Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем:~Halt on flopy seek...

Featured Replies

Здравейте,дойде и моя ред да потърся помощ.И то за съжаление експертна помощ,с "дреболиите" се оправям и сам cool.gif

Преди няколко дена ми се случи нещо много кофти.И то без очевидна причина.Значи играя си аз на Heroes 4(нищо особенно откъм натоварване) и бам,рестарт.При опита за Boot ми излиза съобщение от рода на написаното в заглавието (в смисъл проблема му е,че не намира флопи) и компютъра си остава там.След няколко reset(с копчето-без успех,същата грешка) заби тотално и се наложиха по брутални мерки(4 sec Soft Off),след което стигнах до тотален отказ за каквото и да било и reset на bios.Това помогна но се върнах на default настройки.Системата ми е тази в подписа-клокната,но до момента стабилна.Все пак клок-а ми не е кой знае какво,рамта ме спира за повече.Температурите ми са винаги в тъмнозелената зона:

CPU:42-57°

MB :max 28°

HDD:27-31°(с HDD-охлаждане)

Захранването ми е на Codegen АТХ 2(знам за тях-чел съм постовете по темата :) ) вървеше с кутията а когато го купувах и аз бях от "по-добре-нещо-друго-за-тези-пари" user-ите.До момента съм имал само веднъж проблем с него но то беше тотален токов удар в цялата сграда,след който тичах до магазина да сменям хард и графична карта.Следя му напреженията с Asus Probe,която ми върви към дъното и съм и дал да пищи като мине 5%-та граница на отклонение(дал съм му 6) - без да съм я чувал.

Но да не се отклонявам-това до момента беше само началото.След като установих че имам някакъв проблем,реших като уважаващ себе си псевдоспециалист да го намеря и отстраня.Оставих системата без да я клоквам пак и почнах тестовете.

Цяла нощ тест с Prime95 (тежест към процесор) - без проблем.(Странното тук е че преди да клоквам Prime95 ми даваше грешки а след клок изкарах пак цяла нощ без проблем на ~2000 Мhz,но това беше преди няколко месеца.)

Последва рамта - 4 часа тест с Memtest 3.2(вградената в Linux-a ми) отново без грешка.Като това е единствената програма която ми разпознава рамта като Dual Chanel ,когато я пусна така.След теста пробвах да буутна уиндоус и заби пак,като след кофти овърклок.Сетих се че уиндоус не обича рамта ми в Dual Chanel (за разлика от Linux-a,който си върви) и размених пръчките та тръгна.

Отдадох нещата пак на токов удар и реших да си върна честотите,но вече не става.Най много на 1900 Мхц стигам пак до съобщението за флопито и трябва да почвам пак.Помислих,че ми е заминала едната пръчка рам и пробвах с всяка една поотделно,но резултата е същия винаги.Независимо от това как пускам рамта при клок ,някъде м/у 154 и 160 FSB се стига до момента No Flopy.Ми много ясно,че нямам флопи-не ми и трябва.Само като забележка биоса ми е последния за моето дъно,в настройките съм дал да не търси флопи при boot (отдавна при това,ма и да го включа ефекта е същия),и за рам съм пробвал с настройките Auto(тръгва от 266 с ненормални тайминги и се качва с FSB-то),By SPD(изобщо не върви:едната пръчка CL2.5 другата CL3.0 и се карат,освен в Memtest където показва и двете с 2.5) и User Definied(всички възможни тайминги и Command rate-върви най-стабилно).

Дано не съм ви отегчил много,но за мен това си е дилема и то сериозна.Защо по дяволите ще ми мрънка за флопи ей така от нищото и без зор. angry.gif Очаквам идеи и предложения на какво се дължи този феномен и най вече как да отстраня проблема.Идеята "купи си нов компютър" ще почака няколко месеца-всичко останало е добре дошло.Мерси предварително.

Пробвай да намалиш честотите на рамта (да работи на по-ниски честоти от препоръчаното). Мисля си, че се дължи на нея. Случвало ми се е на моята като мина границите и, да ми излизат подобни ненормални съобщения. Ако при рам на 166 MhZ тръгне, хващай влака за Nürnberg biggrin.gif . Другият вариант е да се задоволиш без клок (което не ми се вярва като те познавам).

• Автор

Не става.Пробвах и това с ръчните настройки и играта със проценти FSB към рам.В момента който мина 152 и почва с номерата.Влака към Nürnberg не мога да хвана по 2 причини-1.на работа съм и 2.за дъното са ми изтекли 2-те години гаранция,за рамта(едната пръчка) загубих бележката а другата е твоята ако се сещаш cool.gif.От друго не мисля че може да е.Аз и сега не съм съвсем без клок на окло 1800 и нещо съм,но като веднъж е вървял на 2000.....

Просто чудна работа....Живо пиле да умре,после то да се съвземе и да почне да кълве...

Просто чудна работа....Живо пиле да умре,после то да се съвземе и да почне да кълве...

Пиле, та феникс с име Codegen АТХ 2.Създателят на този производ трябва пред трибунал да застане.Като чуя Codegen, дъното на бездънната ми душа се пропуква като тънък лед стъпкан от слон.И на Ильюхин стенда да докараш, то кога си е жълто само кафяво може да стане.

На Ильюхин жена му била програмистка.Какво магерил и радиото му спряло.И ме пита за съвет.Тъпее като изнасилен от негър и не увира от акъл.По едно време взех да клатя главата, защото неговата програмистка не дава на непроверени капацитети като мен да се доверява семейната покупка.Визардите дето му набутали желязото го надъхали за разни взривове из платката, статични електричества и чудодейни вироси.Ильюхин днес ми изплака, че мъкнал кошницата и визардите първо проверили иконката за аудио до часовнника.Там стояло V, което изключвало звука.Те го махнали и радиото запяло.Аз докато го слушах си закопчавах ризата с щемпели на розови слончета.Божеее, божке, едно тургано чекче може да ти натресе диабет от притеснение.Радиото, да...Радио Га Га.

Хайде лека, че морно тяло трябва да се рециклира.Ще форсираме Марс.

Железен поздрав към тримата мускетари: kokomil, myd und iovi.

It's Not You Lady Jane

• Автор

Profruit,благодаря за отговора. ;):wow:

Но ако може да бъдеш или някой друг да бъде малко по-конкретен.Кое точно(освен марката) не му е наред на захранването и може да води до описаните странни аномалии?И това при положение,че си е верният стандарт (за 2-та след АТХ не съм много сигурен,но върви от около 2 години без проблем) има на теория достатъчно мощонст и ампераж и без да има кой знае какви отклонения по линиите.Оценявам стилът ти,дори съм му фен,но ако може да преминеш от проза към някакъп по-"компютърен" език(ако може обаче да не е Asembler :) ) бих бил още по-благодарен.

Иначе при първа възможност ще пробвам пак цялата ситуация с друго захранване и ако се окаже от това ще ставам и аз Be Quite.

Бодни един волтметър в контакта, като за начало.

После ако е кофти положението там, ясно ти е предполагам.

Ползваи стаболизатор, така може следващия път

да не ходиш до магазина за дублиране цената на желязото

• Автор
Бодни един волтметър в контакта, като за начало.

После ако е кофти положението там, ясно ти е предполагам.

Ползваи стаболизатор, така може следващия път

да не ходиш до магазина за дублиране цената на желязото

Да ти кажа,едва ли се дължи на тока от контакта ми.Ползвам специален разклонител за компютри със сензорите и бушоните му там от случката с тичането до магазина,която съм описал,пък и Германия определено не се слави с нестабилният си ток.Дори точно обратното-както казва един приятел не премигва даже cool.gif .А даже да и да мигне ще е за малко едва ли за цели дни

Codegen , пък и другите "жълти " захранвания са си бомба със закъснител , която като нищо може да отнесе доста от чарколята в компа . Още повече казваш , че захранването работи в продължение на 2 и повече години при условията на клок .Изобщо не се чуди , че то може да създава ядове или да е направило вече белята . В случая и аз си мисля , че имаш прецакан Рам или някой контролер на паметта .

• Автор

А възможно ли е да ми е станало нещо на Nordbridge-a?Защото това зацепване след определени честоти на FSB-to,независимо от разположението на рамта ми мирише на нещо такова.Плюс това ако е контролер няма ли memtest да го хване като грешка на рам при теста.Аз тествам неклокнат процесор с Prime95 и върви,както и рам при неклокнат процесор и пак върви.Iovi ми даде вчера идеята да сваля мултипликатора и да избузя FSB-то,за да видя дали проблема е свързан пряко с него,но за съжаление ще мога да го направя чак след 10-на дни.А това е единственото което още не съм пробвал,така че явно ще трябва да почакам и погадая още малко :lol6: .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.