Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна - Част 2

Това е част 2 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Няма да повярвате , но въпреки спирането на мобилния интернет към Москва продължават да летят дронове...

Това е така мистерия....

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 153,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Велика! И понеже хора, които чета казват, че следят и двете страни, нека ми кажат - Има ли измежду укрите някое съществително, което поне да е приблизително встрани от Маргарита Симонян или по-точно М

• Едни фашаги бият други фашаги заради руски фашага, яко, бис. Казачья Лопань са я взели, има десетки видеа, но Святогорск не, нито пък Новопавловка вляво от Орехов, всъщност тесларят ги отдясно, кажи-

Публикувани изображения

преди 3 часа, communismatic написа:

Имаш предвид себе си, нали? :)

О, комунистичния фен, как се разпознаваш веднага.

Малоумен ли си? Да питам пак? Малоумен ли си? Идиот ли си? Идиот ли си? Идиот ли си? Тъпунгер ли си? Тъпунгер ли си? Тъпунгер ли си? Бавноразвиващ ли си? Бавноразвиващ ли си?

преди 4 часа, Gencho 123 написа:

. Защо бе хора - всички които толкова смело скачате да защитавата руската агресия си приличате. Всички до един арогантни и просташки в изказванията, вие не можете ли като нормален човек да говорите, без глупости и обиди ? То си е диагноза - щом си за русия, трябва да си простак, иначе не си достатъчно добър 😄Когато човек няма аргументи явно го избива натам, разбираемо.

Другото не си заслужава да го коментирам - точно Русия е въздух под налягане, така и не разбрах къде е имала толкова силно "превъзходство". Нито сега, нито преди направиха нещо конкурентно извън военните технологии (иначе как ще избиват). Някои още си спомняме автентичните руски возила от времето на соца, и как благодарение на тази "велика" държава цяла източна Европа беше "щастлива". Особенно чехите, унгарците и поляците. бяха толкова щастливи... Прекрасно да си с държавата която има над 65% от земните богатсва, а една пералня или телевизор не можеха да направят като хората. Да не говорим за нещо по-сложно като чипове и компютри. Да точно си е бензиностанция с ракети - затова и основно изнася само суровини. Продукти без много добавена стойност, както и една бензиностанция продава основно горива, така и руския износ.

Генчо, много си заблуден за руската същност и възможности. Я дай пример с какво западните устройства уреди за бита и други съоръжения са по-добри от руските? Напротив, руските неща във всяко отношение винаги са били много по-добри и дълготрайни от западните и точно заради изобилието от суровини и производство на материали. Аз съм радио-любител конструктор оператор с най-висок клас. Имам направени над 10 000 радио-връзки потвърдени с QSL картички с цял свят. Занимавам се с радио-електроника още от детска възраст, професията ми днес е съчетана с хоби. Правил съм ремонт на всякаква електроника руска и западна и ще ти кажа че, руската е много по-лесна за ремонт и по-добра от западната. Западът пак държи на рекламата както винаги лъскава опаковка без съдържание. Медните проводници, които използва западът за направа на електрониката си са с примеси, не са чиста мед, заради икономии, трудно се калайдисват и ако майсторът е неопитен разтопява изолацията ако не използва специален флюс. Кое руско според теб е по-лошо от западното, телевизори, радиоприемници, прахосмукачки, хладилници, кухненски уреди, кажи кое? Или само си правиш вятър на устата. У дома имам много руска битова техника, която още работи без ремонт. Няма да изброявам, доста неща са. Дори нашите производства от време оно са по-добри от западните. Имам реликва "Мраз 140" който продължава да работи, само дето е с малко поизгнила врата, но я закърпих и още си работи. Разни хладилници от рода на "Силтал" "Индезит" и други за мен са пълен боклук. Компресорите им се повреждат до третата година, а серпентините им умишлено са изтънени в ъглите и са замонолитени, за да не могат хората да си ги ремонтират и да купуват нови, повреждат се след гаранционния срок. На времето ако хладилник "Мраз" поради шупла много рядко изпусне фреона, слагахме го в голям съд с вода и намирахме пробива, който запушвахме и след смяна на дехидратора хладилникът отново заработва като нов. Няма по-добра техника за каквото и да е от руската! Питай майсторите, които се занимават с ремонт. И колко лоши бяха колите ни по време на соца? Имах Жигули, което сам си ремонтирах и не ме е оставяла никога на пътя. Единствените му повреди бяха износени клапанчета на бензиновата помпа и скъсване на ремък за водната помпа и динамото. В багажника си имах платки фолиран текстолит . Изрязах с клещите на малки кръгчета и ги оформих изтривайки ги на цимента във форма подходяща за клапанчетата, и след монтажа помпата заработи отлично. Хайде сега ти се опитай да ремонтираш западна бензинова помпа или каквото и да е. Скъсах ремъка на водната помпа и с един дамски чорапогащник си прибрахме благополучно от път. Преди демокрацията по линия на ДОСААФ в радио-клубовете получавахме безвъзмездно радио-материали и сами си правехме трансивъри за радиовръзки с цял свят, преди интернет революцията. Нищо не знаеш ти, както и много други като теб, измамени от блясъка на западната опаковка без съдържание в нея. В едно нещо съм абсолютно сигурен, никой на тази планета не може да победи Русия, не само защото тя притежава най-много от земните богатства, а защото е за справедлива кауза и е с благороден народ!

преди 8 часа, Мери) написа:

Разбираш, че за себе си говориш нали? 😁 По-голяма копейка от теб няма и няма и да има, останалите копейки в тоя форум могат само да ти дишат праха. 😆 Което не е за смях всъщност, тъжно е, ама нейсе... 😥

Не ми е нужно. Тази безумна война е абсурдно да продължава до привършване на бандеровците. Можеше въобще да не започва. Както лъжеше и обещаваше предизборно Зеленски през 2019 година.

преди 3 часа, Gencho 123 написа:

О, комунистичния фен, как се разпознаваш веднага.

Не разпознавам себе си, а теб. Ти поначало си човек, дето много балалайка, ама си направо царят на бисерите... И като ти запари под задника и бягаш... както всички останали. Да не говорим, че ти също ръсиш обиди, само дето за всички други, дето обиждат теб, направо ореваваш орталъка.

преди 1 час, attj написа:

Не ми е нужно. Тази безумна война е абсурдно да продължава до привършване на бандеровците. Можеше въобще да не започва. Както лъжеше и обещаваше предизборно Зеленски през 2019 година.

Той и Питин обещаваше, че няма да нападат Украйна, дори Захарова вика - кой ние ли ще нападаме Украйна и бам на следващия ден я нападнаха. Та така с обещанията. А за форумните копейки недей да скромничиш - завиждат ти, при това много за устрема и ентусиазма, с който заливаш форума с руска пропаганда, но си мълчат и стискат зъби, понеже не е красиво да показват, че ги превъзхождаш в разпространяването на щуротии. 😉

преди 2 часа, herkules2 написа:

Генчо, много си заблуден за руската същност и възможности. Я дай пример с какво западните устройства уреди за бита и други съоръжения са по-добри от руските? Напротив, руските неща във всяко отношение винаги са били много по-добри и дълготрайни от западните и точно заради изобилието от суровини и производство на материали. Аз съм радио-любител конструктор оператор с най-висок клас. Имам направени над 10 000 радио-връзки потвърдени с QSL картички с цял свят. Занимавам се с радио-електроника още от детска възраст, професията ми днес е съчетана с хоби.

Чудесно - наистина малък свят, защото през 80-те като ученик бях за кратко радиолюбител (в Казанлъшки радиоклуб - LZ1KFM). Наистина впечатляващо да засека радиолюбител в днешно време. За съжаление аз не прихванах този занаят (електрониката), макар покрай баща ми да имах много възможности да се занимавам. В онези години той работеше допълнително като телевизионен техник, то си беше занаят. Мога от първо лице да споделя за качеството на руските телевизори в онези години. Изобилието на суровини не означава качество, напротив - Япония която е далеч от суровините които има Русия, произвежда в пъти по-качествена електроника примерно. Нито даваха добра картина, нито бяха здрави като изпълнение. Говоря за битовата техника, защото това е което вижда един обикновен потребител, но подобно беше и с другите неща по времето на соца - бяхме изостанали технологично от запада. Може би и при теб е имало Kenwood радиолюбителски приемник - бяха отлични и като качество и като изработка, съвсем друго ниво. След като си в този бранш, замисли се какво точно е измислено, изобретено в СССР/Русия в тази сфера примерно (електроника, интегрални схеми, компютърни компоненти...)

Такава беше реалността, дори и да не ни харесва. Да, Русия има суровини, има военна техника (там отиват техните учени, инженери), и нито през соца, нито днес, имат нещо конкурентно в гражданското или промишлено производство. Какво да е превъзходството на държава която изнася продукти без особенна добавена стойност, и от там идва този израз, макар и груб - Бензиностанция с ракети. Богати на ресурси, инвестират във военна техника, другото е по-нисък приоритет явно.

преди 3 минути, Gencho 123 написа:

Такава беше реалността, дори и да не ни харесва. Да, Русия има суровини, има военна техника (там отиват техните учени, инженери), и нито през соца, нито днес, имат нещо конкурентно в гражданското или промишлено производство

Русия е като арабските страни. Има полезни изкопаеми и само продава. Всичко останало купува отвън. Както се видя и оръжията и са от миналото. Без Старлинк ептен забуксуваха.

Другари , минавам само да попитам заплахата за сегашното отмъщение ако ударят по Москва само за времето на парада ли важеше? Извинявайте, ама съм забравил и се чудя утре дали ще оживея вече ;)? Ако не оживея - да знаете че по-залюхани "ждунов" няма, но ми харесвате, признавам си го с ръка на сърцето.

преди 52 минути, SSS12 написа:

Както се видя и оръжията и са от миналото. Без Старлинк ептен забуксуваха.

Ако си прав, що тогава ще дадем 800млрд за допълнително въоръжаване? От какво ни е страх? Не е ли по-добре тези парички да отидат за да ти се вдигне пенсията, вместо да се поддаваме на пропагандата за Русия, дето щяла да превземе Европа?

преди 4 часа, herkules2 написа:

Генчо, много си заблуден за руската същност и възможности. Я дай пример с какво западните устройства уреди за бита и други съоръжения са по-добри от руските? Напротив, руските неща във всяко отношение винаги са били много по-добри и дълготрайни от западните и точно заради изобилието от суровини и производство на материали. Аз съм радио-любител конструктор оператор с най-висок клас. Имам направени над 10 000 радио-връзки потвърдени с QSL картички с цял свят. Занимавам се с радио-електроника още от детска възраст, професията ми днес е съчетана с хоби. Правил съм ремонт на всякаква електроника руска и западна и ще ти кажа че, руската е много по-лесна за ремонт и по-добра от западната. Западът пак държи на рекламата както винаги лъскава опаковка без съдържание. Медните проводници, които използва западът за направа на електрониката си са с примеси, не са чиста мед, заради икономии, трудно се калайдисват и ако майсторът е неопитен разтопява изолацията ако не използва специален флюс. Кое руско според теб е по-лошо от западното, телевизори, радиоприемници, прахосмукачки, хладилници, кухненски уреди, кажи кое? Или само си правиш вятър на устата. У дома имам много руска битова техника, която още работи без ремонт. Няма да изброявам, доста неща са. Дори нашите производства от време оно са по-добри от западните. Имам реликва "Мраз 140" който продължава да работи, само дето е с малко поизгнила врата, но я закърпих и още си работи. Разни хладилници от рода на "Силтал" "Индезит" и други за мен са пълен боклук. Компресорите им се повреждат до третата година, а серпентините им умишлено са изтънени в ъглите и са замонолитени, за да не могат хората да си ги ремонтират и да купуват нови, повреждат се след гаранционния срок. На времето ако хладилник "Мраз" поради шупла много рядко изпусне фреона, слагахме го в голям съд с вода и намирахме пробива, който запушвахме и след смяна на дехидратора хладилникът отново заработва като нов. Няма по-добра техника за каквото и да е от руската! Питай майсторите, които се занимават с ремонт. И колко лоши бяха колите ни по време на соца? Имах Жигули, което сам си ремонтирах и не ме е оставяла никога на пътя. Единствените му повреди бяха износени клапанчета на бензиновата помпа и скъсване на ремък за водната помпа и динамото. В багажника си имах платки фолиран текстолит . Изрязах с клещите на малки кръгчета и ги оформих изтривайки ги на цимента във форма подходяща за клапанчетата, и след монтажа помпата заработи отлично. Хайде сега ти се опитай да ремонтираш западна бензинова помпа или каквото и да е. Скъсах ремъка на водната помпа и с един дамски чорапогащник си прибрахме благополучно от път. Преди демокрацията по линия на ДОСААФ в радио-клубовете получавахме безвъзмездно радио-материали и сами си правехме трансивъри за радиовръзки с цял свят, преди интернет революцията. Нищо не знаеш ти, както и много други като теб, измамени от блясъка на западната опаковка без съдържание в нея. В едно нещо съм абсолютно сигурен, никой на тази планета не може да победи Русия, не само защото тя притежава най-много от земните богатства, а защото е за справедлива кауза и е с благороден народ!

И аз имах Жигули ;))) кво разбират повечето хлапета дето пишат тук!!!

преди 31 минути, ivottoshev написа:

Ако си прав, що тогава ще дадем 800млрд за допълнително въоръжаване? От какво ни е страх? Не е ли по-добре тези парички да отидат за да ти се вдигне пенсията, вместо да се поддаваме на пропагандата за Русия, дето щяла да превземе Европа?

Не са за тебе тия работи. Не е за копейки.

преди 20 минути, SSS12 написа:

Не са за тебе тия работи.

Обясними ги де. Твърдиш че руснаците са слаби, но наш'те политици искат да вземат твойта пенсия и да я дадат за въоръжаване защото... Русия щяла да ни превземе. Ти ли си се объркал, или Урсула, Кая и сие ни лъжат защото искат да прилапат пенсията ти?

Ако приемем че ти си прав, а урсулите ни лъжат, идва и логичният въпрос: Само за това ли са ни излъгали, или по принцип евроатлантическите ни лидери са си лъжци?

преди 1 час, Gencho 123 написа:

Чудесно - наистина малък свят, защото през 80-те като ученик бях за кратко радиолюбител (в Казанлъшки радиоклуб - LZ1KFM). Наистина впечатляващо да засека радиолюбител в днешно време. За съжаление аз не прихванах този занаят (електрониката), макар покрай баща ми да имах много възможности да се занимавам. В онези години той работеше допълнително като телевизионен техник, то си беше занаят. Мога от първо лице да споделя за качеството на руските телевизори в онези години. Изобилието на суровини не означава качество, напротив - Япония която е далеч от суровините които има Русия, произвежда в пъти по-качествена електроника примерно. Нито даваха добра картина, нито бяха здрави като изпълнение. Говоря за битовата техника, защото това е което вижда един обикновен потребител, но подобно беше и с другите неща по времето на соца - бяхме изостанали технологично от запада. Може би и при теб е имало Kenwood радиолюбителски приемник - бяха отлични и като качество и като изработка, съвсем друго ниво. След като си в този бранш, замисли се какво точно е измислено, изобретено в СССР/Русия в тази сфера примерно (електроника, интегрални схеми, компютърни компоненти...)

Такава беше реалността, дори и да не ни харесва. Да, Русия има суровини, има военна техника (там отиват техните учени, инженери), и нито през соца, нито днес, имат нещо конкурентно в гражданското или промишлено производство. Какво да е превъзходството на държава която изнася продукти без особенна добавена стойност, и от там идва този израз, макар и груб - Бензиностанция с ракети. Богати на ресурси, инвестират във военна техника, другото е по-нисък приоритет явно.

И как определяш кое е по-качествено, след като нямаш понятие от радио-техника? Коя битова техника е по-добра според теб от руската? И не е вярно че руските телевизори не са давали добра картина, нищо не разбираш ти! Много по здрави са, лесно се ремонтират и има с какво да се ремонтират. Попадали са ми за ремонт немски телевизори Кьортинг, Мец, Грундиг и други, дето трудно се отварят, шаситата им трудно излизат и не са с по-добро изображение в същия клас с руските. Питай баща си колко "лесно" се ремонтира телевизор филипс, дори и немските техници са категорични, казват филипс "нихт репаратир"! Е, ние българските техници ги ремонтираме, а зелената боя върху платката остъргваме и проследяваме пистите-шините за да изследваме повредата и причините за нея. Като говориш за Kenwood поне имаш ли представа за какво иде реч? Точно такъв трансивър Kenwood TS 830 сдаде багажа в нашия радио-клуб. На драйверната лампа и изчезна емисията и изчезна мощността на изхода, остана осцилатора, който чухме на друг приемник. Можеш ли да си представиш, замених я с 6ж52п, руска лампа, като преработих и цокъла. Още работи този трансивър след като разтуриха ОСО. Може и да е добър за състезания, но за радио-любителски връзки предпочитам руския приемник Р250 М, или Волната, а самоделните предаватели са по-добри, ако са конструирани от добър конструктор с крайно стъпало над киловат, при анодно напрежение 2 000 волта с руската лампа ГУ81М. Твоето е все едно да продаваш на краставичар краставици, на който продукцията му е по-евтина от твоята. Няма по-добра битова, военна и всякаква друга техника от руската.

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Обясними ги де. Твърдиш че руснаците са слаби, но наш'те политици искат да вземат твойта пенсия и да я дадат за въоръжаване защото... Русия щяла да ни превземе. Ти ли си се объркал, или Урсула, Кая и сие ни лъжат защото искат да прилапат пенсията ти?

Ако приемем че ти си прав, а урсулите ни лъжат, идва и логичният въпрос: Само за това ли са ни излъгали, или по принцип евроатлантическите ни лидери са си лъжци?

Спри се и се отдай на заслужен първак. Скоро за награда щи уредя оня с мустатиците по който тръпнеш

преди 4 минути, herkules2 написа:

Няма по-добра битова, военна и всякаква друга техника от руската.

Не думай

540549531_1314375933577484_7369268825269166163_n.jpg

преди 1 час, SSS12 написа:

Спри се и се отдай на заслужен първак.

Цоцко, или ти ни лъжеш че Русия е слаба, или урсулите ни лъжат че Русия е силна.

Е? Кой е лъжецът?

Урсула и Кая от Еврокомисията говорят за мир чрез сила, военен трибунал и репарации от Русия. Тези млади баби май са на акъла на Кокич ???

преди 9 часа, SSS12 написа:

Русия е като арабските страни. Има полезни изкопаеми и само продава. Всичко останало купува отвън. Както се видя и оръжията и са от миналото. Без Старлинк ептен забуксуваха.

Това също не е вярно ,ако разчитаха на вноса от запад санкциите щяха да ги съборят още през първата година hush

преди 52 минути, AAUUXX написа:

Това също не е вярно ,ако разчитаха на вноса от запад санкциите щяха да ги съборят още през първата година hush

Бушонка от соца, верен слуга на СССР. Разкажи и за трилионите украинци избягали в Русия

Добро утро, наивна второстепенна тълпа, спонсори на тероризма, любители на трансджендър порното и бъдеща радиоактивна пепел!

Героите от безсмъртния полк тази сутрин

Разбира се че поради ТОТАЛНОТО китайско ембарго на баба Пенка, липсата на сигнал от Старлинка и френските GPS-и и тази сутрин няма бодра дрононарезка

преди 4 минути, SSS12 написа:

Бушонка от соца, верен слуга на СССР. Разкажи и за трилионите украинци избягали в Русия

Точната бройка украинци отишли в Русия неможе да се каже каква е защото всеки ден постъпват нови заявления ,но е около 10 милиона според руснаците ,към 2022г наброяваха около 3 милиона.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.