Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна - Част 2

Това е част 2 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, Bubbles написа:

... никой не е длъжен да ви угажда на болните фантазии.

Болна фантазия е да се мисли, че на този етап Руспия може да стигне до Полската граница. Успех и сполука на мечтателите. 🤣😂

• Отговори 10k
  • Прегледи 151,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Велика! И понеже хора, които чета казват, че следят и двете страни, нека ми кажат - Има ли измежду укрите някое съществително, което поне да е приблизително встрани от Маргарита Симонян или по-точно М

• Едни фашаги бият други фашаги заради руски фашага, яко, бис. Казачья Лопань са я взели, има десетки видеа, но Святогорск не, нито пък Новопавловка вляво от Орехов, всъщност тесларят ги отдясно, кажи-

Публикувани изображения

преди 1 минута, Волен написа:

Болна фантазия е да се мисли, че на този етап Руспия може ще стигне до Полската граница. Успех и сполука на мечтателите. 🤣😂

Още един атентат

Dnes.dir.bg
No image preview

Моторист простреля руски генерал, ръководил въздушни удар...

Ген.-майор Николай Варпахович е в критично състояние, след като е ранен в главата и в тялото
току-що, AAUUXX написа:

Още един атентат

А представаш ли ако Руспия анексира Украйна какво ще бъде. Атентати до дупка.

току-що, Волен написа:

А представаш ли ако Руспия анексира Украйна какво ще бъде. Атентати до дупка.

Лошото в случая е ,че ако следваме процесите след като украинците удариха енергиина инфраструктора в РФ какво последва ,какво ли ще бъде сега?

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Лошото в случая е ,че ако следваме процесите след като украинците удариха енергиина инфраструктора в РФ какво последва ,какво ли ще бъде сега?

Ами като посееш ветрове, жънеш бури. Това ще бъде сега и през зимата.

Руснаците още миналата есен и зима почнаха с ударите по енергиината инфраструктура. Тогава Украйна нямаше с какво да отговори.

Сега Украйна отговаря с дронове, а до няколко месеца ще почне да отговаря и с ракети. Масква ще плаче през зимата, ще видиш.

РуZZнаците засега не получават отговор на техните атаки по Киев, но отговор ще има. Да се сърдят на себе си.

• Автор

Млъкни бе калъф.

Падне ли режима в Киев - всички са дигнали чукалата из европа.

В момента ги спира таксата от 50000$.

Кой си мислиш че иска да умира за зеления смъркач.

Повечето атентатори са бивши криминални излъгани с голяма награда в биткойни.

В тоя бизнес (непроследими пари) няма кой да ги бие. Цяло Днипро лъже телефонно и изпира печалбата.

Пп

От днес и без Кока кола

Останаха банани и боб (гречка)

Telegram
No image preview

INSIDER UA | Україна | Новини

️В Великой Димерке горит завод Coca-Cola. Валит сильный дым Это одно из крупнейших предприятий по производству безалкогольных напитков в Европе. INSIDER UA | Прислать контент
току-що, kiro 2025 написа:

От днес и без Кока кола

Пореден "военен" обект, ударен от руZZките животни. И после имат наглостта да обвиняват Украйна в тероризъм.

А пък нашите русоробски животни се подмокрят от кеф. Там сме.

• Автор

Абе калъф.

Кой почна преди 10 дена с WB ?

Екстра им дойде на руснаците - никакъв шум от запад.

Та се наложи спешно да правят "атентати" и други тъпотии.

Пп

В Белгород днеска удариха 18 камион за боклук - това ли са ви военните

току-що, kiro 2025 написа:

Кой почна преди 10 дена с WB ?

Тъп като русороб. Класика. Дори не е чувал, че руZZките животни първи почнаха с ударите по складовете.

Питай чичко ти Гугъл какво е това "Новая почта" и кога почнаха ударите по нейните складове.

преди 59 минути, Волен написа:

Болна фантазия е да се мисли, че на този етап Руспия може да стигне до Полската граница. Успех и сполука на мечтателите. 🤣😂

Кога Русия изобщо е заявила че ще стига до полската граница?

преди 4 минути, Bubbles написа:

Кога Русия изобщо е заявила че ще стига до полската граница?

Хихи, още един глуповат русороб.

Ти за какво мислиш, че е тази война? За Донбас ли?

преди 23 минути, Волен написа:

Дай нещо информация от достоверен източник, всичко друго е "Една леля на пазара каза... ".

преди 4 минути, Волен написа:

Ами Мерц да си мери приказките,да не поднася цветя на Путин на Бранденбургската врата...Полша кой ти я брои-не са казали ,не са минали напреки...Туск нещо много притихнал ми се вижда-измърмори нещо за WB Electronics и толкоз...Иначе полските прокурори класифицирали веднага инцидента като „терористично престъпление“, извършено от „чуждестранна разузнавателна служба“ и свързано с „умишлен палеж“.Само че без доказателства...
А що не коментирате инцидента със задържаните двама латвийски граждани и един украинец в Словакия? Щото производителя е украински или щото тук няма руснаци намесени а украинец..?Ама толкова сте прозрачни...търсите умишлен конфликт с Русия и накрая ще гризнете дръвцето...

ДАЙТЕ ДА Я НАПАДНЕМ ТАЯ РУСИЯ

Дайте да я нападнем тая Русия! Всички вкупом – и Колективен запад, и Америка, и Канада, и Австралия, и Япония, И Брега на слоновата кост също – да я нападнем, да я унищожим и да се свърши. И начело на войските наши български да са Георг Георгиев, Ивайло Мирчев и Атанас Атанасов.

Потресаващо е това, което се случва. Истерия, безсилие плюс фалш, плюс всякаква липса на здрав разум и корени. И търсене на политически дивиденти и мазнинки.

Ние тука, в България, си играем на отричащи се от Русия. Нещо като „Отричаш ли се от Сатаната“ по време на кръщение.

Ама в Декларацията си нашето Външно министерство не било споменало, че Русия е виновна, дето евентуално дрон щял да гръмне самолети в Германия на летище и щял да убие невинни хора.

Как може ние да не споменаваме Русия, а други европейски държави да я споменат? И пак ревове да се свиква Консултативен съвет при Президента. А след него веднага – и пълна мобилизация на войски, на десетте ни танка и двата ни самолета.

Ето, правя го аз – споменавам Русия – Русия е виновна, Русия е виновна, Русия е виновна. Русия е агресор, Русия е агресор, Русия е агресор завинаги и вовеки веков. Дано да им олекне на всички – от Тагарев до Янакиев, от Атанасов до Мирчев и на русофобите (предимно ситуационни) от Бяло море до Дунав по румелийски полета.

Освен „Долу Русия“ и „Долу Путин“, казвам още, че не украинци, а руснаци взривиха Северен поток. Казвам, че не американска, а руска беше ракетата, която падна в Горна баня по време на ударите срещу Сърбия. Руснаци хвърляха обеднен уран в Сърбия, от който във Видинско години наред не се раждаше нищо читаво. Руснаци избиха палестинците в Газа. И руснаци гърмят училища и всичко, което им падне в Иран. Руснаци са и тези, които променят климата, разтопяват ледници, отвличат президенти, правят си оргии по острови. И всъщност дронът, паднал в Силистренско, не е украински, а руски. Сега олекна ли ви? След такива „истини“ трябва да ви е олекнало.

Ами ако случайно, ама така – най-случайничко и невероятно, германският дрон не е руски? Тогава каква ще я къдрим? Само Кая Калас знае.

Докато пиша това, „Националната“ ни телевизия дава Зеленски сред деца – той е клекнал, здрависва ги, пощипва ги по бузките, както на времето правеха познайте кои. Същият този Зеленски го дават повече, отколкото даваха Тодор Живков на времето, но какво от това? Важно е, че Русия е виновна и че трябва да я споменаваме в проклятията си.

Ако германските вождове толкова ги е страх от руски дронове, да влязат в бункера на Хитлер и да се успокоят.

Ако ръководителите на други европейски държави ги е страх от евентуални руски атаки, да се скрият в газовите камери и подземията на концлагерите – там безсмъртието им е сигурно.

Не мога да проумея Георг Георгиев да води външната политика на опозицията (трудно възприемам и сегашната ни външна министърка, като в небрано лозе е жената, но това е тема на друг разговор). И не мога да си представя Атанас Атанасов като Крали Марко, тръгнал да побеждава Сибирската мечка.

Шизофрения и гадости. И непрекъснато, ежедневно, ежечасно плюене по социализма, по комунизма, по историята, по партизаните, по антифашистите. Всичко след Девети септември 1944 година е незаконно.

Е, преди четирийсет и четвърта година сме имали две национални катастрофи. Много важно – то е за добро.

Борис Трети е избран за цар от Обикновено народно събрание, не от Велико – голяма работа.

Министър-председателят Стамболийски е заклан като агне, ама то е за курбан, за добро.

Трийсет и четвърта година – още един преврат. Става все по-демократично.

Съюзници сме на Хитлер и Мусолини – пей сърце и разширявай се, Българийо!

Важно е, че комунизмът е престъпен и най-големият престъпник на света е Русия.

Преди два-три дена гледах в интернет неизвестни снимки от миналото. Може и да не е вярно, дано да не е вярна и истинска тая снимка, която видях, но под нея пишеше, че е правена някъде към 1950 година. Снимката е от конкурс „Мис Атомна бомба“. На снимката победилата красавица е заобиколена от военни, а в средата на короната ѝ има атомна гъба.

Но атомните бомби в Хирошима и Нагазаки са ги хвърлили руснаците.

Никога не е имало фашизъм, имало е само комунизъм и той в България е бил победен и свален от Георг Георгиев, Надежда Нейнски, Александър Йорданов и още от тоя род мъченици на комунизма и техните наследници.

Да нападаме Русия, да я свършваме тая държава и да си гледаме кефа!

Внимавайте в картинката, глупаци такива самозабравили се, защото всичко това ще има обратен ефект.

преди 11 минути, Proshark написа:

Никой не иска да напада Руспия. Искаме тази бясна кучка да спре да налита да ни хапе. Да си оправят държавата и хората.

Иначе бясната кучка голкямата лопата я чака.

преди 8 часа, AAUUXX написа:

@Звяра! , @Волен ,ако не греша твърдяхте че ЕС има пари и ще дава на Украйна докато победят ,е оказа се че отново истината е друга и че анализаторите които казваха че ЕС е в криза са прави. Ето какво казва Кая ,на нея сигурен съм че вярвате. А аз все още не разбирам ,защо беше нужно да стигнем до тук? Да запалиш къщата си ,че да изгори плевнята на съседа не изглежда много умно действие ,как мислиш?

Европейският съюз изпитва недостиг на финансови средства, за да посрещне неотложните нужди на Украйна преди настъпването на поредната сурова зима. На брифинг след неформалното заседание на външните министри от ЕС в Ирландия върховният представител по външната политика и сигурността Кая Калас заяви, че Москва не е променила военните си планове.

Евроком - Информация Без Граници
No image preview

Кая Калас: ЕС няма достатъчно средства за Украйна преди з...

Върховният представител на ЕС Кая Калас предупреди за липса на средства за Украйна преди зимата и призова за използване на замразените руски активи.

Помощта за Украйна е инвестиция в това да не ни се налага да даваме 10 пъти повече за собствената си отбрана утре, ако Русия стигне до нашите граници и реши, че трябва да се отзове на нечия помощ. Или да се притече на помощ, както и да го напиша означава едно и също. И сега аз ще те помоля да ми посочиш къде в статията, новината Кая Калас казва нямаме пари и се отказваме от помощта за Украйна?

Редактирано от Звяра! (преглед на промените)

преди 3 минути, Звяра! написа:

Помощта за Украйна е инвестиция в това да не ни се налага да даваме 10 пъти повече за собствената си отбрана утре, ако Русия стигне до нашите граници и реши, че трябва да се отзове на нечия помощ. Или да се притече на помощ, както и да го напиша означава едно и също. И сега аз ще те помоля да ми посочиш къде в статията, новината Кая Калас казва нямаме пари и се отказваме от помощта за Украйна?

Инвестиция в кое ? Ако е лична инвестиция съм Ок ,ако е инввстиция дайте да дадем не съм Ок. Инвестиция би било ако вложим пари в нашата отбрана ,в обновяване на армията ни, инвестиция би било ако пари дадем за да бъде по евтино зрдавеопазването ни съответно по достъпно или за всеки достъпно ,защото 20% от населението ни е неосигурено ,а които са осигурени пък доплащат суми при нужда от специалист/ операции и т.н. инвестиция би било ако ги дадем парите за образование ,за насърчаване на тези които не искат да учат да го напраят ,инвестиция би било ако ги дадем за разширяване на икономиката ни това ще отвори работни места ,ще генееира пари в БВП ,по този въпрос китайци са решили да инвестират у нас което е похвално ,в Пловдив по спомени. Тоест мисля разбиращ ,че инвестиция и инвестиция както беше казал Реджепа не е едно и също, инвестиция би било яко парите се вложат в инфраструктура .Аз не виждам полза от инвестиране на милиарди в друга държава за да воюва. И това със спирането на Русия е също толкова неразбрано колкото справедлив мир. ВСВ не успя никой да спре Русия ,а не е като да не са искали нацистите тогава.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Аз не виждам полза от инвестиране на милиарди в друга държава за да воюва. И това със спирането на Русия е също толкова неразбрано колкото справедлив мир.

Вие русоробите сте глуповати и късогледи. Затова не виждате смисъл да се инвестира в Украйна.

Това е стратегическа инвестиция. Без нея Руспия може и да успее да анексира Украйна - и в бъдеще ще бъде още по-трудно бясната кучка Руспия да бъде озаптявана, ако тръгне пак да хапе. Европе не може да си позволи такова нещо.

преди 10 минути, AAUUXX написа:

ВСВ не успя никой да спре Русия ,а не е като да не са искали нацистите тогава.

Без американска и английска помощ не се знае какво щеше да бъде.

преди 23 минути, Звяра! написа:

Стана ти неудобно и мина на другия акаунт?

Дай достоверна информация че Русия иска да стигне до полската граница.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Инвестиция в кое ? Ако е лична инвестиция съм Ок ,ако е инввстиция дайте да дадем не съм Ок. Инвестиция би било ако вложим пари в нашата отбрана ,в обновяване на армията ни, инвестиция би било ако пари дадем за да бъде по евтино зрдавеопазването ни съответно по достъпно или за всеки достъпно ,защото 20% от населението ни е неосигурено ,а които са осигурени пък доплащат суми при нужда от специалист/ операции и т.н. инвестиция би било ако ги дадем парите за образование ,за насърчаване на тези които не искат да учат да го напраят ,инвестиция би било ако ги дадем за разширяване на икономиката ни това ще отвори работни места ,ще генееира пари в БВП ,по този въпрос китайци са решили да инвестират у нас което е похвално ,в Пловдив по спомени. Тоест мисля разбиращ ,че инвестиция и инвестиция както беше казал Реджепа не е едно и също, инвестиция би било яко парите се вложат в инфраструктура .Аз не виждам полза от инвестиране на милиарди в друга държава за да воюва. И това със спирането на Русия е също толкова неразбрано колкото справедлив мир. ВСВ не успя никой да спре Русия ,а не е като да не са искали нацистите тогава.

Виж, аз не съм от вчера потребител в този форум!

Теб те уважавам без значение какво ще напишеш, стига ти да си го написал, а не троловете в групичката и ти да го копи/пейст тук като твой коментар. Тези номера ще минат при всички останали, но не и при мен!

Нямам намерение да споря ин-директно с Нушо, празното Балонче или изкукуригалия Тошев!

Мнението ми го знаеш, че съм солидарен с Украйна и не одобрявам агресията и алчността на путлер, който иска да унищожи съседна държава за да заграби територията и, само защото е по-силен от тази държава. Всичко останало е загуба на време в писане на глупости!

току-що, Bubbles написа:

Дай достоверна информация че Русия иска да стигне до полската граница.

Дай достоверна информация за целите на Путьото.

Точно ония ден цитирах Игор Гиркин/Стрелков, че никой в Руспия не знае какви са целите на войната.

Сигурно ти ги знаеш обаче, така че давай.

преди 3 минути, Волен написа:

Вие русоробите сте глуповати и късогледи. Затова не виждате смисъл да се инвестира в Украйна.

Това е стратегическа инвестиция. Без нея Руспия може и да успее да анексира Украйна - и в бъдеще ще бъде още по-трудно бясната кучка Руспия да бъде озаптявана, ако тръгне пак да хапе. Европе не може да си позволи такова нещо.

Аз нямам против това които иска да инвестира в Украйна или където реши ,но защо трябва всички да го правим (като ние в случая сме изкючение защото нямаме пари). До кога ще може да издържи така ЕС ?

Евроазиатската Руска федерация дали се интересува от мнения на шматки като Урсула и Кая !? Водещата военна сила дано пожали Европа ! За Киев въобще не става въпрос. Считайте го отново за руски.

преди 2 минути, Волен написа:

никой в Руспия не знае какви са целите на войната.

Обаче ти знаеш че целта е полската граница?🤣

Евала гений!

току-що, Bubbles написа:

Обаче ти знаеш че целта е полската граница?🤣

Евала гений!

Ако Украйна поддаде, Путьото ще я анексира без да се замисли.

За разлика от вас, глуповатите русороби, ние виждаме кой е Путьото.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

До кога ще може да издържи така ЕС ?

Докато Руспия не спре безсмислената си, идиотска война.

преди 5 минути, attj написа:

Евроазиатската Руска федерация дали се интересува от мнения на шматки като Урсула и Кая !?

Интересува се живо, защото от Урсула зависи помощта за Украйна - която помощ Руспия от самото начало се мъчи да спре.

преди 5 минути, Волен написа:

Докато Руспия не спре безсмислената си, идиотска война.

Добре ,но това може да продължи години или както в близкия изток никога да не свърши този конфликт ,тези пари когато не са в икономиката тоест да генерират приход ,а само разход генерира инфлация ,инфлацията пък води до обедняване защото се обезценяват парите ,например аз преди 6г с 50лв можех да купя същите хранителни продукти както днес но два пъти по количество. За сравнение свинското месо беше 6-7лв сега е 10-12лв ,пилешкото месо беше 3-3.50лв сега е 5-7лв.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.