Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да бъдем оптимисти?

Featured Replies

А ти излез на улицата и се замисли отново!Отиди навън и виж какво е.Виж не песимизма или оптимизма,НО РЕАЛНОСТТА!Как да бъда оптимистично настроена като гледам толкова страдание в очите на хората?Не мога да пренебрегна това страдание!Не мога да го забравя,и да гледам само моето щастие,за да бъда оптимист!А той седнал и ми обяснява как да придобия блаженство и щастие....

И какъв е резултата и за теб и за тях ?

• Отговори 99
  • Прегледи 28k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Как да стане човек оптимист? Има два начина - спонтанно и изкуствено. Спонтанният начин е като първо спечели поне ? 1 000 000. При което оптимизмът и ведрото и спокойно състояние на духа се появяват о

• Хората са казали: "Всяко зло за добро". Т.е. дори и в най-тежката ситуация има полза, която можем да извлечем. Ситуацията неизменно ще отмине, но наученото остава. Всичко е въпрос на правилно отношени

• пак си сбъркал раздела... Пак личните ти религиозни вярвания. А и глупости си писал - като това:   Ми не си... В това е въпроса - преживяваш си нещо си... пък нито опитност, нито разбира

• Автор
А ти излез на улицата и се замисли отново!Отиди навън и виж какво е.Виж не песимизма или оптимизма,НО РЕАЛНОСТТА!Как да бъда оптимистично настроена като гледам толкова страдание в очите на хората?Не мога да пренебрегна това страдание!Не мога да го забравя,и да гледам само моето щастие,за да бъда оптимист!А той седнал и ми обяснява как да придобия блаженство и щастие....

Изборът си е твой. Не съм ти опрял пистолет в слепоочието,за да те принудя...Просто споделих нещо,което съм чел,и ми е харесало. :)

По убеждения, по заблуда, по модна тенденция... ими ли значение. Въпроса е: Защо да бъда оптимист?

За да ти е по-леко на душата, примерно!

ПС Това, че ги говоря тея неща не означава, че съм постигнал пълен душевен мир и съм опознал себе си на макс, но поне се опитвам. ;)

Ще има да опитваш- цял живот няма да ти стигне!

Съвсем случайно попаднах тука, единственото, което мога да кажа е *#$(&#^$@)(#$&@* или фък алл дъ шиетсс!

Живота е такъв, какъвто си го направиш! Това са мойте вярвания, а другите наркомани, слабаци и т.н щом искат да си провалят живота си е тяхна работа!

Трябва ли да загубите някой крайник, здраве и т.н да разберете, че нещата изглеждат така както искате да ги виждате.

Събуждам се с някой як хит от компа и напред!!

Едно ще ти кажа само: случайни неща няма, няма и да има! Така, че сам си прави изводите!

Човек, за да се осъзнае трябва да мине през нещо, както ти спомена: без крайник или лошо здраве и тогава почва да мисли и търси истината и да мисли, за пропуснатото време, за това, че не е казал на някой че го обича или че се е държал зле с някой на който държи!На нас хората ни е нужно това осъзнаване, макар, че не знам дали на всеки би му повлияло в добра насока!

Хита си е хит, живота е нещо различно!

Изборът си е твой. Не съм ти опрял пистолет в слепоочието,за да те принудя...Просто споделих нещо,което съм чел,и ми е харесало. :speak:

Прав си, на сила хубост не става! ;)

Човек, за да се осъзнае трябва да мине през нещо, както ти спомена: без крайник или лошо здраве и тогава почва да мисли и търси истината и да мисли, за пропуснатото време, за това, че не е казал на някой че го обича или че се е държал зле с някой на който държи!На нас хората ни е нужно това осъзнаване, макар, че не знам дали на всеки би му повлияло в добра насока!

А какво му пречи на един човек да се замисли за всички пропуснати моменти и без такъв гаден катализатор ?

А какво му пречи на един човек да се замисли за всички пропуснати моменти и без такъв гаден катализатор ?

Мисля, че и сам би се досетил-гордоста! :speak: Човекът има сколнност да се самозабравя, и само след като му се случат гадни неща започва да се замисля!Не е ли така?Така е!За жалост.

Не е гордостта, а егоизма, лекомислието и безотговорността.

Точно гордостта е- в нея са включчени егоизма, егоцентризма, безмилсието, и може би безотговорността-да вървим по инерция! :speak:

А може би факторите са много!!!

Точно гордостта е- в нея са включчени егоизма, егоцентризма, безмилсието, и може би безотговорността-да вървим по инерция! :speak:

А може би факторите са много!!!

В такъв случай излиза, че за лошото ни положение сега, са виновни гордите ни предци ;)

И какъв е резултата и за теб и за тях ?

А какъв е резултата ако не ни пука за тях?

Понякога помага да се обръща внимание на хубавото, мъдрости от рода на "всяко зло за добро". Въпрос на воля и по точно въпрос на избор.

Оптимистът вижда доброто във всичко, осланя се на най-надеждната и радостна страна на нещата,приемайки най-успешния възможен изход от всяка ситуация.Песимистът вижда само тъмната страна на живота.Това са видове нагласа ,а не събития.

Редактирано от Candy69 (преглед на промените)

• Автор
А какъв е резултата ако не ни пука за тях?

Малко бъркаш понятията. Да си оптимист не означава да не ти пука за страданията на другите...Можеш да бъдеш позитивно настроен човек и пак да си състрадателен и да помагаш на хората.Всъщност именно тогава помощта ти би била много по-ценна,отколкото ако си тъжен и мрачен...Въпрос на вътрешна нагласа.

Малко бъркаш понятията. Да си оптимист не означава да не ти пука за страданията на другите...Можеш да бъдеш позитивно настроен човек и пак да си състрадателен и да помагаш на хората.Всъщност именно тогава помощта ти би била много по-ценна,отколкото ако си тъжен и мрачен...Въпрос на вътрешна нагласа.

Това,че съм реалист не означава непременно,че съм тъжна и мрачна....или който и да било друг.Оптимист съм за определени неща.Песимист пък за други.Но не всичко приемам оптимистчно настроена или съответно песимистично.Някъде там трябва да е златната среда.......?Или няма смисъл от нея?Да,това е въпрос на вътрешна нагласа,тук съм съгласна.

Лека вечер на всички!

В такъв случай излиза, че за лошото ни положение сега, са виновни гордите ни предци :)

Тук -съм напълно съгласна! :) Така е!

• 9 месеца по-късно...

Сега виждам тази хубава тема :)

Но има и дни (в моя случай е днешният), в които каквоти да правиш, както и да мислиш няма как да мислиш положително и нещата да ти изглеждат позитивни. Сякаш всичко върви срещу теб.

Хубавото е, че такова състояние не е постоянен спътник в живота ми.

Имам приятел, който не би се возил на мотор, защото можело да се пребие; не би скочил с бънджи, защото можело въжето да се скъса; не би ял месо от магазина, защото можело да е я от котка, я от куче и т.н.- е, това, ако не е песимист, не знам кое е...

Аз се старая да търся хубавото във всичко всеки ден, макар че не винаги се получава...

Хубаво е текстът в началото на статията да се чете именно в по-трудни моменти, когато ни се струва, че няма да видим светлината в тунела.

Хубаво е текстът в началото на статията да се чете именно в по-трудни моменти, когато ни се струва, че няма да видим светлината в тунела.

Не я ли угасиха за неопределено време, с цел икономия на електричество, във връзка с кризата ?

Нещата около нас обикновено не са позитивни, но ние трябва да реагираме позитивно на тях.

Нещата около нас обикновено не са позитивни, но ние трябва да реагираме позитивно на тях.

Да, така е. Но точно това е трудното в задачата. Ще се научиш ли да реагираш така, или не. Може и да си си роден с тази нагласа, но може и с обратната...Да можеш да видиш ново начало в един край, си е постижение, за което всеки мечтае

Прибавяме дозата 'опти' към мистицизма cool.gif ...

• Автор
Прибавяме дозата 'опти' към мистицизма cool.gif ...

"Оптимистицизъм" - как звучи само... :yanim:

Най-накрая разбрах какъв съм аз - оптимистик. laugh.gif

"Оптимистицизъм" - как звучи само... :yanim:

Най-накрая разбрах какъв съм аз - оптимистик. laugh.gif

изненадваш ме

изненадваш ме

Ейми, най-големи(и голи :offtopic_s: ) мистиците са скорпките, а най-големи опти-мистици са следващите след тях.. biggrin.gif

Ейми, най-големи(и голи :offtopic_s: ) мистиците са скорпките, а най-големи опти-мистици са следващите след тях.. biggrin.gif

я пак? нещо напоследък съвсем не ти разбирам.....

я пак? нещо напоследък съвсем не ти разбирам.....

Шегувам се, аз не съм чак толкова голям кретен cool.gif

Шегувам се, аз не съм чак толкова голям кретен cool.gif

аз съм оптимист: може изобщо да не си кретен

Не мисля, че имам нужда да съм оптимистка. Предпочитам да гледам реално на нещата. : )

Не мисля, че имам нужда да съм оптимистка. Предпочитам да гледам реално на нещата. : )

Реалността за оптимиста е бутилката наполовина-пълна, а за песимиста реалността е-бутилката наполовина-празна. Песимизмът и оптимизмът са емоционални състояния. Огнените са опти-мисти, а водните-песи-мистици. Земните са лишени от емоции, а само правят само промоции на някои продукти... biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.