Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде изчезнаха "бананите" !?

Featured Replies

преди 2 часа, Сiнбад написа:

Както виждате инструкции има и то не малко.

Избрал съм тази, която е в You Tube и то на английски език,

но видеото има опция за автоматичен превод на български език:

Видео урок за работа със Subtitle Workshop

Докато не започнеш да четеш нещата в оригинал, постоянно ще си в матрицата.

А се сърдиш на машинния превод. Разбери, че всичко полезно е на английски. Няма бг, няма рассийски!

Ако не бяха русофилските и комунистичедки вмятания..може би щях да ти помогна. Но ти си тотслен неблагодарник, и не разбираш, колко си далеч от реалността

• Отговори 97
  • Прегледи 12,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Има достатъчно алтернативи - ext, 1337x, Lime и други, дори на rarbg има клонинги, в които се качват актуални неща.

• Димитър 59
    Димитър 59

В УТорент имам филми теглени от замундата и в момента се сийдват(теглят от мен).Значи някой е намерил начин.

• Аз имах профил още преди разделението и след разделението с него влизам и в двете. Ако дава че профила липсва по-добре си направи нов със същото име да не се бъркаш в коя З-а с кой влизаш

Публикувани изображения

• Автор
преди 13 часа, NewRedDragon написа:

Ако не бяха русофилските и комунистичедки вмятания...

Що за декаденски разбирания са това, относно господството на тази опорочена и отиващата си от световната история - англоезична

напаст !

Да,

мразя ги и никога не съм имал желание да изучавам шибания им език и възприемам тяхната античовешка идеология, която вече цяло

столетие ( от края на Първата световна война) те, безапелационно се опитват да натрапят на човечеството !

Като не желаят в днешни дни "да се огледат наоколо" и видят колко са безсилни и жалки , тъй като светът вече се променя

неудържимо и техния език и бандитски нрави, отиват на бунището на историята !

Ето ви и друга инструкция от сайта CALDETA (който не е за "англоезични поклоници"), описваща как се инсталира и работи

със Subtitle Workshop:

Инструкция за работа със Subtitle Workshop 

По-назад съм дал същата инструкция на български, но не знам защо не е с връзка, въпреки че при търсене на текста в гугъл излиза и връзката.

Странно, че дори и да добавя връзка, по някаква причина не излиза - предполагам бъг във форума.

Ръководство за обединяване на субтитри - Ръководства за работа с програми - Softvisia.com

https://forums.softvisia.com/topic/290-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%83%D0%B1%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8/

Цитат

Сега от „филм” > „отвори” , отваряме и видео файла в главния прозорец на програмата. Виждате, че битрейдите са уеднаквени.

9EmfiVM.png

Внимание:

3 и 4 точка са взаймозаменяеми - просто са различни варианти на едно и също нещо. Изберете една от двете по ваш вкус.

В повечето случай, вероятността субтитрите да напаснат идеално с филма с направеното до настоящият момент е нищожна. Ако случая е такъв, ето как продължаваме редакцията на субтитрите:

1. Тъй като сме отворили видео файла, можем да гледаме филма и да следим субтитрите. В момента, в който се произнася първата реплика и съответно за нея са първите субтитри във ”филм” отиваме на синхронизация > първи диалог във видеото и маркираме.

qFgbaqx.png

Появява се прозорец, който ни уведомява за разминаването между субтитрите и видеото в този ред и иска подтвърждение дали да ги синхронизира.

2oeEK9u.png

Подтвърждаваме синхронизацията и времето на излизане на първите субтитри се променя в съответствие с репликата от филма.

2. След това придвижваме видеото до момента в който, би трябвало да се появят последните субтитри /в момента виждате има голямо разминаване/ и маркираме последните субтитри.

qKzV0Zz.png

3. Сега отиваме на „редакция” > ”избери всички”

27AAFqE.png

По този начин маркираме всички субтитри.

4. Отиваме на „субтитри” > ”време” > ”подравняване” > ”подравняване на субтитрите”

HYI2nQC.png

И се появява ето този прозорец

CeAyrZJ.png

„Първа линия” вече е синхронизирана, но „последният ред” не е. Точно тук трябва да зададем точното време на последния ред /който определихме от видеото/

Най-лесно това ще стане, като впишем времето на което сме дали пауза на филма, което посочва последната реплика /виждате го вдясно/

xGzYGSS.png

Сега вече натискаме бутона ”подреди” и субтитрите са готови.

Можем да прегледаме с програмата,дали ни харесват преди да ги запишем.

Забележка:

Може да възникне и друг проблем - последните субове да не излизат и ако се вгледаме ще видим, че това е така, защото времето за скриване на едните, съвпада с времето за показване на следващите. Ако има такъв проблем, маркираме проблемните субове и от редакция задаваме това:

uUYn3gj.png

Програмата автоматично променя времената на показване и скриване на проблемните субтитри, като ги вмества в указаното от нас крайно време.

5. И ето, че субтитрите са готови и идва ред да ги запишем от тук:

GQtBJaH.png

Тъй като още в началото сме указали къде ще се съхраняват субтитрите, сега само маркираме „запиши” и всичко е готово.

преди 8 часа, Сiнбад написа:

Що за декаденски разбирания са това, относно господството на тази опорочена и отиващата си от световната история - англоезична

напаст !

Да,

мразя ги и никога не съм имал желание да изучавам шибания им език и възприемам тяхната античовешка идеология, която вече цяло

столетие ( от края на Първата световна война) те, безапелационно се опитват да натрапят на човечеството !

Като не желаят в днешни дни "да се огледат наоколо" и видят колко са безсилни и жалки , тъй като светът вече се променя

неудържимо и техния език и бандитски нрави, отиват на бунището на историята !

Ето ви и друга инструкция от сайта CALDETA (който не е за "англоезични поклоници"), описваща как се инсталира и работи

със Subtitle Workshop:

Инструкция за работа със Subtitle Workshop 

Малко ме интересува, какво мразиш и какво желание имаш! Оправяй се - аз проблеми нямам. Субтитри рядко ползвам, защото нямам проблеми да гледам и слушам оригиналите на 2 езика. Нямам проблеми и с измисления "език" на ватенките, но не го използвам по никакъв начин.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря ви за инструкцията на тази програма Subtitle Workshop, която ми дадохте и смятам да пробам при първа възможност !

Сега ще ви дам пример от днешния ден:

На филма "Отвличането" който е от 2012 година, релийза "Kapringen.2012.1080p.BDRip.AV1-DiN"

е 2.58 GB и qubittorrent за близо час, ми е свалил от него само -  0.6 %. Но пък той си върви с българските субтитри

в същия сайт, където е неговото местонахождение.

За това аз се принуждавам да отида в търсачката на qbittorrent и тегля релийз на същия

филм, от друго място "A.Hijacking.2012.BRRip.x265-DiN" за 12 минути и размер от 645.2 МВ.

Така че, аз на практика ползвам лекото копие (което няма превод на български език) и се принуждавам да взема

превода от първото и по-тежко копие на филма. Но тук вече превода, много рядко върви в синхон с действието на филма.

Сега RAZE, сигурно вече трябва да ползвам ИНСТРУКЦИИТЕ които сте ми дали в каментара, по-горе !?

Втори случай, с който се сблъсках също днес:

Прави ми впечатление, че в RARBG когато се опитам да вляза във филмовата им секция, антивирусната ми програма

Dr.Web ми блокира страницата като ОПАСНА. Като ме инструктира, че ако искам все пак да отида до нея (на моя отговорност),

трябва да изключа SpiDer Gate от настройките на програмата. След като изключих тази защита на програмата и влязох в тази

секция, на екрана ми изкочи това предупреждение:

Dr_WEB.jpg.99f47e2804cefcb22de630082630fdfe.jpg

Dr.WEB е руска антивирусна програма, на която не и "пука" относно спазването на авторските права на западните филми.

Така че не ми се струва, тяхното предупреждение да е фалшиво-положително , защото до-сега не са ми изкачали подобни

предупреждения, макар че ползвам тази антивирусна програма от три месеца. 

Не мога да разбера какви са проблемите с този сайт RARBG . . . 

Какво общо има Dr.Web с McAfee?

Не се занимавай с неща, които не са ти ясни дори и на ниво 2 клас! 

преди 16 минути, Сiнбад написа:

Не мога да разбера какви са проблемите с този сайт RARBG . . . 

Няма никакви проблеми. Проблемите са в ЗКУ на компютъра, който мъчиш

преди 5 часа, ined написа:

бананите май пак гризнаха дървото

САЩ и България конфискуваха домейните на ArenaBG, Zamunda и Zelka|Vesti.bg

.нет все още работи:

image.png.79fe7cc59b7d76810e9c2364e4f0c707.png

То и арената е на линия, zamunda se/net работят, като гледам другите 1337x, ext, lime и така нататък не са ги пипали.

• Автор

Защо създавате излишна паника, бе провокатори на държавна служба, нещата са си O,key :

2026-01-30_115725.thumb.jpg.e874bad98eb08a5bff699f4b15124c98.jpg

• Автор

"Замундляка" го блокираха точно в 18:00 часа. До преди това си работеше нормално. Надявам се това блокиране да не е

в 24 часов график и да има "прозорци" в него !? Явно трябва да се дебне . . .

преди 18 минути, Сiнбад написа:

"Замундляка" го блокираха точно в 18:00 часа. До преди това си работеше нормално. Надявам се това блокиране да не е

в 24 часов график и да има "прозорци" в него !? Явно трябва да се дебне . . .

Верно ли? Домекните са конфискувани от САЩ, но не за всички. Няма график - просто такива, като тебе са отрязани

zam.jpg

• Автор
преди 8 часа, Raze написа:

То и арената е на линия, zamunda se/net работят, като гледам другите 1337x, ext, lime и така нататък не са ги пипали.

Трябва човек да си поиграе вече малко и да отдели повече от времето си !

Работещи тракери в момента:

tracker.p2pbg.com:2710/f0a516d955379f5e8e5c8b85addd6fa5/announce

udp://tracker.torrent.eu.org:451/announce

udp://exodus.desync.com:6969/announce

udp://open.stealth.si:80/announce

udp://tracker.opentrackr.org:1337/announce

Доколкото разбрах от новините в интернет ситуацията е доста сериозна. Възможно ли е това да е окончателното спиране на замунда, зелка и арената.

Да закриеш Замунда е като да извадиш захарна близалка от устата на дете

Добави си IP адресите в hosts файла на windows и ще ги отваряш, но общо-взето няма нищо ново качено за момента.

Spoiler

172.66.43.74 ***
141.255.162.82 ***

• Автор
на 31.01.2026 г. в 23:39, Raze написа:

Добави си IP адресите в hosts файла на windows и ще ги отваряш, но общо-взето няма нищо ново качено за момента !

Дайте линк (за повече литература в случая), за тези които не са правили подобни "манипулации" в оперативните си системи !

Молбата ми е за това, за да не си направим някаква "беля" на компютрите . . .

на 3.02.2026 г. в 9:56, Сiнбад написа:

Дайте линк (за повече литература в случая), за тези които не са правили подобни "манипулации" в оперативните си системи !

Молбата ми е за това, за да не си направим някаква "беля" на компютрите . . .

Аз намерих това видео, но се отнася за Windows. Как става за Линукс все още не мога да разбера. Пробвах с редакция през терминала, но нищо не се получава. Замундата ми беше един от любимите сайтове.

преди 2 часа, Triple M написа:

Аз намерих това видео, но се отнася за Windows. Как става за Линукс все още не мога да разбера. Пробвах с редакция през терминала, но нищо не се получава. Замундата ми беше един от любимите сайтове.

image.png.924e87892a91da45f95e3f13c9283098.png

• Автор
преди 18 часа, petie1 написа:

Замундата ми беше един от любимите сайтове . . .

Когато започнах този коментар, не си представях колко важен и актуален може да бъде той в този момент !

Благодаря ви за клипчето, което ми дадохте като насока. За по-голяма сигурност си го презаписах и прибрах в папка,

за да не бъде изтрит от цензурата. Последвах всички указания дадени в него, но за сега не мога да се похваля с успех.

При мен намерих в system 32 открих hosts & hosts.old !

Пробвах цялата процедура с hosts.old, но не се получи.

Докато hosts не ми позволява да правя никакви промени в него !

Защитата на Windows съм я изключил, а антивирусната ми програма Dr.Web съм я елиминирал.

Дал съм администраторски права на компютъра ми, но въпреки всичко ме предупреждава:

ТРЯБВА ВИ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ДА ИЗПЪЛНИТЕ ТОВА ДЕЙСТВИЕ

Какво да правя . . .

преди 50 минути, Сiнбад написа:

Докато hosts не ми позволява да правя никакви промени в него !

Какво да правя . . .

1) Намираш и стартираш Notepad като администратор.

2) Цъкаш на Open, и намираш hosts файла.

3) Правиш каквото правиш в него.

4) Записваш със Save (не Save As). 

• Автор
на 18.01.2026 г. в 12:00, Raze написа:

Ръководство за обединяване на субтитри - Ръководства за работа с програми - Softvisia.com

Защо Subtitle Workshop, не иска да ми отвори .srt файл на кирилица, на който съм редактирал текста:

Subtitle Workshop не ми разпознава текстовия файл.jpg

Реално файла ти е отворен, но имаш проблеми с encoding-а. Или на ниво ОС, или така си го записал. Дай оригиналния и модифицирания файл. Запиши го в UTF-8 или подобен формат и пробвай пак. Примерно в notepad++ имаш в горното меню encoding, пробвай с UTF-8, запиши го и тествай.

• Автор

Във файла има текст (автоматичен превод), който бе в безобразно състояние.

Корекциите в него съм ги правил с NOTEPAD, и не съм пипал нищо по оригиналния файл.

Във видео файла текста си върви идеално, но искам да го корегирам преди публикация.

Той върви на екрана в синхрон с репликите, но тъй като е подробен (не в съкратен вариант),

преминава бързо през екрана, без да имаш достатъчно време да го прочетеш.

Това искам да корегирам !

Тука давам част от информацията за текстта:

Информация за файл.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.