Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1400-1700лв ?

Featured Replies

Моля за съвет относно конфигурация на компютър до 1500-1700лв. Без мишка, клавиатура и монитор, а процесорът да е core2duo. Обещал съм на сина нов компютър, но много не разбирам от хардуер и затова ви моля за съвет!

Здравей!

Възможни конфигурации много...ето една примерна от мен ( и един съвет - не взимай сглобена комп конфигурация - обикновенно има само 1 год. гаранция и частите най-често не са добре подбрани...)

Не твърдя, че е най- доброто за тези пари - но е една добра конфигурация за твоя бюджет...

Купуването на конфигурация на компоненти е значително по-добра инвестиция - от гледна точка на гаранцията на продуктите от които се състои ( обикновенно всеки компонент е с повече от 1 год. гаранция)

По-долу съм сложил линкове за улеснение на вида и цената на това което евентуално ще закупиш...ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ИСКАМ ДА ПРАВЯ РЕКЛАМА НА ТАЗИ ФИРМА В ЧАСТНОСТ, НИТО СИ ДЛЪЖЕН ДА ЗАКУПИШ НЕЩО ОТ ПОСОЧЕНИТЕ ПРОДУКТИ!!! - просто ми е по-лесно да ти покажа нещата по този начин ...

Най - важното е добра кутия с хубаво захранване! Това гарантира по-дълъг живот на компонентите в нея и по-добрата производителност като цяло (основно е захранването)

Кутия с приятен младежки дизайн , възможност за създаване на много добър въздушен поток с цел по-добро охлаждане на същата и естествено всичко се монтира с по едно щракване - няма винчета всичко е на щипки (качеството си има цена...):

Кутия на цена около 220лв.

Захранването трябва да е марково - в случая това не е "изгъзица" - а гаранция за стабилна работа на системата от гледна точка на тока...

захранванецена около 75лв.

Лично аз ще те ориентирам към AMD базирано дъно

Следва следващото по важност - ДЪННАТА ПЛАТКА - аз лично предпочетох Epox, но и ASUS е не по-лош избор ( вероятно ще получиш съвет и за други марки дъна) В случая това дъно е с пасично охлаждане на чипсета - лично аз си монтирах едно вентилаторче на пасивното просто за всеки случай...

Дънна платка едно доста прилично решение на цена от около 140лв.

Следва процесор - двуядрен казваш :help wanted3: - нека е двуядрен:

Процесор като ще е пиле - да е печено - на около 440лв. - доста добре изпечено пиле ;)

Не по маловажна е видеокартата - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С "GDDR3"

моето предложение е:

ВИДЕО КАРТА на цена около 360лв. едно видео което ще си пасне добре с процесора....

Следва RAM - задължително DDRII - neka e na 800MHz

2 банки по 1 Гигабайт , ще се вържат чудесно в тази система -

2 х 1000GHz KIT - или така наречения комплект памет

РАМ ПАМЕТ 800MHz за скромната сума от около 600лв. получаваш невероятна памет (разбира се - леко по-бюджетно решение е : РАМ ПАМЕТ 667 MHz - срещу 505лв.

остана да допълним с ДВД записвачка - средно около 100лв. - доста добра такава..

и флопи около 20лв. - но това са подробности ;)

Така с леко надхвърлен над горната ти граница бюджет (близо 2000лв.)получаваш......МЕЧТАТА НА ВСЕКИ ГЕЙМЪР :shake_puter:

Надявам се други мои колеги ще одобрят избора ми в този ценови диапазон....

Успех с покупката!

bonbonev, нищо лично :hush: , ама аз лично не бих си взел ASUS Vento и безплатно да ми я дават (просто прекалено много прилича на прахосмукачката ми ;) ), а тя си е доста скъпа... А пък Codegen са марка, ама доста по-нестабилна от Fortron, които вървят горе-долу на същите цени... Та, понеже Анатолий спомена Core2Duo да предложа аз една такава конфигурация за разнообразие:

Дъно: Asus P5B Deluxe 371.81 лв.

Процесор: Core 2 Duo E6300 BOX 386.76 лв.

Твърд диск: Seagate 7200.10 SATA2 16 MB cache 194.31 лв.

Памет: 512 MB DDR2 800 MHz 2x 123.31 лв. (тук ще вметна, че и аз съм фен на Corsair, но 2 GB XMS2 излизат наистина солено, за съжаление sad.gif )

Видеокарта: 7600 GT, няма особено значение призводителя на платката, но аз бих предложил ASUS 326.97 лв.

Записвачка: LG GSA-H22N 78.78 лв. или пък NEC AD-7173A-0S 68.04 лв., за която също има добри отзиви (за около сто лева можеш да си вземеш и Plextor, но не вярвам синът ти да го оцени ;) )

Флопи: около 11-12 лева - например това...

Остана да предложа кутия и захранване - тези мисля, че са добър избор :) .

Мечтата на всяка машинописка ;) ... Conroe-то, особено с малко оувърклок ще бие Athlon 4200+ почти във всяка игра...

P.S.: Може би няма да е зле да изчакаш малко, докато Intel изкарат на пазара четириядрените си Kentsfield процесори, тогава на Core 2 Duo ще им спаднат цените малко...

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Bonbonev, много добра конфигурация си предложил, но имам забележки - дъното нека да е "Асус", и захранването да е "Фортрон", също така не му препоръчвам излишно скъпата Corsair, а го съветвам да се насочи към Kingmax DDR ІІІ ;)

Bonbonev, много добра конфигурация си предложил, но имам забележки - дъното нека да е "Асус", и захранването да е "Фортрон", също така не му препоръчвам излишно скъпата Corsair, а го съветвам да се насочи към Kingmax DDR ІІІ :hush:

Само кажи откъде да го купи този Kingmax ;) .

А конкретно добро дъно ASUS за AM2 е Asus M2N-SLI Deluxe, ама е малко скъпичко!

Kingmax DDR ІІІ ;)

Предполагам имаш предвид DDR-2.

Система за 1700лв и вие му предлагате 7600GT, пък било то и на Asus.... ;) ? Не ме разбирайте погрешно, картата си е много хубава, но 7900GS предлага доста по-висока производителност, за около 40$ отгоре. За нея наистина може да се каже, че е геймърска карта.

Система за 1700лв и вие му предлагате 7600GT, пък било то и на Asus.... ;) ? Не ме разбирайте погрешно, картата си е много хубава, но 7900GS предлага доста по-висока производителност, за около 40$ отгоре. За нея наистина може да се каже, че е геймърска карта.

40 $, ама при моята конфигурация точно те биха излезли от бюджета sad.gif ... Иначе, ако Анатолий може да си я позволи, да взима такава (пак с DDR3 памет) и да не му мисли :hush: ...

Само кажи откъде да го купи този Kingmax ;) .

А конкретно добро дъно ASUS за AM2 е Asus M2N-SLI Deluxe, ама е малко скъпичко!

Това дъно е боклук!!!!Не емулира SATA като IDE.

Да се вметна и аз с една примерна конфигурация -

Дъно - Gigabyte 965P-DS3 - s.LGA775, Intel 965PL - 152 $

Процесор - CONROE E6400, 2.13GHz, 1066, 2M BOX - 247 $

Рам памет - 2x1GB DDR II 667 SUPER T - 210 $

Харддиск - Seagate 250GB 7200.10/16MB/SATA 2 - 84 $

Видеокарта - XFX GEFORCE 7600GT 256MB 580M DDR3 DUAL DVI *XT - Edition* - 157 $

Захранване - Chieftec GPS-450AA- 101A 450W -50 $

Оптично устройство - LG GSA-H22N DVD RW/BLACK 36 $ ( предпочитанията ми са за LITE-ON ,но не мога да го видя нещо из листите )

Case - по избор - добре ще е да е някакъв FoxConn напр. ,но без захранването - или просто кутия каквато ви хареса .

Така предложената конфигурация надхвърля с около 130-140 лв. бюджета ( включвам и ДДС разбира се ) - ако е невъзможно да се отделят тези пари , тогава може да се смени процесора с по-малкия вариант - CONROE E6300, 1.86GHz, 1066, 2M BOX - 204 $ и ще влезем точно в цената .

Не съм писал допълнително охлаждане за процесорите , тъй като те са Box вариант и може да се използва боксовото охлаждане . При евентуален клок ( и то сериозен ) ,може да се смени и боксовото охлажадне с нещо подходящо .

@Shuurfak rai Shedler, въпросната карта ще му донесе много по висока производителност в игрите, отколкото DDR2 800мхз. Ако парите му са проблем, да си вземе 667мхз или 533мхз, те са по-евтини и от там ще компенсира разликата в цената, и ще вдигне производителността в 3D. cool.gif

компютърчето на kokomil е перфектно

само че според мен е по-добре да махне 1ГБ от РАМ и да си остане с големия процесор, памет винаги може да си добави ако му е малко 1ГБ

Gigabyte 965P DS3 - 175$

E6300 BOX - 219$

2x1GB DDR2 800 - 276$

250GB Seagate SATA II 7200.10 16MB - 105$

MP(Galaxy) 7900GS 256MB DDR3 Zalman - 225$

DVDRW по избор ~ 40$

Foxconn GTH 002 400W FSP - 80$

Общо - 1120$*1.55=1736лв.

Цените са крайни при плащане в брой.

Едит:

докато се мотая да пиша Коко ме изпреварил, макар че малко ни се различават конфигурациите :)

Хе , изпреварих те я :) Конфигурациите като ги гледам общо взето се припокриват - разликата е само в Рам паметта , просто смятам че не е необходима 800 ( ако няма много сериозен клок , ма то и при доста сериозно клокване 667 пак върши работа ), само че ти си писал цените с ДДС , а аз без ( смятах ги отделно , за да се вмъкна в цената ) - Поздрави -kokomil

Е да, ама я виж аз какво видео съм предложил.iconcool5lw.gif

Е-е, вярно че видеото ти по-хубаво, ама аз пък съм "хакнал" по-големия процесор - :wors: joke

( айде-е-е-е,обърнахме го на чат тоя пост ,ба. ма.. му) cool.gif - kokomil

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

да съгласен съм че fortron е по-добрия избор! - аз лично съм с фортрон 400W

дъното макар и доста отхвърляно от вас - за мен е доста добър избор - като чуя син - все ми се върти овърклок в главата :speak: , а това дъно е доста интелигентно за целта...

а останалите компоненти подбрах с цел овърклок основно - т.е. според мен са достатъчно стабилни за всякакъв вид гавра...

а ако нещо се прецака дъното оправя проблема само - рестартира - казва: "преебаха се нещата, моля пъхнете диска с драйверите на дъното и изчакайте без да рестартирате компа или изключвате захранването!" след което префлашва с "предпазния" така да го наречем биос и след рестарт любезно ви моли да ъпдейтнете същия с последната му версия от сайта на производителя...- като за дъно 90$ мисля доста юзерфрендли :whist:

В крайна сметка избора е на Анатоли - който пие - той плаща! :)

P.S. Анатоли - КАКВОТО И ДА ИЗБЕРЕШ ОТ ОПИСАНИТЕ КОМПОНЕНТИ ОТ КОЛЕГИТЕ - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ИНФОРМИРАЙ СЪВМЕСТИМИ ЛИ СА ЕДИН С ДРУГ КАТО ЦЯЛО - ЗА ТЕЯ ПАРИ МОЖЕШ ДА ВЗЕМЕШ МНОГО ДОБЪР КОМПЮТЪР!

толкоз от мен - много здарве на сина ти!

Редактирано от bonbonev (преглед на промените)

да съгласен съм че fortron е по-добрия избор! - аз лично съм с фортрон 400W

дъното макар и доста отхвърляно от вас - за мен е доста добър избор - като чуя син - все ми се върти овърклок в главата :speak: , а това дъно е доста интелигентно за целта...

а останалите компоненти подбрах с цел овърклок основно - т.е. според мен са достатъчно стабилни за всякакъв вид гавра...

а ако нещо се прецака дъното оправя проблема само - рестартира - казва: "преебаха се нещата, моля пъхнете диска с драйверите на дъното и изчакайте без да рестартирате компа или изключвате захранването!" след което префлашва с "предпазния" така да го наречем биос и след рестарт любезно ви моли да ъпдейтнете същия с последната му версия от сайта на производителя...- като за дъно 90$ мисля доста юзерфрендли :whist:

В крайна сметка избора е на Анатоли - който пие - той плаща! :)

P.S. Анатоли - КАКВОТО И ДА ИЗБЕРЕШ ОТ ОПИСАНИТЕ КОМПОНЕНТИ ОТ КОЛЕГИТЕ - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ИНФОРМИРАЙ СЪВМЕСТИМИ ЛИ СА ЕДИН С ДРУГ КАТО ЦЯЛО - ЗА ТЕЯ ПАРИ МОЖЕШ ДА ВЗЕМЕШ МНОГО ДОБЪР КОМПЮТЪР!

толкоз от мен - много здарве на сина ти!

Като начало - нека се върнем на първия пост - става въпрос за Core 2 Duo , а не за АМД .

Откога захранванията на Codegen минават като добри захранвания ( може би като ги сравним с JNC ) ?

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ИНФОРМИРАЙ СЪВМЕСТИМИ ЛИ СА ЕДИН С ДРУГ КАТО ЦЯЛО
А това просто го приемам като шега ......... ( дали това , което сме предложили аз и Lyudmil било съвместимо ....... просто няма да го коментирам . )

bonbonev, нещо не виждам HDD в твоето предложение. Значи още 100-ина $ за нещо добро с перпендикулярен запис.

А това просто го приемам като шега ......... ( дали това , което сме предложили аз и Lyudmil било съвместимо ....... просто няма да го коментирам . )

Не се заяждай моля! - не съм поставил под съмнение хардуерните Ви способности - просто казано ако си подбере част от компонентите в твоята примерна конфигурация и дъно от друга - може да не са съвместими - за това ставаше въпрос....

Иначе разбрах че сте слънца на таз тематика :wors:

P.S. Хард наистина съм забравил но Seagate sata 2, 8/16Mb cash е добър избор...

MP(Galaxy) 7900GS 256MB DDR3 Zalman - 225$

7900GS с малко клок може да изравни 7900GT, нищо че е с 4 конвейера по-малко.

Все пак 20-те конвейера, 256 битовата шина към паметта, потенциалът за клок и атрактивната цена накланят везните към нея. Ако искаш наистина сериозна графична производителност, не се занимавай със средния клас масови карти като

GeForce 7600 и Radeon 1600 cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

Ето една и от МЕН:

CPU: Intel Core 2 Duo Е6400 2.13GHz/1066MHz/65nm/2MB/LGA 775 BOX ~ 300$

MB: ASUS P5N-Sli s775 NF570 Sli DualDDR2 667 2xPCI-E Sli 6chl GL SAII Raid ~ 150$

RAM: DDR2 1GB PC2-5400/667MHz Corsair ~ 150$

GPU : PCI-E 16X ASUS EN7900GS/2DHT GF7900GS 256MBDDR3 256bit TV-Out DualDVI-I ~ 280$

HDD: 250GB Seagate Barracuda 7200 16MB Serial ATA II ~ 110$

DVD-RW : NEC АD-7173 LabelFlash or LG GSA H22L LightScribe ~ 50$

PSU : FORTRON ATX-400W 400PNF w/PFC ~ 50$

Цените са крайни... cool.gif

Редактирано от Yuksel (преглед на промените)

Относно темата

аз препоръчвам :

Intel Core 2 Duo E6300 ( 2 x 1,83 GHZ )

Asus P5B i965

2 х 512MB Corsair DDR 667

Ati X1900 256MB PCI-E

250GB / 320 Barracuda SATA II 16 MB Cache

NEC DVD-RW 7173

Foxconn 3GTС002 ( 420W fortron OEM )

Не се заяждай моля! - не съм поставил под съмнение хардуерните Ви способности - просто казано ако си подбере част от компонентите в твоята примерна конфигурация и дъно от друга - може да не са съвместими - за това ставаше въпрос....

Иначе разбрах че сте слънца на таз тематика

Хе , в никакъв случай не се заяждам - просто ми е интересна позицията за захранване Codegen . Що се отнася до съвместимоста - и двете конфигурации са приблизително еднакви , така че няма проблем взаимната размяна на компоненти - които пък от своя страна сме проверили на практика ,че пасват едни с други . ( а пък чак да сме слънца ..... нямам такива претенции и намерения , разбира се).

По темата - myd ,съгласен съм че 7900 GS е по-добра от 7600 GT , но както обикновенно опираме до някакъв бюджет и трябва да се направи някакъв компромис . В случая аз предлагам 7600 , защото мисля , че няма откъде другаде да "отрежа" нещо ( най-близкото е да намалим Рам на 2х 512 MB , но смятам че е по-добре системата да е с 2х1GB Рам за сметка на 7600 , отколкото 2х512 MB Рам,но със 7900 ) - с една дума - 2GB Рам + 7600 e по-добра комбинация според мене ,отколкото 1GB Рам + 7900 .

Здравейте всички biggrin.gif

Съдейки по поста на човека и по това какво точно казва стигнах до извода, че едва ли компютъра ще се клоква, значи можем да спестим от някой компоненти и дори да минем на АМД вариант. Ето какво "сглобих" за 2 минути с конфигуратора на JAR:

Процесор - K8 Athlon64x2 4200+ DUAL CORE Socket AM2, BOX - 376.02 лв

HDD - 320GB, Seagate, SerialATA, 7200, 16MB - 194.31 лв

Памети - 2 x 1GB DDR-2 800MHZ - 444.06 лв

Дънни платкa - Asus M2N-E, nF570 Ultra MCP, AM2, DDR800, PCI-Express, SB7.1, Lan, Serial ATA, Raid - 188.71 лв

Видео карта - RADEON X1950 Pro, 256MB, PCI Express, Sapphire VIVO - 384.89 лв

ДВД - NEC Silver DVDRW - 68.04лв

Дотук всичко струва 1657.81лв с ДДС, но можем да спестим пари с по-малък хард или по-ниска честота на паметта. Добавяме около 100-тина лева за добро захранване и някаква кутия и сметката излиза. Конфигурацията е перфектна за игри и с тази видео-карта няма какво да и се опре.

Поздрави cool.gif

Мда, за такива дзверове е хубаво и добра звукова карта. ;)

Ето и моето предложение (цената е крайна, в лв, с ДДС от ценовата листа на JAR за днес):

Процесор: Core 2 Duo E6300 BOX (ако вярваш на някои от по-горните постове - значи ще останеш без вентилатор :)) - 387 лв

HDD: Samsung SATA2 7200RPM, 250 GB (да не се изхвърляме с мястото излишно - затова си има записвачка) - 142 лв

Памет: 1 GB DDR2-800 TwinMos - 258 лв

Дънна платка: MSI P965 NEO-F - 211 лв

Видео карта: RADEON X1950 Pro, 256MB, PCI Express, Sapphire VIVO - 385 лв

Звукова карта: Creative Audigy 4SE - 110 лв

DVDRW: LG GSA-H10NBAL (NEC за мен откровено не си струват) - 70 лв

И някоя атрактивна кутия с Fortron 400-450W захранване в нея, за около 100-150 лв ще завърши добре конфигурацията на 1700 лв.

Компромиси могат да се правят - вместо Audigy4 SE - Audigy SE, малко по-бавна памет (DDR2-667), малко по-евтино дъно и евентуално по-слабо захранване/по-евтина кутия. Останалото, ако орежеш - ще се отрази забележимо в игрите (което предполагам няма да зарадва сина ти)...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

• Автор

Мдаааа! Интересни предложения имате. Имам един въпрос. Старият компютър има звукова карта Audigy 2, TV tuner и обикновен харддиск 120Гб но не е САТА. Могат ли да се използват някои от тях на новите модели дънни платки които ми предлагате?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.