Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1400-1700лв ?

Featured Replies

Мдаааа! Интересни предложения имате. Имам един въпрос. Старият компютър има звукова карта Audigy 2, TV tuner и обикновен харддиск 120Гб но не е САТА. Могат ли да се използват някои от тях на новите модели дънни платки които ми предлагате?

моето мнение е че Audigy 2 и ТВ тунера ще ти вършат работа на новият компютър. Audigy 2 е страхотна звукова карта за игри и за слушане на музика. Но за диска моето мнение е, че щом не е SATA няма да е много хубаво за производителноста да се слага, защото е по-бавен от SATA дисковете.

Мдаааа! Интересни предложения имате. Имам един въпрос. Старият компютър има звукова карта Audigy 2, TV tuner и обикновен харддиск 120Гб но не е САТА. Могат ли да се използват някои от тях на новите модели дънни платки които ми предлагате?

Можеш да ги използваш всичките , но наистина ще е по-добре харда да е Сата 2 .

И трите можеш да ги сложиш, но ако сложиш харда на дъно с един IDE-канал (MSI P965 NEO-F, Asus P5B i965, както и любимото на kokomil Gigabyte 965P-DS3 са такива заради Р965 чипсета) няма да можеш да включиш повече от едно оптично устройство (записвачка примерно) освен харда... Но това май няма да е проблем в твоя случай (пък и можеш да си вземеш SATA-писачка :) )!

Съвета ми е ако решите да спестите от нов твърд диск да включите стария като Primary Master, защото иначе ще бави още повече... Също така ако е на един канал с писачката може да прави проблеми при записа на дисковете (малко вероятно, обаче)...

Наистина SATA носи прираст в производителността, но по-голямо значение имат оборотите на диска и това дали е с перпендикулярен запис (ако е - е по-бърз biggrin.gif ).

P.S.: Ако пък купите нов твърд диск и искате да ползвате и стария, инсталирайте Windows-а на SATA-та, а пък стария ползвайте само за файлове (филми, музика).

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Не мисля да пестим от харда но пък каво да го правим то 120Гб диск.

Вържете го като Primary Master на новото дъно (записвачката - Secondary Master или Primary Slave, ако е само с един канал дъното) и го ползвайте за мултимедийни файлове... По-добре ще е да инсталирате ОС-а, програмите и игрите на по-бързия SATA-диск...

Ето го какво представлява дъното

gbt965pds3_full.jpg

Понеже има само едно IDE - стария хард е възможно да се върже ( както казаха и по-горе ) заедно с писачката - но е добре писачката да е Primary Master , а харда Primary Slave ( според мене).

Поради наличието на само едно IDE няма как да има нещо , което да е конфигурирано като Secondary Master или Slave .

Mainboard: P5N32-SLI Premium/WiFi-AP -->229$ info

CPU:Intel E6300 1.86GHz Core 2 Duo, 1066FSB, LGA775, 2MB, Retail, BX80557E6300 -->189$

CPU Fan:Zalman USA 478,SktA,754,939,940, 775 Fan -->52$

RAM:Patriot 1GB (2 x 512MB) 240-Pin DDR2 SDRAM Dual Channel -->180$

Video Card:GeForce 7900GT info-->314$

HDD:2x320GB Seagate Serial ATA (SATA) Hard Drives . 7200RPM 16MB -->216$ -->пуснати на RAID 0

Case:някоя на Foxconn без захранване за 20-30$ а ако парите не са проблем горещо препоръчвам Zalman Fatal1ty --> със солената цена около 318$

PSU:Zalman 400W Noiseless w/ Active PFC PSU -->91$

Optical Drive:NEC Silver DVDRW AD-7173A-0S, +R 16x, -R 16x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x32x48x, LabelFlash -->40$

FDD:NEC -->8$

..

Крайна цена 2023лв.

Ето го какво представлява дъното

Понеже има само едно IDE - стария хард е възможно да се върже ( както казаха и по-горе ) заедно с писачката - но е добре писачката да е Primary Master , а харда Primary Slave ( според мене).

Поради наличието на само едно IDE няма как да има нещо , което да е конфигурирано като Secondary Master или Slave .

Е да, ама човека не е длъжен да взима Р965-базирано дъно, нали :ass: ...

И според мен ако писачката е Master, а диска - Slave доста по-бавно ще се копират файлове от дискове в оптичното устройство на твърдия... От друга страна при обратното разположение пък има вероятност да се прецака някой диск при запис, ако и нещо друго се прави на същия твърд диск - например ако се копира нещо от него на другия твърд диск или обратно... Така че опира до предпочитанията на клиента cool.gif .

Mainboard: P5N32-SLI Premium/WiFi-AP -->229$ info

CPU:Intel E6300 1.86GHz Core 2 Duo, 1066FSB, LGA775, 2MB, Retail, BX80557E6300 -->189$

CPU Fan:Zalman USA 478,SktA,754,939,940, 775 Fan -->52$

RAM:Patriot 1GB (2 x 512MB) 240-Pin DDR2 SDRAM Dual Channel -->180$

Video Card:GeForce 7900GT info-->314$

HDD:2x320GB Seagate Serial ATA (SATA) Hard Drives . 7200RPM 16MB -->216$ -->пуснати на RAID 0

Case:някоя на Foxconn без захранване за 20-30$ а ако парите не са проблем горещо препоръчвам Zalman Fatal1ty --> със солената цена около 318$

Optical Drive:NEC Silver DVDRW AD-7173A-0S, +R 16x, -R 16x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x32x48x, LabelFlash -->40$

FDD:NEC -->8$

..

Крайна цена 2023лв.

"Леко" сме извън бюджета с тази оферта (особено ако не "спестим" ДДС-то ;) ), но иначе машинката ме кефи :ass: (най-вече заради Zalman-ите :wow: - между другото кой по-точно вентилатор за процесора препоръчваш, че не "вденах")! А, и ако ще се прави RAID - да е рошав (тоест от дискове с перпендикулярен запис - примерно 2х320 GB SATA 2 Seagate Barracuda 7200.10 7200rpm 16 MB cache biggrin.gif )...

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Моите уважения,но това е ОЕМ-смешно и несериозно.За по-малко от $ 60 си взема FSP Bluestorm 500W.За кутия-CoolerMaster Cx-6661-под $ 150 е.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Е да, ама човека не е длъжен да взима Р965-базирано дъно, нали

Ами какво да вземе - 975 ли ? При тях положението е същото - ASUS P5WDG2-WS PROFESSIONAL

ASUS P5W DH DELUXE - (само при GIGABYTE GA-G1975X има някаква подобна възможност ) -

сигурно не предлагаш дъното да е с 945 чипсет нали ? И понеже стана въпрос за ASUS P5N32-SLI SE DELUXE - при него става и Primary и Secondary , но пък смятам че е по-добре Conroe - то да е с чипсет на Интел ( и то създаден за него , а не пригаждан ) , отколкото с чипсет на nVidia , при това nForce4 .

( Пък то и без това тия дъна , последните , са и по скъпи - а има определен бюджет ! Ако разполагаме с по-голям бюджет като нищо можем да навържем и по-добри компоненти - например Рам памет Mushkin , E 6800 , видео GF 8800 GTX , защо не и Raid , пък и една записвачка Plextor няма да е зле .... и т.н. - но пак казам ,опитваме се да съберем оптималното,според всеки от нас , но .... побирайки се в определен бюджет - ако бюджета беше неограничен , аз нямаше нищо да събирам ,направо щях да предложа това .)

"Леко" сме извън бюджета с тази оферта (особено ако не "спестим" ДДС-то :speak: ), но иначе машинката ме кефи ;) (най-вече заради Zalman-ите :rolleyes: - между другото кой по-точно вентилатор за процесора препоръчваш, че не "вденах")! А, и ако ще се прави RAID - да е рошав (тоест от дискове с перпендикулярен запис - примерно 2х320 GB SATA 2 Seagate Barracuda 7200.10 7200rpm 16 MB cache biggrin.gif )...

Харда който съм препоръчал също е с перпендикулярен запис ето го.

Това е вентилатора за процесора

Fixt00l Захранването което препоръчваш е много добро.

А ето това което съм препоръчал не мисля ,че е смешно и несириозно.

И понеже стана въпрос за ASUS P5N32-SLI SE DELUXE --> с чипсет на nVidia , при това nForce4 .

Май не си погледнал инфото към дъното което съм предложил.

"NVIDIA nForce® 590 SLI™ Intel Edition

* Enhanced Performance Profile Technology"

За какъв nForce4 говориш?

Редактирано от MC12 (преглед на промените)

Като става въпрос за Zalman , този не е ли по-добър ? ( и по-скъп де ).

Добавено -

- за този - явно мислим за различни дъна , но дали ще е 4 или 590 - все си е nForce !

Може би ще се съглася за N 600 серията , но нека да видим как ще се представят новите дъна с NVIDIA nForce 680i SLI MCP chipset - Asus и Gigabyte -

P5N-E-SLI.jpg

Между другото -GIGABYTE GA-N680SLI-DQ6 and GA-N650SLI-DS4 is expected for late December, 2006.

Захранването което МС12 препоръчва е МНОГО добро. Аз съм със него повече от 1.5 г и нямам никакви проблеми. И не е ОЕМ ами си е RETAIL.

Харда който съм препоръчал също е с перпендикулярен запис ето го.

Това е вентилатора за процесора

Fixt00l Захранването което препоръчваш е много добро.

А ето това което съм препоръчал не мисля ,че е смешно и несириозно.

Май не си погледнал инфото към дъното което съм предложил.

"NVIDIA nForce® 590 SLI™ Intel Edition

* Enhanced Performance Profile Technology"

Смешно и несериозно е, не защото си го препоръчал,а защото едва ли всичко е на Zalman,тоест друг OEM производител го е направил.А с FSP малко марки могат да се мерят,и тази не е измежду тях.

Като става въпрос за Zalman , този не е ли по-добър ? ( и по-скъп де ).

По добър и по-скъп е.Той е най-новия от серията Fatal1ty.Страхотен избор.

Ревю от Toms Hardware

Тема във форум за него.

MAIN BOARD: ASUS P5W DH DELUXE /975X/775---> 234.00 242.00 251.00

CPU: CONROE E6400/2.13G/1066/2M BOX---> 250.00 257.00 264.00

RAM: 1GB DDR II 800 SUPER T CL4---> 157.00 162.00 168.00

VIDEO CARD: MAGIC PRISM GF7900GS 256 DDR3 /ZALMAN---> 195.00 201.00 206.00

HDD: 320GB SEAGATE SATA2/7200/16MB---> 110.00 116.00 120.00

CASE: COOLER MASTER/CAVALER 1---> 83.50 87.00 90.00

POWER SUPPLY: FORTRON BLUE STORM 500W---> 66.00 67.00 68.50

DVDRW: NEC AD-7173A LABEL FLASH SLVR 36.00 37.00 38.50

KEYBOARD: LOGITECH INTERNET PRO ---> 10.50 10.50 11.00

MOUSE: LOGITECH S96 OPTICAL/BLAK---> 8.20 8.70 9.10

===============================================================

Price: USD---> 1150.20 1188.20 1226.10

BGLv (1USD=1.54BGLv)---> 1771.31 1829.83 1888.19

Малко се надхвърля бюджета, но конфигурацията ми допада.

Пропуснах да спомена, че горепосочените цени са взети от:

http://www.cmm.bg/cgi-bin/most/pricelist.pl

Не зная само кой от трите реда е за краен потребител, като мен.

КАКВО Е ВАШЕТО МНЕНИЕ И ДАЛИ НЯКЪДЕ НЕЩО НЕ СЪМ СГРЕШИЛ.

ПРЕДВАРИТЕЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ!

Без да имам някакви претенции, че разбирам от хардуер и тъй като пред мен също стои въпроса за закупуване на нов компютър от прочетеното до тук си "спретнах" следната конфигурация:

Редактирано от tipiti (преглед на промените)

Към това,което си "спретнал" имам много малко забележки -

1. И най-важно - смени дъното с ASUS P5B -Deluxe или с Gigabyte DS 4 . ( тъкмо ще спестиш някой лев . ) Повече информация за дъната за Конро можеш да прочетеш тук - написал съм една статийка в помощ .

2. Смени записвачката с LITE-ON

3.(Ако имаш намерение за клок трябва да смениш бокса с добро охлаждане )

Иначе конфигурацията ми харесва .

1. И най-важно - смени дъното с ASUS P5B -Deluxe или с Gigabyte DS 4 . ( тъкмо ще спестиш някой лев . ) Повече информация за дъната за Конро можеш да прочетеш тук - написал съм една статийка в помощ .

2. Смени записвачката с LITE-ON

3.(Ако имаш намерение за клок трябва да смениш бокса с добро охлаждане )

Иначе конфигурацията ми харесва .

Еееее,това някаква шега ли е-да смениш най-хубавата записвачка с най-калпавата angry.gif

Така по-добре ли ще се заформи конфигурацията?

MAIN BOARD: ASUS P5B DELUXE /P965 /775---> 213.00

CPU: CONROE E6400/2.13G/1066/2M---> 264.00

CPU Fan: ZALMAN CNPS9500АТ, Cu, S775---> 54.00

RAM: 1GB DDR II 800 SUPER T CL4---> 168.00

VIDEO CARD: MAGIC PRISM GF7900GS 256 DDR3/ZALMAN---> 206.00

HDD: 320GB SEAGATE SATA2/7200/16MB---> 120.00

CASE: COOLER MASTER/CAVALER 1---> 90.00

POWER SUPPLY: FORTRON BLUE STORM 500W---> 68.50

DVDRW: LITE-ON DRW-6S160P/16x---> 35.00

KEYBOARD: LOGITECH INTERNET PRO---> 11.00

MOUSE: LOGITECH S96 OPTICAL/BLAK---> 9.10

===================================================================

Price: USD---> 1238.10

BGLv (1USD=1.54BGLv)---> 1906.67

Като, че ли много се оскапи?

Редактирано от tipiti (преглед на промените)

Така по-добре ли ще се заформи конфигурацията?

MAIN BOARD: ASUS P5B DELUXE /P965 /775---> 213.00

CPU: CONROE E6400/2.13G/1066/2M---> 264.00

CPU Fan: ZALMAN CNPS9500АТ, Cu, S775---> 54.00

RAM: 1GB DDR II 800 SUPER T CL4---> 168.00

VIDEO CARD: MAGIC PRISM GF7900GS 256 DDR3/ZALMAN---> 206.00

HDD: 320GB SEAGATE SATA2/7200/16MB---> 120.00

CASE: COOLER MASTER/CAVALER 1---> 90.00

POWER SUPPLY: FORTRON BLUE STORM 500W---> 68.50

DVDRW: LITE-ON DRW-6S160P/16x---> 35.00

KEYBOARD: LOGITECH INTERNET PRO---> 11.00

MOUSE: LOGITECH S96 OPTICAL/BLAK---> 9.10

===================================================================

Price: USD---> 1238.10

BGLv (1USD=1.54BGLv)---> 1906.67

Като, че ли много се оскапи?

Ако идва скъпа , можеш да намалиш цената като си вземеш друга кутия ( че тая дето е 90 $ ..... ) .Другаде не виждам откъде без да пострада производителността - а,и вместо 320 ,вземи хард 250,пак на Сийгейт,пак серия 7200.10 -макар че разликата е малка .

Като си решил допълнително охлаждане мисля че Scythe Ninja е по-добре от Zalman-a ( и пак е горе-долу на същата цена ).И вече крайният вариант е да смениш видеото с 7300 ГТ ( но не е за препоръчване).

Добавено - и като и купуваш частите от Мост нищо не пречи да се пробваш да вземеш поне някои от нещата без ДДС.

Здрасти.Не съм се похвалил още с новата конфигурация, именно заради дъното. Никъде го няма това DS4 в наличност. Обещали са ми го от Вали за другата седмица да го имат.

Бре, появило се е в мост.

Редактирано от ESPACE (преглед на промените)

Здрасти.Не съм се похвалил още с новата конфигурация, именно заради дъното. Никъде го няма това DS4 в наличност. Обещали са ми го от Вали за другата седмица да го имат.

Бре, появило се е в мост.

Дъното го има в Multirama.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.