Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пазете се от сектите!!!

Featured Replies

Пускам темата тук, защото по секти залитат главно хора със здравословни проблеми. Правя го и също така в памет на един човек, който преди години си отиде от рак, а дъщерите и внучките му така и не пожелаха да дойдат да се прекарат време с него за последно и да се сбогуват. Вместо това беше пратен имейл с указания за алтернативно лечение, за което чак сега разбирам че е изключено с пълно основание от американските здравни власти и официални групи за лечения на рак. Алтернативно лечение, което се оказва.........сектанско.

Моля Ви, хора, ако имате здравословни проблеми, каквито и да са те, дори рак или ХИВ/СПИН, НЕ СЕ ОБРЪЩАЙТЕ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ КЪМ СЕКТИ, ПРЕТЕНДИРАЩИ, ЧЕ ЛЕКУВАТ БОЛЕСТИ!! Снощи, докато четях темата за убийствата в Петрохан, попаднах на това. Една форумка е успяла да го заснеме, преди да бъде махнато. Профил на бащата, чийто 17 - годишен син е с лудия гуру.

Тези неща не са научно обосновани и не лекуват рак!!! Те са дело на шарлатани и измамници. Не на "самоуки лекари"!!!

Зная, че не вярвате в традиционната медицина, че вярвате в конспирации относно традиционната медицина, че ви е трудно да приемете диагнозите. Измамниците се целят точно в хора като вас - уплашени, наивни, объркани........Не ходете при такива и категорично не им вярвайте!!! Те лъжат и мамят.

И моята майка искаше да ми лекува здравния проблем с билки и алтернативна медицина - и едва не го влоши!!! Трябваше да стана пак зле, да се примири, че ще се харчат едни пари и да идем на преглед в болница в София. И точно благодарение на невроложката, която ни препрати към много добър ревматолог, стана ясно какво ми е, и че то не се лекува с билки и пожелателно мислене!!!!

Фалшиви знахари, врачки и баячки няма да ви излекуват!!!! Ще ви вземат парите и ще ви мотаят и лъжат!!!!

Бащата може и да е добър спелеолог, но и той и жена му нещо не са в ред. Жалко за децата им. Имат три деца, двете по - големи не се притесняват изобщо за малкото си братче!!!!

v833r.jpg

d7QOA.jpg

ygBir.jpg

• Автор

И още за просветения духовен лама:

Цитат

От сайта на Калушев -
https://web.archive.org/web/20240229041213/http://skydharma.com/other-activities

Exopolitics
Ivo has а connection to CSETI and is a honorary founding member of the Agency for Transdimentional Initiatives – an international exopolitics organization with very little public activity, based in North America.

Център за изучаване на извънземния разум(CSETI) е организация с нестопанска цел, основана през 1990 г. от д-р Стивън М. Гриър, посветена на изучаването на извънземния разум, контактите и насърчаването на мирната междузвездна комуникация. Базирана в Ларго, Мериленд, CSETI е най-известна с инициирането на инициативата CE-5 (Близки срещи от пети вид), която се фокусира върху проактивен, иницииран от човека и мирен контакт с извънземни цивилизации.

https://en.wikipedia.org/wiki/Steven_M._Greer#:~:text=Greer%20fo … errestrial%20life.

Всички,  изповядващи идеите на алтернативните лечения, вярват и в извънземните. Чудя се дали  петито и други, списващи тук и вярващи в извънземните, са общували с тоя гуру?:popcorn2:

https://www.facebook.com/reel/1805405290158845

Съгласна! Ще добавя и историята с "Клонка Давидова" и станалото в една секта в Южна Америка, забравих коя беше. Бях дете, бях ученичка, когато даваха по нашите новини кадрите с горящата сграда на "Клонка Давидова". По - късно от филм по "Дискавъри" разбрах какво точно е станало и кой е Дейвид Кореш. А в Южна Америка  е имало друга секта, американска, самоубили се с отрова.

И двете секти са били въоръжени. 

А ще ви настръхнат косите, ако изгледате поредицата на Лия Ремини за сциентологията.

Нея Доналд Тръмп май няма да я пипне. Тао там ще трябва цялата армия, за да се разтури тази секта.

• Автор

Ето до какво водят сектите - до смърт. Алекс и Ники са мъртви. Заедно с гуруто.

Цитат
На мен ми е мъчно и за Ники, който също е погребан жив с тия тъпанари. Алекс и Ники са истинските жертви в цялата история, добре, че са спасили Леон. А всички, които са позволили това да се случва толкова години, са престъпници, които трябва да бъдат разследвани -- и родителите, които са давали децата си да са "възпитавани" и "лекувани" от този ненормалник и училище Космос, което поне с Леон може би е направило връзката с рейнджърите и всички, които са ги покровителствали -- Сандов, който е подписал това рамково споразумение...Това са престъпниците.

Цитат

Чудя се дали сега тези, според които Макулев беше толкова спокоен, защото бил във връзка с тях и знаел къде са, ще проумеят, че този човек просто не е адекватен?! И че добрият му приятел всъщност не е този ангел, за когото той го е имал, 'щото го познавал от 35 години?!
Ех, как ме е яд за детето! Плати цената за малоумието на едни сбърканяци... 😔

Родители, които залитат по будизма, езотерики, алтернативна медицина, извънземни и съзнания, не са психически нормални. Това трябва да Ви стане пределно ясно!!!

Ако имате близки, роднини, приятели или познати, които членуват в странни организации, и особено, ако са си завлекли и децата там, алармирайте властите, докато е време!!! Поне децата да се спасят!!!!

Училището "Космос" е за затваряне и пълно разследване. Тия Рьорих и Елена Блаватска и още подобни, по които се е увличала и Людмила Живкова, са пълни измамници и шарлатани. 

Някакъв шарлатан беше измамил и певецът Орхан Мурад да му даде камара пари за лечение, щял да му върне зрението. Сетих се, Ернст Мулдашев се казва.

БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ ТАКИВА!!!!!!!!!

Цитат

До това ни докараха толкова години бездуховност и упоритата съпротива срещу поне базово духовно образование.
Пълна невъзможност да се различи здравата от болната духовност. Липса на елементарни познания за религиите и философските учения. Всеки псевдоучител е в състояние да замота главите на интелигентни хора до степен да му дадат децата си, само защото им обещава някакво спасение.
Бог да прости душите на невинните!

• Автор
Цитат
Голяма трагедия, голяма...но е видно, че нещо трябва да се промени, както в превенцията на подобни НПО-та, които се опитват да се правят на държава в държавата, още по-важно в регулирането на образование и работа с деца. Против крайната намеса на държавата в отглеждането на децата и семействата съм, но пък и такова безхаберие не трябва да бъде допускано.

Именно, трябват драконовски закони за НПО - тата и драконовски проверки!

А ДАНС наред с престъпниците, да вземат да следят и сектите. Оказа се, че у нас също има сциентолози и не само. "Свидетели на Йехова", разни ню ейдж,  "Исус Христос и светиите от последните дни" и подобни. Това не са църкви и религии, секти са!!!! Секти има и в православието, католицизма, "Опус Деи" също са секта. и в протестантството има, и в еврейството. Ционизмът също е секта. У нас се оказа, че има и будисти, даже има и будистки манастир. 

Строг контрол трябва от държавата!!!! Тук не сме САЩ!!! Не можем да оставим секти да правят каквото си искат!!!!!

Поредната тема за глупости от сектата на Поля Димитлер :D

• Автор
Цитат
Сега Калушев ще се превърне в светец.
Ще оспорим всички авторитети, които описват деянието му като нарцистично, защото не пасва на профила на извисения лама.

И аз от това се страхувам. Психично нестабилни хора в България има много. Фенове на будизма  също. А в магазини за обзавеждане като "Юск" и подобни, продават редовно фигурки на Буда.

Цитат
Да се предотврати занапред възможността лабилни родители да си дават децата в ръцете на сектанти трябва да е задача номер едно. Жалко за загиналите хора и най-вече за детето! Лудост е да мислиш, че някой ще те отмени в родителстването точно.

преди 25 минути, Anneliese написа:

И аз от това се страхувам. Психично нестабилни хора в България има много. Фенове на будизма  също. А в магазини за обзавеждане като "Юск" и подобни, продават редовно фигурки на Буда.

Я да видим сега какво лошо има в будизма?! 

• Автор

Ами виждаш какво. Тоя е бил последоваттел на "Важдраяма" нещо си. А аз сега покрай тази дума се сещам, че съм виждала случайно фейсбук профили на деца, това, по времето когато племенницата ми беше ученичка и тя и съучениците и имаха профили, че съм срещала някои деца да се пишат "Ваджраяна" нещо си.  тогава не обърнах особено внимание. Но се щащнах и притесних, когато дребсито беше в 4 клас, че знаеше за шаренките, и тя и целият и клас ги намирали за нормални и интересни. Даже беше гледала и харесваше филма "Отряд Самоубийци".  Дете в 4 клас!!!!!!!!!!!

Ние в 4 клас аз на 12, останалите - на 11, четяхме списание "Мики Маус" , играехме с кукли и конструктори, гледахме анимациите на "Дисни", "Алф", "Стъпка по стъпка", "Пълна къща", някои игрални филми като "Баровки".

А племенникът ми по едно време беше зарибен по отвратителното Хъги - Лъги. Прилича на плюшена играчка, създадена в психото на Готъм сити.:no-no:

преди 47 минути, Anneliese написа:

И що да не продават? Като има търсене има и предлагане. Щом има пари, ще се продава каквото носи повече пари. И какви секти, какви будизми - явно провалена сделка за много пари и съответно няколко трупа. Какво толкова?

• Автор
Цитат

Интервю с Калушев от вече архивирания му сайт, в което твърди, че е получавал учения чрез dag snang (чисти визии) в продължение на десет години - https://web.archive.org/web/20240425095908/http://skydharma.com/ … ure-transmissions. Тези учения съдържали тантри, садхани, лечебни методи, методи за гадаене и дори магически практики.

Изводите оставам на вас.

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

И що да не продават? Като има търсене има и предлагане. Щом има пари, ще се продава каквото носи повече пари. И какви секти, какви будизми - явно провалена сделка за много пари и съответно няколко трупа. Какво толкова?

И ти ли си от защитниците на гуруто? Да не си будист?

Аз за будистите имам особено мнение. Че не са на център.

преди 23 минути, Anneliese написа:

Ами виждаш какво. Тоя е бил последоваттел на "Важдраяма" нещо си. А аз сега покрай тази дума се сещам, че съм виждала случайно фейсбук профили на деца, това, по времето когато племенницата ми беше ученичка и тя и съучениците и имаха профили, че съм срещала някои деца да се пишат "Ваджраяна" нещо си.  тогава не обърнах особено внимание. Но се щащнах и притесних, когато дребсито беше в 4 клас, че знаеше за шаренките, и тя и целият и клас ги намирали за нормални и интересни. Даже беше гледала и харесваше филма "Отряд Самоубийци".  Дете в 4 клас!!!!!!!!!!!

Ние в 4 клас аз на 12, останалите - на 11, четяхме списание "Мики Маус" , играехме с кукли и конструктори, гледахме анимациите на "Дисни", "Алф", "Стъпка по стъпка", "Пълна къща", някои игрални филми като "Баровки".

А племенникът ми по едно време беше зарибен по отвратителното Хъги - Лъги. Прилича на плюшена играчка, създадена в психото на Готъм сити.:no-no:

Някой писал нещо си и будизмът бил зло. Само да ти загатна, че аз в името на будизма не съм виждал да се убиват хора, или да се наричат грешници и неверници, но в името на Христос и Мохамед е нещо страшно. Дори и сега се бият и убиват на верска основа.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Ето ти ги сектите, най - отгоре са будистките.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sect

преди 1 час, Anneliese написа:

Предвид топлата връзка между ПП-ДБ, кмета Терзиев и тоя Калушев, едната партия ще впрегне своите тролове да го брани, а другата обратно - да го напада. Идват избори и ще е "на война като на война" в борбата за повече избиратели.

• Автор

2500 поклона всяка вечер????????????????????????????

https://freeimage.host/i/fpns2zx

Една партия с изявен афинитет към гурута:

https://trud.bg/a/articles/десет-въпроса-за-случая-петрохан

Снимките са много интересни.:popcorn2:

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Я да видим сега какво лошо има в будизма?! 

преди 52 минути, Bubbles написа:

Какво му е на будизма?

Ние с Анчето сметаме, че некои от бодхисатвите (кандидат будите) му не вдъхват особено доверие некак... независимо че изглежда да са постигнали съвършенството в мъдростта.

spacer.png

преди 42 минути, Bubbles написа:

Какво му е на будизма?

Така заповядвака от берковския двор - будизма е зло

• Автор
Цитат

Във форума на Калушев е писал мъж, който ако правилно разбрах е бил в такава секта в Маями.
Казва, че е имало много много наркотици. Дрогирали са го, вярва че през това време е бил насилван. Наркотиците са използвани в практиките от ламата.
Включително и разпространението им.

Бях изумена от пост на Калушев с който подробно запозна останалите за съдържанието и вида на фекалиите си.

Много възвишен лама, дума да няма!!!!:vomit::vomit::vomit:

Фекалиите показват много за общото и моментното здравословно състояние на човека. Не случайно Путин където и да отиде го придружават не само охранители, но и хора които събират фекалиите му и ги носят обратно в Русия. Така чуждите служби не могат да се доберат до ценни данни за здравословното му състояние.

преди 3 часа, Anneliese написа:

Ето ти ги сектите, най - отгоре са будистките.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sect

Жена, разбирам че имаш лош личен опит и си уплашена, но помисли поне малко преди да изпляскаш нещо. Излагаш се иначе.

В първият ред на линка ти пише това: A sect is a subgroup of a religious, political, or philosophical belief system, typically emerging as an offshoot of a larger organization.

Да, първо (най-отгоре) е сложен будизма и са изброени различните течения в него, но след него е Християнството, Исляма и Хиндуизма. В Християнството както може би знаеш също има 3 основни "секти" - православие, католицизъм и протестантство. В линка ги има. Ми дай да ги забраним и тях тогава? Що не пишеш гневно писмо на Българска Православна Църква и да ги заклеймиш като сектанти? Дай да ги забраним със закон да не си проповядват глупостите а?

Истината е че си има съвсем нормални религии, религиозни течение и т.н. които се изповядват/практикуват от милиони хора. Това че някой е решил да изкриви някое от тях, заемайки учения от него, думи, ритуали за лична изгода или защото не е наред с главата не означава да зачеркнем цялата религия. Просто кофти хора. Както има кофти адвокати, лекари, строители. Не означава че всички са мошеници и трябва да се премахнат тези професии защото вредят.

преди 20 часа, Anneliese написа:

Пускам темата тук, защото по секти залитат главно хора със здравословни проблеми.

Това не е вярно! По вероятно е някой близък на такъв болен да залитне към тях. 

Обект (цел) на сектите са хора с психични проблеми (основно), т.е. от това (явление) еднакво са застрашени и здрави и хора със здравословни проблеми. 

Казваш "главно", ОК, но твоя "вопъл" е "след дъжд, качулка"! Или считаш, че в този форум са предимно хора със здравословни проблеми ли?! :) 

Лично аз имам здравословни проблеми, но такива секти "бягат" като "дявол от тамян" :) 

Може би си вземам правилното лекарство - алкохол. :beer: 

Отново залиташ в твои страхове и не мисля да съм съпричастен към този твой пореден страх! :) 

Аз казах! 

п.п. Жената забеляза, че обобщаваш здравословните проблеми.   

преди 9 часа, N1kk написа:

Жена, разбирам че имаш лош личен опит и си уплашена, но помисли поне малко преди да изпляскаш нещо. Излагаш се иначе.

Изискваш от него нещо което не го владее. ;) То се счита за "рефлектор", а форума за неговия личен "прожектор"! :)

Простичко изказано: Изживява се като българския вариант на  Грета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг. :) 

Неговото его е изцяло зависимо от емоцията, т.е. излишно го молиш да мисли! 

За него по-важно е именно излагането на своята емоция, като счита, че само по-този начин може да се стигне до истината за това как е устроен този свят.   

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.