Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неуспешна инсталация на драйвъри за Radeon 9060 XT 16GB

Featured Replies

Здравейте, с Windows 10 съм, Home издание.

Чиста инсталация, от преди няколко дни.

Не мога да инсталирам драйвърите за новата ми видео карта.

Ето какво излиза: https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/gpu-kb206.html

Прикачвам и данни от Speccy

1.png

2.png

specs.txt

На първото съобщение пише, че трябва да рестартираш, понеже имаш чакащи windows обновления.

От тук ли изтегли драйвера - за windows 10? AMD Radeon RX 9060 XT Drivers and Downloads | Latest Version

Рестартирай и пробвай пак. Друг вариант е да ти намира само вграденото видео. Ако не стане след рестарт с драйвера, за който ти дадох връзка, покажи в device manager какво дава за видео адаптери.

Деинсталираш всичко с AMD Cleanup Utility - рестартираш. После теглиш драйвъра от втората опция на горния линк - AMD Software: Adrenalin Edition. Инсталираш и рестартираш.

Ако не стане - същото упражнение с изключен интернет.

• Автор

Здравейте отново и благодаря за отговорите... )

Като за начало изключих хибридното рестартиране (по-точно "бързото стартиране)... но не съм рестартирал след това.

Разреших видеокартата в диспечера на устройства, беше забранена, но пак същата грешка....

сега ще рестартирам пак на чисто...

Ще пробвам евентуално и със CleanUp Utility. Междувременно излезе още една грешка след последния рестарт.

Тя май и преди излизаше, де.

Освен това се чудя дали е по-добрия вариант да си взема някаква NvIdia, а тази видеокарта евентуално да я върна, има срок още май седмица някъде, от емаг е... ?

Без име.png

Не се вижда нищо от картинката ти. Едва ли проблема е във видеокартата, след като с една елементарна инсталация на драйвер не можеш да се справиш, ще имаш същите проблеми и с друга видеокарта.

преди 2 часа, Тони233 написа:

Освен това се чудя дали е по-добрия вариант да си взема някаква NvIdia, а тази видеокарта евентуално да я върна, има срок още май седмица някъде, от емаг е... ?

намери накой приятел ,който е час да ти помогне ...

ако ли не , щайгата на рамо и у най близкият сервиз ...

Може да пробваш и с по-стара версия на драйверите:

https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/1udjzlp/rx_9060_xt_suddenly_not_working/

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/1udiv4f/amd_confirms_adrenalin_2662_issue_on_windows_10/

Последната явно има проблеми под Windows 10 с какъвто си.

• Автор

Добре, значи аз всъшност четох за по-стара версия, но не съм пробвал, евентуално ще тествам.

За да бъде прозрачен процеса - компютъра не е мой, а на братовчед ми и буквално го "поправям" отдалечено )

Изключихме с него Ïntegrated graphics"ot BIOS. Даде резултат.

Драйвъра се инсталира, доколкото разбрах, резолюцията си стана на 1920:1080, но пак дава че тази версия на драйвъра(по-точно на AMD SOftware) не е съвместима със текущия драйвър.

Ще пробваме с по-стара версия...

dasdsad.png

Инсталирахме в нормален режим дрсйвъра от Юни месец, с изключен нет.

Преди това чистихме в Safe mode с Cleanup Utility.

В момента отваря или по-скоро почти отваря настройките на видеото, но сега екрана буквално премигва постоянно, особено при кликване на десен бутон по десктопа например... рестартирахме още веднъж - същото...

• Автор

Пробвахме преди малко и със whql-amd-software-adrenalin-edition-26.1.1-win11-bwhql-amd-software-adrenalin-edition-26.1.1-win11-b

тя е от Януари месец 2026 ... може и с още по -стара... не съм сигурен / изобщо даже не съм с коя ... ;)

С DDu Не сме опивали, в момента го инсталираме... значи то доколкото разбрах е най-добре в сейф режима.... изключих WIndows Update чрез Windows Update Blocker, но не съм сигурен доколко е подходящ.

Няма нужда да се изключва Windows Update. Особено ако не си регистриран за удължената поддръжка (ESU) едва ли и без това ще получавате актуализации. Но е добре все пак на Windows Update да му се забрани да сваля ъпйдейти за драйверите. Но самия Windows Update е добре да си е включен. През него пристигат и дефинициите за Windows Defender-a.

Иначе да, с DDU най-добре почистването става в Safe Mode.

Има и преносима версия и не е необходимо да се инсталира...

Коя версия и билд на windows 10 ползваш? Ако е стара, това е най-вероятната причина да получаваш грешка за несъвместимост.

Това е последния билд и версия:

Version

Servicing option

Availability date

End of updates: Home, Pro, Pro Education, and Pro for Workstations

End of updates: Enterprise, Education, IoT Enterprise, and Enterprise multi-session

Latest update for ESU

Latest revision date

Latest build

22H2

General Availability Channel

2022-10-18

End of updates

End of updates

2026-07 B

2026-07-14

19045.7548

Windows 10 - release information | Microsoft Learn

• Автор

ТОест на коя трябва да мина ?

Enterprise ?

Без име.png

преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Няма нужда да се изключва Windows Update. Особено ако не си регистриран за удължената поддръжка (ESU) едва ли и без това ще получавате актуализации. Но е добре все пак на Windows Update да му се забрани да сваля ъпйдейти за драйверите. Но самия Windows Update е добре да си е включен. През него пристигат и дефинициите за Windows Defender-a.

Иначе да, с DDU най-добре почистването става в Safe Mode.

Има и преносима версия и не е необходимо да се инсталира...

за протокола - изчистихме, но не в сейф моде, после рестартирахме, пак изчистихме, пак рестартирахме... в момента е "на чисто" ....

С последната си. Има някакъв друг проблем тогава. Затова ти дадох горната информация да провериш. Най-добре пробвай с DDU, както ти казаха.

• Автор

Добре, вижте .. сега последно (тоест преди часове) по време на инсталирането на поредния стар драйвър (от 2025та някакъв) му излезе "черен екран" ама за дълго време.... и го накарах да го изключи с продължително натискане на бутона на захранването.

Той може би да е щял (поне това) да се изключи нормално, макар и без индикация че го прави, сега като се замисля де... но той каза че не се изключва и аз набързо му обясних да го задържи.

С две думи - сега пак го е включил, пак червена грешка за несъвместимост или за Driver timeout, ама честно да ви кажа не ми се занимава повече с дравйъри, освен ако не е абсолютно необходимо.

Не искам да омаловажавам усилията на всички тук досега - благодарен съм, просто ми се иска да инсталирам един чист Windows 11 (там на място разбира се) и всичко да си пасне.

Питам първо тук вас, за да избегна излизшни гимнастики, ако ме посъветвате със зелена светлина - това ще направя.

тъй го омазахте уина ... помислете за чиста инсталация ... 10 или 11

но не слагайте хоум , про или лтсц ...

предлагам ти да пътърсиш този - Windows 10 IoT Enterprise LTSC 21H2

Давай начисто ако и там има проблеми връщай картата или я тествайте по възможност на друга система за да се види дали и там прави подобни мизерии. Ако да, работата е ясна. И вече си я вземете от алтернативен магазин. Може да сте попаднали на кофти бройка.

Аз също бях взел една RTX 3070 Ti от Emag-a преди време и имаше индикации за аномалии от самото начало, но закрепих положението и не ми се занимаваше с връщане. Ами точно 2 месеца като и изтече гаранцията и умря. Дадох я на един приятел и върви в една Линукс система, но е доста нестабилна (ту губи екран, ту нещо друго) и дори при рестарт не винаги "пали" и т.н. Аз си взех друга де. И не казвам, че Emag е причината. Късмет. Но като цяло Emag бих го ползвал за много неща, но за компютърни части вече по-скоро не. Особено сега като минаха и на чатбот и трудно човек може да се свърже с реално лице от поддръжката. За части специализирани магазини бол.

Връщайте смело, докато може . Съвет , избягвайте покупки от ""търговски площадки (маркетплейси)"" Е-маг е такава.Там е като на ''битака''.Има достатъчно проверени във времето БГ магазини.

Emag може да не е идеално ама ще повярвате ли,че вчера както си сърфирах попаднах на един щорт в youtube как някъв си взел pc от Temu👀 😁

Пробвайте с оригинален W11 Pro свален от официалния сайт.

Може предварително да сте свалили всички драйвери и без никакъв интернтет просто да инсталирате всичко - стъпка по стъпка - видео драйвера поне след драйвери за дъно и след рестарт - и най-добре е всичко това да се случва пред екрана, а не отдалечено - не би трябвало да го бърка, но все пак .. пък и нали няма да има нет така или иначе :)

Какво включване и изключване, кви пет кинта ? Па връщане, па емаг, па тему, па DDU

Една програма да деинсталира и да качи новата версия, със съответния драйвър. Като преди това си качи всички ъпдейти. За две минути работа. Ама и той не слуша какво му говори Тиймо.

След малко ще има дежурните - смарт команди, биоси, диспечери...

току-що, Teemo v. X написа:

Какво включване и изключване, кви пет кинта ? Па връщане, па емаг, па тему, па DDU

Една програма да деинсталира и да качи новата версия, със съответния драйвър. Като преди това си качи всички ъпдейти. За две минути работа.

Не винаги е това, което изглежда на пръв поглед. При timeout и watchdog грешките и при проблем с инициализирането в Device Manager-a често проблема е хардуерен.

Този канал е доста интересен:

https://www.youtube.com/@northwestrepair/videos

А и той мина и с твоите препоръки ако си прочел всички коментари.

Инсталирахме в нормален режим дрсйвъра от Юни месец, с изключен нет.

Преди това чистихме в Safe mode с Cleanup Utility.

Като цяло аз затова предложих да тества картата и на друга система за да отсее дали е от драйвер или от картата. Иначе те AMD са пословични с калпавите си драйвери (за съжаление на иначе добрия хардуер и ценови диапазон).

https://www.reddit.com/r/radeon/comments/1gfr0wq/okay_so_how_bad_are_the_driver_timeout_issues/

https://forums.tomshardware.com/threads/amd-gpu-issue-detect-a-driver-timeout-on-your-system.3703464/

А за връщането не виждам какъв е проблема след като има такава опция. Аз лично бих я върнал ако нищо друго не помогне, защото после има реален шанс да се чудиш какво да я правиш. А в сервиза после я я оправят, я не. И ще я държат поне 30+ дни. Но всеки за себе си.

преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Не винаги е това, което изглежда на пръв поглед. При timeout и watchdog грешките и при проблем с инициализирането в Device Manager-a често проблема е хардуерен.

Този канал е доста интересен:

https://www.youtube.com/@northwestrepair/videos

А и той мина и с твоите препоръки ако си прочел всички коментари.

Като цяло аз затова предложих да тества картата и на друга система за да отсее дали е от драйвер или от картата. Иначе те AMD са пословични с калпавите си драйвери (за съжаление на иначе добрия хардуер и ценови диапазон).

https://www.reddit.com/r/radeon/comments/1gfr0wq/okay_so_how_bad_are_the_driver_timeout_issues/

https://forums.tomshardware.com/threads/amd-gpu-issue-detect-a-driver-timeout-on-your-system.3703464/

А за връщането не виждам какъв е проблема след като има такава опция. Аз лично бих я върнал ако нищо друго не помогне, защото после има реален шанс да се чудиш какво да я правиш. А в сервиза после я я оправят, я не. И ще я държат поне 30+ дни. Но всеки за себе си.

Сега върнах че е дописвано... Кой знае какво са мазали. Да го преинсталира и да свали драйвъра на същата флашка, без адреналин. В крайна сметка - Driver Booster.

преди 10 часа, Teemo v. X написа:

Една програма да деинсталира и да качи новата версия, със съответния драйвър. Като преди това си качи всички ъпдейти. За две минути работа. Ама и той не слуша какво му говори Тиймо.

преди 10 часа, Teemo v. X написа:

Едно немога да разбера щото когато снощи питах copilota за проблема му най накрая ми каза,че ако версията на 10 home е доста стара каквато е ситуацията съдейки по горния скрийншот ще 43/31 щото просто самата ОС е стара аз съм със същия дравер 26.7.1 на rx7700xt с f39 и си върви като пушка .image.pngimage.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.