Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво използвате за почистване на настолни компютри/лаптопи от вътрешната прах?

Featured Replies

Засъхнала паста се мие отлично с ацетон!

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Това е паста, не е лепенка.

Значи викаш:
„Не е по врат а е по шия“
ами добре, само че е лепкаво сивото и е доста твърдо като материя, няма нищо общо с бялата паста, която е като крем.
Аз имам руло от черна лепенка, която е за лепене по тънките плочки от естествен черен камък по покривите тука в Белгия. Служи за спиране на течове от вода и в металните улуци. Та на нея има тънък слои някаква не залепваща се пластмаса, която се сваля като си отреже парче човек от например 20 см. и го залепи на плочка или улук. Черното което остава и то е лепкаво, като сивото на радиатора който съм снимал вчера. Съществуват и лепенки с лепило от двете им страни, там лепилото е по-меко от на сивото и черните лепенки.

Имате пълното право да си ги кръщавате както си намерите за добре различните продукти.
Аз просто съм се досетил, че не трябва да го слагам оригиналния малкия радиатор върху процесора, защото после може да си имам излишни ядове с отлепването му.
Та ми стана интересно другия дето се похвали, че ги сваля радиаторите да ги мие, как ги отлепва ако вместо бяла паста като крем е имало това сивото между процесора и радиатора.

Белжо, аз съм имал процесор Intel (i5-4460, да бъда точен), на който на вентилатора в комплекта имаше лепенка, не паста. След 5 години, като му правих профилактика, махнах вентилатора, махнах и лепенката, и я смених с паста. Нямаше нищо сложно.

Та какъв ти е на теб проблемът? Или, както винаги, само се чудиш какви глупости да пишеш във форума?...

преди 5 часа, Rudy M. написа:

Белжо, аз съм имал процесор Intel (i5-4460, да бъда точен), на който на вентилатора в комплекта имаше лепенка, не паста. След 5 години, като му правих профилактика, махнах вентилатора, махнах и лепенката, и я смених с паста. Нямаше нищо сложно.

Ето ти говориш за лепенка, пък другият „знайковец“ вика че било паста сивото твърдото.
И как се разлепва процесора от радиатора ако са слепени със сивото твърдо ?
Пусни едно видео как го правиш, да се образоваме хората без опит.

преди 1 час, Белгиеца написа:

И как се разлепва процесора от радиатора ако са слепени със сивото твърдо ?
Пусни едно видео как го правиш, да се образоваме хората без опит.

Дай насам такъв "залепнал", за да се направи видеото което искаш. Да не мислиш, че освен твоя, всеки втори е "залепнал"?!

От толкова много минали през ръцете ми - 2-3 съм виждал да са "залепнали", но нищо чак толкова фрапантно.

Виждал съм и ясно четим надпис Duron на алуминиевия радиатор който с нищо не се почиства, добре препечен, на умерена "фурна" ~110 градуса за около месец ...

преди 43 минути, Joss Bomon написа:

Дай насам такъв "залепнал", за да се направи видеото което искаш. Да не мислиш, че освен твоя, всеки втори е "залепнал"?!

Е аз нямам залепнал, щото съм сложил направо големия с бяла паста.
Разчитам на вашия вещ опит, вие да покажете нещо, да ни предупредите как да не се минаваме.
Ама вие явно си пазите ревностно тайните, щото искате клиентите да са зависими от вашите услуги.
Явно ще мина по-лесно да питам ясновидката от предаването „Ергенът в рая“ ( довечера от към 21ч по Бтв).

преди 23 минути, Anonymous User написа:

Човека пусна тема за най-добра машинка за почистване,

Ами нали ви обясних как става с прахосмукачка , духалките са по-скоро ефективни да впечатлят клиент колко прах ще се разхвърчи из кутията, да се почувства виновен и послушно да си плати за спектакъла. Щото друго си е нали, да го шашнеш каква малка и удобна духалка си имаш на батерия, ехеее професионална работа разбираш ли.
А в режим на засмукване на всичката прах, малкият филтър ще трябва да се чисти по два пъти на една кутия на ПК. Ха ха ха ... толкова ли не можете да мислите и да си представите какъв ще е резултата с малките духалки ?

преди 11 минути, Белгиеца написа:

Ама вие явно си пазите ревностно тайните, щото искате клиентите да са зависими от вашите услуги.

Вярно е ) . Все пак, трябва да изкарваме пари от тях, нали?...

Темата не е лоша но ми се вижда без смисъл. Все едно е много трудно като се прави профилактика да се свали охладителя и да се почисти със четка от прахуляка.

Не е същото, като да го духнеш с духалка или въздух под налягане. Прахосмукачката не може да изсмуче всичко, а духалката го прави като нов, стига да няма нещо залепнало от наслоен никотин примерно + прах.

преди 1 час, Raze написа:

Прахосмукачката не може да изсмуче всичко, а духалката го прави като нов, стига да няма нещо залепнало от наслоен никотин примерно + прах.

Сигурен ли си че не била могла ?

prah.JPG

преди 1 час, Bubbles написа:

Какви са тия машини бре 'ора, вие прахосмукачки дома немате ли си?

Те са мъжкари бе, това прахосмукачките са за жените само.

не се чисти ,, кутията е отворена ,,,,и поняга се чисти с прахосмукачка и с пръчка се събира паяжината

преди 15 часа, Белгиеца написа:

Е аз нямам залепнал, щото съм сложил направо големия с бяла паста.
Разчитам на вашия вещ опит, вие да покажете нещо, да ни предупредите как да не се минаваме.
Явно ще мина по-лесно да питам ясновидката от предаването „Ергенът в рая“ ( довечера от към 21ч по Бтв).

Ами нали ви обясних как става с прахосмукачка , духалките са по-скоро ефективни да впечатлят клиент колко прах ще се разхвърчи из кутията, да се почувства виновен и послушно да си плати за спектакъла. Щото друго си е нали, да го шашнеш каква малка и удобна духалка си имаш на батерия, ехеее професионална работа разбираш ли.
А в режим на засмукване на всичката прах, малкият филтър ще трябва да се чисти по два пъти на една кутия на ПК. Ха ха ха ... толкова ли не можете да мислите и да си представите какъв ще е резултата с малките духалки ?

Съществителните ПРАХ, ГЪЗ и ГАЗ са от МЪЖКИ РОД!

преди 33 минути, nickolaycho написа:

Съществителните ПРАХ, ГЪЗ и ГАЗ са от МЪЖКИ РОД!

https://rechnik.chitanka.info/w/прах

прахта̀, само ед., ж.р. Сухи частици от някакво вещество — пръст, въглища, власинки и др. Прах по масата.

• Хвърлям прах в очите (на някого). — Заблуждавам.

https://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/прах

прах, прахта̀, мн. няма, ж.р. Много дребни и сухи частици от пръст или друго вещество, които се носят из въздуха и се натрупват по земята и по повърхността на предметите.

В родното ми село, като блях малък жените се занимаваха с чистенето на прахта.

Та аз си избирам да ползвам женски род за думата прах, защото ми е по-логично свързано така.

Естествено, всеки ГЪЗ от мъжки род има право да изпуска ГАЗ, при липса на възможност да мисли или да свири на хармоника. Разбра ли сега ?

Преди използвах компресора на пистолета за пръскане на боя)латекс. Но го смених с 5-6 години взех подобна играчка:

Scheppach България
No image preview

Мини компресор Airforce 3 / Scheppach 5906127901 / 1100W...

Мини компресор Airforce 3 на марка Scheppach е сериозен помощник, както в дома, така и иазвън него благодарение на големият му набор от аксесоари, които

Линка е примерен.

По сайтовете с обяви подобна машинка се открива с цена около 50-60 евро или в Лидл.

Предимството е , че може да се използва и за друи дейности в къщи.При почистване на компонени, трябва да се внимава че налягането е силно.

Отказващите да ползват някакъв вид прахосмукачка за чистене на кутия на компютър, после пак ще ползват прахосмукачка, ама този път ще гонят прахта из цялата стая за да я съберат във филтъра на прахосмукачката. Пък на някои места от стаята ще трябва на ръка да я обират тази същата прах, която категорично са отказали да я съберат на един път директно от кутията на компютъра. Ум та прелива направо.

Велики са мъжкарите, няма да се излагат прахосмукачка да използват те в присъствието на клиентка, моля ви се. Ами тя жената после никога повече няма да си донесе при тях компютъра да ѝ го чистят те за парички, като е видяла че става със прахосмукачка.

Мъжкарът трябва да покаже че е енергичен, силен и брутален, не му пука да мисли какво прави, важното е да е ефектно като спектакъл.

Ако може и това което ще държи в ръка да прилича на пистолет и да се имитира целене по нещо и стреляне и поразяване на нещо, тогава е още по-привлекателно за истинския мъжкар. Трябва задължително да се покаже агресивност, защото така е по мъжки. Защото за да се съгласи един истински агресивен мъжкар да се унижава пред клиенти и клиентки да се занимава с чистене на прах ( което за него е стриктно само женска работа ), то той трябва да намери начин да го изкара това чистене, че е нещо много професионално, трябва си някакъв специален уред с който ще го прави, той сега човекът нали е сухар техничар, трябва си задължително демонстрация на внушения че разбира от техника. Та ролята на непозната (за клиентите и клиентките) играчка е да ги убеди, че тоя наистина си е квалифицират техник, голям майстор, ехееее много си разбира от работата човекът мъжкар.

Съответно производителите на играчки за мъжкари, пускат в продажба в алиекспрес продукти привличащи мъжкари не обичащи да мислят, а предпочитащи да действат с брутална сила. Пишат измамниците китайци един измислени големи числа, които били значели много сила и мощ за съответните им модели и така успяват да ги продадат.

преди 2 минути, Белгиеца написа:

...

Мъжкарът трябва да покаже че е енергичен, силен и брутален, не му пука да мисли какво прави, важното е да е ефектно като спектакъл.

Внимание ли търсиш, е получи го, вече може да се кротнеш и да не спамиш. Голяма обсесия към мъжкарите, голямо нещо

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 21 минути, Белгиеца написа:

Велики са мъжкарите, няма да се излагат прахосмукачка да използват те в присъствието на клиентка, моля ви се.

doh

А бе, лейко куха ... Къде си видял ти в сервиз техникът да духа прахоляк от компютъра пред клиента?

на 1.09.2026 г. в 12:45, Ангел Александров написа:

Ако някой е намерил точното устройство - било то компресор, вентилатор тип "сешоар" и прочие, бих се радвал да сподели продукта и опита си. Търся нещо, което е за дългосрочна употреба.

Така го правят професионалистите:

преди 4 часа, Rudy M. написа:

Така го правят професионалистите:

Ти явно си имал любовник чистач на прах от компютри , та си разбрал кое е „професионално“.
А ние мъжете които живееме със съпруга, познаваме само прахосмукачките.

Тази сутрин си гледам самолетната тв и хоп, РЕКЛАМА на „супер“ продукт 2 за 25€.

И веднага се сетих за баламите които не са гледали търговската реклама, да им услужа, да си купят на сметка напълно ненужен уред. Прохусмукачка и духалка бил, ама трябва първо да изчакаш 90 минути да се зарежда батерията му ( до като е нова де) и после да го ползваш цели 10 минути. После пак чакаш 90 минути или го изхвърляш на боклука веднъж за винаги.

В рекламата по телевизията показаха че „гълта“ камъни направо и винтове, ха ха ха ...

Забележете че била имала и нож за лязане на предпазен колан в кола и чукче за трошене на прозореца, ако си паднал у някое езеро да си спасяваш живота. Брей какви добри хора тия китайци бе, загрижени били за живота на баламите.

А духането по клавиатура на лаптоп, че наблъсква прахта под бутоните и после няма вадене повече от там, защото всичко е занитено вътре с пластмасови нитове, това не го съобщават защото са убедени че сте балами.

Синът ми разлял вода от бутилка върху клавиатурата на 14 инчовия лаптоп който му бях дал за университета и след 1 час спрял да работи. А сега де ?

Разглобяване до където може, откачане на широкия плосък кабел на клавиатурата от контролера на дънната платка, даване на късо между 3 и 4 игличките и тръгва и работи без клавиатура, с външна. Значи нещо е влязло от преди под капачките на бутоните и водата го е разтворила и залепила баш където не трябва и хоп, готово не тръгва повече.

Ама трябвало да духате с компресор по клавиатурата на лаптоп, за да си направите кефа колко сте велики боксьори, разбираш ли.

https://telestar.bg/starlyf-mini-vacuum-cleaner-mini-bezzhichna-prahosmukachka-i-duhalka-2v1

п.п.

сега пак е проработил лаптопа, но това е извън темата за духалките и смукалките.

преди 7 минути, Белгиеца написа:

Синът ми разлял вода от бутилка върху клавиатурата на 14 инчовия лаптоп който му бях дал за университета и след 1 час спрял да работи. А сега де ?

Как сам се .... ти си знаеш .. или не ...

Не съм присъствал на разливането на водата върху клавиатурата и не съм бил там като е спрял да работи. Чак после като го беше понесъл да го суши със сешоар, разбрах за белята.

За информация на любителите на духалки категория комар, Babiliss сешоарът на булката може да духа без да топли, защото има 2 копчета, от едното се пуска вентилатора и се избира силата му на въртене. От другото се пуска реотана и се наглася силата на нагряване. И двете имат положение изключено.
Трябва просто да се остави на накрайника му по-тесен отвор от който излиза въздуха и е станал духалка. Това нагласяване става много по-бързо от 90 минути чакане за зареждане на батерия, която ще се е разредила след 10 мин. Просто се лепи лепенка от хартия, тия дето са за предпазване при боядисване вкъщи и лесно се разлепват.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.