Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Авто-мото истории!

Featured Replies

Докато си сърфирах днес безгрижно в нетЯ попаднах на една страхотна историйка:

Онзи ден си карам съвсем лежерно от Невски надолу към Народното събрание, с цел на "Цар Освободител" да направя ляв завой, за да се включа в Цариградско. И докато си карам по павенцата и почват да ми се разпадат пломбичките (ебати окачването!), някакъв състезател с жълто мисля, че беше, рено клио, започва още зад мен някакъв невероятен слалом, ха наляво, ха надясно, засича, хората му свиркат, но той не ебава, а напротив - продължава с още по-голямо настървение да криволичи между двете колони и накрая заема някаква неопределена позиция по средата, като не е ясно наляво ли ще завива, напред ли ще кара, надясно ли, никой не знае...

В същия момент, когато нашият Фитипалди вече няма къде да се бута и е спрял, от дясната му страна спира едно голфче единичка. Аз в този момент се намирам отзад и в ляво на Фитипалди и се прозявам отегчено. От голфчето слиза възпълен чичко на средна възраст, с катинарче, карирана ризка и износено сакенце. Бавно и спокойно затваря вратата на голфчето и със спокойно изражение отваря вратата на реното. "Тия се познават" мисля си аз, но в този момент, чичкото полага лявото си колянце на дясната седалка на реното, гъзът му стърчи навън, с дясната ръка се е облегнал на таблото, а с лявата прави едни специфични резки движения с отворена длан, в следствие на които главата на Фитипалди ритмично се отклонява встрани и наляво и се среща я с лявото стъкло, я с централната колона между двете врати. след 5-6 такива възвратно постъпателни движения, без съмнение придружени със съответните съвети в устен вариант, чичкото излиза бавно, тежко и достолепно от реното и спокойно си влиза обратно в голфчето. Ченгето на кръстовището дава знак за тръгване, Фитипалди се опитва да излезе от реното, но му е трудно защото е спрял твърде близо до стоящата от лявата му страна кола, въпреки това с неистови усилия успява да измъкне измъченото си и немощно тяло извън реното (оказва се, че фитипалди е смугъл младеж, с все още рехава физика) и отива при голфчето като започва да размахва ръце настрани и назад, досущ като рапър във фолк клип. Чичкото му отвръща с някакви презрителни гримаси и голфчето леко потегля, при което Фитипалди се хваща за отворения прозорец и явно нещо го удря на големи молби. След една-две секунди започват да се чуват клаксони, защото се задръства движението, след което от голфчето изпада някакъв предмет. Фитипалди се навежда бързо, взима го и хуква с облекчено изражение към реното. Оказва се, че това са ключовете за колата...

Потеглям, завивам наляво и оставям поредния абсурд по софийските улици далеч зад мен.

mhihi.gifmhihi.gifmhihi.gif

Редактирано от Ramala (преглед на промените)

хак му е на лигльото. ама чичката не е трябвало да му връща ключовете. м/у другото кой е тоя фитипалди?

• Автор

Фитипалди е шофера на Клиото ;)

От подобни келеши честно казано ми е писнало.Що за мания е да се правиш на пилот от Формула 1 в градски условия, много ми е интересно дали този малоумник е помислил ако искочи едно дете на пътя как ще спре.Със сигурност обаче него повече го вълнува това да надуе музиката така че да не чува и собственият си глас, и това да го видят колко е "добър" в пилотирането на автомобила който ме съмнява дали е негова собственост.А и според мен и чичкото от голфа нищо не го оправдава защото си има органи които би трябвало да се грижат за тези неща, но уви за тези органи май са по-важни други неща.

Аз съм от един град който е особено популярен с подобни комплексирани елементи които като качат момиче в Голф-а си и се опитват да изкарат буталата през ауспуха, и наистина трябва някой да спре тези ненормалници!!!!

:);)

И после разправят,че Голфаджиите пречели на движението.

А те всъщност и както се вижда му помагат.

• Автор
И после разправят,че Голфаджиите пречели на движението.

Е то това голфче е било 1-чка. Те тия не са опасни. Истинската напаст са голфове - GT и намко си там дето им пише отзад и са притежание на малки и глупави тежкарчета, които току що са взели книжки. Най редовно се опитват да изпреварват от дясно и винаги трябва да им показвам че са бавни и няма да стане на тяхното. Между другото и карат доста опасно и трябва да се пазиш. Постоянно ми се тестват някви гадни голфчета TDI и някви други такива дизелчета с турбинки и си мислят чакай тоа киселяк с 316-ката да го накажем(заблуждава ги липсата на надписа отзад, понеже ми го свиха)!!! На следваштия светофар редовно се чува "колега колко е бмв-то?..." и след това се чува едно бръм :wors: Бмв-то си е 320-ка от всякъде със 150 коня под капака и ни един от тях не е сгънал cool.gif Пък и аз съм си башка луд, тръгвам от 4000 оборота и ония си остават само с това "бръм" biggrin.gif

Забавна истоия.Много бих искал да я видя с очите си ! Щях да се посмея от сарце.

• 3 месеца по-късно...
  • Автор
Забавна истоия.Много бих искал да я видя с очите си ! Щях да се посмея от сарце.

Днес видях с очите си една такава история. Карам си аз в Бургас от новата поща в посока механото и още на светофара виждам 2 коли пред мен - Audi A4(2003) и Лада Самара. Тоя с ладата нещо хълцаше мъчейки се да отлепи, а тоя с аудито го изчакваше в дясната лента до него. Нещо не успя да го дочака и реши да предприеме тръгване и в този момент оня с ладата отлепи и за малко да се целунат. Карам си аз след тях и ги гледам и двамата правят някави неопределени маневри без мигач и взаимно си сечат пътя :) На светофара на механото тоя с аудито отново сече пътя на тоя с ладата и спря на червеното. Лада менът го гледам как си е изкривил врата надясно и усещах на къде отиват работите. Спря напречно на аудито и започна да прави опити за излизане от колата. Вратата явно нещо му заяждаше и го гледам как я млати с рамо. На мен вече ми става смешно бахти, отиваш да се правиш на мъж пък не можеш да излезеш от колата си :wors: В крайна сметка излезе и се засили към другата кола. За моя голяма изненада она тузар се беше подключил вътре :) Лада менът като видя, че не може да му отвори вратата започна да отправя серия от некоординирани шутове и токати по вратите. Е викам си сега оня ще излезе и ще го поломи. Не :) Явно си беше дриснаааалл. Лада менът вече доволен тръгна да се качва в колата си. Спря се пред моята, вдигна ръце в знак на извинение, че ме е запушил и тогава му видях погледа. Просто нямаше такъв намотан поглед. Този или не беше изтрезнял от снощи или ги е запукал ракиите още в 6

Абе така е ежедневно по нашите пътища. Имахме един случай в нашата фирма. Шофьорът, возещ 2-ра смяна за работа решава да изпреварва един автобус точно преди да навлезе в едно кръгово кръстовище. Изпреварва го, но се обръща да му тегли една майна, ръкомахаики с ръце и в същия момент се забива челно в един тролейбусен стълб. Последствията са счупени зъби на един колега, возещ се отпред. Необходима ли е такава нервност? И аз съм попадал в подобни ситуации, но винаги съм се стремял да не се връзвам на тоя отсреща. Най-често ми се случва пътувайки за работа рано сутрин или връщайки се късно вечер някой да кара срещу мен на дълги. Изнервящо е, а и нищо не виждаш. В тия ситуации спокойно изчаквам известно време, белким оня се сети да смени на къси, но никога не се заяждам. Даже не включвам и аз на дълги. Малко спокойствие не е излишно.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Ей на това му се вика тунинг mhihi.gif

Я и аз да се похваля че гледам че тука се ръсят празни приказки е тва отдолу е моята кола 20 000 об/мин 4000 к.с с двигател от Алеко е с 4 турбо компресора,три на мотора и един в багажника,ел стъкла кат ги пипне6 и мааа ток (за тва е и табелата на стъклата "маааа ток пайсеееее" ),4х5 е 6тото резервната е в процес на разработка да е движещо колело,с лети джанти е (сам съм си отливал от тесто за соленки),4иста кожа са седалките,тя е изкуствена ама е много чиста,нема едно петънце пилешка е.Иначе колата не е нещо особено никой не и харесва цвета щото е боядисана със моливи Jolly,сега мисля да слагам печка в купето,щото от гледна точка на олекотяването й махнах камината,отзад съм сложи 10 ауспуха щото е много мощна и не беше достатъче само един,багажника е със розов китеник облицован,спешно си търся негърче дет да си клати главата щото отзад на стъклото сякаш нещо липсва.Колата е пълна инжекция щото съм наркоман и без инжекции съм за никъде,тече ми пяна от устата.Сега мисля да улекотя маховика с идеята да се форсира по лесно че ми се струва че сега е някак си забавено.Ще слагам 30" джанти щото с тия не мога да тругвам (много боксувам) и она ден като забоксувах и се заорах в тунела на Люлин.Пилил съм главата,пуснах й стружка 18 сантиметра,буталата им направих фаски 14 сантиметра и сложихме спортни от ЗИЛ Г130 дългата база.Спирачките са V-Brake Shimano Deore с графитни калотки.ААА да не забравя,затъмних стуклата със шкурка 80,трева да ви кажа че сега почти нищо не се вижда,ама тва е с цел да не ми гледат касетофона тип чешма дет е 8000 вата при минус 200 ома.Имам бас щайга от ягоди,зех я много тънко от един циганин,беше я приготвил за огрев на GANGSTA чаветата.Просто не знам ко ви чака като дойда на божурище с нея,ама искам по 100 кинта от човек щото искам да си зема сини пръскалки със бяла светлина,а също съм хвърлил око на един черен неон за под предната броня свети много ярко черно.Ето щях да забравя отзад сложих антикрило от запорожец 2006 година (тия дет са битурбо) и сега като дигна по-голяма от звуковата скорост и ми изпускат задните амортисиори щото тягата е голяма и ги свива првкалено много,Та по тоя въпрос ако на някой му се намира антикрило от МИГ-21 4е нещо на ластиците изоставам над 550-600 км/ч

Из мемоарите на totko_7- "голфът и града", чийто фен съм :

LET ME INTRODUCE MYSELF, аз се казвам Генади и съм успял предприемач, който кара скъпа кола и живее в елитен квартал на София на 15 минути с метро от центъра. В свободното си време съм журналист на елитното списание Тунинг мания (4 стр. 3,40 цена) където имам авторска колонка Голфа и Градът.

Аз имам трима много добри приятели и по някаква случайност всички действия в живота ми се развиват с тях или те първи научават за тях.

Те са Любо Пенев, който играе в ролята на е*ачът и винаги води жени събрани от високите блокове в Люлин, Света Троица, Надежда и Обеля. Неговата стратегия като печен гъзар е да им изскача с оферта да ги вози в Голфа на един негов приятел и след това да ги черпи кафе в ЦЕНТЪРА. Наплива е голям, возили сме по 10 човека в голфа наведнъж.

Кашонения Били е другия ми приятел, който играе ролята на 40 годишния фригиден, сдухан, хипар, по професия музикант, който се сдухва с гадни пички и в един момент забременява но иска да продължи с кариерата си и се раздвоя между коя личностна характеристика да избере, драма драма.

Следва Флакфайзера адвокатчето от Гео Милев, който е по средата на кариерата си и желае да се реализира като стане шеф на Олимпийския комитет в България, това му е мечта от малък. В неговия тип персона на гео милевски бек се забелязват склонността му по джи ес ем-и, очила на маркови производители, плетени обувки, изобщо има влечение към модата.

Епизод 1:

Виждаме се четиримата в елитното и традиционно заведение Двата лъва на булевард Гоце Делчев на спирката. Докато се редим на опашката, защото там няма гарсон, аз подхаващм традиционния разговор.

- Снощи на коктейла забърсах една пичка и и разправям че ще я возя в Голфа и тя се нави. Беше много наточена с ботушки над коленете завършващи с пухче и отпред изострени, ама тези бяха ръчно наточени, защото изглеждаха като оръжия. И тя като влезе в Голфа много си допаднахме, защото това и била любимата кола. Предишните и 25 гаджета имали само ГОлфове, но моя бил много готин и тя направо се влюби в мен видях го в очите и след 1 минута натика лицето ми в лисичите си муцунки и разправя - ИБИМА.

И тука Любо Пенев не издържа и с разтреперени ръце клатейки цялото метално подносче с 4 шкембета и два цели хляба изкрещя.

- ИЗШИ ЛИ И ГО БАЦЕ?

- ИЗШИХ И ГО - извиках по-радостно и от Емо Костадинов 93-та.

И в този момент цялата кръчма избухна в аплодисменти и различни хора идваха да ме поздравяват и да ме прегръщят. Помахах на новите ми почитатели и седнахме на спокойствие да си довърша разказа.

-И тя като ми разправя ИБИМА и аз и викам МИШТИБА. Отидохме до Витоша разкопчах го и като го извадих един мити натопорчен все едно Айфеловата кула водоравно, дръпнах седалката на голфа назаде и се отдадох на френската и любов, която напомняше на филма Челюсти. След като разбрах, че френския не и е силен поради пернишкия акцент и твърдото произнасяне на думата Р, я сграбчих отръки и я оставих да се намести както и е удобно. По едно време се усещам, тя се клати, много и е готино аз не усещам, викам си - ей какъв съм е*ач, по едно време и гледам физиономията искривена, а на мен ми пада, гледам я - помпа се на ръчната спирачка, а колата тръгнала на долу, аз съм по патлак, а оназ крещи и се чува цяла София. В първия момент си помислих да викам полиция или да се обадя на нашите, но после овладях ситуацията и с рязък скок върху спирачката реших проблема сколата, която отиваше в дере поне 50 метра. Лошото е че новото ми гадже имаше проблеми с раздрана плът при спирането защото ръчната спирачка дала контра в един момент при внезапното спиране и разкъсал интимни тъкани.

На връщане в Пирогов. После я закарах обратно в БИАД и си потърсих ново момиче за вечерта.

Край на епизода

/следва продължение.../

• Автор
laugh.gif ...Женева ще бъде залята от вълна перничани. Причината - презентацията на новият голф laugh.gif
  • Автор

Имаше едно рали в Правец и едни познати решиха да отидат да видят за какво става въпрос. Ралито било умряло, но пътя за Правец не бил. Колите са '06 E90 320d и E34 520i touring. Скороста е голяма. В отбивката влизат с около 160 dirol.gif

П.П. Не обръщайте внимание на бруталната чалга biggrin.gif

• Автор

Нечовешката дръпка с неизвестен нисан...

начи току що излизам от кат с чисто нови документи (жената ги беше затрила)

както се досещате нервите ми беха попривършили и реших да се кротна като покарам малко по екстремно

след некви врц-шки приплъзвания с доста грозна скорост се нареждам на един светофар до няква каруца както ми се видя(въпросния нисан)

решавам да го срежа и да завия на следващия светофар на ляво(а съм дясностоящ спрямо нисана

да ама той се запъна и го пуснах пред мен (тва само по себе си е малко странно от моя гледна точка)

на следващи светофар влитаме с около 100 и 20 30 `~~~

по принсип трябваше да чакаме насрещните за да праиме левия

ама не стана така от тая скорост и двамата по една надолу и газ през насрещното че нямаше коли

и кво да гледам тва пред мене 30годишно чудовище е със задно shock.gif

мани тва ми тоя го кара shock.gif

супер зарадван натискам газта и установявам че на 1,2 и до средата на 3та не го стигам( и вече бахти шока )

продължаваме посока циганската махала (между ботевградско и слатина)

начи през нея забелязах че бях на 4та почти в лютеницата тва са си към 200 почти

тоя пред мене ми хареса как се справя с циганите и със завоите

и пак на една права гаааааааааааааааз

след тва има един особенно коварен десен завой викам са ша го сцепа все пак пичага е ма бимата си е бима тоягата си е нисан ...

на 3та след 3500 го настигах зверски явно но поради некъв трафик от уплашени чички нерво чупещи волани при вида на двете ни каруци се отказах

и реших че ако резна 4та трева да го минавам -не можеше в момента

и за тва 3 на прекъсвач и е така след него на около 30 санта от бронята

вече стигаме завоя и гледам нема спирачки отред (завоя е доста коварен и е сравнително тясно)

викам ок ти можеш начи и аз също

не можах да вида с колко завихме но не е било с по малко от 140

мойта на ляво доста, неговата с перфектна треактория и мноо смотан камшик ама не я изпусна

покрай едни чистачки които се разбегаха mhihi.gif

и пред мойта работа светнах му бих едни аварийки и показвам палец през шибидаха

пича му фърчаха некви документи из колата ама и той през джама палец и кеффф

яд ме е само че не спря да го поразпитам за тая кошница що е кво е

та така п.п.

сори ко никой нищо не разбира ама съм се ефектирал нещо

ае и умната да не правите такива работи че ....

• Автор

Eто на това аз му викам дрифт dirol.gifhttp://store1.data.bg/ivopicha/GSM/SE%20K750i/Mola2.3gp

Ето и малко инфо за колата и драйвъра: BMW 325 , малко над 220 к.с. Шофера е Роската, работи във Volkswagen Service, В.Търново и му викат Drift King (DK). Ба ли маа му що dontknow.gifmhihi.gif

Как да не им помогнеш.... :angry: особено на мацката с изтърканите грайфери. Докато давах надолу, се уплаших, че ще се запали.

Как да не им помогнеш.... :angry: особено на мацката с изтърканите грайфери. Докато давах надолу, се уплаших, че ще се запали.

Интересно е как умува около колата кво да прави. Определено има нужда от помощ. Определението е точно: Задник в дънки, мозък без гънки, яде и пие - не плаща, в къщи нищо не захваща :angry:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.