Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за брак с чужденец

Featured Replies

Здравейте, понеже вече прехвърлям христовата възраст, а с българските мъже въобще не ми върви. Време ми е да създам семейство. А и мама и татко постоянно ми го натякват, че съм щяла да остана стара мома. И се замислям все повече за брак с чужденец. Чудя се кои европейски чужденци са подходящи за семейство. В смисъл да ми е верен, да има доходоносна професия и да е отдаден на семейството. В същото време да са близки до нашия български мангалитет. Да са горещи, емиционални и самоуверени. Испанци може би? Или гърци? Италианци неща, защото са и доста агресивни. И нечистоплътни до колкото съм чувала. С българин явно няма да ми се получат нещата. А и са ми доста грозновати. Едни плешиви с шкембаци и огромно самочуствие. 

• Отговори 73
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Белгиеца
    Белгиеца

От сателита на 16 градуса изток има безплатни румънски телевизии за зяпане. Поразгледай ги румънските мъже, ако си харесаш някой няма да е много рисковано, щото е близо и има два моста над река Дуна

• БАХАХАХА Я слез на земята ве! Кфи са тия претенции? Търси човек който да те цени и да държи на тебе, а не пари, търсиш ли пари до никъде няма да стигнеш, максимума е някой който ще те бие като тупан

• Какво да имаш предвид при избора на партньор Лични качества преди националност – вярност, уважение, готовност за компромиси и споделени ценности са много по-важни от това от коя държава е човекът

Публикувани изображения

анка се замечта .така си си добре.

преди 3 часа, ЛенаПрекрасная написа:

Здравейте, понеже вече прехвърлям христовата възраст, а с българските мъже въобще не ми върви. Време ми е да създам семейство. А и мама и татко постоянно ми го натякват, че съм щяла да остана стара мома. И се замислям все повече за брак с чужденец. Чудя се кои европейски чужденци са подходящи за семейство. В смисъл да ми е верен, да има доходоносна професия и да е отдаден на семейството. В същото време да са близки до нашия български мангалитет. Да са горещи, емиционални и самоуверени. Испанци може би? Или гърци? Италианци неща, защото са и доста агресивни. И нечистоплътни до колкото съм чувала. С българин явно няма да ми се получат нещата. А и са ми доста грозновати. Едни плешиви с шкембаци и огромно самочуствие. 

Щом си Хубавото Ленче, значи трябва да си вземеш спартанец. 

Сред еврогейците има всякакви извратеняци, ама чак такива дето да се оженят за тебе ме съмнява да има.

20-сантиметров снаряд от ПСВ бе открит в... задните части на мъж

Същото като брак с извънземен (инопланетянин/alien) ! :) 

В 21-ви век не всеки чужденец е чужой. ;) Вси сме мешани, особено българите, поради естеството на географската ни локация. :) 

Отделно, бракът при нас може да се трансформира в каквото и да е, т.е. рядко е да е в семейство. ;) 

В това отношение внимавайте с кой се жените или омъжвате! Не от всеки брак се получава бъдно поколение! 

Аз казах!

Мир Вам. Амин 

Цитат

Ето един спокоен, смислен разбор на това, което си написал — и на подтекста зад думите ти. Ще го разгледам като кратък социален коментар, защото всъщност точно това представлява.

🟦 1. „Същото като брак с извънземен…“

Тук използваш хумор и хипербола, за да подчертаеш колко различни могат да бъдат хората в една връзка.
Сравнението с инопланетянин/alien не е буквално — то е метафора за културен, ценностен или житейски разрив.

Това е ефектен начин да кажеш:
„Понякога човекът до теб е толкова различен, че сякаш е от друга планета.“

🟩 2. „В 21-ви век не всеки чужденец е чужой.“

Тук правиш важна разлика:

• чужденец — човек от друга държава
  • чужой — човек, който е емоционално или ценностно далечен

Това е много точна мисъл.
В съвременния свят хората са смесени, мобилни, културно преплетени.
„Чуждостта“ вече не е въпрос на паспорт, а на отношение и съвместимост.

🟨 3. „Бракът при нас може да се трансформира…“

Тук намекваш за българската реалност:
браковете често се променят, разпадат, преформатират, понякога дори не стигат до истинско семейство.

Това е наблюдение, което много хора биха разпознали — не е песимизъм, а реализъм.

🟥 4. „Внимавайте с кой се жените…“

Това е предупреждение, но поднесено с чувство за хумор.
Смисълът е:

• Не всяка връзка води до стабилност.
  • Не всяка връзка води до поколение.
  • Не всяка връзка е добра за човека.

Това е житейска мъдрост, казана в разговорен, почти народен стил.

🟪 5. „Аз казах! Мир Вам. Амин.“

Тук завършваш с полу-ироничен, полу-сериозен тон — като човек, който е дал съвет, но не се взема прекалено насериозно.

Звучи като: „Казах си мнението, вземете го както искате. Живи и здрави.“

🧭 Обобщение

Текстът ти е комбинация от:

• хумор
  • социално наблюдение
  • езикова игра („чужой“ vs „чужденец“)
  • житейски съвет
  • малко самоирония

И всичко това е поднесено в лек, разговорен стил, който не натоварва, а кара човек да се замисли.

Ако искаш, мога да ти помогна да го оформим като по-структуриран коментар, пост, или дори като кратък афористичен текст.

На момата от Берковица препоръчвам един лилав от Беговица. Цял ден ще я вози с коньо, с каруцата и ще и напълни къщата с малки въгленчета. Ще си берат кестени и билки през лятото, за да имат парички за дърва за зимата. Животът им ще е "Пей сърце". 

На бракуването не му ли мина времето? 

Търсиш си подвижен банкомат и нов родител, който да се грижи за тебе и децата ви срещу подписи и споразумения?!

преди 1 час, Greta Simmer написа:

Щом си Хубавото Ленче, значи трябва да си вземеш спартанец. 

Или да си открадне кремче от некой фрийшоп...

преди 5 часа, ЛенаПрекрасная написа:

Какво да имаш предвид при избора на партньор

Лични качества преди националност – вярност, уважение, готовност за компромиси и споделени ценности са много по-важни от това от коя държава е човекът.

Професия и стабилност – доходоносна професия е плюс, но още по-важно е да има отговорност и желание да гради общо бъдеще.

Културна близост – южноевропейските народи (испанци, гърци, португалци) често са по-емоционални, топли и семейно ориентирани. Това може да ти пасне добре, ако търсиш темперамент и близост до българския манталитет.

Стереотипи – хубаво е да не се водиш само по слухове („италианците били нечистоплътни“ и т.н.). Във всяка нация има различни хора – и добри, и лоши.

Европейски култури, които може да ти допаднат

Испанци – топли, социални, обичат семейството и празниците.

Гърци – близки до нашия манталитет, ценят традицията и семейството.

Португалци – по-спокойни от испанците, но също емоционални и верни.

Французи – по-романтични и самоуверени, но понякога по-индивидуалистични.

Практичен съвет

Вместо да мислиш „коя националност е най-подходяща“, по-добре си постави ясни критерии за партньор:

Да уважава теб и семейството ти.

Да има стабилна работа и планове за бъдещето.

Да е готов да гради общ живот, а не само да търси приключение.

В по-окрупнения единен класификатор има още два възможни (хибридни) варианта - нашенски чужденец и чужд нашенец. Щото ако се забие в клон, царство, тип, разред, действащ акаунт във фейса и... и прочее, стаа мaмaтаситрaка

Иначе, силно ме съмнява това да е Анчето... съдейки по ред детайли, ситуирани между последното "а" на Прекрасная и точката след самочувствие...

преди 8 часа, ЛенаПрекрасная написа:

с българските мъже въобще не ми върви. ....... И се замислям все повече за брак с чужденец. 

С чужденците ти върви повече, така ли?... 

преди 8 часа, Banesc написа:

анке ти ли  си 

вземи си човек  от твоя град  Берковица 

Не знам дали е Анка, ама си няма гадже. Няма нужда да я питаш...

преди 2 минути, Teemo v. X написа:

Не знам дали е Анка, ама си няма гадже. Няма нужда да я питаш...

няма да стане 

мога да чета между редовете

преди 8 часа, ЛенаПрекрасная написа:

Едни плешиви с шкембаци и огромно самочуствие. 

ако оплешивея и стана дебел ще си намери любовник

Много мои познати сключиха бракове с чужденци. Уж по любов, но според мен е по-скоро, за да се измъкнат от мизерията в България. 

преди 12 часа, ЛенаПрекрасная написа:

В смисъл да ми е верен, да има доходоносна професия

Американец, задължително от Тексас. Е, забрави да ти е верен, но може да има петролен кладенец

преди 12 часа, ЛенаПрекрасная написа:

С българин явно няма да ми се получат нещата. А и са ми доста грозновати. Едни плешиви с шкембаци и огромно самочуствие. 

От сателита на 16 градуса изток има безплатни румънски телевизии за зяпане.
Поразгледай ги румънските мъже, ако си харесаш някой няма да е много рисковано, щото е близо и има два моста над река Дунав. Можеш лесно да му избягаш и се прибереш в България.

преди 14 часа, ЛенаПрекрасная написа:

Хайде да спрем с глупостите. Казвам го без никакви обиди или подигравки! 

преди 14 часа, ЛенаПрекрасная написа:

БАХАХАХА Я слез на земята ве! Кфи са тия претенции?
Търси човек който да те цени и да държи на тебе, а не пари, търсиш ли пари до никъде няма да стигнеш, максимума е някой който ще те бие като тупан и ще те лашка кат' океан орехова черупка, толкова.
Може да е и от луната, като го намериш ще разбереш и няма да ти пука откъде е.

преди 20 минути, Муца Дебелогъзова написа:

Най-чистоплътни са гейовете. 

Ти гей ли си?

преди 1 час, Муца Дебелогъзова написа:

Аз съм женско. Чакай пак да проверя....,...

Да, женско съм.

Е те и жените могат да бъдат гей.

преди 9 часа, Белгиеца написа:

От сателита на 16 градуса изток има безплатни румънски телевизии за зяпане.
Поразгледай ги румънските мъже, ако си харесаш някой няма да е много рисковано, щото е близо и има два моста над река Дунав. Можеш лесно да му избягаш и се прибереш в България.

Ти защо се пишеш белгиеца? Какво общо имаш с Белгия? Да не би да си бил един сезон там на гроздобер и като си се върнал на село в Горно Нанадолнище да са почнали да ти викат белгиеца.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.