Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна - Част 2

Това е част 2 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 29 минути, Miusuka написа:

И каква задна съм дал. Ха сега хвана ме в издън и 10 страници само за това ще ми натякваш. Нищо че пишеш за османците и имената в темата за войната в Украйна.

Брех колко си нагъл.

Възродителния процес е 500 години след помохамеданчването и най-вече в Родопския край. Така че кой е започнал всичко. Ама не се учудвам че като плюеш по България и всичко българско, сега ще защитаваш и турците дето ни клаха и ни сменяха имената.

И не напразно се казва Възродителен. Тодор Живков се реши да върне имената на насила потурчените преди 500 години българи.

Как се казва дядо ти, пра-дядо ти? Малко е смешно да ми подскачаш.

• Отговори 10k
  • Прегледи 151,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Велика! И понеже хора, които чета казват, че следят и двете страни, нека ми кажат - Има ли измежду укрите някое съществително, което поне да е приблизително встрани от Маргарита Симонян или по-точно М

• Едни фашаги бият други фашаги заради руски фашага, яко, бис. Казачья Лопань са я взели, има десетки видеа, но Святогорск не, нито пък Новопавловка вляво от Орехов, всъщност тесларят ги отдясно, кажи-

Публикувани изображения

преди 57 минути, parmobil написа:

По глава ли си падал? Дадох пример с Гаврил Груев Хлътев. Какво османско или турско виждаш в името? Съби Стойков Попович? Васил Кунчев?

И защо ги даде за пример? Обясни, че не разбрах.

преди 34 минути, parmobil написа:

Как се казва дядо ти, пра-дядо ти? Малко е смешно да ми подскачаш.

Ама на теб ти се иска явно да бяха ни потурчили цяла България. Ти да не си мюсюлманин? Започваш да ме съмняваш леко.

Значи според теб турците са добри, защото дядо ми и прадядо ми са ги оставили с български имена и не са ги изклали. И ти ми намекваш за това. И се правиш на велик. Ваксината действа...

преди 6 минути, Miusuka написа:

И защо ги даде за пример? Обясни, че не разбрах.

Ама на теб ти се иска явно да бяха ни потурчили цяла България. Ти да не си мюсюлманин? Започваш да ме сънмяваш леко.

Значи според теб турците са добри, защото дядо ми и прадядо ми са ги оставили с български имена и не са ги изклали. И ти ми намекваш за това. И се правиш на велик. Ваксината действа...

Пич, аз те/ви питам защо след 5 века не сме с мюсюлмански имена? Сещаш ли се?

преди 6 минути, parmobil написа:

Нали ти казах - то остана и целия народ да ни бяха потурчили и да сме смюсюлмански имена. Но имало явно по стрхливи или податливи българи и най-вече от Родопския край. Не зная какви са истинските причини, но е факт че там са най-много потурчените. Из другите части на България народа е успял да се съхрани.

Само че ти намекваш че не защото народа се е опълчил на смяната на религията и имената, а защото турците са били добри и цивилизовани и затова сега сме с български имена. Така ли смяташ, като задаваш въпроса защо сега сме с български имена? Благодарение на добрите турци ли?

Руснаците са вързали чувала...
20260903171044-61a8bf4c.jpg

преди 20 минути, parmobil написа:

Изключително достоен човек... Един от най-достойните в този форум.

И изобщо не лъже, че е бизнесмен...

преди 9 часа, parmobil написа:

За залежи ли става дума? Нали сам Путин каза, че могат да предложат всичко редкоземно на американските инвеститори? И това беше след СВО!!!

Разбира се че предлагат. Само че очевАдно предложението не се харесва на САЩ. Те искат да си взимат ресурси както по времето на Елцин. Е, това време мина. При Путин номерът не минава.

Нали всичко сами могат и са си самодостатъчни? Някакви идеи да споделиш по тази тема? Сега да не кажеш, че измествам? Ти редиш за редкоземни залежи.

САЩ, Русия и до някъде Китай (но не напълно) са единствените държави в света, които са си самодостатъчни. Така или иначе няма да ми повярваш на мен, така че няма да се хабя аз да ти давам линкове. Ако наистина искаш да се самообразоваш - питай Гугъл или ИИ по въпроса.

преди 9 часа, Волен написа:

Майданът е вътрешен проблем на Украйна. На руZZката кочина не и работа да се меси в чужди вътрешни проблеми.

На "руската кочина" ѝ се наложи да се намеси едва след това:

Нюлънд.jpg

Ако високопоставен служител в американското правителство не се бе намесил в подкрепата на митинг, целящ свалянето на законно избрано правителство в чужда суверенна държава, може би нямаше да се стигне до военни действия, а?

преди 9 часа, Волен написа:

Още според Минските споразумения Донбас трябваше да има специален автономен статут. Руспия никога не е отстъпвала от това си искане. А сега вместо да иска автономен статут, Руспия просто анексира Донбас.

Меркел и Оланд казаха че Минските споразумения са били менте. Какви са хората, които се вързват на ментета, ще оставя сам да установиш. Можеш ли?

Къде да прочетем това официално Истанбулско споразумение, а не някакви "чернови", които всеки си съчиняваше?

Ами Киев не го отрича. Защо ти го отричаш?

Защо без Крим?

Защото за Крим вече беше проведен референдум и народът беше изразил ясно позицията си. Ти не си ли за демокрацията? Народната воля ли трябва да слушаме, или?

offtopic_s

Параджията пак се е вдъхновил ...Нещо за Македония няма ли да изпляска в съответната тема...че ми е любопитно там какви ще ги изака...

преди 9 часа, Бохемеца написа:

Защото за Крим вече беше проведен референдум и народът беше изразил ясно позицията си.

И ти лично контролираше провеждането на референдума, затова си сигурен, че той е проведен изключително честно.

преди 9 минути, Мери) написа:

И ти лично контролираше провеждането на референдума, затова си сигурен, че той е проведен изключително честно.

Едно доказателство има за това ,че референдума е бил честен ,ако не беше жителите в тези региони щяха да бъдат в Киев ,не в РФ след като започна конфликта, не е ли това логично?

Лидерът на киевския режим Володимир Зеленски е „изгубил разсъдъка си“,

заплашвайки гражданската авиация в руското небе, заяви пред РИА Новости

финландският активист и военен кореспондент Кости Хейсканен.

Хейсканен е в Крим на проучвателна мисия. За последно е посетил полуострова преди 22 години.

„Това е тероризъм от най-висок ранг. Зеленски е полудял напълно и е решил, че е практически "бог" на целия свят

и ще реши дроновете му да тероризират хора, летящи навсякъде.

Нямам думи“, каза Хейсканен.

преди 30 минути, Сiнбад написа:

„Това е тероризъм от най-висок ранг. .

Русоробска ШИЗОФРЕНИЯ:

Когато руZZките боклуци унищожават граждански обекти в Киев и оставят киевчани без ток, вода и храна, това не тероризъм, а "асвабаждение".
А когато Зелензки затвори въздушното пространство на Руспия, това е тероризъм от най-висок ранг.

преди 1 час, Мери) написа:

Няма доказателства за противното.

преди 18 минути, Волен написа:

Когато руZZките боклуци унищожават граждански обекти в Киев и оставят киевчани без ток, вода и храна, това не тероризъм, а "асвабаждение".

Когато САЩ унищожаваха в Югославия топло и електроцентрали, телевизионни кули и мостове, докато по тях минават влакове с цивилни, това тероризъм ли беше?

Преди да се взриви камион-бомба на кримският мост, Русия не бомбеше цивилни обекти. Това започна буквално на следващият ден.

преди 18 минути, Волен написа:

А когато Зелензки затвори въздушното пространство на Руспия, това е тероризъм от най-висок ранг.

Когато заплашваш самолети на държави, които нямат нищо общо с конфликта, това си е чист тероризъм.

Някои хора още вярват бандеровците да имат своя държава? Как да стане - като никои техни съседи не одобряват това ? Съседите са по-важни от Урсула и Кая. А тези двете само удължават агонията на режима в Киев !

Украйна е независима държава от 1991г насам.

Могъщите руZZки пикльовци от пет години насам се опитват да отнемат тази независимост, но неуспешно.

Европа няма да разреши на пикльовците да отнемат независимостта на Украйна. Сори.

Полша и Унгария дали са съгласни? А Чехия и Словакия ? Вече не им се финансира Киев. Украйна си е зависима от Запада. Казаците дали са съгласни? Това е тяхната държава.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

3 дни няма да бомбят Киев зареди Уитков.

След 3 дни...ако Зеления стъпи накриво,ще има от всичко по три...

Вярвате ли Киев да отстъпи Новорусия? Или това е някаква невъзможна надежда за мирно споразумение ?

Киев няма да предаде своя територия без бой на Руспия.

Докато Руспия не престане да изисква такива отстъпки, мир няма да има.

преди 1 минута, Волен написа:

Киев няма да предаде своя територия без бой на Руспия.

Докато Руспия не престане да изисква такива отстъпки, мир няма да има.

Украйна отново в РФ и ще има мир. Несъгласната Европа нищо не може да направи. Или може ?

Украйна е независима държва, а могъщите руZZки пикльовци нямат силици да я анексират.

Пикльовците ще трябва да се откажат от мераците си в един момент.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.