Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Overclock на Intel/Core2Duo/памети/дъна

Featured Replies

И работи ли както трябва?

• 3 месеца по-късно...
на 3/19/2017 в 19:27, Монката написа:

И работи ли както трябва?

Абсолютно - Q6600  от 2,4GHz работи на 3GHz

на 7/18/2017 в 9:48, ExaFlop написа:

Абсолютно - Q6600  от 2,4GHz работи на 3GHz

Грее ли повече? Някоя шашма с Q8400 дали ще стане :)

Става на всички s.775. Е, трябва си и по-сериозно охлаждане - със стоковото няма да стане!

Става на процесори дето са на 1066 да им дигнеш шината на 1333 ама неговия си е на 1333 фабрично

• 1 месец по-късно...

Здравейте!

Разполагам с Q9300, не клокван и с охлаждане CoolerMaster Hyper TX3 Evo. Нормално ли е да държи такива температури и нормално ли е да има такава разлика между температурите на ядрата и на самия процесор? Вярно ли е, че процесорът предотвратява прегряване и сваля честотата, когато достигне определена температура (дори и да са му зададени по-високи настройки на FSB)? И накрая, но не на последно място, възможно ли е да клокна процесора без да му вдигам напрежението и това ще му навреди ли (от материалите, които прочетох досега, останах с впечатлението, че то се вдига, когато започне да се задъхва и да не може да качва честотата вече)? Новак съм и ме е страх да не скапам нещо, но в същото време ми се ще да го позабързам, тъй като има мегдан, а поостаря вече и изостава от съвременните 4-ядреници. Благодаря! :)

Заснемане.JPG

Ако приемем, че информацията е 100% вярна, то контактът между самия процесор и капачката му е влошен. От там идва и разликата, която виждаш.

преди 3 часа, vELiNiO написа:

Вярно ли е, че процесорът предотвратява прегряване и сваля честотата, когато достигне определена температура (дори и да са му зададени по-високи настройки на FSB)?

Вярно е - thermal throttle.

преди 3 часа, vELiNiO написа:

възможно ли е да клокна процесора без да му вдигам напрежението

Възможно е, но няма да постигнеш високи резултати. Ако си късметлия, 300-350 MHz отгоре се постигат без волтаж, но от там нагоре ще усетиш как процесорът "гладува" за ток.

Има ли възможност контактът да се подобри? Сменях различни видове термо паста, но нямаше промяна. Охладителят се беше разхлабил и го затегнах, но и това не помогна. По едно време даже се чудех дали не е някакъв бъг в сензорите.

преди 4 часа, vELiNiO написа:

Има ли възможност контактът да се подобри?

По принцип не. На никой не му се занимава да отлепя мъжки залепената капачка на процесора. В най-лошия случай оставаш с перманентно повреден процесор.

Пастата я сменяш между капачката и охладителя. Между процесора и капачката е друга история.

В най-общи линии - не прави нищо свързано с промяна на честоти. Поне не и по процесора.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Имам дилема: Pentium 6600 или C2D E6600? Ще се клоква.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

на 17.10.2017 г. в 9:53, ExaFlop написа:

Имам дилема: Pentium 6600 или C2D E6600? Ще се клоква.

И този въпрос е зададен на 17.10. 2017 година?! Павка, явно си построил машина на времето, но си мълчиш по въпроса.:D 

П.П. Извън темата(:tease:) - пентиума се води по-бързият процесор, но аз лично бих взел C2D-то. Точно C2D E6600 ми е любимец, а навремето съм го докарвал до 3.5GHz и противно на очакванията тогава не се нуждаеше от кой знае какво охлаждане, въпреки 65 nm производствен процес. 

преди 7 часа, XECUTIONER написа:

И този въпрос е зададен на 17.10. 2017 година?

Такава машинка ми попадна в ръцете и ми се ще да й напомпя малко мускули. Затова и въпросът е от това време.
На пазара има Бугати Широн, ама има хора още каращи Лади. ;) 
XECUTIONER, благодаря за мнението.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.