Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Магнитен Кинетичен генератор ( опити на Лапландеца , търсене на работещо решение)

Featured Replies

Ъруин Алън Гинсбърг (3 юни 1926 - 5 април 1997) е един от най-влиятелните американски поети на XX век, централна фигура на Битническото поколение (Beat Generation) и икона на контракултурата.

Impressio.bg
No image preview

Не крий лудостта, срама и неудобните истини

Основен принцип на Алън Гинсбърг е спонтанното писане, без цензура на ума
преди 8 часа, laplandetza написа:

аз съм страшно мързелив

Няма шанс в това! Аз съм по-мързелив! )Shkumbata-na-tabelata-na-selo-Rujdavec-s

Чакайки да му спре някой преминаващ автомобил, на комикът му се родила мъдра мисъл. “Вдигнатият нагоре палец е стандартният начин да попитате дали ще ви качат на стоп. Вдигнатият нагоре среден пръст е стандартният отговор”, споделя Шкумбата със своето чувство за хумор.

Zapadno.com - Сайтът на Брезник, Трън и региона -
No image preview

Комикът Шкумбата чака на стоп край брезнишко село, където...

Известният български комик Димитър Туджаров – Шкумбата е чакал на стоп на табелата за брезнишкото село Ръждавец с табелка с надпис "Виетнам", видя Zapadno.com. Чакайки да му спре някой преминаващ авто

Мдааа - освен днес, не си пил хапченцата още от вчера...

всички са наясно че всичко това е гол фишек - всяка думичка идва от блянове, сенки и делюзии. Нито си правил нещо, нито ще направиш каквото и да е - пак фукните, пак комплексарските изцепки и маниите за особеност, изключителност и съдбовна предопределеност. Ама много ти се иска да си нещо друго, освен това, дето го гледаш в огледалото.

То с голи приказки всеки може да се фантазира как 'прави нещо си" и за къв се мисли.

• Автор

След снощния анализ Концепцията с Потенциалите се напасва добре с Хипотезата. Това вече е инжинерно елдорадо при работеща хипотеза. позволява по-компактни машини ,до размери двигател на кола-лека кола.Позволява по-високи обороти-потенциалите не нарушават принципа, не вкарват пряко допълнителен „добив на импулс“ прекия принос е нулев, но непряко разширяват преобразуването,освен това позволяват чрез въняна мощност-кинетична енергия да станат временни мединни акумулатори на огромни количества енергия. Най-важното, комбинирани с новите типове електродвигатели стават основен мотор в транспортните машини- леки коли, товарни, влакове- на традиционни релси, летящи коптери, дронове. При плавни преходи с бавна промяна на обороти и обороти в ниския диапазон са като електродвигател с отрицателна консумация на ел.енергия т.е. с над 100 процента КПД, ,но с комбинираните нови ел. двигатели стават пъргави и могат да постигнат бързи промени в мояности и обороти. Комбиниран мотор -на принципа плъг-ин електромобили, при спряла кола или паркирана -работпт като генератор, на дълъг път като електромотор с много ниска консумация -ако е в ниските обороти или като мотор с много високо КПД.

Аз дочувам, че новите китайски електромотори ..................... вече са открили Генератора на Лапландеца, позаинтересовайте се за най-новите им приложени в последни модели коли електродвигатели.

......................

Някой с опит , какво „лепило“ да използвам да залепя магнитите. Лепя магнита „облякан“ в сиво тиксо и на дървен модул.

Започвам да руша старата остановка, реших по-сериозна промяна. Експеримент с малки диаметри дискове за статор и ротор, кто ще измервам „силата“ необходима да поддържа въртене на малкия диск. Размерите са много под критичните за концепцията и не очаквам самоподдържане на въртене. Само измервания дали има „отрицателно съпротивление“ .

са като електродвигател с отрицателна консумация на ел.енергия т.е. с над 100 процента КПД

За разлика от Рамус няма да си давам труд да ти обяснявам надълго и широко.Каквото разбереш - разбереш.

Двигател с КПД 100% нарушава втория принцип на ТД, а когато е над 100, освен него нарушава и закона за запазване на енергията.

Комбиниран мотор -на принципа плъг-ин електромобили, при спряла кола или паркирана -работпт като генератор

Това показва колко малко понятие си имаш.Електромобила, при спиране, преобразува кинетичната енергия на автомобила обратно в електрическа.Тогава двигателите на колелата работят в режим на генератор.При спряла или паркирана имаш много поздрави от арменския поп.

• Автор
преди 24 минути, badr написа:

За разлика от Рамус няма да си давам труд да ти обяснявам надълго и широко.Каквото разбереш - разбереш.

Двигател с КПД 100% нарушава втория принцип на ТД, а когато е над 100, освен него нарушава и закона за запазване на енергията.

Това показва колко малко понятие си имаш.Електромобила, при спиране, преобразува кинетичната енергия на автомобила обратно в електрическа.Тогава двигателите на колелата работят в режим на генератор.При спряла или паркирана имаш много поздрави от арменския поп.

Здрасти Бадр. Не ми обяснявай, ако беше прочел по в началото- наясно съм Тъкмо - нарушава ги и за това е Интересното.

Плъг-ин са електричките с вграден генератор -малък двигател вътрешно горене на бензин- газ-бензин, дизел , биобензини и др. , който задвижва само генератор или генератор и помощни агрегати и системи, но не и задвижване на колата Нали така? В БГ има вече доста. Една приятелка си взе новичка китайка плъг-ин миналата година. Онея другите са хибрифни системи, новите хибриди са доста добри. Не ми обяснявай Кое може и Кое неможе . Знам, че би трябвало да не може, но съм много напреднал в „теорията“ на границите на днешната физика точно за проблема електромагнитни полета-т.н. квантуум вакуум и предполагаеми физически реалности на пространство-време.

В момента планувам два експеримента за буквално вид „линейни ускорители“ , отказах се от ротационни експерименти на този етап. Липсва ми мащаба , не съм подготвен. Днес запитах за оферта търговеца от който пазарувах магнити. Минавам на по-голям мащаб с големи феритни магнити. Докато се спазарим и доставят- пратка от поне 67 кила, до тогава с наличностите правя малък „линеен ускорител“ .

преди 6 минути, laplandetza написа:

Липсва ми мащаба , не съм подготвен.

Aлелуйаааааа! Егати - ма ти си пил хапченца. Ама такъв ускорител сиииии - направо линейно-магнитен, на кракомобил.

Луда работа, ей! masquerade2

преди 9 минути, laplandetza написа:

момента планувам два експеримента

И аз ги планувах - кво съвпадение. Единият е да имам 100 мерцедеса. А другият - е някой да ти сложи намордник на налудността. Обмислям ги, щото втория ще е доста сложен...

преди 50 минути, badr написа:

За разлика от Рамус няма да си давам труд да ти обяснявам надълго и широко.

Няма да притесняваш гения. Ти къде си тръгнал въобще - че тва е теоретик-демон, с поглед сред вечността. Ти си некъв си от матрицата - кво ще му обясняваш кви са работите там, като той ги е измислил и ще бори и законите на физиката за целите на прогреса.

преди 5 часа, laplandetza написа:

Не ми обяснявай Кое може и Кое неможе . Знам, че би трябвало да не може, но съм много напреднал в „теорията“ на границите на днешната физика точно за проблема електромагнитни полета-т.н. квантуум вакуум и предполагаеми физически реалности на пространство-време.

Няма обяснение, а единствено констатация.Втория принцип на ТД няма изключения и не допуска такива , което значи, че тези твои напредъци са плод на разюзданата ти фантазия.

преди 5 часа, laplandetza написа:

Днес запитах за оферта търговеца от който пазарувах магнити. Минавам на по-голям мащаб с големи феритни магнити.

Добре де, може ли такава глупост.Един от първите трактори е ДТ-54, той обаче мисля е последния, чийто генератор е с постоянни магнити и някъде към 1950г производство.Причината да е с постоянен магнит е, че това ползволява в машината да липсва акумулатор.Иначе това решение е пълно с недостатъци.Но ти като много светнат дори не знаеш, че постоянните магнити са заменени от бобини, при които чрез контрол на тока през бобината - може и се постига контрол на генерираното напрежение, а и се елеминира нуждата от грамадни магнити, но на теб да не ти пука, купувай си големи магнити.А ние простите инженери ще минаваме с обикновен шим контролер, има специализирани такива точно за управление на възбудителни намотки на генератори.Схемата е детински проста, но ти светнатия откъде да знаеш.

• Автор
преди 10 минути, badr написа:

преди 10 минути, badr написа:

Няма обяснение, а единствено констатация.Втория принцип на ТД няма изключения и не допуска такива , което значи, че тези твои напредъци са плод на разюзданата ти фантазия.

Добре де, може ли такава глупост.Един от първите трактори е ДТ-54, той обаче мисля е последния, чийто генератор е с постоянни магнити и някъде към 1950г производство.Причината да е с постоянен магнит е, че това ползволява в машината да липсва акумулатор.Иначе това решение е пълно с недостатъци.Но ти като много светнат дори не знаеш, че постоянните магнити са заменени от бобини, при които чрез контрол на тока през бобината - може и се постига контрол на генерираното напрежение, а и се елеминира нуждата от грамадни магнити, но на теб да не ти пука, купувай си големи магнити.А ние простите инженери ще минаваме с обикновен шим контролер, има специализирани такива точно за управление на възбудителни намотки на генератори.Схемата е детински проста, но ти светнатия откъде да знаеш.

Добро утро! щом си инжинер да говорим директно. Запознат съм с актуалните модели. Нямам инжинерен опит и знанията - технически и технологични в електричество и електротехника. Тъкмо такъв човек , като теб може да е от полза. Не търся електродвигател, не и генератор за електричество. Ако това даде желаното се получава Кинетичен генератор . Теорията зад него е прекалено комплаксна и сложна и е на границата и отвъд „стандартния модел“ . Няма „обяснение“ което да е близо до реалност и мога да ти дам. Мога да то дам някои неправилни „аналогии“ , които инжинерно биха ти помогнали. Ето ги

1. Представи си една равна права , абсолютно равна широка улица, ти си на нея и държиш един голям балон със хелий. Той те дърпа на горе , а ти си на скей борд. Балона обаче дърпа на 45 градуса наклон спрямо равнината на улицата , все насочен в същата „наклонена посока“. Където и да идеш на улицата балона все така сочи.Дъппа на горе и на една страна. От разложената „сила“ има съставна, която ди дава ускорение към една посока на улицата, скейборда ти се движи натам,

1. Два равни магнитни „реда“ от 2 магнитни повърхнини съставени от много, много магнити. абсолютно паралелни в статистически сравнен мащаб, но „зърнести“ поради отделните магнитни единици. Единия ред над теб, а другия ред е твой голям дълъг скей-борд, абсолютно равен , който е на равната улица.Еднополюсни полета -насочени противоположно под ъгъл 45 градуса- север-север , юг-юг , или разноименни север-юг . Имаш „сили“ на отблъскване, привличане и съставна от тези сили дава ускорение за твоя скей-борд. Всичко това при осреднени стойности - измерено в даден сегмент на Нулев транслационен потенциал , нулева промяна по посока на твоето движени на твоя „магнитен скейборд“ Ползваш нещо като „магнитнитния поток“ . Не това е „обяснението“ , друго ще да е и то е все още неясно. Моята Хипотеза е възможна частична основа, но за момента сме отвъд „правилен“ модел.

• Автор

........................

Както казах вече, аналогиите изобщо не са подходящи. Разглежда се една много сложна и комплексна отворена система, в която „опоисанието“ на стационарни и вече променливи полета и съпътсващи появили се токове и емв е много трудно за описание в мат.модел. Преразпределенията във вакуум и пространство-време са отговорни за хипотетичния очакван добавен сумарен импулс към движещата се част, части от системата. Достига до някакво състояние където Общото състояние на отворената система наближава теоретично най -ниското си ниво и енергийно и пространств.-времево и наближава към максимум на ентропия в някакви ограничителни рамки.Достига се до някакво състояние на равновесие в което ефекта на ,ускорение“ е толкова малък , колкото да компенсира ефекти на триене, магнитни съпротивления от променливите полета и токове , емб и пр. Движението обаче не спира. При натоварване -движение намаля, но „ефекта ускорение“ се покачва т.е има завръщане на въртящ момент( ако е роторно или за целия цукъл) или „ефект на повишаване кумулативен импулс“Ако се придаде външен импулс и се повишат обороти- над тези в които влиза в „равновесие“ , системата като цяло действа като „магнитна спирачка“ - вкарва енергия освен в загубите, според Хипотезата вкарва предполагаемо разбира се, енергия във комплекса вакуум-пространство-време.Ако може изобщо да наречем това „енергия“ .

Системата теоретично би могла да работи много по-добре юрез конструиране на потенциали, по-добре чрез микро загладено потенциални зъбци и ями, както и с „потенциални писти“ , подобно на „магнитни пружини“ това позволява, то не дава пряк принос, ням,а още „енергия“-там е нулев принос, просто разширява възможност за преобразуване и по-късно достигане на равновесие, както и позволява по-компактни и леки конструкции, комбинирани конструкции с електродвигател-генератори от новите поколения, позволява динамика, големи ускорения чрез голям ток за кратко време и пр. При голям размер конструкция със свръхпроводящи магнитои, поне на теория освен генератор на кинетична енергия и от там чрез генераторна допълнителна система и на Електричество, позволява временно за кратко време съхранение на Голямо количество механична енерги, която после чрез генераторни системи да се преобразува в електрична и обратното и пр. приложения.

• Автор

Къде е възможно, само предполагам, не съм се интересувал, да се ползва този феномен в днешно време. В новите икономични електродвигатели и комбинирани електродвигатели -генератори с постопянни , компактни неод.бор и др. магнити и комбинации феритни неод. . Например в последните технологии електромобили и дронове, както и в Генераторни Индустриални машини- за ток и пр. В космоса, във военното дел-подводници, бойни дронове и пр. Нчкойк инжинер с опит , ако се докопа до чертежите и има „мостра“ може да направи анализа и чрез „обратно проследяване“ на технологията. Примерна схема, електродвигател -в работа , ползва магнитни полета с различна индукция, а е и възможност и насоченост и разпределение в пространство. Без физически промени в 3д геометрия на компонентите. Плавно , но сравнително бързо изкачване на потенциал с подходящи големи токове, така че да се постигне „плавност“ за кратко време, спускането-електромагнити работещи с по-малки токове за икономия и ползване на Феномена, после цикъла се повтаря. Направена сметката -сумарно тази игра на „пързалка“ дава по-малка консумация електричество от класически лесен за изпълнение електродвигател и .......... това не се „обяснява“ от актуалната теоретична база.

След като затаих дъх от множеството повторения на "накои" и "някакви"... "не съм инженер, но".... се емна да лъжеш как си щял "експеримент да правиш".

И то как - с глупости. Ама магнити и големи приказки за "хипотеза" с главна буква, дето била "на границата", ама теоретично, ама според личната ти теория...

Как има нерви БАДР да се занимава със щуротийте ти, не знам. Ти точно това искаш, че даже и пробваш и да го вкараш в режим "като си инженер даже можеш и да помогнеш". Ми дааа, разбира се че ще помогне на голямата кауза... След като подари на човечеството личната си "хипотеза" отвъд стандартния модел ОТО, СТО и КТ, дойде реда на "абсолютния ТИ скоростомер" минал през дачията, лазерите и лазарките.

Изцепките колко жени и деца си отгледал, кви сте яки вие демоните и непрекъснатото повторение за каузата и принадлежността ти към разни редки и незнайни "ваши"... са си вероятно в рамките на "хипотезата"... )

Толкова глупости си натворил, и продължаваш упорито - само и само да бъдеш забелязан, да се шуми около теб, някой да ти приглася и да си чаткаш в екрана яките си рефлексии какъв си особен, отбран, специален и отдаден... За това пък КАЛДАТА е чудесното място за целта, само дето попадаш точно на такива като теб - "сходни", без да са от "специалните", ама всеки от тях е як, специален, умен, осъзнат, спасяващ, сигурен и... нахакан. Таман. Навсякъде другаде изяде БАНа, тук си на най-сигурно, удобно и яко...

преди 6 часа, laplandetza написа:

Добро утро! щом си инжинер да говорим директно. Запознат съм с актуалните модели. Нямам инжинерен опит и знанията - технически и технологични в електричество и електротехника. Тъкмо такъв човек , като теб може да е от полза. Не търся електродвигател, не и генератор за електричество. Ако това даде желаното се получава Кинетичен генератор . Теорията зад него е прекалено комплаксна и сложна и е на границата и отвъд „стандартния модел“ . Няма „обяснение“ което да е близо до реалност и мога да ти дам. Мога да то дам някои неправилни „аналогии“ , които инжинерно биха ти помогнали. Ето ги

И каккво да говорим след като нямаш знания и опит.Нямаш теория, ти не схващаш прости и съвсем тривиални неща и го демонстрираш отлично още в следващото изречение:

преди 6 часа, laplandetza написа:

1. Представи си една равна права , абсолютно равна широка улица, ти си на нея и държиш един голям балон със хелий. Той те дърпа на горе , а ти си на скей борд. Балона обаче дърпа на 45 градуса наклон спрямо равнината на улицата , все насочен в същата „наклонена посока“. Където и да идеш на улицата балона все така сочи.Дъппа на горе и на една страна. От разложената „сила“ има съставна, която ди дава ускорение към една посока на улицата, скейборда ти се движи натам,

И какво има толкова да си представям, това са детски задачки, от 5-6 клас.Силата има вектор, съставната, която ти дава ускорение по посока на улицата се определя от разликата м/у двата вектора.Но кой да ти каже на теб как с събират и изваждат вектори.Иди в някое училище, заедно с дечицата, да научиш таз крайно трудна математическа операция.

Ти нямаш знания до 8 клас, а тук ги редиш едни квантови, мантови с надеждата да впечатлиш някой по глупав.

• Автор
преди 6 часа, badr написа:

И каккво да говорим след като нямаш знания и опит.Нямаш теория, ти не схващаш прости и съвсем тривиални неща и го демонстрираш отлично още в следващото изречение:

И какво има толкова да си представям, това са детски задачки, от 5-6 клас.Силата има вектор, съставната, която ти дава ускорение по посока на улицата се определя от разликата м/у двата вектора.Но кой да ти каже на теб как с събират и изваждат вектори.Иди в някое училище, заедно с дечицата, да научиш таз крайно трудна математическа операция.

Ти нямаш знания до 8 клас, а тук ги редиш едни квантови, мантови с надеждата да впечатлиш някой по глупав.

нямаш нужните качества, не си човека за тая работа. Айде със здраве да си , толкова ти е дадено.

преди 7 минути, laplandetza написа:

нямаш нужните качества, не си човека за тая работа. Айде със здраве да си , толкова ти е дадено.

Смешко! tease Нема друг с "твоите качества и да ти е дадено"... От кой е дадено - вероятно от демоничните ти прадеди и вселената,, щото бог няма как, щото си дори и над тия работи.

Много ти е "дадено", явно. Добре че са хапчетата, дето дори забравяш да си ги пиеш. Луда работа, ей!

• Автор

тривиални неща .............

Не те разбирам, приятелю. Тва не е тривиалност и не е задачка за еди-кой си клас, не е задачка и за студент. Това е много труден и сериозен проблем. Аз не знам дали това е реалност или не, скептичен съм и проверявам- правя практически опити и експерименти , колкото мога , за себе си. Да кажеш , че е тревиално, елементарно............ Как може подобно нещо........... ако наистина се случва............ Закн за Запазване на Импулс , от там за енергията...............как общото магнитно поле на системата- сложен ансамбъл от много полета, Как това е придали импулс в системата и имаме такова „превръщане“? Очаквано и вероятно от намаляне обяото енергийно състояние на магнитните полета, добре, но Как? . Теоретично е несъвместимо -имаме постоянен придаден някакъв импулс-къде по-малък при достигане на равновесно състояние, къде по-голям при натоварване..........., но нямаме продължаващо намаляне енергийното състояние на магнитните полета на системата, Кое му е простото и елементасрното на тая „задачка“ . Ако можеш да отговориш си поне за Два Нобела. Аз немого , изобщо тва е много, много над моите възможности. Имам само една гола „проектохипотеза“ Нека да се проучи отново, експерименти и разни колективи учени -теоретици да градят нови модели и. или променят сериозно стари.

преди 7 часа, laplandetza написа:

Закон за Запазване на Импулс , от там за енергията...............как общото магнитно поле на системата- сложен ансамбъл от много полета, Как това е придали импулс в системата и имаме такова „превръщане“? Очаквано и вероятно от намаляне обяото енергийно състояние на магнитните полета, добре, но Как? .

С вяра, търпимост (постоянство) и лишение от твоя страна!

По-горе споделих, че там накъдето си тръгнал, то аз от там се връщам.

Принципно импулса се запазва докато не срещнеш друг обект с по-голям импулс от твоя.

Защо мислиш, че направиха Големия адронен ускорител ?!

Въпроса е: Защо искаш веднага и сега?! Необходимо ли е за човечеството?! Къде искаш да отиде?!

Към момента е: нерентабилно това. Образно: поради тази причина те смятат за глупак!

Този "сложен ансамбъл" не може ти да го дирижираш, защото не си върховен композитор! )

Поради тази причина трябва да създадеш първо наследник на твоята идея. Иначе те чака образно това: https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b5-%d1%81%d1%8a%d1%81-120-%d0%ba%d0%bc-%d1%87-%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%89%d0%b0%d1%82%d0%b5-%d0%b4%d0%be-25-%d0%bf%d0%be-677936.html)

Стигаш мечтата си или идеала си. Сядаш и се замисляш: За какво съм живяла?! Вид пирова победа! )

За къде бързащ?!

преди 1 час, laplandetza написа:

Не те разбирам, приятелю. Тва не е тривиалност и не е задачка за еди-кой си клас, не е задачка и за студент.

Описанието ти чрез балони, наклони, улици и т.н издава липса на мислене характерно за човек на науката, за всеки учил поне малко физика описанието ти е диалетантско.За всеки такъв човек това е прост случай на сбор от вектори и никому не би минало през ум да го представя по този начин.Това е ако не е тривиално, значи имаме разминаване в разбирането на думата

Второ не знаеш принципа на който работи всеки генератор - движение на проводник в магнитно поле.Вместо да търсиш големи магнити - къде къде по просто е да сложиш бобина и чрез контрол на тока протичащ през нея можеш да създадеш магнитно поле с много голям диапазон на интензивност на полето.Следователно ако се правят експерименти с помощта на електромагнит може далеч по добре да се регулират параметрите.Вместо това ти предлагаш големи магнити, а от това веднага става ясно, че не разбираш процесите.

преди 18 часа, laplandetza написа:

А тук мненията ни съвпадат. Признавам липсват ми качества да схвана дълбоката ти мисъл.Но едно ме успокоява и дава надежда, че няма да потъна в забравата на историята - живея в епохата на Лапландеца и ще бъда запомнен от поколенията като човек имал честта да общува с него.И за туй като поета ще кажа - "Стига ми тая награда."

• Автор
преди 26 минути, badr написа:

Описанието ти чрез балони, наклони, улици и т.н издава липса на мислене характерно за човек на науката, за всеки учил поне малко физика описанието ти е диалетантско.За всеки такъв човек това е прост случай на сбор от вектори и никому не би минало през ум да го представя по този начин.Това е ако не е тривиално, значи имаме разминаване в разбирането на думата

Второ не знаеш принципа на който работи всеки генератор - движение на проводник в магнитно поле.Вместо да търсиш големи магнити - къде къде по просто е да сложиш бобина и чрез контрол на тока протичащ през нея можеш да създадеш магнитно поле с много голям диапазон на интензивност на полето.Следователно ако се правят експерименти с помощта на електромагнит може далеч по добре да се регулират параметрите.Вместо това ти предлагаш големи магнити, а от това веднага става ясно, че не разбираш процесите.

А тук мненията ни съвпадат. Признавам липсват ми качества да схвана дълбоката ти мисъл.Но едно ме успокоява и дава надежда, че няма да потъна в забравата на историята - живея в епохата на Лапландеца и ще бъда запомнен от поколенията като човек имал честта да общува с него.И за туй като поета ще кажа - "Стига ми тая награда."

Захванал си се с описанията ми, ами те са и за другите, не са само за инжинери. Разбира се -векторно разлагане и съставни............ но не е никак тъй просто, дори да приемем обикновенната „топогрфия“ на полетата или по-просто - „аналоговото“ им пространственно разпределение. Това е възможно да се случи в сбора от множеството магнитни полета, но не е възможно в сбора, по подобен начин ( всъщност имам друга „разработка със статични електрични полета и слабо,бавно, променливи електр. полета в комбинация с магнетизъм и емв, която „разработка“ вече е изцяло моя, уникална и е Тайна ! ) със статични електрични полета или с гравиефект . Взаимодействията на полетата е доста сложно , елементите и полетата са диполни, промените с диполите винаги са прекалено сложни. Както и да е. Обясних ти. Електромагнити.......... мислих за тях, принципно по-лесно е да ги подредя, но само принципно . Трябва сам да си ги изработвам , да изрязвам, шлифовам, полирам сърцевини на подходящи ъгли ,а подредбата ще е не само в 2Д , но като цяло конструкцията, макар и уж „линейна“ е 3Д. Навиване на електромагнити и изработване е много труд и пари. Намиране на готови изработени, подходящи е почти невъзможно, а а ко е възможно е драстично скъпо. По-скъпо от дачия сандеро!😁 Аз не искам да имам променливост в общото поле, не ми трябват променливи потенциали, бягащи полета, не ми трябва да контролирам, искам да изпитвам определени Зададени Положения и промените са ненужни. Разбирам някак, трябва ми мащаб ,повърхност, пространство, това става само с големи феритни магнити , обяснихме вече за невъзможната реалност за изработване на електромагнити.

Поглеедни същността на нещата, това твое векторно разлагане , за да опазим моделите, трябва да бъде компенсирано с ефекти , които да неутрализират тази „сила“ от разложения вектор магн.индукция / Това се търси в опитите, какво и как , процеса, динамиката по „неутрализацията“ или ако не е достатъчно такава, тогава реално да „видим“ остатъчната „сила“ , която Протеворечи на моделите.

.....................

Моя търговец на дребно и едро на магнити, нещо ме „зае-а“ , да не би да са почнали да празнуват още Четвъртък -италианците😁 Пратих им по 2 канала запитването за оферта, предишната покупка мина отлично, но сега-греда! Става въпрос за 65 -големи феритни магнита, призми 100мм х 75мм х 25.4мм . Един тежи над 900 грама, общо с палета и опаковка сигур наближава 65 кила, ако не и повече. Празнуват гадовете😄, или техните производители, вероятно китайците са ги резнали😄

В Европа знам , чае в чехия произвеждат феритни магнити -има фирма там и в Испания............., но италианеца ье търси още по-голяма печалба, като се жзамеси с най-големите-китайците.

• Автор

.......................

Както казах-няма някакви принципни тайни за конструиране на евентуално „работещи“ Магнитни Генератори - с изцяло постоянни или комбинирани с електромагнити и с електродвигатели -електр.двигат.-генератори и пр. Има някакви патенти и пр. Който се интересува, ще ги намери. За моите цели е нужно да създам обем и пространство , много по-големи от размера на отделните елементи. Да „загладя“ зъбци и ями в общото поле, да ползвам асиметрия в комплексите създаващи противополета или разноименните полета.

Сега планувам да конструирам с останалите оцелели неод.магнити -цилиндри по 30мм диаметър и дебели 20мм. Констроирам „повърхност за „статора. на „линейния ускорител“ , която ще е от 3 редици по 8 магнита. Средната с наклон 40 градуса, наклон спрямо равнината Х ( т.е. имаме Втора деменц.). Другите 2 с наклон пак 40 градуса спрямо равнина Х , но и в Трета деменция наклон към средната от 10 градуса. Яе се подредят редиците „дефазирани“ Спрмо средната, центъра на магнит от „лявата“ редица е на една трета от центровете на централната редица, „дясната“ е на две-трети от центровете.

Подвижната част- ще се движи „на колела“ в „релси“праволинейно , нейната магнитна батарея от 4 -ри магнита в две редици , дефазирани с една втора и противоъгъл от 140 градуса. Ползваме противополета. Когато е готово се правят измерванията, трпябва да си направя и композитно-алуминиев „силомер. , ще видим

• Автор

...................

Тези 10 градуса наклон ми се струват много, вероятно около 6 градуса............... много е трудно да се проектира, не става и с ИИ-казва ,че не е проектиран да помага в това, бил само езиков модел и ме праща да търся решения за специалисти, програми за проектиране уи вероятно на алфабет специализирани за проектански електро и електроника решения ИИ.

.............

Ако успея да се спазаря за приемлива оферта- все пак нямамк абсолютно нищо, дори новите ми обувки не съм ги копувал с мои пари, „помолих“ един човек да си върне част от „задълженията към мен“, та ако се спазарим, тея 65 магнита. Големия линеен ускорител го планувам като груб план от 4 реда магнити по дължина ( 100 х 75 х 25,4 мм ) пак наклонени ., но на 32 градуса , двата центрлни реда в „плоскост“ двата крайни с около 6 градусов наклон към централна ос. Совалката от 2 реда, 2 х 2 но разположени по ширина 100 + 100 мм и с наклон противо от 148 гр. . дефазирани на еднавтора, Долните дефазирани -централни редици на една трета, странични на една пета и четери пети.

Четери редици по 12 магнита. „писта“ над 125 см -с другите „неща“ отива на 160 см

преди 42 минути, laplandetza написа:

Захванал си се с описанията ми, ами те са и за другите, не са само за инжинери.

Ами да, най-полезни за развитието на твоят проект ще са железничари, архитекти, водопроводчици, зъболекари и прочее достойни за уважение професии, но все си мисля, че в болниците се търсят лекари, а не готвачи и описанията на симптомите е важно да разберат те, а не филолозите.Но кой съм аз, че да държа сметка за целевата ти аудитория.

След като описанието на твоя Голям генератор, виж даже с голяма буква го пиша, та тоя ми ти генератор трябва да се опише тъй щото и клошарите да го разберат.Но от друга страна заявяваш, че ще мълчиш и пазиш тайна.Е разбира се - няма да ставаш предател, но все пак се разбери с другото ти аз, което пък иска достъпно описание.

И един дружески съвет - не зная дали ти минава през ум, но някак си не е много удачно да разказваш лъкардийки на хора, които имат солиден опит в дадена област.

Намери си някоя селска седянка, някой катун и там генерирай колкото ти душа, а братята роми ще цъкат завистливо.

И вкарай още малко терминология за да звучиш яко.Кинетичен генератор звучи някак текезарски, направи го анизотропен, хем нищо не казваш, хем звучи мистериозно, а съществува магнитна анизотропия и анизотропни магнитни материали.

Знаеш ли колко отнесени щурчовци ще зарибиш с тия нови теории.Вкарай творчество, разнообразие..

• Автор
преди 4 минути, badr написа:

Ами да, най-полезни за развитието на твоят проект ще са железничари, архитекти, водопроводчици, зъболекари и прочее достойни за уважение професии, но все си мисля, че в болниците се търсят лекари, а не готвачи и описанията на симптомите е важно да разберат те, а не филолозите.Но кой съм аз, че да държа сметка за целевата ти аудитория.

След като описанието на твоя Голям генератор, виж даже с голяма буква го пиша, та тоя ми ти генератор трябва да се опише тъй щото и клошарите да го разберат.Но от друга страна заявяваш, че ще мълчиш и пазиш тайна.Е разбира се - няма да ставаш предател, но все пак се разбери с другото ти аз, което пък иска достъпно описание.

И един дружески съвет - не зная дали ти минава през ум, но някак си не е много удачно да разказваш лъкардийки на хора, които имат солиден опит в дадена област.

Намери си някоя селска седянка, някой катун и там генерирай колкото ти душа, а братята роми ще цъкат завистливо.

И вкарай още малко терминология за да звучиш яко.Кинетичен генератор звучи някак текезарски, направи го анизотропен, хем нищо не казваш, хем звучи мистериозно, а съществува магнитна анизотропия и анизотропни магнитни материали.

Знаеш ли колко отнесени щурчовци ще зарибиш с тия нови теории.Вкарай творчество, разнообразие..

Няма да „издавам“ хипотезата, другото не е тайна.Известно е много преди да се родя . Работено е, има и предполагаеми демонстрационни прототипи. Развивам си „хипотезата“ и за нея няма да казвам всичко.

Нека знаят хората, обяснявам за всички.Не се интересувам за момента от съвети по „принципите на работа“. Техничното изпълнение ми е трудно. Ти нямаш никакъв опит в плануване и изпълнение на такива експерименти, имаш , ако си електроинжинер, опит в други неща. Питам директно, имаш ли опит в конструиране на електродвигатели с постоянни магнити и електромагнити, какви и пр., опит в констр. и на генератори, разни други магнитни конструкции. Ако имаш помага, моля за съвет за подреждане, как ,чалъми, фиксиране и пр. Изграждане на магнитната мозайка и градене на общото поле.

.............

на теория, влизането на „совалката“ на пистата на ускорителя -0преминаване от ниво нула към максималния потенциал-изисква количество енергия , излизането от пистата, максимално ниво към нулево отдава същата енергия , изключваме „загубите“ . Късата писта е само за първична проба, истината ще е в дългата писта, там по средата на пистата има ли „ускорение“ нещата стават много сериозни! Тогава освен измерванията демонстрационно трябва да построя още 2 совалки и да ги свържа в твърда ставна връзка, да докажа възможност за „цикличност“ и то съвсем „материално-демонстрационно“

преди 21 часа, laplandetza написа:

Няма да „издавам“ хипотезата, другото не е тайна.Известно е много преди да се родя . Работено е, има и предполагаеми демонстрационни прототипи. Развивам си „хипотезата“ и за нея няма да казвам всичко.

Нека знаят хората, обяснявам за всички

кукуригу,,, Поредната сборка от носенси и тотални щуротийки, Пак заради надувката и вживянките в сбърканата идентичност заради диагнозата.

Не хипотезата - диагнозата ти не е никаква хипотеза, а е демонстрация във всяко твое изхождане тук. Така беше и на всички останали места по виртуала вече над 20 години.,, Докато не втръснеш с идиотизмите на публиката, после влизаш в 'задължителен бунтарски режим", и накрая те изритват.

За да си съвсем сам и в момента извън виртуала и в живота си така и така си я караш... И няма как да е по друг начин, щото извън виртуала няма кой да ти търпи делюзиите.

преди 22 часа, badr написа:

Знаеш ли колко отнесени щурчовци ще зарибиш

Даже отнесените не ги е зарибил за толкова години на повторения и обиколки по виртуалните форуми. Няма и шанс, при все че той се фантазира със всяка нова публика аха... и да открие някой да му приглася.

• Автор

Хубав ден днеска. От обед съм вънка в горЪтъ и в гаража., Правя „малкия ускорител“ . Насред природата и като ми омръзне в гаража................... който е , каква изненада и той в горЪтъ😄 Живея в селото, като по филмите за сухия режим в хамерика, спокойно, широко, много дървета, идеално да „вариш компоти“😁

Направих основата и правя матрицата и патриците чрез които да събирам и нагласям магнитиете и да ги лепя с полимерна твърда „гума“ -фиксатор. На всяка „патрица“ съм монтирал по една мини-стяга , а във всяка редица и „матрица“ са по осем. Първо едните сетне другите под наклон и с различни елементи за „матрица“ . Рязах метал , винтиви пръчки ,за елемнти и пр. За сега вървят нещата.😄

• Автор

преди 2 часа залепих първата редица магнити. Трчбва да натакмя „процеса“ сам е меко казано трудно, трябват 3 ръце, но стана, да видим дали това лепене с тази маса е удачно. Сетне се сетих , че трябва да хапна нещо и оппаа, италианския търговец ме отразил, предложиха доволна оферта , цената е добра. Очакваната такса за транспорт е повече от половината от цената😄.Приех, мисля се спазарихме и чакам да потвърдят и изпратят подробности за плаяане и пр.

Сега малко почивка, да отворя един „компот“, и сетне да разчертая и почна да режа стойката, основата и елементи от матрицата за другите 2 редици.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.