Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся кутии за храна

Featured Replies

Когато си в офис и си носиш храна, няма какво друго да правиш, освен да си стоплиш храната в мировълнова. Та ще може ли нещо по-конретно като марка и модел, моля?
Аз в момента ползвам Луминарк, стъклени. Много съм доволен, защото имат супер здраво затваряне от 4-те страни. Отделно отдоре има един малък плъзгач, който отваря малка дупчица, защото когато топлиш и затвориш капака, се получава страшен вакуум и няма отваряне след това. Проблема е, че се изпочупиха и реално ми остана една правоъгълна. 
Ще съм благодарен, ако някой сподели конкретен опит за стъклена кутия, която да става за съдомиялна и микровълнова, с хубав капак. 
Благоадря. 

Едва сега разбрах, че имало някакъв компонент и трябвало да бъдат BPA-free. Такива до колкото разбирам Tupperware и Pyrex. Просто ми е важно някой да каже дали ползва и какво. 😊

Наистина сериозен проблем! Дано Ви помогнат, че как ли ще се храните пълноценно....

преди 4 часа, ostavime написа:

Когато си в офис и си носиш храна, няма какво друго да правиш, освен да си стоплиш храната в мировълнова. Та ще може ли нещо по-конретно като марка и модел, моля?
Аз в момента ползвам Луминарк, стъклени. Много съм доволен, защото имат супер здраво затваряне от 4-те страни. Отделно отдоре има един малък плъзгач, който отваря малка дупчица, защото когато топлиш и затвориш капака, се получава страшен вакуум и няма отваряне след това. Проблема е, че се изпочупиха и реално ми остана една правоъгълна. 
Ще съм благодарен, ако някой сподели конкретен опит за стъклена кутия, която да става за съдомиялна и микровълнова, с хубав капак. 
Благоадря. 

Едва сега разбрах, че имало някакъв компонент и трябвало да бъдат BPA-free. Такива до колкото разбирам Tupperware и Pyrex. Просто ми е важно някой да каже дали ползва и какво. 😊

Не се заяждам, но след като ползваш дадена марка и си доволен, за какво търсиш друга?! Да не говорим, че има доста начини да си носиш храната и да си я притоплиш.

• Автор
преди 31 минути, Емил Костов написа:

Не се заяждам, но след като ползваш дадена марка и си доволен, за какво търсиш друга?! Да не говорим, че има доста начини да си носиш храната и да си я притоплиш.

Кутиите се счупиха и ми остана само една. Оказва се, че има и по-добри решения. За това питам кой какво ползва. 

Факт е, че мога да си взема пак такива, но може и да намеря по-добри. Да, има начини да си носиш храна, но идеята да можеш да си я стоплиш след това и по някакъв начин и да бъде здравословно... уж. А и след това да може да се измие в съдомиялня. 

Иначе винаги ползвам само стъклени. 

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

И цените им си ги бива... levon.bg/kutii-za-khrana?fm=48 Които нямат клапан се ползват със свален капак.

Цената не е толкова важна, защото това го купуваш веднъж за години напред. Важно е да не отделя канцерогенни съставки. 

Добри или лоши, ползвам (не в офиса, а изобщо) кутии от IKEA (IKEA 365+)  Доволен съм.

https://www.ikea.com/es/en/cat/ikea-365-food-storage-49524/

https://www.ikea.bg/products/cookware/food-storage-organising/food-containers/

Примерно...

0.jpg         1.jpg        -   https://www.ikea.bg/products/ikea-365-kvadratna-kutia-za-hrana-s-kapak/39269120/

едит: горните, по-големите ... 0.jpg  -  https://www.ikea.bg/products/ikea-365-pravoagalna-kutia-za-hrana-s-kapak/89269071/  и една кръгла, ползвам лично, с различни капаци.

или пък (не съм ги ползвал)

Посочените са от термоустойчиво стъкло (стават за микровълнова, стават за фурна... тоя тип капаци става само за микровълнова... фризер, съдомиялна... всичко това и още подробности - в описанията)

Ако не трябва да загряваш, има и други варианти...

едит: за пластмасовите...

PH180103-crop002.jpg?f=xl

пише: 
Plastic food containers for fresher food storage
These handy and compact food containers are made of BPA-free 
(наложи се да потърся к'во е т'ва) plastic, with airtight lids to help you keep your food fresher for longer.

преди 26 минути, ostavime написа:

Кутиите се счупиха и ми остана само една. Оказва се, че има и по-добри решения. За това питам кой какво ползва. 

Факт е, че мога да си взема пак такива, но може и да намеря по-добри. Да, има начини да си носиш храна, но идеята да можеш да си я стоплиш след това и по някакъв начин и да бъде здравословно... уж. А и след това да може да се измие в съдомиялня. 

Цената не е толкова важна, защото това го купуваш веднъж за години напред. Важно е да не отделя канцерогенни съставки. 

Канцерогенни съставки. Нищо лично, но почваш да ме плашиш.

• Автор
преди 6 минути, Емил Костов написа:

Канцерогенни съставки. Нищо лично, но почваш да ме плашиш.

Емо, ти за сефте ли чуваш, че пластмасата в микровълновата отделя гадни неща? 

преди 5 минути, lebel написа:

офф//

spacer.png

Ти сипи, сипи 
детски спомен жив, 
връщаш ни години, 
минали назад.

//край офф

Ще е интересно да се пусне в микрото един от тея сефери...

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Ще е интересно да се пусне в микрото един от тея сефери...

Микрото не знам, но определено споменът за пълна 1/3 до 1/2 съдинка с червено френско грозде (поръсено със захар, тук- там некоя вонещица за аромат) и лъжица в ръка, предизвика слюноотделяне.

Аз ползвам някакви от Пепко главно за хладилник, но сега се зачетох, че уж ставали и за микровълнова (или поне аз така го разбирам това -  Стъклото не предава миризми или вкусове и е устойчиво на високи и ниски температури.)

https://pepco.bg/produkti/голям-стъклен-съд-за-храна-602200/

преди 4 часа, ostavime написа:

Тук е пъно с кутии, които могат да затоплят храната. 

https://www.emag.bg/search/електрическа+кутия+за+храна?cmpid=419095&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=DSA_-_General_-_All_Website&utm_content=190259644996&gad_source=1&gad_campaignid=23358590823&gbraid=0AAAABBmjUHSLx8KkiZJH7IHtfHAdE_47Z&gclid=Cj0KCQjw1ZjOBhCmARIsADDuFTDi5IoRz7sqdhgWWQgYwb6t33BxKE2ZhwInBCHjM4u9DjwIMw14Dz8aAm4MEALw_wcB

преди 38 минути, ostavime написа:

Ясно пичове, не се разбираме, благодаря ви. 

F9519EFE-93B4-40C7-B176-78028B576608.thumb.jpeg.13444977ca56a68e850c29018d3b7faf_1752916960_1752916971.jpeg

на 27.03.2026 г. в 11:47, ostavime написа:

Благоадря. 

На Луминарк продуктите са добри, ако си доволен от кутиите провери дали ги има в Практикер (предлагат продукти на марката). До края на седмицата има хубави пролетни намаления до 40%

• Автор
преди 9 часа, Gaming_Solutions написа:

На Луминарк продуктите са добри, ако си доволен от кутиите провери дали ги има в Практикер (предлагат продукти на марката). До края на седмицата има хубави пролетни намаления до 40%

Има други марки, но на Луминарк не видях. Ще ги разгледам. Благодаря за инфото. 

Не знам защо мислите, че транспортирането и затоплянето трябва стават в един и същ съд! Вземете си полцеланови купи и чинии в офиса.

на 27.03.2026 г. в 17:05, ostavime написа:

Мислиш ли, че пластмасата е само един вид?

на 27.03.2026 г. в 17:05, ostavime написа:

Просто ще се въздържа от коментар. Безмислено е! 

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

Просто ще се въздържа от коментар. Безмислено е! 

Емо, искам да кажа, че не е ОК да нося и топля в пластмасови кутии, тези, които са за еднократна употреба. За това търся стъклени, които да стават за микрвълнова и съдомиялня. 

Кое е смислено? 

преди 45 минути, ostavime написа:

Емо, искам да кажа, че не е ОК да нося и топля в пластмасови кутии, тези, които са за еднократна употреба. За това търся стъклени, които да стават за микрвълнова и съдомиялня. 

Кое е смислено? 

Кой ти говори за кутии за еднократна употреба? Има пластмасови за микровълнова!

• Автор
преди 1 час, jhoro написа:

Кой ти говори за кутии за еднократна употреба? Има пластмасови за микровълнова!

Не, само стъкло искам. 

@jhoro, що с цялата салата в линка? Как новобранец...
https://office1.bg/products/kutiya-za-hrana-stuklena-s-pribori-v-kapaka-1040-ml-sinya

води на същото място, но без разните следящи пълнежи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.