Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен шум в бойлер

Featured Replies

Здравейте!

Бойлера е Теси 50л, 2кW, хоризонтален. На 2 години е. Чува се странно чукане по цялата дължина на бойлера. Щях да сменям нагревателя, ама да не е и някаква тръба вътре. Та реших първо да попитам тук. Прилагам клип.

https://streamable.com/hhj2fv

Приближи се до възвратния/предпазен клапан и виж дали звука не идва от него. Ако преди не се е чувал такъв звук, спомни си какво сте ремонтирали/сменяли по инсталацията. Шума веднага след включване ли започва и спира ли като загрее? Жуженето и свистенето са нормални при натрупване на котлен камък, но чукането е нещо което и аз чувам за първи път. Дано е от клапана.

• Автор
преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Приближи се до възвратния/предпазен клапан и виж дали звука не идва от него. Ако преди не се е чувал такъв звук, спомни си какво сте ремонтирали/сменяли по инсталацията. Шума веднага след включване ли започва? Жуженето и свистенето са нормални при натрупване на котлен камък, но чукането е нещо което и аз чувам за първи път.

Бойлера е на племенницата. Днес ходих да го видя. Не е от възвратния клапан. По целия бойлер е. Не започва веднага след включване на захранването, а след 2-3 минути. От време на време спира. Като пусна водата от мивката няма значение дали топла или студена пак започва. Като спра водата понякога спира чукането друг път продължава. Струва ми се че не е постоянно. Май ще го отварям вместо да гадая. Ама исках да попитам за всеки случай ако на някой му се е случвало точно това. Защото зная как шуми при натрупан котлен камък по нагревателя, но това не е такъв шум.

преди 36 минути, В. Велев написа:

Бойлера е на племенницата. Днес ходих да го видя. Не е от възвратния клапан. По целия бойлер е. Не започва веднага след включване на захранването, а след 2-3 минути. От време на време спира. Като пусна водата от мивката няма значение дали топла или студена пак започва. Като спра водата понякога спира чукането друг път продължава. Струва ми се че не е постоянно. Май ще го отварям вместо да гадая. Ама исках да попитам за всеки случай ако на някой му се е случвало точно това. Защото зная как шуми при натрупан котлен камък по нагревателя, но това не е такъв шум.

А като е на 2 години не е ли в гаранция? Направо на сервиз.

• Автор
преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

А като е на 2 години не е ли в гаранция? Направо на сервиз.

Ще проверя какво е точното състояние на нещата. Ама като чуя за сервиз и ми става лошо. Най-малкото 2-3 месеца мотаене очаквам. Дано да е от нагревателя само да го сменя и да се реши проблема.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Ще проверя какво е точното състояние на нещата. Ама като чуя за сервиз и ми става лошо. Най-малкото 2-3 месеца мотаене очаквам. Дано да е от нагревателя само да го сменя и да се реши проблема.

Само казвам, защото имат по 5 години гаранция и ако наистина е на 2 по-добре не го отваряй. Отделно са ми казвали, че хоризонталните са по-голяма кушия. Аз нямам идея, защото не им разбирам. Само предавам, каквото съм чул специално по този казус. Аз за бойлери си викам ел. техници.

Законовия срок е 1 месец. Ако се проточи - отиваш при търговеца за нов бойлер или да си вземеш парите, ако откаже - КЗП и глоба. Но задължително трябва да е купен на физическо лице, не на фирма и да си предявиш рекламация пред търговеца, като от датата на рекламацията започва да тече едномесечния срок.

• Автор
преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Само казвам, защото имат по 5 години гаранция и ако наистина е на 2 по-добре не го отваряй. Отделно са ми казвали, че хоризонталните са по-голяма кушия. Аз нямам идея, защото не им разбирам. Само предавам, каквото съм чул специално по този казус. Аз за бойлери си викам ел. техници.

Да и аз видях че е 5 години. Сега се обадих на племенницата да търси документите. Ще опитаме първо така с гаранцията.

Няма да се учудя, ако този "отражател" за студената входяща вода се е скъсал/освободил от закрепването си и "чука" в тръбата или корпуса при нагряване на водата...

1092229984_.png.c55c10578d07f694979b0c7018ed4dba.png

• Автор
преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Няма да се учудя, ако този "отражател" за студената входяща вода се е скъсал и "чука" в тръбата или корпуса...

1092229984_.png.c55c10578d07f694979b0c7018ed4dba.png

И аз мисля че е нещо подобно, защото чука, а не шуми.

Не знаех че има такива отражатели за студената вода в хоризонталните бойлери, ама то си е логично да не се качва директно студената вода горе.

• Автор
преди 21 минути, Veni77 написа:

Писах в други теми че за бита се препоръчват само ВЕРТИКАЛНИ бойлери . Но  всеки разбира от всичко , и спора е безсмислен.

И аз съм на това мнение, но има места където просто вертикален бойлер няма как да се сложи. 

Например в апартамента на дъщеря ми е вертикален бойлер който е в перално помещение в което над пералнята дъщеря ми реши да сложи и сушилня. Така се затвори достъпа до бойлера, че не ми се мисли как ще се стига да се сменя нагревателя. Там си е направо за хоризонтален.

• Автор
току-що, Veni77 написа:

Сегашните са с хубав външен вид и се може да се монтират монтират в  коридора ,кухнята ,вградени гардероби и т.н.

Да, само да има тръби до там прекарани.

Пука от нагряването на водосъдържателя.Каква гаранция, какво ще претендирате, че пука ли? Според мен гаранционния сервиз ще ви иска плащане за труда и посещението.

Редактирано от badr (преглед на промените)

За мен е от нагревателя ,ако не стане с сервиза смени си нагревателя. 

преди 1 час, badr написа:

Пука от нагряването на водосъдържателя.

Ама това не е пукане, а си е периодично чукане.
Авторе, с това видео - в сервиза.

Преди седмица ходих на един бойлер Теси на 2 години.Отказали са им гаранцията защото са си го монтирали сами.Бойлера е хоризонтален.

• Автор

Ако е тая "камбанка" или нагревателя ще го оправя сам. Ако е нещо по "дебело" да си купуват нов. Гледам че е 310 лева в Бриколаж - колкото евтин телефон.

преди 1 час, ivan_pop написа:

Преди седмица ходих на един бойлер Теси на 2 години.Отказали са им гаранцията защото са си го монтирали сами.Бойлера е хоризонтален.

С жалба в КЗП пробва ли?

Ето примерна гаранция на теси, никъде няма условие за монтаж от оторизиран сервиз, а и не мисля, че е законно това.

Warranty card TESY v6.2 LowRes.pdf

Цитат

Монтирането и свързването на уреда трябва да се извърши от правоспособен техник, спазвайки условията описани в ръководството, екземпляр от което е предаден на Потребителя при покупката. Препоръчително е това да се изпълни от оторизиран сервизен център или база, като услугата се заплаща от клиента (важи за уредите изискващи монтаж и свързване)

Могат да го откажат единствено ако

Цитат

ГАРАНЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТКАЗАНО ПРИ СЛЕДНИТЕ СЛУЧАИ: При опит за ремонт от неупълномощени лица, сервизни центрове и бази . Използвани са части, които не са одобрени от производителя . Правени са конструктивни промени по изделието При неспазване на условията за монтаж и експлоатация на уреда, посочени в ръководството

преди 6 часа, цър-вул написа:

Ама това не е пукане, а си е периодично чукане.

А, не бях чул записа от първия пост.Интересно е пък какво може да чука там.При затворени кранове.

преди 10 часа, Raze написа:

С жалба в КЗП пробва ли?

Ето примерна гаранция на теси, никъде няма условие за монтаж от оторизиран сервиз, а и не мисля, че е законно това.

Warranty card TESY v6.2 LowRes.pdf

Бойлера не беше мой.Ходих за ремонт на ел. част.

преди 25 минути, ivan_pop написа:

Бойлера не беше мой.Ходих за ремонт на ел. част.

За съжаление все още повечето хора не си знаят правата и още по-малко как да си ги търсят. Каквото им кажат от кварталния сервиз, това правят...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.