Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна - Част 2

Това е част 2 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

С помощта на дронче се изпраща пламенен привет на дружеската северно-корейска техника. Явно някой пак е ходил да моля на колене другаря Ким за техника и боеприпаси .

А беше време в което в самая болшая имаше от всичко по много и беше независима. А сега - другарю Ким ,ела да помагаш че не можем да се справим сами. Развалиха я тая държава!

Между другото някой няма ли да каже че е време да се избомнят заводите в Северна Корея? Щом се канят на тия в Европа , защо да им се размине и на тия в най-свободната страна в Азия?

Бой по радарите )

Специален поздрав за всички които предричаха край на перките )@kiro 2025 не се крий , знаем те всички вече Ти от толкова близо радар виждал ли си?

• Отговори 10k
  • Прегледи 151,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Велика! И понеже хора, които чета казват, че следят и двете страни, нека ми кажат - Има ли измежду укрите някое съществително, което поне да е приблизително встрани от Маргарита Симонян или по-точно М

• Едни фашаги бият други фашаги заради руски фашага, яко, бис. Казачья Лопань са я взели, има десетки видеа, но Святогорск не, нито пък Новопавловка вляво от Орехов, всъщност тесларят ги отдясно, кажи-

Публикувани изображения

преди 42 минути, Реджеп Иведик написа:

Купих си пуканки и гледам сеир

Сеирът започна с Майдана през 2013 година - за НАТО и ЕС чрез конфедeрация с Полша. Тези надежди се оказват халюцинации. И Ленин бил виновен - като създател на УССР.

Объркан съм уж шарии и още няколко човека писаха че били свалени а изведнъж дупка?

Другари не може това повече да продължава! Пускайте Орешника !!! На оръжие , я давайте бързо няколко тона дебели червени линии и 10 нови версии на новата ядрена доктрина ;)Много си позволяват тия укранци вече !! Не може да пробиват такива големи дупки и да се гаврят с китайския РЕБ и ЕДИНСТВЕНОТО в света ешалонирано ПВО!

преди 16 часа, Волен написа:

Язък за 500-те хилкяди убити и още два пъти толкова ранени руZZнаци.

Изоставаш от тренда. @БаалБек има източници, според които само жертвите са милион и половина:

на 11.09.2026 г. в 17:29, БаалБек написа:

С руските жертви, оценени от някои експерти на близо 1,5 милиона

Brics.bg

Pavel Lozanov ·

Руски дронове удариха логистични възли в Украйна близо до полската граница

В нощта срещу 13 септември 2026 г. и през деня преди това руски безпилотни апарати атакуваха обекти във Волинска област, близо до границата с Полша. Два кадъра, разпространени в социалните мрежи, показват последиците: мащабен пожар на бензиностанция с камиони и евакуация на пътници на железопътна гара, докато в далечината се вижда дим.

На първото видео е нощна сцена край магистрала. Голяма бензиностанция гори с мощни пламъци, а няколко камиона са обхванати от огъня. Според съобщенията ударът е бил близо до международния пункт „Ягодин – Дорохуск“. Камионите, паркирани до станцията, също са запалени. Официални данни за жертви на това място засега няма.

Второто видео е заснето през деня на перон. Кадрите са маркирани от украински телеграм канал. Според местни власти и „Укрзализныця“ в същия период са били ударени железопътни обекти в Луцк и други станции в региона. Пътниците са били евакуирани предварително и няма съобщения за пострадали на това място.

Тези два инцидента се вписват в по-широка серия от удари по западна Украйна през септември. Волин и съседните области рядко бяха основна цел в предишните години. Сега ударите се насочват към обекти, които имат пряко отношение към снабдяването – гориво за транспорт и железопътни възли, през които минават както цивилни, така и военни товари.

От руска гледна точка това е логична стъпка. Години наред основните усилия бяха съсредоточени на фронта, докато в дълбокия тил, особено близо до полската граница, продължаваха да пристигат западни доставки. Ударите по бензиностанции и гари в този район затрудняват именно тези потоци. Не става дума за случайни цивилни цели, а за инфраструктура, която поддържа движението на техника и гориво.

Украйна представя атаките като терор срещу цивилното население. Реалността е по-сложна. Когато една страна получава оръжие и гориво през конкретни пунктове и линии, тези пунктове неизбежно стават военни цели. Русия дълго време се въздържаше от по-мащабни действия в този сектор. Сега явно е решила да увеличи натиска върху логистиката.

Дали това ще съкрати конфликта, както твърдят някои наблюдатели, е отделен въпрос. Ясно е обаче, че подходът се променя. Вместо да оставя тила почти недокоснат, Москва започва да удря по-системно онези звена, които поддържат украинската армия от запад. Видеата от горящата бензиностанция и от гарата с дим на заден план са само най-видимата част от тази промяна.

преди 6 часа, AAUUXX написа:

Експерти казват че тази зима Украйна може да капитулира което било целта на Путин. Защо не седнат и не решат всичко с преговори вместо да продължават да се бият ? Да направяят едната и другата страна отстъпки съобразени със ситуацията от фронта и да спрат да се бият.

Какви преговори с Путьото, като той не прави никакви отстъпки. Хайде за да има мир, Украйна да капитулира. Това е позицията на варварска Руспия.

Украйна се бори, но ЗЛОБНИТЕ ИМПОТЕНТНИ ПИКЛЬОВЦИ вече целят складове с хранителни стоки и складове с лекартства. Дотам стигна мерзостта на оскотелите руZZките варвари.

А у нас пък има животни, които квичат от радост като гледат тая животинска вакханалия. Жалки, подли, скотски душици.

• Автор
преди 5 минути, Волен написа:

Какви преговори с Путьото, като той не прави никакви отстъпки. Хайде за да има мир, Украйна да капитулира. Това е позицията на варварска Руспия.

Украйна се бори, но ЗЛОБНИТЕ ИМПОТЕНТНИ ПИКЛЬОВЦИ вече целят складове с хранителни стоки и складове с лекартства. Дотам стигна мерзостта на оскотелите руZZките варвари.

А у нас пък има животни, които квичат от радост като гледат тая животинска вакханалия. Жалки, подли, скотски душици.

Косьо

спазвай опорките бее

Няма перемога, не разбра ли. Има достоен отговор.

преди 18 минути, Miusuka написа:

Украйна представя атаките като терор срещу цивилното население. Реалността е по-сложна.

Какво му е сложното бе, мунчовци. РуZZките пикльовци не могат да направят нищо на фронта и го удариха през просото и сега целят всичко наред (за радост на русоробските животни).

Западът не даде далекобойни ракети на Украйна, за да може тя да отвтъща на ударите и сега руZZките пикльовци действат безнаказано.

А ако Украйна прави същото като Руспия, гадните руZZки животни ще почнат да квичат на умряло, че това било тероризъм и ще извадят ядрената бухалка.

Жалка история.

преди 4 минути, Волен написа:

Какво му е сложното бе, мунчовци. РуZZките пикльовци не могат да направят нищо на фронта и го удариха през просото и сега целят всичко наред

Ако беше така, цивилните жертви щяха да са хиляди всяка седмица. Нещо ти куца опорката...

току-що, Бохемеца написа:

Ако беше така, цивилните жертви щяха да са хиляди всяка седмица. Нещо ти куца опорката...

Мунчо, остава само руZZките варвари да почнат да убиват и хора наред и вече няма да се отличават по нищо от нацистите.

Варварите целят всякакви обекти наред. Засега не целят хора наред.

И нека се забележи, че САЩ се спряха и не удариха цивилна и енергийна инфраструктура в Иран. А оскотелите руZZките варвари не се спират.

Щото после ще се намерят малоумници да квичат, че руZZките варвари не били по-различни от американците.

Не, различни са. Американците не действат като оскотяли варвари.

преди 14 минути, kiro 2025 написа:

спазвай опорките бее

Няма перемога, не разбра ли. Има достоен отговор.

" Май 2025 ще е последната с държава Украйна. Как има да скачате недоносчета смотани :)"

Който не скача е баба Пенка ) Къде се губиш бре човек ?

Хайде народе на чушкопеците...

Но разбира се че и любимата ми бронирана буханка няма да бъде спомената с добро. На тази и се е разминало на косъм , но другата гори добре- явно нанопокритието не е било от правилното. Работа на гадни саботьори е това пъклено дело )

Героите от безсмъртния полк следобед

• Автор

Ама Косееее

забрави за перемога бе ... не щеш да разбереш

ПП

Опорката е - Украйна страда за свободата си - дайте още париииии

преди 11 минути, Волен написа:

Мунчо, остава само руZZките варвари да почнат да убиват и хора наред

Значи когато каза че те стрелят по всичко наред, ти ни излъга.

И да внимавате другари че според Шпигел днес във влака имало някакви немци и дори Борис Джонсън. Не е нужно да става скандал някакъв нали. Знам , знам - гъзоръките казаци оператори са виновни , но все пак не са хубави тия работи.

преди 2 минути, Бохемеца написа:

Значи когато каза че те стрелят по всичко наред, ти ни излъга.

Не. Значи, че ти си Мунчо, който се захваща на интат за думите ми.

• Автор

Косеее

абе време е влака до Полша да спре - не разбра ли ?

преди 5 минути, kiro 2025 написа:

забрави за перемога бе ... не щеш да разбереш

ПП

Опорката е - Украйна страда за свободата си - дайте още париииии

Кире , ако си забравил пари има до 20 февруари. Верно че беше преди 2 години , ама запомни го това вече че ми омръзна да ти го припомням ;)Ти си като златна рибка нали - не повече от 3 часа помниш . Аз затова си ти записвам обещанията- голям кеф е да те чета между другото след време.. ;)

Ясно се вижда се и обещанието за ТОТАЛНО китайско ембарго от преди 2 години си забравил , а аз толкова го повтарям.

Поляците не са доволни от тази атака на границата - пак ще правят срещи... Не че не бяха се виждали преди време де, но явно и те забравят като баба Пенка;)

преди 5 часа, kiro 2025 написа:

украинците и хапчета няма да имат.

Ето го. Русоробско животно с навлажнени очи се самозадоволява над нещастието на украинците.

Украйна я капитулира, я не - но ти със сигурност и след войната ще си остнеш жалко, миризливо, гнусно животно.

Има големи хубави дупки този кораб )

Да не е от убития от правилно падналия Орешник? На него не му се получават нещата нито с тока, нито с корабите.

преди 13 минути, Волен написа:

Не. Значи, че ти си Мунчо, който се захваща на интат за думите ми.

Не съм виновен аз, че ти е калпава опорката.

току-що, Бохемеца написа:

Не съм виновен аз, че ти е калпава опорката.

Виновен си, че си глуповат и не разбираш другите какво говорят.

И понеже ме обвинявате че не пускам руZки клипчета -ето едно с което онези от Карпатите до Урал се хвалят.

Как да не ги обича тия хора после , а?

току-що, Волен написа:

Виновен си, че си глуповат и не разбираш другите какво говорят.

Изкара руснаците варвари, които стрелят по всичко наред, обаче опорката ти не издържа още при първият въпрос по нея. Факт!

Какво ще напишеш от тук нататък в опити да замажеш гафа, не ме интересува.

преди 2 минути, Бохемеца написа:

Изкара руснаците варвари, които стрелят по всичко наред ...

РуZZнаците са варвари, които целят вскякакви цивилни обекти наред - включително складове за хранителни стоки и складове за лекарства.

ЖАЛКИ, ИМПОТЕНТНИ ПИКЛЬОВЦИ, които не могат да направят нищо на фронта и затова тероризират цивилното население.

Остава само в импотентната си злоба да почнат да убиват и хора наред, за да няма съвсем никаква разлика между тях и хитлеристите.

преди 7 минути, kosyo написа:

И понеже ме обвинявате

Бабо, кой те обвинява, ма. Едва ли някой тук се случва често въобще да отразява, че се трудиш на тролския фронт. Дори аз не съм ти обръщал внимание с месеци. Да не ти се привиждат опоненти?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.