Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Електрически контакт със заключване

Featured Replies

Джаджата се монтира в началото на жицата на 60м.Автора си включва колата в контакта на дугия край.На елефона си проверява чат/пат дали се зарежда колата.Предполагам може да се автоматизира процеса.

Май сме техноогичен форум, или греша?

• Отговори 74
  • Прегледи 1,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://vikiwat.com/elektricheski-kontakt-s-zaklyuchvasht-se-kapak-edinichen-16a-250vac-ip54-za-vanshen-montazh-siv-shuko.html

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Най-добре е да има шалтер/предпазител намиращ се в гаража Ви - направи си е задължителен и когато не се ползва да е свален/изключен, за квадратура и в какво да бъде положен кабела, самия контакт и т.н

• Ще пусна кабел на доста по-късо разстояние. Отказах се от купуване на паркомястото, което беше много далеч. Не се разбрахме за цената и не си струва инвестицията и възвращаемостта. От гаража ми ще пу

Публикувани изображения

преди 2 минути, ivan_pop написа:

Май сме техноогичен форум, или греша?

Като правиш предложения в технически форум е добре да се съобразяват реалните дадености, а не да се усложняват нещата с допълнително оборудване, WiFi, рутери, СИМ карти, телефони и т.н.

преди 57 минути, Joss Bomon написа:

Ще му напълнят ключалката с топлийки и/или секундно лепило и финито... Или с по-яка отвертка ще изкъртят капака... Изобщо... късмет какви хора ползват паркинга.

Предполагам, че не живее в гето. Толкова ли го мразиш?! Защо???

преди 27 минути, Joss Bomon написа:

Като правиш предложения в технически форум е добре да се съобразяват реалните дадености, а не да се усложняват нещата с допълнително оборудване, WiFi, рутери, СИМ карти, телефони и т.н.

Така е прав си ,щото ако беше да се свързва към интернет ,то смарт предпазител управляван през приложение и монтиран в гаража преди връзката към контакта на паркомястото би свършил същото.

преди 5 часа, ostavime написа:

Не знам как да го опиша в заглавието.

Имам паркомясто в подземен паркинг. Прекарвам ток от гаража ми към него. Гаражът е на 60-70 метра от паркомястото и там искам да сложа контакт, който да хвана за стената и да зареждам ел. автомобил, малък, който се кара само градско и обикновен ток ми е достатъчен, защото зареждам малка батерия от около 30 киловата, като я зареждам с около 2.5 киловата в час. Както и да е. Интересува ме има ли някакви контакти или устройства, които да заключват по някакъв начин използването, за да мога достъп да имам само аз. Това е. Катинар на контакта. 😂

Ако в гаража е другата ти кола то ги сменяй и зареждай електричката в гаража, а премести другата кола на паркомястото ти.

Къде ще прекарваш 60 метра кабел. Някой тарикат ще тръгне да го краде или да ти прави мръсно и го утрепе тока и после тебе ще търсят.

Не е практично но с удължител (и) е най- просто без майстори .Но ще трябва наблюдение.Иначе за спорта ,дори и табло да сложите. Ще се намери кой да го счупи.

Абе, 16/20А нормално се комутират с умен контакт в гаража при наличието на wifi мрежа. И тогава контактът на паркинга може да е стандартен влагозащитен контакт.

• Автор

Варианта с ключалката е ОК, нещо такова ще търся като начало. В блока има 408 аптартамента. Предполагам че има всякакви съседи. Това в отговор на чуденето какви са ми комшиите. Българи, ромляни, селяни, граждани, индианци, извънземни... WiFi няма, подземен паркинг е и е сложно. Има видео наблюдение, но то не обхваща паркоместата, а само основните места от където влизат и излизат автомобили. Няма монтирани толкова много камери, че да обхванат всички паркоместа, гаражи и т.н. Аз не мисля, че някой ще прави някакви мизерии по принцип, но не мога да съм сигурен на кой какво точно ще му дойде на акъла като види контакт, монтиран на стената в подземен паркинг. Все пак сме нация изобретателна. По темата и идеята да си зареждам колата в гаража. Не е оферта. Да предположим, че искам да дам паркомястото под наем. Едно е просто паркомясто, друго е паркомясто с контакт и ток. Но това не е темата. А и се усложнява много всеки пък да вадя едната кола, да вкарвам другата... не е оферта. Кабела ще мине по тавана по скарите, по които така или иначе вървят само кабели и са направени точно за това. За това май този вариант с контакта с капаче и ключ е удачен за момента мисля. Ако някой го счупи или повреди вече ще мисля друго. Ще сляза да направя кратко видео, за да видите каква ми е идеята и тогава може да има и други идеи. Общо взето обаче се насочвам към малкото ключе. Искам да е защитено по някакъв начин когато не зареждам. Когато я бодна аз, на сутринта ще разбера дали е заредена и някой не я е изключвал. :)

За отдаване под наем - сега се търсят освен с контакт и с душ, биде, и мокър бюфет!

преди 8 часа, ostavime написа:

Ако някой го счупи или повреди вече ще мисля друго.

Не става въпрос само за тоя процес. Интересно е по време на зареждането какво може някой да ти направи?

П.П. Надявам се че не се караш с комшиите )

Трябва ти нещо такова https://shop.ilpeni.com/index.php?route=product/product&product_id=169

Не мога да разбера за колко А ток е.По принцип най добре е да се реализира с контактор, който се управлява от електрически патрон.Потърсих, но не успях да намеря такива, които директно да управляват 3квт ток.

Посъветвай се с хора от фирмата доставчик на високоволтово напрежение. Те ще ти кажат какви са изискванията и как трябва да се направи трасето. Другото, както някой беше посочил, а също и Бард, е лесно за изпълнение. Като опънеш удължителя за гаражите по земята, остава само да го забележи някой манго и да извади веднага секача от задния си джоб.

• Автор
преди 16 часа, Miusuka написа:

Не става въпрос само за тоя процес. Интересно е по време на зареждането какво може някой да ти направи?

П.П. Надявам се че не се караш с комшиите )

Е, те по принцип винаги могат да направят мизерия. И сега не е по-различно. Ама, от това не можеш да се защитиш.

преди 7 часа, Колев 74 написа:

Посъветвай се с хора от фирмата доставчик на високоволтово напрежение. Те ще ти кажат какви са изискванията и как трябва да се направи трасето. Другото, както някой беше посочил, а също и Бард, е лесно за изпълнение. Като опънеш удължителя за гаражите по земята, остава само да го забележи някой манго и да извади веднага секача от задния си джоб.

О да, със сигурнст няма да опъвам кабела аз. Най-малкото ще трябва да дойде някой да извади ток от таблото с бушоните, да свърже кабела, после да свърже накрая и контакта и т.н. Аз нищо не разбирам.

преди 4 часа, ostavime написа:

Е, те по принцип винаги могат да направят мизерия. И сега не е по-различно. Ама, от това не можеш да се защитиш.

...

Абсолютно!

В тоя смисъл, моят нетехнологичен, а... бих казал по-скоро психологичен съвет е - каквото и да избереш, гледай колкото се може по-малко да привлича внимание.

Успех.

кабела 60-70 метра какво сечение е ?

преди 5 часа, ostavime написа:

О да, със сигурнст няма да опъвам кабела аз. Най-малкото ще трябва да дойде някой да извади ток от таблото с бушоните, да свърже кабела, после да свърже накрая и контакта и т.н. Аз нищо не разбирам.

не става растоянието е голямо ще има пад на напрежение и цената на тока ще е космическа

преди 30 минути, Banesc написа:

кабела 60-70 метра какво сечение е ?

не става растоянието е голямо ще има пад на напрежение и цената на тока ще е космическа

Щял тока/ напрежението да има пад D

Трафопост ли да сложи посредата да кажем към 30-я метър?

Нали разбираш ,че става въпрос за променлив ,а не прав ток?

преди 48 минути, AAUUXX написа:

преди 48 минути, AAUUXX написа:

точно така иначе трубва да утрои квадратурата на кабела ако му трябва 2 кв трябва да сложи 8 кв 70 метра кабел >... мангалите в анстердам ще му го откраднат

преди 20 минути, Banesc написа:

мангалите в анстердам ще му го откраднат

За тях квадратурата няма значение. Кабел - ли е - кабел. Нищо, че може и оптика да е.
Преди време бях мернал табелка на оптика - "Кабелът не е меден/алуминиев"

пп след консултация с ИИ установихме че кабела е 10 mm2 x 3 жила щото е еврогейски съюз иначе можеше да мине с 2 жила и цената е 800-1100 лв за 70 метра кабел.... абсурд.... гетото идва още първата вечер и го смъква...

на 8.08.2026 г. в 15:49, ostavime написа:

Не знам как да го опиша в заглавието.

Имам паркомясто в подземен паркинг. Прекарвам ток от гаража ми към него. Гаражът е на 60-70 метра от паркомястото и там искам да сложа контакт, който да хвана за стената и да зареждам ел. автомобил, малък, който се кара само градско и обикновен ток ми е достатъчен, защото зареждам малка батерия от около 30 киловата, като я зареждам с около 2.5 киловата в час. Както и да е. Интересува ме има ли някакви контакти или устройства, които да заключват по някакъв начин използването, за да мога достъп да имам само аз. Това е. Катинар на контакта. 😂

питай в холандското енерго дали могат да ти отворят партида за подземния гараж и ще ти сложат електромер

ще ти монтират ел табло в него елетромер и след елекромера може да правиш каквото искаш целта е да те свържат от по-близка точка а не да прокарваш 70 метра а примерно 10 метра ако има някакъв ток и възможност за партида

преди 23 минути, цър-вул написа:

Печка ли ще храниш с това? За 2,5kW 10mm²?

преди 23 минути, цър-вул написа:

Печка ли ще храниш с това? За 2,5kW 10mm²?

да за 70 метра дистанция е толкова ако беше 30 метра щеше да е толкова колкото си мислиш ....

преди 2 часа, цър-вул написа:

Нинам, нинам - Кабелкомерс казват друго:

image.png

много хитро НО не отговаря на еврогейските стандарти и трябва да е 3x10mm2

по принцип трябва да е 8 НО не може ....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.