Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

С каква бюлетина да гласуваме?

Каква да е бюлетината на предстоящите парламентарни избори. 38 гласували потребители

1. 1. Каква да е бюлетината на предстоящите парламентарни избори.

• Бяла интегрирана
      51%
      19
    • Бяла, отделна за всяка партия.
      8%
      3
    • Цветна
      40%
      15

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Наближават избори.

Едни казват цветна бюлетина, други бяла като на местните избори, а сега се появи и понятието бяла интегрална на която са изписани всички партии и се посочва с кръстче за кого гласуваш.

Какво мислите вие?

Като ги знам пенсионерите колко са кьорави, а и колко неграмотни цигани ще гласуват, най-добре си е да са цветни, зада се различават - току виж сложили БСП или ДПС на първо място по азбучен ред и после айдееее....ква я мислехме, ква стана!!! После ще се окаже, че на някои места бюлетините били нечетливи, на други задраскали по повече от едно кръстче....аре аре, на избори като на избори - колкото по-елементрано, толкова по-добре!

Като ги знам пенсионерите колко са кьорави, а и колко неграмотни цигани ще гласуват, най-добре си е да са цветни, зада се различават - току виж сложили БСП или ДПС на първо място по азбучен ред и после айдееее....ква я мислехме, ква стана!!! После ще се окаже, че на някои места бюлетините били нечетливи, на други  задраскали по повече от едно кръстче....аре аре, на избори като на избори - колкото по-елементрано, толкова по-добре!

<{POST_SNAPBACK}>

Напълно съм съгласен.

на избори като на избори - колкото по-елементрано, толкова по-добре!

Идеята в крайна сметка е всеки, независимо от статуса и образованието си да може да изрази волята си на (които и да е) изборите. Цветните бюлетини по мое мнение са по-достъпни за по-голям кръг от хора, а и по-лесно ще бъдат преброявани след това, ще са необходими по-малко хора за броенето им и по-малко ще струва.

Не че има много смисъл цялата тази пародия де ама важното е да се занимаваме с нещо :angry:

• Автор

Нека, който изказва мнение да бъде така добър и да гласува в анкетата. Иначе резултата няма да реален.

Hehehe...

:shake_puter

Ще гласувам само за тая партия, дето издаде бюлетина - мека, с две перфорирани ивици..

Е ако на гласувам с цяло руло то па на!!! :angry:

Ай на здраве българино!

:drink

• Автор

Хе хе хе. Абе анкетата не е за коя партия ще гласувате. :nono Това си е ваше право. Ако искате гласувате, ако искате не. И никой не може да ви държи сметка за това.

Анкетата, ако сте забелязали е за това как да се гласува. И само за това. Затова и възможните отговори са тези. Затова и липсва отговор "Няма да гласувам", защото се отнася за начина на гласуване. Четете бре. cool.gif

Аз гласувах за цветните бюлетини, защото както казаха другите преди мен (с които съм съгласен) - цветните бюлетини са по-лесно различими. Относно броенето също смятам, че ще е много по-лесно, но най-важното остава улеснението за всички, които ще гласуват. От друга страна не знам дали сте се замислили, че цветните бюлетини са доста по-скъпи от другите (не знам колко точно), така че използването им ще доведе до по-високи разходи (на кой ли му пука вече).

Извинявам се, но не мога да се стърпя и да кажа нещо, което ме подлудява:

Защо трябва да се отпечатват по равно бюлетини за всяка една партия, при положение че на предишните избори е имало не малко партии с по 0 гласа!!! :angry::P:help:

А, кто гледам 80 и кусур процента са за цветна.. ми и аз така си помислих, ама требе като сме седнали да бистрим, да мислим малко по-широко. Сред народа има далтонисти, и недовиждащи.

Затуй внасям следното предложение на дневен ред:

1. Цветни

2. Отделни за всяка партия

Послепис:

:angry:

За перфорираните ивици почти не се майтапех... може и изпъкнали, ама требе тогава да правим бюлетините във вид на "гола банана". Туй ще се хареса на голяма част от българската публика. Поне ще намеква за едно.. "който ни слуша - ще напълни гуша!"

Специалистите да се изкажат кое ще е по технологично за печатниците.

:P

... кой брои парите! Важен е резултата!

Дано най накрая дойде някой да ни оправи, че ако не са оправим ний българите, Америка изявява желание да ни оправя всичките!

... а туй както забелязахме - не е надобре.

Против съм която и да е партия да получава привилегии на база цвят на бюлетината.

Против съм печатането на бюлетини за всяка партия по равно и пилеенето на хартия и средства! Като си помисля колко дървета са отрязали за това. Както беше отбелязано, има партии с 0 гласове - дори и председателят не е гласувал за партията си.

За една бюлетина. Неграмотните като не могат да четат проблема си е техен. Пак ще има циркове с предварително раздадени бюлетини и индиански нишки. В по - демократични страни има ценз и регистрация на гласоподаватели.

Ако са цветни ще има още по - големи циркове пред ЦИК.

Против съм лица, които не са местни по смисъла на ЗОДФЛ да гласуват. Който не знае - да живеят повече от 183 дни от годината в България, да подават данъчна декларация и да плащат данъци тук.

Напълно съм съгласен с Филипов. Нормално е грамотното и икономически активно население, с данъците на което се издържа държавата, да има решаващ глас за бъдещото управление на страната. Какво бъдеще има държава, която се управлява от лица избрани с гласовете на неграмотни цигани /роми/ и турски изселници?????

Против съм която и да е партия да получава привилегии на база цвят на бюлетината.

Против съм печатането на бюлетини за всяка партия по равно и пилеенето на хартия и средства! Като си помисля колко дървета са отрязали за това. Както беше отбелязано, има партии с 0 гласове - дори и председателят не е гласувал за партията си.

За една бюлетина. Неграмотните като не могат да четат проблема си е техен. Пак ще има циркове с предварително раздадени бюлетини и индиански нишки. В по - демократични страни има ценз и регистрация на гласоподаватели.

Ако са цветни ще има още по - големи циркове пред ЦИК.

Против съм лица, които не са местни по смисъла на ЗОДФЛ да гласуват. Който не знае - да живеят повече от 183 дни от годината в България, да подават данъчна декларация и да плащат данъци тук.

<{POST_SNAPBACK}>

Напълно споделям мнението.

Нима искаме неграмотните роми които обаче са много на брой да определят кой да управлява?!?

Идеята за една бюлетина цели да се предотвратят измами защото на всички избори досега винаги се случва някой тъп пенсионер например да вземе тестето с бюлетини на опонентите като си мисли че по този начин няма как да се гласува за тях. angry.gif

досега винаги се случва някой тъп пенсионер например да вземе тестето с бюлетини на опонентите като си мисли че по този начин няма как да се гласува за тях. angry.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Ами, взима си подпалки за печката. Или заместител на вестника, който вече не купува по икономически причини. А вестника се изполваше за едно място където всички ходят пеш. Гланцовата хартия не става. :rolleyes:

Сериозно - познайте на загрижените за собствения им имунитет дали ще им остане време за промяна на закона. Няма как да стане дори чисто технологично. Ще са заети като за последно да грабят, че не се знае дали пак ще имат имунитет.

Също така съм против партии в нарушение на конституцията - турски, цигански и подобни.

Бюлетината трабва да е една интегрирана. При това ще се спестят средства от бюджета за отпечатването на хиляди бюлетини. Напълно съм против използването на цветни бюлетини. Не стига че ще се печата толкова хартия ами после и за цветовете... Как ще се сместят разните партии и партийки...има си начин. Ако се приеме интегралната бюлетина най-губещи от цялата работа ще бъдат ДПС и БСП...ясно е като бял ден. Ще трябва да свикват горкичките... Но поне няма да се крадът бюлетини и после да се раздават или да служат за други цели.

Подкрепям мнението на Филипов, KIRIL_FILOSOFF, Spursy, Int3rvisi0n, защото с цветни бюлетини гласуват циганите (купени с няколко бири и кебапчета), неграмотните пенсионери (дето са с единия крак в гроба, ама "при "Тошо" не беше лошо") и неграмотния "електорат" на противоконституционните партии.

А в следващия парламент, като виждам кои ще се кандидатират, ще има цирк (не желая да обидя изкуството).

"Фолк певците ще са наши гаранти" - цитат на циганския затворник Дон Цеци (шеф на "Евророма").

БОЖЕ пази БЪЛГАРИЯ! - оставаме само с молитви, но те няма да ни помогнат.

• Автор

Леле какви готини разсъждения. Почти ме е срам за някои от тях.

Интервизион,Солар и Кирил Филосов според вас баба ми и майка ми които са работили по 40 години и са градили тази държава и са със зрителни проблеми и пенсионери нямат право на глас. Така ли? Хайде не така де. Тая държава има конституция все пак.

Колкото до циганите. Ами ако бяха гласували единно щяха да си имат поне 30 депутата бре. Защо ли? Защото като погледна са по-организирани от нас.

Ясно. От последния пост виждаме, че причината е БСП. Ами приятели да не би СДС и НДСВ да оправиха България. Да не би да спряха потока от емигранти. Да не би да привлякоха инвестиции. При едните харизхме авиокомпания "Балкан" и затрихме националния си превозвач. Сега при тези се зароби целия народ за години напред с продажбата на електроразпределителните дружества. Това ще го усетите от втората половина на тази година, когато ще плащаме по-високи цени за ток и от развитите европейски държави. Отложиха го за да го стоварят на новото управление, защото знаят, че няма да са те.

Измамите. Хе хе, разсмяхте ме. Искате да кажете, че като е бяла интегрална бюлетина няма да се изнася и да се раздава. И как ще стане. Отделно. Може да е задраскано едно а да се преброи за друго. Бил съм в общинска избирателна комисия. Ако знаете какво беше на мевстните избори. Бедна ви е фантазията. Секционните комисии се побъркаха с тъпите правила и бели бюлетини. Избирателите също се побъркаха.

Знаете ли, че по вашите приказки за пенсионери и т.н. примерно лишавате от правото на избор в нашата община около 60% от населението и. Имате ли право да го правите.

Или одобрявате кражбите на новите ни управляващи.

Съгласни ли сте в парламента отново да влезе човек като Камен Влахов. Нали е избран от младите и образованите.

Мисля, че сегашните управляващи най-много се страхуват за власта си.

А между другото гледахте ли снощи новините. ОДС в съюз с ромската организация ДРОМ, която организира митингите по време на форума в София послучай "Десетилетието на ромското включване".

НДСВ си е с ДПС. Нали заедно управляват.

Така, че нека не се хвърляме на сляпо.

Аз поне мисля така. И стига сме сменяли закони за да са изгодни за тия, които са на власт и които искат да я задържат на всяка цена.

Има и опасност изборите да се отложат, защото НДСВ не са готови и бавят промените в изборните закони, а време няма. Има си законови срокове за това. И ако не стане промяната ще трябва да се отлагат изборите и съм сигурен, че може да прибегнат до това.

И няма да е по евтино.

И губещи няма да са БСП и ДПС както си го мислите. Просто разсъждавате едностранчиво.

Това е за сега.

Хе хе хе. Абе анкетата не е за коя партия ще гласувате.  :nono Това си е ваше право. Ако искате гласувате, ако искате не. И никой не може да ви държи сметка за това.

Анкетата, ако сте забелязали е за това как да се гласува. И само за това. Затова и възможните отговори са тези. Затова и липсва отговор "Няма да гласувам", защото се отнася за начина на гласуване. Четете бре. cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Хе хе хе. Нали темата беше за бюлетините? Познайте сега кой го удари на предизборна агитация? nickfox не ме разбирай погрешно. Нямам нищо против майкати и баба ти, но ако един гласоподавател е неграмотен, как той ще определя бъдещото управление на страната? Естествено според това кой дава бирата и кебабчетата. И с това отново стигаме до въпроса за циганите. На майка ти да са и давали нещо за да гласува? Предполагам - не. А циганите смятат, че им се полага. Същото е положението и с помощите, сметките за ток, вода и т.н. Абсолютно съм за интегрирана бюлетина. Който не може да чете няма място пред урната, защото се стига до положението за 800 дни да ни оправят по няколко пъти!!! Съгласен съм и с изказаното мнение за противоконституционните партии пртягащи ръка към властта, но мисля, че цирка вече е започнал. Как иначе да си обясним факта, че човек не с криминално минало, а с криминално настояще е начело на изцяло циганска партия, но всички си затварят очите?????

• Автор

За мен е важното да ни управляват разумни и можещи хора. Няма значение дали са от СДС, БСП, НДСВ. На последните избори за парламент не крия, че подкрепих НДСВ защото имаше млади и образовани хора в екипа. Надявах се, че ще променят нещо в тази държава. Четири години се надявах.

Не проповядвам никоя партия. Само подсказвам, че бялата интегрирана бюлетина няма да реши въпроса. Той е принципен. Трябва промяна на целия механизъм за избор.

Относно партиите на етническа основа. Аз съм с десет ръце против. Против съм двойното гражданство за изселниците в Турция. Защо ли? Ами по простата причина че в самата Турция двойното гражданство е забранено и се прави изключение само за българските турци за да могат да гласуват и да влияят на политиката на България. Надявам се това да отпадне от 2007 година, защото не е прието в ЕС.

Но темата си заслужава. След като са ни натресли на това положение, поне да си кажем добро или лошо е това което ни се предлага.

И още веднъж - не обичам да агитирам за тази или онази партия. Уважавам личности с доказани възможности. Мразя хора, които се крият зад партийни листи.

Дори единственият ефект от въвеждането на бялата интегрирана бюлетина да е намаляването на разходите за печат на милиони хартийки, които никога няма да влязат в употреба или пък до спиране на кражбите на бюлетини от изборните секции, пак ще гласувам с двете ръце за тази бюлетина.

Аргументите, че неграмотните щели да се объркват не ми се струват сериозни. Сигурен съм, че всяка партия, която има подобни опасения ще направи нужното, за да обясни на съответния си електорат, как да гласува. Дори това да е свързано със закупуване на рекламно време по националните медии - това си е тяхно законно право, но нека го плащат от партийните си каси, а не от държавната хазна.

Освен това, нищо не пречи в бюлетината да се поставя и някакво лого на партията, което да бъде подходящо рекламирано преди това, или дори каре със съответния цвят, само и само да се насочат "неграмогните" избиратели към "правилния" избор.

@Nickfox: Колега, моите уважения към разумния ти начин на мислене, който досега винаги си демонстрирал, но все пак, и аз се присъединявам към хората, изказали аргументите, от които те е срам. Не одобрявам факта, че бъдещето ми може да зависи от гласа на хора, които дори не са се научили да четат на български и се оставят да бъдат водени за носа от мириса на 1 бира и 2-3 кебапчета.

• Автор

Лично за мен е без значение каква бюлетина ще бъде. Ще се справя и с едната и с другата.

Просто цирка ще бъде готин и с нетърпение го очаквам. Както и очаквам и многобройни съдебни дела и касиране на избори както сега става след експеримента с белите партийни бюлетини на местните избори и от което страда най-вече обикновенния човек заради блокирана работа на местни администрации.

Надявам се, като се предлага бяла интегрирана бюлетина да са го измислили добре за да не сме свидетели на нова акция "бързата кучка слепи ги ражда"

А за бирата и кебапчетата. Хе хе хе, че те пак ще си ги има. Гарантирам ви.

След изборите ще си говорим. Тогава ще пусна темата "Имаше ли бира и кебапчета за ромите и неграмотните". Сигурен съм, че навсякъде ще се отговори с "да".

Аз също съм за промени, но не на парче. А това се прави. И то по политически съобръжения, а не от грижа за народа. Не се залъгвайте, че някой го е грижа за вас. Нищо подобно.

Истината е, че трябва да се промени избирателната система изцяло. Да се гласува за личности.

Просто цирка ще бъде готин и с нетърпение го очаквам. Както и очаквам и многобройни съдебни дела и касиране на избори както сега става след експеримента с белите партийни бюлетини на местните избори и от което страда най-вече обикновенния човек заради блокирана работа на местни администрации.

<{POST_SNAPBACK}>

Добре, ако това е цената, която трябва да платим, така да бъде! Ще я платим. В крайна сметка, досега много пъти сме плащали и по-високи цени за къде-къде по-големи безумия и безобразия, така че нищо ново под слънцето няма да се случи. Но ако има поне минимален шанс това да реши 1-2 подобни проблема, струва си да му дадем шанс. Нищо, че никой не ни пита.

А за бирата и кебапчетата. Хе хе хе, че те пак ще си ги има. Гарантирам ви.

След изборите ще си говорим. Тогава ще пусна темата "Имаше ли бира и кебапчета за ромите и неграмотните". Сигурен съм, че навсякъде ще се отговори с "да".

<{POST_SNAPBACK}>

Вероятно си прав. Аз само отбелязвам, че не ми е приятен този факт, а не че въвеждането на каквато и да е бюлетина ще го предотврати. Във всеки случай, именно този факт, а и няколко други, ме карат да не давам и 5 стотинки за това, дали неграмотните ще гласуват.

Секционните комисии се побъркаха с тъпите правила и бели бюлетини. Избирателите също се побъркаха.

Знаете ли, че по вашите приказки за пенсионери и т.н. примерно лишавате от правото на избор в нашата община около 60% от населението и. Имате ли право да го правите.

човек като Камен Влахов. Нали е избран от младите и образованите.

И губещи няма да са БСП и ДПС както си го мислите.

<{POST_SNAPBACK}>

Да се побъркват. Дали ще броят бели или цветни е едно и също. Не може някой да има предимство на база цвят на бюлетина. Във вашата община 60% неграмотнии ли са? В закона е предвидено ползване на помощ за гласуване. Щото гласуват такива с двата крака в гроба толкова години не можем да се оправим. Този сегашния го избраха предимно пенсионери заради добрия спомен за баща му. Пък той се е метнал на дядо си - измамник и т.н. И няма грам нов морал, както обещаваше. Другите, които гласуваха за тях са малкообразовани, които повярваха (или си мислеха) че ще им РАЗДАВАТ по 5000лв. на калпак.

Партиите с твърд електорат като БСП и ДПС са печеливши при малка избирателна активност, към която се стремят. Ще загубят ако хората масово гласуват. Защото нежелаещите да гласуват няма да гласуват за тях. Нито за управляващите.

Голямата игра както на всички избори досега ще е с мъртвите души. А те се увеличават. От 500000 през 1989 до над 1500000 сега. От това се възползват който държи ЕСГРАОН - т.е. управляващите. Затова толкова години не се изчисват от системата. Също и голям брой умрели.

Бяла интегрирана - нещо ново, европейско и така нататък. Съглсасен съм с това. Бих гласувал за нея ако беше съпроводено с предварително проучване, разясняване и промени в съответните закони не в последния момент. А и ромските партии влизат в коалиция, така че пак ще гласуват.

Бяла партийна - беше добър опит, но недомислен. Пак решено в последния момент. Реузлтата съмнителен предвид многобройните дела за касиране на избори за кметове и общински съвети.

Цветна - остарял метод, не по-скъп от другите, но осигурява основно конституционно право - правото на глас, без елемент на етнически и образователн, а и възрастови ограничения.

И при трите бюлетини измамите са на 100% възможни, изнасянето и раздаването също.

За бирата и кебапчетата, то пак ще ги има.

Божа работа е кой губи и кой печели. Май ще е който ни кажат отвън- дай боже да не съм прав.

За сега съм за цветната.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.