Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да правим в случай на война

Featured Replies

Тъй като оранжевото куку заплашва Иран и този път заплашва много сериозно, а отговорът на Иран е не по - малко сериозен, правя тази тема. И я правя тук, защото този е най - четеният раздел от всички раздели във форума. Темата е изключително сериозна и не е за шеги и закачки.

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/22187909

Питах чат GPT ако стане война и избухне ядрено оръжие, колко време имаме, за да се защитим. Според него разстоянието е далече, радиацията нямало да дойде веднага при нас, не и най - тежките и опасни частици, имаме достатъчно време, за да приберем прането, да напазаруваме достатъчно храна и вода, да се запасим с необходими лекарства, фенерчета и батерии, да се облечем подходящо и да затворим всички врати и прозорци. 

И този път обвиненията не към Русия, моля! САЩ са тези, които ескалират ситуацията!!!! Оранжевият, също като Адолф Хитлер, се взе за велик военен стратег и вярва, че може да събаря режими и да прави каквото си иска във всяка една държава. Е, в Иран и армадата му, и Израел ще гризнат дръвцето!!!!!!

10-2.jpg

661.jpg

преди 26 минути, communismatic написа:

Смяташ ли, да спреш, да постваш всякакви безсмислени теми ежедневно?

Хора без работа, какво очакваш? 

Слушам новия здравен министър Стефан Константинов и се сещам за онзи стар анекдот как по време на ядрена война трябва да се покрием с бели чаршафи и да вървим към гробищата...Обаче вървим бавно , за да не си помислят ше сме крадили чаршафа.

преди 53 минути, Anneliese написа:

Тъй като оранжевото куку заплашва Иран и този път заплашва много сериозно, а отговорът на Иран е не по - малко сериозен, правя тази тема. И я правя тук, защото този е най - четеният раздел от всички раздели във форума. Темата е изключително сериозна и не е за шеги и закачки.

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/22187909

Питах чат GPT ако стане война и избухне ядрено оръжие, колко време имаме, за да се защитим. Според него разстоянието е далече, радиацията нямало да дойде веднага при нас, не и най - тежките и опасни частици, имаме достатъчно време, за да приберем прането, да напазаруваме достатъчно храна и вода, да се запасим с необходими лекарства, фенерчета и батерии, да се облечем подходящо и да затворим всички врати и прозорци. 

И този път обвиненията не към Русия, моля! САЩ са тези, които ескалират ситуацията!!!! Оранжевият, също като Адолф Хитлер, се взе за велик военен стратег и вярва, че може да събаря режими и да прави каквото си иска във всяка една държава. Е, в Иран и армадата му, и Израел ще гризнат дръвцето!!!!!!

10-2.jpg

661.jpg

Ако стане ядрена война няма да оцелее даже и бактерия. Не може да се защитиш. Спри да четеш написани глупости от малоумници. Дори и да оцелееш при ядрените взривове след това ще те довърши лъчевата болест. Поради тази причина никой не смее да използва ядрените си оръжите, защото знаят, че това ще е краят на всички.

В противоядрени бункери също няма да можеш да оцелееш. Няма да има кой да им поддържа системите. Плутоният и Уранът се разпадат за 250-300 години.

преди 17 минути, nusho73 написа:

Слушам новия здравен министър Стефан Константинов и се сещам за онзи стар анекдот как по време на ядрена война трябва да се покрием с бели чаршафи и да вървим към гробищата...Обаче вървим бавно , за да не си помислят ше сме крадили чаршафа.

... и да държим калашника изнесен напред, за да не ни капе по краката разтопения метал...

• Автор

Само че оранжевият дементен куку заплашва Иран.Пратил е армада там. Има раздвижване в района на Близкия изток. Иран не е Ирак, макар че е лесно тъпаци като американците, които са и пълни слабаци по география, да ги объркат.

Иран вече си каза, че ще има последствия, ако САЩ ги ударят. Иран е ядрена сила!!!!

преди 33 минути, Емил Костов написа:

Ако стане ядрена война няма да оцелее даже и бактерия. Не може да се защитиш. Спри да четеш написани глупости от малоумници. Дори и да оцелееш при ядрените взривове след това ще те довърши лъчевата болест. Поради тази причина никой не смее да използва ядрените си оръжите, защото знаят, че това ще е краят на всички.

В противоядрени бункери също няма да можеш да оцелееш. Няма да има кой да им поддържа системите. Плутоният и Уранът се разпадат за 250-300 години.

В Япония как са оцелели? 

преди 11 минути, ostavime написа:

В Япония как са оцелели? 

Тогава ядрените бомби са били слаби и тепърва са се разработвали. Ударени са само два града и въореки това жертвиете са пак доста много. Ако САЩ са имали повече, са можели да заличат Япония. Много хора умират след това от самата радиация. В продължение на десетилетия се раждат деца с увреждания, пак поради същата причина.

Сега в момента ядрените оръжия са в пъти по-мощни, компактни. Има и така наречените "мръсни бомби". Те не правят толкоз разрушения, колкото разпръскват радиоактивни изотопи. 

Ако светът започне ядрена война нищо няма да оцелее. Ударят ли се пък водоносни хранилища или се заразят подводни реки става страшно.

Дано никога не се случва. Има един много хубав австралийски филм. Казва се - "На брега". Предполагам сте го гледали сър! 

Факт е, че ако има масова ядрена война, края на човечеството е ясен. Въпреки това, винаги е добре да имаш идея какво все пак е добре да направиш. Сигурен съм, че ако се случи (недай си Боже), няма да тичаш гол по улицата и да се радваш, а ще търсиш вариант да се предпазиш, колкото и да ти е все тая, че ще умреш по един или друг начин. 😉

Иначе е така, нещата, които си написал са верни. 

преди 26 минути, ostavime написа:

Факт е, че ако има масова ядрена война, края на човечеството е ясен. Въпреки това, винаги е добре да имаш идея какво все пак е добре да направиш. Сигурен съм, че ако се случи (недай си Боже), няма да тичаш гол по улицата и да се радваш, а ще търсиш вариант да се предпазиш, колкото и да ти е все тая, че ще умреш по един или друг начин. 😉

Иначе е така, нещата, които си написал са верни. 

Не, споря но тези, които са писали това не знаят какво е. И са написали тотални глупости. Но както и да е. Дано не се случва.

Има едно филмче в тубата, казва се Ядрените войници. Интересно е да се изгледа :)

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не, споря но тези, които са писали това не знаят какво е. И са написали тотални глупости. Но както и да е. Дано не се случва.

Има едно филмче в тубата, казва се Ядрените войници. Интересно е да се изгледа :)

Е, сега, глупост. Според мен всичко написано си е вярно. Защо да е глупост? Експерти дават някакви съвети на обикновените хора, как евентуално да се предпазят, до колкото могат. Не казват, че няма да понесат щети или да умрат. Просто съвети. Защо да са "тотална глупост"? 

преди 16 минути, ostavime написа:

Е, сега, глупост. Според мен всичко написано си е вярно. Защо да е глупост? Експерти дават някакви съвети на обикновените хора, как евентуално да се предпазят, до колкото могат. Не казват, че няма да понесат щети или да умрат. Просто съвети. Защо да са "тотална глупост"? 

1. Никой няма да те предупреди, че ще те удари но дори и да е така в момента ядрените оръжия стигат за около 30 минути. Няма да имаш никакво време да се запасиш ( освен ако не те гони параноята и да си си направил някъде бункер в гората да чакаш страшния съд). Почнат ли да вият сирените мачът е приключил.

2. В  момента над 80% от бомбоубежищата, включително и тези в Плевен са тотал щета. Всичко е окрадено или старо.

3. В момента в който удари атомната бомба край с комуникацията. ЕМП унищожава всичко.

4. Кой е сигурен, че след 10 дена можеш да напуснеш убежището си. Да, ще излезеш и точно след още 1-2 седмици ще умреш от лъчевата болест. Да не говорим, че дори и да намериш храна и вода, тя ще е замърсена и радиокативна.

Тук не говорим за някакъв локален нещастен случай, както в Чернобил и Фукушина, макар че и на двете места не е имало ядрени взривове, а за война. Няма по страшно нещо от това.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Аз съм готов .. 52 часа без вода и храна ... кви 4 л вода на ден за човек .. къде ги четете тези неща? А за храната - вземаш овес - като съотношение тегло/обем/цена/време за което да го консумираш - единствено се нуждае от малко вода.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

... и да държим калашника изнесен напред, за да не ни капе по краката разтопения метал...

Излезте на вън да капете тези простотии, другарю ...

Да има си цял аудио наръчник :)

преди 30 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз съм готов .. 52 часа без вода и храна

Готов си... чушки, другарю prepper... Само с вода и манджа не става, требе и умения и знания и подготовка и... оръжие!

Е тия са "готови".

Темата е страхотна буквално, както 10-те най-големи страхове на американците • © 10-те най (10te.bg)! :) 

Принципно, който го е страх от война, то означава, че е като американците. :) 

Значи, имайки в предвид Вълците от Чернобил мутираха и станаха устойчиви на рак - kaldata.com, то радиацията е полезна. :) 

преди 4 часа, Anneliese написа:

Само че оранжевият дементен куку заплашва Иран.Пратил е армада там. Има раздвижване в района на Близкия изток. Иран не е Ирак, макар че е лесно тъпаци като американците, които са и пълни слабаци по география, да ги объркат.

Иран вече си каза, че ще има последствия, ако САЩ ги ударят. Иран е ядрена сила!!!!

Когато ги ударят, ако въобще ги ударят, намятай един бял чаршаф и тръгвай бавно към гробищата.

• Автор

Не е като да не знам какво е радиацията. Многознайковците тук си мислят, че радиацията от Чернобил и Фукушима вече я няма. На куково лято. Радиацията още е около нас, просто е в мънички дози. Не можеш нито да я видиш, нито да я помиришеш.  Вие сигурно и рентенови снимки избягвате? На мен ми се налага заради моята болест всяка година и рентген и скенер. Не боли. Радиацията от скенера дори не я усещам.

Чакам кукуто, раздаващо фалшиви златни визи да удари Иран. Армадата му ще си потъне безславно и ще прави компания на дъното на морето на испанската армада.

"На брега" съм го гледала. Наскоро изгледах и оригинала. Римейка ми харесва повече. И книгата я прочетох, нашите я имат.

Чела съм и знам какво е лъчева болест. Нали не мислехте, че ще пропусна и на тази тема да се образовам?:popcorn2:

преди 8 минути, Anneliese написа:

Не е като да не знам какво е радиацията. Многознайковците тук си мислят, че радиацията от Чернобил и Фукушима вече я няма. На куково лято. Радиацията още е около нас, просто е в мънички дози. Не можеш нито да я видиш, нито да я помиришеш.  Вие сигурно и рентенови снимки избягвате? На мен ми се налага заради моята болест всяка година и рентген и скенер. Не боли. Радиацията от скенера дори не я усещам.

Чакам кукуто, раздаващо фалшиви златни визи да удари Иран. Армадата му ще си потъне безславно и ще прави компания на дъното на морето на испанската армада.

"На брега" съм го гледала. Наскоро изгледах и оригинала. Римейка ми харесва повече. И книгата я прочетох, нашите я имат.

Чела съм и знам какво е лъчева болест. Нали не мислехте, че ще пропусна и на тази тема да се образовам?:popcorn2:

Не! Не знаеш какво е радиация и това, което си написал - Радиацията от скенера дори не я усещам - доказва точно това. 

преди 33 минути, Anneliese написа:

Не е като да не знам ...

Многознайковците тук си мислят....   

Не боли. Радиацията от скенера дори не я усещам.

Чела съм и знам...

Нали не мислехте...

Мисля си... дано не си телепат...

Не че съм особено притеснен, но все пак се имам (колкото и да е странно) за възпитан човек.

преди 5 часа, Joss Bomon написа:

Нямам адета да се меся в подобни случаи и моля за извинение, но сърце не ми дава да гледам спокойно как се окепазява любимия ми (още преди Шкумбата да ги събере - него и останалите в оная касета "Изпит по ГО"  80-те) казармен лаф...

Спирай го (моля) до "... краката", включително. Повярвай ми, по-добре е. Много по-добре.

И с кой ще воюваме че не разбрах?

преди 8 часа, Anneliese написа:

И този път обвиненията не към Русия, моля! САЩ са тези, които ескалират ситуацията!!!! Оранжевият, също като Адолф Хитлер, се взе за велик военен стратег и вярва, че може да събаря режими и да прави каквото си иска във всяка една държава.

Само че, в случая, този когото наричаш оранжев се явява спасител, а другият с чалмата е касапин избил над 50 хиляди невинни и осакатил стотици хиляди, хора които не искат да живеят под неговия диктаторски мракобесен режим! А такива като теб следва да ги облекат в черни чаршафи като иранските жени и да ги затворят в хареми без право да имат думата. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.