Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самсунг галакси а 17 5 г

Featured Replies

За 'свикването' може да се свикне с всеки модел и марка, като се ползват, а и базовата система е една и съща, другото е launcher, dialer и подобни, каквито също може да се инсталират допълнително. Още повече, че новите версии на ОС носят и големи промени. Аз съм сменял през годините различни марки и модели през годините и не ми е било проблем да ползвам какъвто и да е смартфон.

• Отговори 57
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз като гледам, вече са го писали в мнението преди теб - това си е типичен AI отговор. Аз имам A16, приличен е на външен вид, екрана горе-долу бива и до там. Посредствена камера, на тъмно снимкит

• Свиленчо, не от интерес, а един чисто другарски съвет-за съвсем малко пари ще придобиеш телефон от по-висок клас от всички цитирани, в перфектно състояние.   

• Щом си свикнал на Motorola - продължавай . Мой приятел си взе миналата година 50 Fusion, доволен е. Като му кажа, че при разговори го чувам отвратително, не ми вярва, и казва, че не разбирам от телеф

Публикувани изображения

на 8.02.2026 г. в 11:02, svilenangelov написа:

какво е вашето мнение

Свиленчо, не от интерес, а един чисто другарски съвет-за съвсем малко пари ще придобиеш телефон от по-висок клас от всички цитирани, в перфектно състояние. 

Screenshot 2026-02-09 125240.png

преди 16 минути, Panzer 4 написа:

Свиленчо, не от интерес, а един чисто другарски съвет-за съвсем малко пари ще придобиеш телефон от по-висок клас от всички цитирани, в перфектно състояние.

Модел 2021 г., с Android 11?...

Да, това беше добър майтап :D .

преди 16 минути, Panzer 4 написа:

Screenshot 2026-02-09 125240.png

С коя версия на Android е телефона в момента, коя версия ще получи максимално?

преди 16 минути, plamen_petrov_80 написа:

С коя версия на Android

Моя Самсунг като е с андроид 16, да не би да има някаква разлика? Или само от фукарлък...

току-що, Panzer 4 написа:

Моя Самсунг като е с андроид 16, да не би да има някаква разлика? Или само от фукарлък...

А прочете ли причината заради която питащия иска да замени телефона си?

Ако искаш да ги разменим - ще ти дам един с Android 6

преди 5 часа, Raze написа:

Има, това, че ти нямаш акъл да го ползваш е друг въпрос. А и AI не винаги дава вярна информация.

Аз нямам акъл? 

Я виж пак към кого го пишеш...

Човекът на чиито изречения започват винаги с "Аз" и само линкове към други източници....

преди 3 часа, Teemo v. X написа:

На теб колко пъти да ти казвам да не ме цитираш?

Не ми казвай нищо - и без това не ти обръщам внимание!

преди 3 часа, svilenangelov написа:

голяма батерия,бързо зареждане 68 вата.

Бързото зареждане има плюсове и минуси, а голямата батерия оначава И голяма консумация. Всички апарати се изчисляват за определено време на работа. iPhone защо още са с "малки" батерии?

преди 17 минути, jhoro написа:

Бързото зареждане има плюсове и минуси, а голямата батерия оначава И голяма консумация. Всички апарати се изчисляват за определено време на работа. iPhone защо още са с "малки" батерии?

Защото Апъл системата е съвсем друга.

iOS е по-оптимизирана от Android. 

преди 44 минути, jhoro написа:

Това как го реши за 'голямата батерия', че устройството консумира повече, като е с един и същ хардуер? Примерно моя Realme GT 7 го зареждам през 3 дни, батерия 7000 mAh, по издържливост минава и новите iphone устройства:

Compare Realme GT 7 vs. Apple iPhone 17 - GSMArena.com

преди 3 часа, Raze написа:

Това как го реши за 'голямата батерия', че устройството консумира повече, като е с един и същ хардуер? Примерно моя Realme GT 7 го зареждам през 3 дни, батерия 7000 mAh, по издържливост минава и новите iphone устройства:

Compare Realme GT 7 vs. Apple iPhone 17 - GSMArena.com

Дай да видим консумация на батерия

преди 3 часа, jhoro написа:

Не ми казвай нищо - и без това не ти обръщам внимание!

Това беше едно време. 

Сегашните са ги направи ли да се зарежда по-бързо батерията и да спре да се зарежда докато не разбере, че го използваш. Дори си пише, че то научава кога го включваш в зарядно и изключваш. Научава ти навиците и всичко. Както и да я ограничиш до 80%

преди 13 минути, Rudy M. написа:

Пише си го в линка (Realme vs. Apple):

Battery Active use score 21:06h Active use score 14:59h

Пише но в Real World теста е съвсем друг. 

Какви приложения се ползват и по колко време се ползват.

Затова от Battery да предостави един скрийншот 

преди 29 минути, exHUMR написа:

Сегашните са ги направи ли да се зарежда по-бързо батерията и да спре да се зарежда докато не разбере, че го използваш. Дори си пише, че то научава кога го включваш в зарядно и изключваш. Научава ти навиците и всичко. Както и да я ограничиш до 80%

Направи Ли??? Дали - или?

Още малко - като огладнее и сам се включва в зарядното!

Пп. Защо трябва да я ограничаваш до 80%?

преди 2 минути, jhoro написа:

Направи Ли??? Дали - или?

Още малко - като огладнее и сам се включва в зарядното!

Пп. Защо трябва да я ограничаваш до 80%?

Ако искаш да се запази повече батерията я ограничаваш до 80% Не е препоръчително да се зарежда до 100%

610705393_793213517129401_14059306396839 

17 PM с 61 цикъла на зареждане

А @Raze ще предоставиш ли скрийн или?610705393_793213517129401_1405930639683960167_n.thumb.jpg.3d0cc9f0b203f052f0125ef7c28992c1.jpg

преди 5 минути, exHUMR написа:

Ако искаш да се запази повече батерията я ограничаваш до 80% Не е препоръчително да се зарежда до 100%

Това са суеверия! Имам апарати по на 6-7-8 години, на които НИКОГА не е ограничаван заряда!

Дан'си купувам тАлАфон за цял живот?

Консумацията е много относително понятие. Ако пусна някоя игра (не че играя, инсталирал съм 4-5 игри за тестове и за всеки случай) батерията се харчи много бързо - над 10% за час - но това е при всяко подобно устройство. В повечето случаи телефона ми е с включен WiFi и е на standby, през деня като съм в къщи пред компютъра почти не го ползвам - изкарва 3-4 дни, с ограничен до 90% заряд на батерията, зареждам го като стигне 20 или 10%. Ако се кача нагоре по баирите да карам колело, слушам онлайн радио на мобилен интернет с блутут слушалки - за около 2 часа заминават 10% от батерията.

Ползването е относително, изкарвал ме е на около 5 часа навигация и мобилен интернет през слънчево време, зареден на 100% и накрая пак оставаха около 20%.
Сравнено със стария ми Sony xperia 5 II, който беше на 4+ години, ако го ползвам не особено активно, трябваше да го зареждам по 2 пъти през деня.

преди 4 минути, jhoro написа:

Това са суеверия! Имам апарати по на 6-7-8 години, на които НИКОГА не е ограничаван заряда!

Дан'си купувам тАлАфон за цял живот?

Да. Защото тази опция я нямаше в старите Android версии. 

А и силно се съмнявам да си бил ентусиаст 

преди 1 минута, exHUMR написа:

Да. Защото тази опция я нямаше в старите Android версии. 

А и силно се съмнявам да си бил ентусиаст 

В кои я нямаше - преди Android 4.4.4 (KitKat) ли?

Не знам с какво ще помогнат снимките, но ето:

3P2JYmj.jpeg

KejMXpi.jpeg

преди 2 минути, jhoro написа:

Доста след това се 'появи' това ограничение. При xperia-та, който е 2020 модел го имаше, мисля, че той беше един от първите с такава опция и дори мисля се появи след някой ъпдейт. Също имам и един стар Samsung s6, инсталирах му S10 custom ROM, там има такава опция, но нищо не прави - няма хардуерна поддръжка. Така че я има от около 2018-2019 година някъде.

преди 3 минути, jhoro написа:

От Android 15 я има тази опция.

преди 4 минути, Raze написа:

Не знам с какво ще помогнат снимките, но ето:

3P2JYmj.jpeg

KejMXpi.jpeg

Не е използван почти. Предполагам е около 150-200 цикъла на зареждане

• Автор

Panzer 4,благодаря за предложението,но искам нов телефон.Колеги,аз съм просто потребител,нямам инженерно образование,не съм техничар,в това отношение съм пълен лаик.Детето е с айфон 14 про макс-ами красавец е,много ми допада,но цената е извън моите възможности;съпругата е с а 25 самсунг-и тя не се оплаква и е доволна.За а 36 и а 56 прочетох,че греят при употреба,но,предполагам,че зависи от употребата.Тя и моята моторола грее,когато гледам мачове,но иначе си работи безпроблемно.Изглежда,ще трябва да отида до магазин на виваком,за да питам дали ще мога да преподпиша сега,да видим какво ще отговорят.Само така мога да опитам хонър меджик 8 лайт,че е малко извън бюджета със зарядно.Иначе има и моторола г 86 и 86 пауър-да,до андроид 16 и 17 се ъпдейтват,но не се знае колко ще изкарам-както писа един от вас-с него.Има наистина много варианти,все ще се избере един.

Според battery guru, който съм инсталирал почти откакто имам устройството, 51 цикъла, но до 100% я зареждам 1-2 пъти в месеца, а го имам от края на август месец миналата година. 

преди 3 минути, exHUMR написа:

От Android 15 я има тази опция.

Доста преди това, android 15 е от миналата година - както и по-назад писах - от 2018/2019 година. Вече зависи и кой производител кога я е имплементирал.

преди 7 минути, svilenangelov написа:

но иначе си работи безпроблемно.

Аз все още не разбирам за къде е бързането?

Имаш работещ телефон (и то не просто работещ, а телефон задоволяващ те на 100%), казват ти, че е рано за преподписване (там със сигурност ще ти вдигнат таксата), излезлите в момента телефони ще стават по-евтини, ще излязат и нови модели ... 

преди 18 минути, svilenangelov написа:

Panzer 4,благодаря за предложението,но искам нов телефон.Колеги,аз съм просто потребител,нямам инженерно образование,не съм техничар,в това отношение съм пълен лаик.Детето е с айфон 14 про макс-ами красавец е,много ми допада,но цената е извън моите възможности;съпругата е с а 25 самсунг-и тя не се оплаква и е доволна.За а 36 и а 56 прочетох,че греят при употреба,но,предполагам,че зависи от употребата.Тя и моята моторола грее,когато гледам мачове,но иначе си работи безпроблемно.Изглежда,ще трябва да отида до магазин на виваком,за да питам дали ще мога да преподпиша сега,да видим какво ще отговорят.Само така мога да опитам хонър меджик 8 лайт,че е малко извън бюджета със зарядно.Иначе има и моторола г 86 и 86 пауър-да,до андроид 16 и 17 се ъпдейтват,но не се знае колко ще изкарам-както писа един от вас-с него.Има наистина много варианти,все ще се избере един.

Трите месеца не можеш да ги прескочиш. И аз съм пробвал...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.