОЛИТИКА и са постоянно

заплашвани с военни действия и икономически санкции.

Русия и Китай са най-благонадежните из между тях. Но колко човека от всички нас притежават техни сървъри, на своите Vpn (и).

Ако намеря програма която предлага поне 5 техни сървъра, ще си я купя веднага. Но, сигурен съм че няма да я намерите !

Тъй като съм човек с житейски опит, живял преди 1989 година и след нея, мога да ви кажа че ако не се оправи международното

положение (а, това единствено може да стане само след нов световен конфликт):

Интернет пространството на "Златния милиард" ще стане подобно на ОНОВА, когато моите родители сядаха вечер пред екраните 

на черно-белите си телевизори "Опера", за да гледат поредния съветски филмов сериал от сагата "17 мига от пролетта" с Вячеслав

Тихонов.

преди 23 минути, Сiнбад написа:

Доколкото знам, тази заповед висеше като "бели гащи" на простора, от доста години...

Пак нищо не знаеш - събитията от 2013-та бяха елегантно бламирани.

И айде не плещи глупости за сървъри - идея си нямаш какво е това

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.