Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Nero burning rom portable - помощ

Featured Replies

Здравейте,

Преди да закрият замунда (поздрави на майките им), си свалях едно удобно Nero burning rom portable - беше около 100 и малко мб и си записвах диск без никакъв проблем.

Сега обаче като търся в гугъл сходно, все е или платено, или ако го сваля, ме засипва с грешки и въобще не става нищо. Някой може ли да ми помогне с линк за сваляне, който действително работи и не са нужни някакви специални умения и глупости, за да си запиша ДВД диск с информация върху празен.

Благодаря!

Правила на форума - Kaldata.com - Форуми

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове, серийни номера и произведения защитени с авторски права (филми, музика снимки и други), както и заявките за такива.

преди 16 минути, Klijes написа:

Здравейте,

Преди да закрият замунда (поздрави на майките им), си свалях едно удобно Nero burning rom portable - беше около 100 и малко мб и си записвах диск без никакъв проблем.

Сега обаче като търся в гугъл сходно, все е или платено, или ако го сваля, ме засипва с грешки и въобще не става нищо. Някой може ли да ми помогне с линк за сваляне, който действително работи и не са нужни някакви специални умения и глупости, за да си запиша ДВД диск с информация върху празен.

Благодаря!

Пробвай Ashampoo burning studio portable, ако държиш да е поратативна версия.

преди 37 минути, Klijes написа:

И къде го изгуби от февруари месец до сега?

НЕРО е най-скапаната и тежка програма! АШампоо и ДжетАудио са леки и лесни програми, работя с тях вече 10 години....

Дискове през 2026? Ок!

Burnaware Free или ImgBurn са може би двете най-добри от безплатните по мое мнение и спомени.

Музиката на кейген-а от ОРИОН за Неро беше върха.

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Дискове през 2026? Ок!

Аз като имам над 400 записани DVD диска с какво ли не - филми, игри, софтуер...и още ги пазя, какво да ги правя? На една стара машина имам монтирано DVD устройство, също така от стария лаптоп си пазя DVD устройството и съм му взел преходник за USB.

преди 18 минути, Raze написа:

Аз като имам над 400 записани DVD диска с какво ли не - филми, игри, софтуер...и още ги пазя, какво да ги правя? На една стара машина имам монтирано DVD устройство, също така от стария лаптоп си пазя DVD устройството и съм му взел преходник за USB.

Ми няма лошо. Аз пък нямам DVD от поне 9 години сигурно. Всичко, което ставаше да се свали съм го свалил на твърди дискове и дори се наложи да използвам инструменти като IsoBuster, че някой се бяха или надраскали или бяха много-сесийни. Може при правилно съхранение да са изгоден/удобен и надежден източник на съхранение на файлове (и то евтино), но аз не искам и да чудя за дискове!

Ето ти едно NERO - портативно с което работя непрекъснато до сега. Правиш папка и експортираш в нея файловете от RAR. Вадиш иконката на десктопа, настройваш си всичко както на теб ти харесва и почваш да "пишеш" без проблем, стига записвачката ти да е здрава. За програмата, никой нищо не може да ти направи, щото е портативна версия.

https://dox.abv.bg/download?id=404bceee52&..

Линкът работи без проблем. Проверен е.

Иначе пък не се знае. Ако някой ден тези станат реалност и са на добра цена и с добра скорост може и да се завърнат след поскъпването на SSD-тата:

https://ixbt.games/en/news/2026/07/15/423622-novye-opticeskie-diski-vmestiat-do-1-tb-oni-poiavilis-kak-raz-na-fone-otkaza-sony-ot-fiziceskix-igr.html

https://technews.bg/article-157872.html

Може да накара и Сони да преосмисли решението си да се откаже от оптичните носители.

преди 40 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ми няма лошо. Аз пък нямам DVD от поне 9 години сигурно. Всичко, което ставаше да се свали съм го свалил на твърди дискове и дори се наложи да използвам инструменти като IsoBuster, че някой се бяха или надраскали или бяха много-сесийни. Може при правилно съхранение да са изгоден/удобен и надежден източник на съхранение на файлове (и то евтино), но аз не искам и да чудя за дискове!

За файлове, архиви, филми и др. подобни - да, дисковете може би не са най-доброто решение.

Обаче в някои ситуации да запишеш един добър музикален албум на CD от flac, и да го слушаш на нещо по-добро от компютърна записвачка, е незаменимо.

Против правилата е за това няма да давам портативни!

Пробвайте тук https://www.nero.com/eng/promotions/CoBi/weihnachten2025.php?vlang=en

или https://www.ashampoo.com/frontend/registration/php/trial_step1.php?edition_id=ReuQUjl66H9n0UvkkIl4TXXQA2hAjwst&ref=linktarget

Новото е добре забравено старо. В даден момент дисковете отново ще са на мода. Както грамофонните плочи напоследък...

преди 1 час, Rudy M. написа:

За файлове, архиви, филми и др. подобни - да, дисковете може би не са най-доброто решение.

Обаче в някои ситуации да запишеш един добър музикален албум на CD от flac, и да го слушаш на нещо по-добро от компютърна записвачка, е незаменимо.

Може. Аз в последно време слушам от телефона. Или си записвам flac-ове и си ги прехвърлям на телефона или чрез Spotify. Чета, че вече и от колите отпадали тези устройства.

https://digital.bg/funkcziyata-koyato-izchezva-ot-novite-koli-prez-2026-g-zastho-cd-plejarat-ostava-v-minaloto/

За домашни системи сигурно още са си ок, но навремето си спомням и walkman-ите и после Diskman-ите колко големи бяха. На първите често се набираше лентата на касетката, на вторите при ходене се активираше анти-шоковия механизъм и удряше на пауза. Не знам. На мен след излизането на mp3-плеърите (мобилните) и после и модерните телефони сякаш не ми липсват дисковете. Но съм сигурен, че някои си ги ползват още, както и плочите и ламповите усилватели и т.н. Аз лично съм загубил не малко данни заради повредени дискове и дискети.

преди 1 час, plmen88 написа:

Новото е добре забравено старо. В даден момент дисковете отново ще са на мода. Както грамофонните плочи напоследък...

Така е. Аз затова дадох двата линка в горния си пост.

Определено се ползват, скоро бях споделил тук компилацията ми за колата - точно едно CD с 26 парчета на футболна тематика, около световното.

И това, че новите коли го нямали, никога не се знае в каква кола трябва да пътуваш, записвал съм си дискове и само за едно пътуване.

Информация загубена заради повредени дискове - може да загубиш от оборотни дискове (но там най-вече използваш зареждащи дискове с OS, инструменти за поправка и т.н. и ако не го подритваш по мозайката са си достатъчно издръжливи, тук главното е на какво ги четеш - има оптики и на времето имаше и TEAC, Yamaha ... ), но прибрани дискове, добре съхранявани и ползвани при нужда само - все още си е доста сигурен архив.

преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

Информация загубена заради повредени дискове - може да загубиш от оборотни дискове (но там най-вече използваш зареждащи дискове с OS, инструменти за поправка и т.н. и ако не го подритваш по мозайката са си достатъчно издръжливи, тук главното е на какво ги четеш - има оптики и на времето имаше и TEAC, Yamaha ... ), но прибрани дискове, добре съхранявани и ползвани при нужда само - все още си е доста сигурен архив.

Можеш, но там има повече подсказки. SMART и прочие и може да се вземат мерки. А и реално е лесно дигиталните файлове да ги държиш на 2-3 места и облаци. За мен поне риска от загуба на данни е по-малък така от дисковете. Колкото и да съм ги пазил и да съм ги държал в класьори все са се или окислявали или надрасквали и т.н. То затова по едно време бяха много на мода IsoBuster, CDCheck и още 100 такива. Имаше и някакви по-скъпи специализирани за архив (със златно покритие или поне в името си имаше Gold нещо си), но си бяха скъпи.

Но всеки за себе си. Аз се отървах от тях и не погледнах назад. Прелома беше като модата за преинсталации от дискове се прехвърли на флашките и облака. Вече бъдещето ще покаже ако се завърнат по-добри обеми и скорости на добри цени може и да се замисля.

Първото ми Princo - няколко пъти рисувано, прано и т.н. - да има няколко песни от него невъзможни за копиране и слушане, но той трябва да е на над 25 години ...

Да имам няколко CD-RW белещи се - една и съща марка бяха, може да са толкова качествени или дефектни ...

И не, не казвам да се държи всичко важно само на оптичен диск, но не пречи информация която ти е архив, да я имаш локално върху оптичен диск, ти пак си я дръж на облак и т.н., но винаги има предимството на това, че е недостъпно за вируси (ако е чисто записано разбира се), недостъпно за - хакерски атаки от всякакво естество, смяна на планове кораба майка, забрани, ембарго и т.н.

Предимството на дисковете бе и цената им и това, че можеш да разделяш информацията както ти е удобно - Хубаво сега има огромни дискове и USB памети, но не можеш да отчупиш част от него, а когато имаш 10 CD диска с музика - можеш буквално да ги дадеш на 10 различни човека и всеки ще има нещо за слушане - просто пример.

Както всяко нещо имат добри и лоши страни. Все още няма перфектното нещо ... и никога няма да го има.

Чудя се как Би бой не ви опсува всичките, разбирачи - идиоти. При това уникални.

Мога да ви спомена поименно - ако не се разпознавате.

преди 12 минути, Teemo v. X написа:

Чудя се как Би бой не ви опсува всичките, разбирачи - идиоти. При това уникални.

Мога да ви спомена поименно - ако не се разпознавате.

Давай , да чуем.

има piratebay

има и

Ако искаш да запишеш файлове на DVD:

1. Поставяш празен DVD в записвачката.

2. Отваряш This PC / Този компютър.

3. Отваряш DVD устройството.

4. Копираш/плъзгаш файловете вътре.

5. Избираш Finish burning / Записване на диска.

Ако имаш ISO файл:

Кликваш с десен бутон върху ISO файла → Burn disc image / Записване на образ на диска. Това е вграден инструмент на Windows.

аз използвам poweriso защото съм си свикнал

• Автор

Много полезна тема стана. Благодаря на всички отзовали се! :) Дано не я изтрият и нея, информацията е ценна.

преди 12 часа, Raze написа:

През годините колко флашки, хард дискове, сайтове... - изгърмяха. Единствено на диск - ако ги пазя, разбира се, си стои всичко.

преди 7 часа, Banesc написа:

има piratebay

има и

Ако искаш да запишеш файлове на DVD:

1. Поставяш празен DVD в записвачката.

2. Отваряш This PC / Този компютър.

3. Отваряш DVD устройството.

4. Копираш/плъзгаш файловете вътре.

5. Избираш Finish burning / Записване на диска.

Ако имаш ISO файл:

Кликваш с десен бутон върху ISO файла → Burn disc image / Записване на образ на диска. Това е вграден инструмент на Windows.

аз използвам poweriso защото съм си свикнал

Щом човека все още ползва двд-та , се предполага, че ползва стари модели на Windows... Твоя метод е за по новите windows-и...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.